Iberotel Redsina (ex. Magic World Sharm - Club by Jaz)

Hotel należący do TUI , które stara się o poziom . Byłem w Magicu na Sharmie 4 krotnie w przeciągu 7 lat , co świadczy , że podoba mi się tam .W tym roku jadę po raz piąty . Dużo sympatyczniej niż w Magicu Hurghada , mimo , że w Hurghadzie nowszy . Przed wyjazdem warto wejść na ich stronę internetową i wypełnić druczki meldunkowe , zaoszczędza to sporo czasu przy meldowaniu w hotelu. Nie warto brać pokoi z widokiem na morze , Widok z pokoi jest dość kiepski i są oddalone od restauracji i basenu. Lepiej wybrać pokój z widokiem na basen. Internet bezpłatny , dobrze działa przy basenie i w budynku głównym , w pokojach gorzej . Na Sharmie byłem jeszcze w Hiltonie , Stella Maris i w Hyatt - cie . Hyatt - lepsza rafa , dużo gorsi animatorzy i występy , wysoka cena . Stella Maris - kiepska plaża i rafa , lepsze pokoje , średnia atmosfera . Hilton - porażka . W Magicu bardzo dobry stosunek ceny do jakości . Polecam , ale tylko sympatycznym :)

Bardzo fajny hotel bardzo czysty miła obsługa pytająca co 5 minut czy coś podać, pokoje bardzo wypasione , codziennie zmieniana pościel i ręczniki, animacje ciekawe.Ogólnie hotel godny polecenia ;)

Bardzo przyzwoity hotel. Dobre, smaczne jedzenie. Oczywiście jak to w Egipcie, sporo zależy od naszych krajowych, indywidualnych gustów. Mi smakowało. Miła obsługa. Generalnie bardzo udany pobyt za rozsądne pieniądze. Iza

Hotel rewelacyjny! rodzinna, sympatyczna atmosfera, miła obsługa, jedzenie(niestety)przepyszne i urozmaicone(nie dopadła nas *zemsta* choć jedliśmy absolutnie wszystko-warzywa,owoce i lody!)Rafa pełna prześlicznych ryb, niestety wejście do morza było możliwe po dwunastej z uwagi na niebezpieczne fale. Warto wziąć obuwie do wody.Animacje profesjonalne.Był to mój 9 pobyt w Egipcie i zdecydowanie najlepszy!Polecam

Hotel zdecydowanie dla aktywnych. możliwości sportu wiele, basen rewelacja. rafa do oglądania tylko z końca pomostu dla dobrze pływających i wyłącznie jak nie wieje - reszta widoczna w internecie to często odkryta część przy odpływie. Zieleń w hotelu, restauracje, bary posiłki naprawdę godne polecenia. pokoje bardzo fajne, z balkonami i tarasami. obsługa nastawiona na taką obsługę, by dostać pochwały - zależy im na utrzymaniu pracy. all inclusive zapewnione rewelacyjnie. napiwki wszędzie do \"puszek\", nie ma konieczności dawania kelnerom do ręki. internet działa, ale słabiutko. sklepy zarówno w hotelu jak i w okolicy średnie.

Nazwa  Iberotel Redsina (ex. Magic World Sharm - Club by Jaz)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami

Rejsy łodziami ze szklanym dnem po Morzu Czerwonym

Kolorowy Kanion zachwyca formacjami skalnymi i pustynnym krajobrazem

Wyświetlono 75 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Fred

Pobyt - Kwiecień 2014

Zalety

Niezła rafa , chociaż nie tak dobra jak przy hotelu Hyatt- . Super animatorzy i wieczorne przedstawienia . Jedzenie obfite , różnorodne ,

Wady

małe i dość ciemne pokoje .

Pobyt - Sierpień 2012

Iza

Pobyt - Listopad 2011

zośka

Pobyt - Czerwiec 2010

Pobyt - Maj 2010

Tomek

Pobyt - Luty 2010

właśnie wróciliśmy z Club Magic Life. To były nasze najlepsze dotychczasowe wakacje. Hotel doskonały. Oczywiście pewnie znajdą się malkontenci, którym coś nie będzie pasowało ale dla nas było doskonale. Super obsługa, piekna rafa przy hotelu, restauracje tematyczne. Dla mnie rewelacja.

Aammaa

Pobyt - Październik 2009

Rewelacyjny hotel-ładne i duże, czyste pokoje, piękna plaża i otoczenie, przepyszne posiłki. W hotelu wszystkie możliwe atrakcje. W opcji all wszystko w cenie łącznie z sejfem i codziennie napełnianym minibarem.

