Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.
Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.
Pobyt w hotelu super. Najbardziej zachwyciła mnie przestrzeń , nie było to skupisko bungalowów tylko rewelacyjna przestrzeń między budynkami. Pokój mieliśmy w pierwszej linii brzegowej- coś wspaniałego, zachwyciła mnie cisza, spokój. Jeśli ktoś chce odpocząć i nabierać mocy to jest to super miejsce.
Hotel czysty, przemiła atmosfera, bardzo przyjaźnie nastawieni na turystów, pomocni. Jest przemiła pani Renata, która rewelacyjnie mówi po polski i jest bardzo pomocna, zwłaszcza przy meldunku tuż po przyjeździe do hotelu.
11 dniowy naszej 4 osobowej rodziny pobyt w hotelu upłynął rewelacyjnie ale niestety za szybko , obiekt bardzo zadbany, czysty , obsługa bardzo uprzejma , miła i pomocna, Jedzenia dużo i bardzo urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. ( od wołowiny , kurczaków , owoców morza , ryb aż po przepiórkę tak tak była ). Hotel dla osób chcących uciec od gwaru, straganów itd blisko rafa do nurkowania lub snurkowania.
Czysto , pokoje sprzątane codziennie i to porządnie , teren hotelu również , obsługa , barami , kelnerzy , ratownicy , recepcja bardzo miła i pomocna . dwa baseny bez tłoku i w jednym pool bar , imprezy wieczorne z nocną imprezą w pianie .
dla mnie nie było wad .
Swój pobyt w hotelu Jaz Grand Marsa (sierpień 2023) oceniam bardzo wysoko - 9/10. Hotel położony przy pięknej rafie koralowe zaledwie 10 minut od lotniska Marsa Alam. Pokoje bardzo dobrze urzadzone i wyposażone (lodówka, zestaw do parzenia kawy i herbaty, szklanki do napojów oraz filiżanki) - codziennie dokładnie sprzątane przez obsługę (mycie podłóg, zmiana pościeli oraz ręczników). Dodatkowym atutem jest to, że praktycznie na terenie całego kompleksu hotelowego jest bardzo dobra łączność WiFi (spokojnie można było porozmawiać z bliskimi nawet na kamerce video). Baseny duże o różnej głębokości (od płytkiego brodzika do około 150 cm) codziennie wieczorem sprzątane. Infrastruktura basenowa bardzo przystępna, każdy z łatwością znajdzie leżak oraz parasol. Do plaży stosunkowo blisko około 300 m od budynku głównego (tam również znajduje się restauracja a'la carte a także dronki oraz przekąski - all-inclusive). Lobby bar dobrze wyposażony w alkohole oraz serwujący wykwintne drinki. Codziennie w hotelu otaganizowane są różne wydarzenia np. Aqua-aerobik, zabawy dla dzieci, koncerty na żywo oraz pokazy tańca. Posiłki w głównej restauracji (all-inclusive) bardzo dobre, duży wybór przekąsek, słodyczy oraz dań, dodatkowo codziennie dostępne są także 2 zupy. Hotel naprawdę godny polecenia. Jedyny minus to obsługa kelnerska (na posiłki nie polecam przychodzić na godzinę przed końcem ponieważ stoliki po posprzątaniu nie są ponownie nakrywane).
Super hotel, duża przestrzeń, dobre jedzenie, super animatorzy
Blisko morza, dużo atrakcji, dobre jedzenie
Brak wad
PETARDA, wakacje życia, pokoje, ogród, baseny, jedzenie nie 5* tylko 10*, przemili i przyjazdni ludzie, ANIMATORZY niezniszczalni, nic tylko odliczam dni
wszystko na wysokim poziomie, blisko morza,
nie ma
Pobyt bardzo udany, hotel czysty przestronny, zadbany, wokół wiele zieleni
Bardzo miła obsługa, animatorzy sympatyczni najlepszy Alex i Karim. Cudowne atrakcje, codziennie inne. Pyszne i bardzo różnorodne jedzenie. Wszystko świetnie przygotowane, tak aby goście byli zadowoleni.
W łazienkach przy basenie nie działające dozowniki z mydłem. Muzyka przy basenie grała sporadycznie i "dudniąco"wolałabym żeby słychać było ją w tle i przez cały dzień, a zwłaszcza żeby były też kawałki relaksacyjnej.
W Egipcie już byłam z 15 razy i zawsze w 5 gwiazdkowych hotelach, ten jest THE BEST, polecam wszystkim bez wyjątku.
Wspaniała obsługa, super jedzenie (owoce morza, baranina, ryby no i słodkości - wybór przeogromny). Czyste zadbane i przestronne pokoje nasz miał nr 1717 :) Plaża ok ale zejście do morza dużo skałek z pozostałej rafy więc obuwie konieczne. Restauracje a la carte również super.
