Hotel znajduje się tuż przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży.
Dla amatorów wodnego szaleństwa: 16 basenów, jacuzzi oraz 11 zjeżdżalni dla dorosłych i dla dzieci.
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna dla gości w każdym wieku.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel absolutnie super,nie ma.zlotuch klamek ale nie ma też do czego się przyczepić
Położony na rozległym obszarze, dużo miejsca dla każdego jak brakowało leżaków to panowie na basenie szybko przynosili. Dużo basenów, z muzyką dla dzieci i takich bez hałasów. Zjeżdżalnie też w zależności od wieku dużo i szybkie, dla maluchów i dorosłych. Hotel obok też do dyspozycji . Pyszne jedzenie dużo warzyw, mięsa i ryby. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kuchnia bardzo urozmaicona. obsługa bardzO mila wszyscy się uśmiechali, rezydent pomocny .
Plaża brak rafy, by się zanurzyć trzeba ilość pewnie jakieś 500 metrów. W lipcu woda tak gorąca że nie było amatorów leżenia na brzegu.
Bardzo dobry hotel, rodzinny. Położony blisko lotniska bo 30-40min w zależności ile klientów po drodze się odstawia do innych obiektów. Resort duży więc trzeba się nastawić na dużo spacerów. Bardzo duża liczba basenów. 5 stref ze zjeżdżalniami w różnych częściach położone. Od razu przy plaży. Dobre jedzenie i duży wybór. Pokoje może nie jakieś super nowoczesne ale standardowo urządzone więc jest dobrze. Sympatyczna i pomocna obsługa. Bardzo fajne wieczorne animacje, są na plaży na scenie co daje super klimat. Byliśmy w układzie 2+1 córka prawie 7 lat. Wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam.
Duży i zadbany teren. Bliskość lotniska. Duża ilość basenów. Dobrze działająca klimatyzacja. Atrakcje dla dzieci.
Brak.
hotel w pełni zasługuje na 5*, pomocna zawsze obecna obsługa, brak wymuszania tip-ów, brak Rosjan, pokoje czysta. Jednak był to mój drógi pobyt w tym hotelu pierwszy w 2019r i niestety bardzo pogorszyła się jakość drinków, niegdysiejsze Świeże owoce zastąpiły syropy :(
rewelacyjny aquapark, czystość, pomocna obsługa
nie stwierdziłem
10/10 Hotel rewelacyjny pod każdym względem. Obsługa wspaniała, uśmiechnięta i pomocna. Pokój czysty, codziennie sprzątany z miłą niespodzianką każdego dnia. Woda pitna dostarczana do pokoi przez obsługę. Ręczniki plażowe wymieniane codziennie. Wspaniały kompleks basenowy. Jedzenie bardzo dobre. Na terenie hotelu shopping center. Na spokojnie można kupić pamiątki, złoto, perfumy, odzież. Obsługa miła, spokojna i nie nachalna jak to bywa na zwykłych bazarach. W hotelu brak Rosjan, więc wieczorami jest cisza i spokój. Świetne dzienne i wieczorne animacje. Polecam z całego serca. Dawno tak nie wypoczęłam z rodziną. Hotel spełnił moje oczekiwania. Chętnie do niego wrócę.
Fantastyczna obsługa, czystość, restauracje, animacje, dostępność leżaków przy basenach i na plaży.
Jest to najlepszy hotel w którym dotychczas byliśmy. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Jedzenie różnorodne - każdy coś znajdzie dla siebie (brak "klątwy Faraona"). Duża liczba basenów i zjeżdżalni zarówno dla maluchów jak i dla nastolatków i dorosłych. Rano nie ma wyścigów po leżaki, zawsze można było znaleźć wolny leżak (a o godz. 9.00 rano to nawet 90% leżaków jest wolne...). Pokoje zadbane, czyste. Gorąco polecam!!!
1. Obsługa (uśmiechnięta i pomocna) 2. Pokoje (czyste, codziennie sprzątane) 3. Baseny (i małe i duże) 4. Zjeżdżalnie (różnorodne) - brak kolejek 5. Plaża zadbana 6. Animacje.
Jedyna wada to brak głębszych basenów z możliwością skakania. (Najgłębszy basen to 140 cm.)
Ogromny teren hotelu, który jest zadbany. Pokoje przestronne i codziennie sprzątane. Ręczniki plażowe wymieniane codziennie. Jedzenie smaczne. Duża ilość basenów przy których zawsze znajdzie się wolny leżak. Bardzo pomocna obsługa.
Słabe wifi.
Ogólnie hotel zasługuje na bardzo pozytywną opinię. Jest kilka niedociągnięć ale są to drobiazgi. Obsługa miła i pomocna. Jedzenie pyszne, pokoje sprzątane, obiekt zapewniający dużo rozrywek dla każdego.
