Jaz Aquamarine (ex. Iberotel Aquamarine)

Naprawdę warty polecenia. Trzeci raz w Egipcie i spore zadowolenie. Bardzo czysto, dosłownie - bardzo - i w pokojach, i w restauracjach i na całym obiekcie. Obsługa nienachalna, ale pomocna i uśmiechnięta. Bardzo podobało nam się, że hotel dba o bezpieczeństwa na zjeżdżalniach, obsługa dopytuje w czym pomóc, co poprawić. Jedzenie jak na Egipt zadowalające, fajne restauracje tematyczne, bary. Z niewielkich minusów - woda w basenie była - o dziwo - dość (a nawet zbyt) chłodna. I plaża - podczas odpływu- nieciekawa. Mimo wszystko jesteśmy bardzo zadowoleni i skłonni wrócić tam za rok :)

Polecam hotel w 100 procentach. Plus dla biura Alfa Star za fachową opiekę rezydentów.

Wszystko w hotelu ok,morza brakuje za płytkie,baseny czyściutkie to trochę wynagradza

Hotel oceniam bardzo dobrze, to czego szukałam znalazłam - duży wybór basenów, obsługa hotelowa naprawdę bardzo życzliwa, dyskretna i pomocna, nie spotkałam się z wymuszaniem napiwków (tak jak w innych hotelach w egipcie),mogłam narzekać jedynie na fakt, że leżaki należało wcześniej \"rezerwować\". Jedzenie niezłe, trochę monotonne menu, regionalne restauracje je urozmaicały. Jesli ktoś chciałby posnorkować-niestety brzeg płytki, rafy nieciekawe, ale i tak przejrzystość wody była na tyle kiepska,że nie zachęcała do kąpieli morskich. uważam, że hotel jest warty polecenia, jeśli miałabym znowu wrócić do hurghady, to na pewno do niego (mam porównanie, był to nasz kolejny urlop w egipcie).

Kiedy jest odpływ woda rzeczywiście znika, ale kiedy przypływa można bez końca leżeć w niej jak w zupie. Nie rozumiem niektórych opinii moich poprzedników, wiadomo, że jak się chodzi na śniadanie 13 razy to muszą się powtórzyć potrawy, ale są cztery resztauracje tematyczne bez limitu, dwie restauracje przy basenach i jedna na plaży z pizzą, frytkami, rybką, hot-dogami, hamburgerami. Polecam wyjazdy z dziećmi, fajny apartament z dwoma pokojami, przedzielony drzwiami:). Są rafy przy hotelu, fajne zjeżdżalnie-6 sztuk. Piękne baseny, codzienne animaje, wieczorna muzyka na żywo i show. Jeżeli jedziesz z konkretnym biurem lekarz i leki są w cenie. Uważamy, że jest to zadbany, ładny hotel dla wymagających klientów.

Nazwa  Jaz Aquamarine (ex. Iberotel Aquamarine)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis

Hotel znajduje się tuż przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży.

Dla amatorów wodnego szaleństwa: 16 basenów, jacuzzi oraz 11 zjeżdżalni dla dorosłych i dla dzieci.

Bogata oferta sportowo-rekreacyjna dla gości w każdym wieku.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 968 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Lipiec 2010

iva

IWONA

kasia

misia

bmo

Pobyt - Czerwiec 2010

polecam a mam doświadczenie w egipcie,uwaga tylko na minibar robią sobie jaja przy wyjeździe

Pobyt - Czerwiec 2010

Lepiej późno niż wcale ;) W hotelu spędziliśmy wspaniały urlop na przełomie sierpnia i września 2010. Hotel nowy, zadbany, czysty. Rewelacyjne baseny, jedzenie smaczne. Byliśmy tam tylko tydzień, dlatego 1 lipca lecimy znowu do Aquamarine, tym razem na 2 tygodnie.

Agnieszka i Mirek

Pobyt - Czerwiec 2010

Nie mamy porównania z innymi hotelami, ale mamy wrażenie, że po 5* można by się spodziewać czegoś więcej. Pomijamy kruszące się fugi, krzywo osadzone drzwi (trzeba było mieć naprawdę dużo siły, żeby je domknąć) itp. Ale już grzyb w przedpokoju na ścianie przy podłodze, to chyba przegięcie jak na 5* hotel?! Baseny w 100% rekompensują \"brak morza\". Chociaż basen przy plaży nie jest wykafelkowany, jest obklejony wykładziną imitującą kafelki.Pozostałe baseny są dużo lepszej jakości, ładne kafelki, czysta woda, rewelacja, najlepsze leżaki w wodzie :)Rozczarowało nas jedzenie. Spodziewaliśmy się większego urozmaicenia i higieny. Pieczywo często było czerstwe. Świetna za to była restauracja azjatycka - polecamy!!!

Augustynek

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel bardzo ładny i czysty> niemiła niespodziaanka na zakończenie. Zostałem także oszukany na mini barku. Zapłaciłem za piwo, którego nie było. Nauka dla pozostałych urlopowiczów. U nas ktoś kradł ręczniki na leżakach - podobno jakaś krajanka. Proszę uważać. Słabe w mojej ocenie animacje wieczorne. Co mnie zaskoczyło pozytywnie to czystość, jedzenie i bardzo dobrze zorganizowana obsługa, której jest naprawdę dużo ok 600 osób

wroclaw

Pobyt - Czerwiec 2010

O tym, że mini bar jest płatny oczywiście informują.Niestety po raz kolejny powtarzam - zostałem obciązony rachunkiem za coś czego nie uzywałem.Nie jestem jedynym .Na innym forum, znalazłem już taki sam przypadek ( wyłudzenia na około 50 euro ).Jest to ich stary numer.jeżeli jeszcze ktoś został w taki sam posób oszukany, to prosze o wpis na forum.Nie można to tak zostawić.Dzisiaj trafiło na mnie, jutro być może na Ciebie.