Super hotel, dużo atrakcji, wspaniałe jedzenie, piękna plaża, świetni animatorzy
Czystość, atrakcje, jedzenie
Super jestem w tym hotelu teraz leci drugi tydzień ogólnie jestem czwarty raz w Egipcie ale ten hotel wywarł na nas największe wrażenie . Jedzenie wyśmienite różnorodne od owoców morza do naleśników poprzez różnego rodzaju mięs i przystawek'owocow,slodkosci
Tak dbających o turystów pracowników niże było chyba nigdzie indziej na każdym kroku służą pomocą kelnerzy uwijają się 'animatorzy od samego rana do wieczora zabawiają gosci
Nie ma rządnych wad po prostu nie ma do czego się przyczepic
Hotel dobry na wakacje dla tych co cenią spokój i odpoczynek z książką ale i dla tych co lubią się dobrze zabawić:)
Organizacja, spokój, czystość, różnorodność jedzenia
Pobyt ogólnie dobry, ładny zadbany teren, wygodne duże pokoje.
Ładne położenie, duży zadbany teren.
Zużyty sprzęt plażowy i mała ilość leżaków. Soki z automatów to w większości kolorowa woda o smaku cukru.
Hotel godny polecenia, bardzo czyste pokoje. Muzyka na żywo, występy
Świetne animacje (stretching, aquagym, piłka wodna). Wspaniała sprawa dla osób "umiarkowanie" aktywnych. Wieczorne show na wysokim poziomie!
Drinki na bazie lokalnych alkoholi
Bardzo dobry hotel, rozległy teren, świetne, urozmaicone jedzenie
Jedzenie - ogromny wybór potraw, codziennie coś nowego, na życzenie potrawy bezglutenowe
Rafa koralowa - trochę zniszczona
Hotel zasługuje na jak najlepsze opinie pod względem zawsze uśmiechniętych ludzi położenia tuż przy rafie koralowej wspaniałego jedzenia i bardzo dużych i wygodnych i czystych pokoi .Bardzo polecam
Bliskość z lotniska ,transfer trwał 10 minut wspaniałe położenie super jedzonko kelnerzy bardzo pomocni i uśmiechnięci .Poleca wszystkim hotelom tak fajnej i zgranej ekipy
Jakoś prze de mną wszystkie się poukrywały , mogę ten hotel polecić z czystym sumieniem
Hotel blisko lotniska - duży plus ,ładny , rozległy,zadbany i czysty .Duże baseny ,super snack bary . Animacje w ciągu dnia bardzo dobre prowadzone przez sympatycznych i miłych animatorów.
Snack bary i ich oferta oraz restauracja a la carte azjatycka jest fantastyczna(polecam 😬)
Dla nie snurkujących wadą może być słaba plaża ,która nie jest typowa dla plażowiczów.
Hotel na sporym terenie, jednopiętrowe budynki. Obsługa na bardzo dobrym poziomie, myślę, że jak na Egipt to znacznie ponad moje dotychczasowe doświadczenia. Marsa Alam to tylko hotele i zaraz za nimi pustynia, wiec na spacer tylko wzdłuż wybrzeża po terenie hoteli. Przy samym hotelu rafa koralowa, ale lepsze wrażenie robi rafa w pobliskiej zatoce (może z 500m spaceru)- bajka, setki rybek, korale. Raz nawet przypłynęły delfiny. Obowiązkowo zabierz sprzęt do snurkowania! Jedzenie było ok, alkohole lokalne jak to lokalne. Jeden z basenów jest podgrzewany, woda w morzu miała 24 stopnie (połowa marca), wiec po chwili przyzwyczajenia było dość komfortowo.
Obsługa bardzo miła, pomocna. Jedzenie w azjatyckiej restauracji - mistrzostwo!!!
albo ilość leżaków nad basenem powinna być większa, albo nie powinno być możliwości rezerwacji ich rano
Hotel czysty i bardzo dobrze utrzymany Pokoje już trochę stare i warte odświeżenia ale czyste i wygodne Baseny dla każdego... Główny z animacjami ( bardzo fajni i pomocni animatorzy ) oraz boczny na typowy relaks
Kuchnia ( jedzenie rewelacyjne) w lobby drinki różnego rodzaju Restauracja Azjatycka godna polecenia Rafa która jest dostępna przy samym hotelu
Wanna w pokoju
Jak na 5 gwiazdek to słaby, dość stary, brak amfiteatru namiastka występów na tarasie
Duży pokój, dobre jedzenie
Alkohol najgorszej jakości, niby sok pomarańczowy to sztuczny napój, brak wolnych leżaków, słaba plaża, ostry żwir, od samego brzegu skały bez butów do wody się nie wejdzie
Wspaniały pobyt. Hotel godny polecenia w 100% nawet wymagającym
Obiekt położony na dużym, zielonym terenie. Wszędzie jest bardzo czysto, pokoje codziennie sprzątane. Bardzo dobre urozmaicone jedzenie, możliwość skorzystania z restauracji a'la carte raz na pobyt. Dobre drinki i piwo. Świetny serwis, miła, nienachalna i pomocna obsługa. Klient może poczuć się naprawdę bezpieczny i dopieszczony. Codzienne animacje w ciągu dnia i super show wieczorem. Przy pomoście znajduje się ładna rafa.
Pokoje są już lekko wysłużone i nienajnowsze, jednak mi to nie przeszkadzało.
Drugi pobyt - równie cudowny jak pierwszy. Super jedzenie, obsługa na najwyższym poziomie. Super wakacje w raju. Dziękujemy wszystkim. Buziaki Adriano. Do zobaczenia mamy nadzieję wkrótce. Mama Kasia z córcia.