Duży piekny i zadbany teren, mnóstwo basenów, dużo wieczornych rozrywek, dobre jedzenie, miła obsługa, bliskość lotniska
Słabe wi-fi, ciągle problemy z zamkiem w drzwiach brak możliwości kąpieli w morzu
Ogromny teren hotelu, który jest zadbany. Duży plusem jest obsługa, która jest bardzo pomocna na każdym kroku. Pokój zadbany sprzątany codziennie.
Duża ilość basenów.
Super hotel z pięknym otoczeniem , smacznymi posiłkami, przemiłą pomocną obsługą i przede wszystkim czysty.
Piękne otoczenie, miła obsługa
Słabe wifi
Hotel zrobił na nas super wrażenie, jedzenie , pokoje, obsługa na plus.
Hotel ma piękne otoczenie z dużą ilością basenów.
Słaby internet
Byłem w tym hotelu po raz piąty więc znałem jego zalety i wady. Na plus można zaliczyć jedzenie, wymianę ręczników plażowych i praktycznie cały dzień wolne leżaki do znalezienia, niestety zmiany na minus też zauważyłem. Brak obsługi w Lobby barze, mini bar w pokoju płatny, poza wodą która była uzupełniana w miarę regularnie, ale co do jej jakości mam też pewne zastrzeżenia. Poza tym urlop uważam za udany.
Baseny relaksacyjne w tym jeden tylko dla dorosłych, jedzenie
Płatny minibar, brak obsługi w lobby barze
Hotel bardzo elegancki, zadbany, czysty. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane. Wyposażone w dużą ilość mebli do przechowywania rzeczy, Łazienka duża, oddzielna toaleta. Bardzo dobry pomysł z ręcznikami plażowymi, które otrzymuje sie w torbie i po południu oddaje sie w taki sam sposób wystawiając torbę z ręcznikami przed drzwiami pokoju. Przepiękne otoczenie, dużo zieleni. Bardzo dużo basenów. Przy każdym basenie dostępne toalety oraz natryski. Nigdy nie brakowało miejsca przy basenach, zawsze można poprosić o dostawienie leżaków. Plaża czysta, codziennie sprzątana, morze płytkie, najwyżej do kolan, kiedy jest odpływ można iść ok. 1 km, aby dojść do głębszsej wody. Rafa koralowa dostępona z lewej strony. Bardzo dobre wyżywienie, urozmaicone. Przy pobycie 10 dniowym przysługuje 1 raz wizyta w restauracji ala carte. W barze przy plaży funkcjonuje karta menu, z której wybiera się posiłek, są to mniejsze porcje, bardzo estetycznie podane. Napoje przy basenach podawane w kubkach plastykowych, wielokrotnego użytku, nie używa się jednorazowych sztućców plastykowych. Duży plus dla hotelu za dbanie o ochronę środowiska. Obsługa na wysokim poziomie. Bardzo dobre drinki alkoholowe jak i bezalkoholowe. W barze przy lobby można poprosić o darmowe chipsy. Napoje w barach przy basenach typu sprite, tonic podawane są z oryginalnych butelek. Codziennie animacje, program wywieszony na dużych tablicach. Animacje odbywają sie na tarasach przed restauracjami oraz na plaży. Codziennie muzyka na żywo.
Przepiękny wystrój wnętrz, bardzo dużo zieleni, smaczne jedzenie, szczególnie w barze przy basenie obok plaży.
Brak amfiteatru na plaży. Do wieczornych animacji wystawiane są fotele i krzesła z baru oraz dostawiane są worki do siedzenia tzw. saki. Przy dużej ilości gości brakowało miejsca do siedzenia.
hotel super ,duży teren baseny ok ,dużo zjezdzalnie super jedzenie ok
plażą mogła by być lepsza, kiepskie zejście do plaży brak rafy
Hotel czysty codziennie sprzątany bardzo dobre jedzenie każdy może sobie wybrać coś dla siebie. Duże baseny i woda czysta filtry zmieniane na bieżącą. Miła obsługa.
Dużo miejsca czysto dobra kuchnia.
Zbyt niski stan morza max do kolan woda w butelkach szklanych zdarzyło się brak wody.
Hotel bardzo duży, czysty i pełen atrakcji. Każda grupa wiekowa znajdzie dla siebie miejsce. Posiłki bardzo smaczne, duże ilości i wielokulturowe. Jeśli jakimś cudem ktoś nie zdąży na śniadanie jest wiele innych opcji w pozostałych barach żeby najeść się do syta. Obsługa bardzo pomocna i miła.