Marcjanna

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel - sam w sobie, bez zastrzezeń, jak i obsługa. Pokoje czyste, dokładnie sprzątane, miła obsługa, piekne otoczenie i baseny.Jedzenie - jak na 5* all inclusive - baaaaardzo przeciętnie. Kolejny problem to leżaki na \'pierwszym\' basenie gdzie całe życie animatorskie się odbywa,jesli ktoś preferuje spokoj - polecam drugi basen. Trafiłam na czas w kórym hote sie robudowuje.. co skutkowało tym, że przez pierwsze 4 dni cieszylismy się jak był prąd. woda w hotelu jest płatna. 1,5l jest darmowe. Trochę mnie to zdziwiło.Trafiło mi się, że nie mogłam otorzyć w nocy drzwi gdy poszłam do pokoju obok. Jak na biuro TUI ten hotel bardzo niemiło mnie zadziwił.Tui nie powinno pozwalać sobie na takie niedociągnięcia.

Go_szka

Pobyt - Maj 2010

Szczerze bardzo polecam wypoczynek w tymże hotelu!!!

norbert

Pobyt - Maj 2010

polecam ten hotel.bardzo fajny dla rodzin z dziecmi

Aga

Pobyt - Maj 2010

Super hotel, jedzonko bardzo dobre, czysto, dużo basenów, obsługa super. Mini bar owszem płatny dodatkowo ale informacje o tym są i z biura podróży i w pokoju jest też informacja łącznie z cenami. Jeden minus to dojście do rafy w morzu. Najlepiej iść w lewą stronę do sąsiedniego hotelu na pomost wpuszczają bez problemu a z prawej nie. Pobyt był naprawdę udany i z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel.

LUCY

Pobyt - Maj 2010

Świetny hotel:-) Długo szukałam hotelu, który spełniłby moje oczekiwania i w końcu wybrałam Iberotel Aquamarine. Hotel w pełni spełnił moje oczekiwania. Bardzo czysto, obsługa przemiła i bardzo pomocna. Jedzenie nie do przejedzenia, bardzo smaczne. Polecam biuro podróży TRIADA i hotel IBEROTEL AQUAMARINE.

wroclaw

Pobyt - Maj 2010

Hotel bardzo dobry.Niestety na koniec pobytu szok.Wyjeżdzając o 3 w nocy zostałem w recepcji obciązony za mini-bar w pokoju na 30 euro ! Jest on płatny, ale z niego nie korzystałem.Nie było żadnej możliwości niezapłacenia ( brak czasu- czekał autokar na lotnisko ).Zero pomocy pilota ( Alfa-Star ), ktory stwierdził, że możemy się kłócić a on odjezdza. Sam pobyt był fantastyczny.Bardzo dobre i różnorodne jedzenie.Polecam restauracje tematyczne - chińska, włoska, rybna i libańska.Wszystkie na wysokim poziomie ( rezerwacje ).Swietne baseny i zjezdzalnie.

dareks1975

Pobyt - Kwiecień 2010

Nie chce mi się rozpisywać, ale indywidualnie na e-mail opowiem szczegółowo, posiadam kupę zdjęć;). Na prawdę polecam!

igula

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel bardzo duży, ale jego wielkość odczuwa się jedynie podczas posiłków. Morze rzeczywiście płytkie, lecz rekompensują to baseny, w których nie ma tłoku. Restauracje tematyczne smaczne polecam Ginger – azjatycką i Zeitouna – libańską. Pomimo problemów na początku będę miło wspominała pobyt w tym hotelu.

Pobyt - Kwiecień 2010

Bardzo dobry, duży hotel. Obsługa świetna, infrastruktura również. Plaża w sporej części wyłożona trawnikiem co miło zmienia krajobraz. Samo nabrzeże jest takie sobie - woda często ucieka i bardzo długo jest płytko, raf w pobliżu hotelu nie udało nam się znaleźć. Przestrzeni do plażowania jednak jest tak dużo wokół basenów że rekompensuje to nie najlepszą plażę. Jedzenie jak na egipskie warunki bardzo smaczne, kucharze starają się ciekawie doprawić dania, menu powtarza się co tydzień więc jak się jedzie na 2 tygodnie to jest powtórka repertuaru. Barów i restauracji jest dużo, więc nie ma kolejek. Ostatniego dnia natrafiliśmy na bar serwujący wyłącznie panini, którego wcześniej nie widzieliśmy - jest na tarasie przy lobby barze. Ogólnie polecamy! Polecamy!

miki74

Pobyt - Marzec 2010

Hotel super, baseny i zjeżdżalnie - ekstra, jedzenie i obsługa - godne polecenia, pokoje - duże i czyste często z widokiem na budowę, ale nie jest to uciążliwe, bo i tak przebywa się cały czas poza nim. Rafa jest i to piękna, tylko trzeba do niej dotrzeć kierując się w prawo w stronę długiego molo innego hotelu.

Jaz Aquamarine (ex. Iberotel Aquamarine)