Eliz26

Pobyt - Luty 2009

super,świetne miejsce na wypoczynek

Janusz Lewicki

Pobyt - Wrzesień 2008

Podzielam opinie jednej z autorek na forum dyskusyjnym odnośnie Ultra All Inclusive, iż \"gdybym miał jechac kolejny raz, nie wziąłbym już tej opcji. Jest tak wypasiona, że żal czegoś dobrego przegapić i wychodzic poza hotel :-)\"

Ola

Pobyt - Lipiec 2007

Piękny hotel, zwłaszcza jego ogród.Obsługa perfekcyjna.Restauracja Magico z cichutko grającą klasyczną muzyką( nie wiem jak ktoś mógł narzekać że głośna i mało kameralna- nonsens)Dla odmiany w moim odczuciu Le Brise przy plaży przypominała mi fast-food, zwłaszcza, że widok oklejonych kremami nie do końca odzianych współbiesiadników nie pobudza mi apetytu.Poza tym wybór potraw był tam żaden.Jedzenie doskonałe, w ogromnym wyborze.Drinki rzeczywiście bardzo rozczarowujące, ale po wymianie kilku żartów z barmanem i poparciu paroma dolarami ( nie żałować!) znalazły się dla nas zawsze orginalne markowe alkohole normalnie spoczywające gdzieś pod ladą.Polecam wybór pokoju lub suity z widokiem na morze, są ładnie położone, ciche, na ogół na samej górze i nikt nad głową nie tupie, poza tym z daleka od wrzasków i animacji dochodzących znad basenu ( na szczęście nie cały dzień).Generalnie było spokojnie, tak jak lubię, mało dzieci, mało hałasu, w sam raz i elegancko i swobodnie.Towarzystwo to Niemcy i Rosjanie.Jednych i drugich nie było słychać, może to był jakiś specjalny zbieg okoliczności.Polecam raczej spokojnym ludziom, pragnącym odpocząć w spokoju, dla usportowionych też było wiele propozycji.Z obsługą można porozumieć się zarówno po angielsku, niemiecku jak i po rosyjsku.Nie dotknęła na zemsta faraona.To może pośrednio świadczyć o wysokim poziomie higieny w kuchni.

zeusbobtail

Pobyt - Listopad 2006

Jest to Magic Life (samo mówi za siebie) . Odwiedziliśmy już drugi hotel tej sieci i wybieramy sie do trzeciego.

Pobyt - Wrzesień 2006

Rewelacja!!!:))) Spędziłam tam cudowny tydzień!Obsługa znakomita,czas cudownie spędzony!!!Grupa animatorów prowadzących zajęcia świetnie urozmaicała czas!!!Polecam gorąco:)))

ela

Pobyt - Wrzesień 2006

Podgrzewany basen - dobra rzecz, gdy nie ma upałów, a dziecko chce się kąpać. Masa atrakcji, nawet nie spróbowaliśmy 10% z nich. Rafa koralowa przy brzegu - nie wszystkim może to pasować, jeśli ktoś oczekuje białego piaseczku, to nie tam. Poza tym hotel rewelacyjny. Nie było tłoku na plaży, wolnych leżaków setki, w restauracji zawsze było gdzie usiąść. Na prawdę nie ma się do czego przyczepić. POLECAM!

EWA

Pobyt - Wrzesień 2006

Jest to Magic Life- magię tego miejsca zauważa się na każdym kroku. Obsługa przemiła, znakomita. Doskonałe warunki do nurkowania - na rafie przy hotelu, oraz możliwość codziennych wypłynięć w różne inne miejsca rafy. Bajka !!! Cudowne miejsce ! Spędziłam tam cudowny tydzień z z najukochańszym człowiekiem. Marzę o powrocie do tych magicznych chwil. Polecam wszystkim szczęśliwym ludziom!

Lena

Pobyt - Maj 2006

Wróciliśmy z tego hotelu 12 lipca, pogoda super.Co do animacji w ciągu dnia to muszę powiedzieć że średnio, dla nas bylo mało i zaspokojnie, mogło by być więcej muzyki przy basenie.Wieczorem w amfiteatrze same występy tancerzy, też mogli by więcej mieć rozrywek dla gości.JEDZENIE BARDZO DOBRE. Moim zdaniem że dla aktywnych ludzi jest tu zaspokojnie.

Iberotel Redsina (ex. Magic World Sharm - Club by Jaz)