Jednym z plusów jest napewno lokalizacja hotelu - rzut beretem do centrum. Animacje dzienne jak i wieczorne oraz baseny.
Słaby internet w pokoju i na basenach. W lobby działał bez zarzutu.
Hotel 10/10 , fantastyczne atrakcje dla dzieci, pyszne posiłki, czysto i zgodnie z opisem
Czystość, duży wybór posiłków, atrakcje dla dzieci i bezpieczeństwo
Plaża z bardzo długim zejściem do morza
Pobyt bardzo udany, hotel swietny, jedzenie bardzo dobre. Animatorki z Polski bardzo przyjazne i otwarte. W lobby pomoca sluzy guest relation z Polski Oliwia. Polecam.
Wspanialy ogrod z drzew chlebowych, ktory zapewnial mily odpoczynek.
Brak wody butelkowanej dostepnej w roznych miejscach na terenie hotelu.
Świetny kompleks hotelowy z mega profesjonalną obsługą (Mohammed Hammed i Saad, jesteście super!). Baseny, oferta dla dzieci, jedzenie - wszystko na najwyższym poziomie. Pokój czysty, zawsze udekorowany zwierzakami z ręczników (dzięki Hoosam!), które wywoływały uśmiech. Zawsze pomocna obsługa, drinki podawane do leżaka (Osama, będziemy pamiętać!) - wakacje marzeń nie za miliony. Polecamy!
Mnóstwo atrakcji, czystość (jak na afrykańskie standardy), magiczne "ktoś-coś?" Usamy :) Jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie,
Słaby net.
To mój pierwszy i nie ostatni pobyt w tym hotelu. Lecąc do Egiptu, spośród takiej ilości hotelów jakie ten kraj oferuje, można zawsze wybrać hotel dla siebie idealny. Ten oferował doskonałe jedzenie, lody gałkowe dla dzieci, świeżo wyciskane soki do śniadania... Pokoje czyste, klimatyzacja nigdy nie zawiodła. Nie wiem skąd się biorą opinie o braku wody butelkowanej, gdyż w pokoju było jej pod dostatkiem i codziennie była uzupełniania. Butelki posiadają zamknięcie przypieczetowane papierową banderolą. Na terenie hotelu można było prosić o wodę praktycznie w każdym punkcie. Pokój był codziennie sprzątany, ręczniki plażowe wymieniane każdego dnia po wystawieniu ich przed przwi przy porannym sprzątaniu. Barek pokojowy faktycznie jest płatny, ale nie mieliśmy potrzeby korzystania skoro cola, sprite, słodycze były dostępne doslownie wszędzie. W każdym barze plażowym, basenowym, stały lodówki ze słodkościami, lodami i dystrybutory z napojami. Plaża.. No jak to Egipt są pływy to i woda się cofa. My akurat wybralismy ten hotel, bo oferuje swietną bazę do sportow wodnych. Dlatego głębokość wody do kolan przy brzegu dla nas była atutem. I dla większości rodzin z małymi dziećmi również. Rafa jest po lewej stronie hotelu, może nie taka jaką oferuje Marsa Alam, ale do pokazania dzieciom podwodnego świata wystarczy w zupełności. Parki wodne, zjeżdżalnie, leniwe rzeki... Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. I najważniejsze przepyszne jedzenie w klimatycznym beach barze. Co było dla mnie ważne. Do hotelu przyjechaliśmy o godzinie 9.00, walizki odłożyliśmy na przechowanie przed hotelem, zabraliśmy najpotrzebniejsze rzeczy i od tej chwili mogliśmy korzystać z wygód hotelu. Owszem doba hotelowa zaczyna się o godzinie 14.00 i dopiero wtedy otrzymaliśmy klucze, ale do tego czasu zjedliśmy śniadanie , poleżeliśmy na plaży, co kto lubi. Naprawdę nie stanowiło to problemu. Nie wiem czy to standard hotelu, zapytano nas gdzie chcemy pokój, poprosiliśmy by był przy plaży i taki też dostaliśmy. Na terenie hotelu stacjonuje lekarz, za hotelem znajduje się szpital, w hotelu jest apteka.... Hotel jest bezpieczny i przyjazny dla turystów. W wybranych restauracjach wieczorem grana jest muzyka na żywo, dla dzieci organizowane są wieczorne seanse filmowe, na plaży są animacje. Do dyspozycji są 2 polskie animatorki, które zawsze służą pomocą. I co mnie cieszyło najbardziej, hotel nie obsługuje obywateli Rosyjskich, co potwierdziła obsługa. Bez zastanowienia wybiorę ten hotel ponownie.
