Hotel położony w spokojnej okolicy, 7 km od centrum Lixouri.
Dla dzieci: pokój gier i plac zabaw, hotelowe animacje.
Tylko 150 m do piaszczystej plaży.
Aquapark z 5 spektakularnymi zjeżdżalniami.
Ja podpisuje się pod opinią Pan lub Pana z 24 czerwca w 100% trafne stwierdzenia zwłaszcza że byłam tam w ciązy z córką 2 letnią w 100% polecam by odpocząć!!!
Sam hotel bardzo przyzwoity, szczególnie atrakcyjny dla dzieci (aquapark, mini klub, mini disco). Super jedzenie - smaczne i zróżnicowane. Okolica to typowa wieś i to jeszcze mało zamieszkana, ale jeśli szukacie ciszy i spokoju to miejsce jest w sam raz. My byliśmy z dziećmi więc nam to odpowiadało. Do najbliższego miasta jest ok. 15km, można dojechać busem z hotelu za opłatą lub taksówką. Duuuży minus to miejsce, które ktoś nazwał "plażą" - brud maksymalny. O ile można zrozumieć to, że plaża ma 1m szerokości bo poprostu wszedzie są skały to nie rozumiem dlaczego tego miejsca nikt nie sprząta!!! Porozwalane wodorosty, szkło, druty... Gdyby nie ta plaża to mogłabym powiedzieć, że wakacje w 100% udane.
Wakacje czerwiec 2013 na poczatku podam Minusy tego miejsca Największym hitem pobytu była Zemsta Szefa Kuchni jak powiedział mój syn w drugi dzień pobytu większość dzieci miała ostrą biegunkę plus inne atrakcje lekarz był częstym gosciem w hotelu cena wizyty 100 euro. Dorosłych też to nie ominęło przekonałem się o tym na własnej skórze.Przyczyna to prawdopodobnie woda butelkowana z dysrybutora koło baru i na stołówce sami widzieliśmy jak dolewają kranówe.Rezydent oczywiscie kitował ze to wirus zaatakował całą wyspę ale na lotnisku po rozmowach z innymi turystami okazalo się ze to Fałsz. Kolejna większa awantura wybuchła o formę All w barze nie chciano nam podać więcej niż jednego drinka każdy musial podchodzić osobiscie aby był widziany przez barmana.Nasz rezydent stale twierdził ze taka jest polityka hotelu po naszych skargach po 5 dniach zezwolono na osobę 2 drinki ale nie wolno nic wynosić po za obręb baru nawet w plastiku. Alkohol kiepski to mało powiedziane wyboru zadnego a koktajle mieli już przegotowane z lodem w dzbankach Rezydent z Grecosa bronił tylko polityki Hotelu a nie nas jestesmy mu strasznie wdzięczni...Kolejna sprawa to te bezpańskie psy wszędzie włoczyły się po całym trenie hotelu i nikt ich nie przeganiał co prawda nie były bardzo grożne ale w nocy cęzko spać gdy tuż za oknem szczeka stado psów nie wygraliśmy z nimi były do końca.Plaża?? blisko do niej ale po dojsciu na miejsce szczęki nam opadły mała wąska to Ok ale potworna ilosc suchych glonów których wogóle nikt nie sprząta robiła wrażenie tak ze na plazy blada pustka.Jezeli ktoś chciał szukać lepszej w pobliżu zapewniam jest tylko gorzej.Hotel koniec świata jezeli ktoś chciał dostać się do Lixouri został mu bus hotelowy jezdzi 2 x dziennie bilet 3 euro od głowy. PLUSY fajne pokoje u nas pani sprzątała super, codziennie czysciutkie ręczniki co 2 dzien posciel lux dla dzieci baseny plac zabaw aqua park dostępny prawie caly dzien lux wyzywienie dobre . Ogólnie nie polecam tego miejsca ani Kefaloni są inne lepsze miejsca
Prawdziwa grecka wiocha z kurami i kogutem piejącym tak koło południa...a najbliższe miasteczko około 10 km - oczywiście trzeba zapłacicić 3 euro od osoby za hotelowy mini-bus, który jeździ 2 razy dziennie do Lixouri. Hotel tylko i wyłącznie dla rodzin z dziećmi bo oszołomić może tych, którzy wcześniej jeżdzili tylko nad Bałtyk! Za prawie 2.200 pln od osoby można mieć prawdziwe ALL na Kanarach albo chociażby na Krecie. Naciąganie na taką cenę jako Last Minute na tydzień przed wylotem to zdzierstwo!!!Przez cały tydzień pokojowe nie tknęły podłogi pod łóżkiem! Jedzenie w porównaniu z innymi hotelami w Grecji klasy 4* monotonne i bez wyrazu - smakuje przez 2 dni potem już tylko zaspokajanie głodu. Jest jeszcze jedna pułapka - to dodatkowe lądowanie na lotnisku Preveza aby zabrać/wysadzić turystów z Lefkady. Z powrotem czekaliśmy na naszych rodaków prawie 3 godziny bo nie dostali info o godzinie odlotu samolotu do kraju i byli zbierani po basenach hotelowych i wiezieni na lotnisko. To po prostu amatorszczyzna ale widocznie tak działa Grecos i niewiele pomogą tu przemili rezydenci bo nie są w stanie zatrzeć nieodpartego wrażenia bycia nabitym w butelkę. Plaża Vraxinari nadająca się do zażywania kąpieli około 1 km lub Xi w odległości 10 km. Baseny hotelowe niezbyt nowe ale OK a tak w ogóle hotel stary po różnych przebudowach i odradzam przerobiony ze strychu poziom 3. W tym hotelu dominują Rosjanie no i cóż w toaletach ogólnodostępnych jest pełno wody na podłodze i często brakuje papieru toaletowego. W mojej ocenie hotel zasługuje na max. 3 gwiazdki w cenie do 1500 pln za osobę. Pewnie niektórym z Was moja ocena tego hotelu wyda się masakryczna ale jeśli nie jesteście rodziną z dziećmi nie przyjeżdżajcie tutaj na wakacje bo po prostu zwariujecie z nudy - zwłaszcza ludzie młodzi i rozrywkowi. Chyba, że szukacie specyficznych wrażeń..... Uważam, że ten hotel Grecosa powinien jak najszybciej wylecieć z oferty szanowanego portalu turystycznego jakim jest wakacje.pl