Aquaparki bez kolejek Urozmaicone jedzenie Świeże soki Czystość Baza do sportów wodnych(kitesurfing i windsurfing) Polscy animatorzy Przyjazna obsługa Płytka woda przy plaży
Pobyt 25.06.2024-02.07.2024. Ogromny obiekt z bardzo dużym zapleczem rozrywkowym. Ciężko o dobrą lokalizację pokoju bo zawsze gdzieś daleko, niemniej jednak jest na tyle dużo barów i basenów, że zawsze coś było pod ręką. Po przyjeździe przed 10 rano dość długo czekaliśmy na pokój odsyłani co chwilę z recepcji, że jeszcze chwilę i tak do 14 - godzina zameldowania- ale niestety też nie były pokoje gotowe. W końcu przed 15 dostaliśmy inne pokoje tylko dlatego, że byliśmy już trochę bardziej stanowczy. Poczekalnia bagaży w pełnym słońcu (co miało się w bagażu rozpuścić oczywiście zrobiło to). Pokoje z widokiem na baseny na prawdę ładne i duże, łóżka ogromne i bardzo wygodne. Mieliśmy da pokoje my i dzieci drugi. Uwaga w pokojach mini bar w całości płatny jak i przekąski nad nim. Wiadomo, że dzieci zawsze się skuszą ale 3 Euro za puszkę pepsi czy sprite na all inclusive to trochę naciąganie- pierwszy raz spotykam się z płatnym mini barem. Poza tym na koniec zapłaciliśmy za dużo więcej niż skorzystaliśmy a zrobili to w taki sposób chamski, że zawołali nas na rozliczenie mini baru jak już wsiadaliśmy do autokaru na lotnisko i zapłaciliśmy za 1 napój więcej niż wypiliśmy bo uznaliśmy, że to za dwa pokoje (tak też im mówiliśmy) ale nie... znowu nas niemal z autokaru wyciągnięto i kazano zapłacić drugi raz - nic nie dały tłumaczenia, nawet nie było czasu. Dodam, że w ogóle pokój rozliczyliśmy dużo wcześniej za inne płatne rzeczy przy wymeldowaniu a to nastąpiło kilka godzin później.. Więc uwaga bo hotel w ogóle chyba liczy sobie nawet za rzeczy, które kupisz w markecie i włożysz do lodówki :( Wody jak na lekarstwo - ludzie kupowali zgrzewkami i przynosili do hotelu. W barach nie ma wody w butelkach - tylko do szklanki. Ciężko się wstrzelić z wymianą ręcznika plażowego na świeży - są zbierane z pokoi w określonych godzinach - nam się nie udało ani raz. Obsługa nie wyrabia.. Drink zamówiony przy basenie trafia do ciebie po pół godziny. Mimo obfitych napiwków nic nie dostajesz ekstra, ba nawet zupełnie nie to co zamawiasz. Np. zamawiasz gin z tonikiem dostajesz z wodą niegazowaną.. Alkohole i napoje wiadomo paskudne ale to Egipt więc wiadomo nam było. Najlepsze drinki w barze na wprost recepcji. Klimat bardziej elegancki. Kawa bardzo dobra. Internet działa, gdyby nie fakt, że co chwilę z niego wyrzuca i trzeba się za każdym razem logować pokojem i imieniem, co nigdy nie zadziałało i za każdym razem wycieczka do recepcji ok. kilometra w dwie strony.. wiem, że na wczasach się odpoczywa od internetu, ale będąc z dziećmi na tak dużym obiekcie chce się mieć z nimi jakiś kontakt, żebyśmy się mogli poznajdować. Odwiedziliśmy wiele hoteli w Turcji i Egipcie, po tym spodziewaliśmy się najwięcej a nie wrócimy choćby za pół ceny.
- sporty wodne, - dużo zjeżdżalni i basenów, - piękna zieleń, - pyszne jedzenie w barach przy basenach, które zamawia się z karty i donoszą do stolika, w stołówce całkiem dobre, - duże i wygodne pokoje i z ogromną ilością szaf, wygodne łóżka i kanały polskie w TV ze dwa :) - całkiem ładna rafa, ale trzeba sporo odejść od brzegu,
- oszustwo na minibarze, - brak wody w butelkach poza pokojem a i w pokoju mało, - Internet, - brak pokoju na bagaże, wszystko w pełnym słońcu przez kilka godzin, woda na drogę na lotnisku prawie się nam zagotowała o po wymeldowaniu już nie było szans na nową, zimną, - odpływy morza popołudniami, żeby popływać w morzu to trzeba dobry kilometr w głąb zrobić, nawet bez odpływu.. - ręczników plażowych trzeba pilnować bo masz przydział jeden na osobę na cały pobyt a jak się zgubi to kara 10Euro