Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)

Świetny hotel. To był nasz 8 pobyt w Egipcie nie trafiliśmy do tej pory na lepszy. Kelnerzy prze mili wszystko przynosili do stolika, drinki, kawę, obiad. I to bez zachęty w postaci dolarów. Dałeś to ok, nie nikt krzywo nie patrzył. Polecam!

Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel.Jedzenie dobre alkohole jak na warunki Egipskie bardzo dobre.Czysto pokoje sprzątane codziennie czego więcej oczekiwać.

Sam hotel bez specjalnych wad , obsługa bardzo się starała , jeszcze bardziej niż przed laty !

Spędziliśmy w maju wspaniały, rewelacyjny tydzień. Piękny hotel, mnóstwo pysznego jedzenia nie do przejedzenia. Makarony, omlety, ryby, mięsa, sałatki co tylko dusza zapragnie. Obsługa hotelu bardzooooo miła. Hotel znajduje się blisko lotniska. Wśród domków dużo zieleni, piękna bajeczna sceneria. Basen duży a w nim BAR, podpływaszz siadasz i pijesz co chcesz, Pyszne piwko !!!! drineczki , co tylko dusza zapragnie. Plaża rzut beretem od hotelu, dosłownie 2 minutki a morze to bajka kolorowe rybki, kraby, skorpiony. Plaże są dziewicze ! No co tu więcej pisać ? Chcecie do raju ? Jeśli tak do kierunek Jaz Grand Resta Egipt / Marsa El Alam Polecam wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!! Aha i na koniec w hotelu sami Polacy i wieczorami Disco polo !

Byliśmy z żoną we wspaniałym hotelu.Był to nasz 15 pobyt w Egipcie.Polecamy.

Nazwa  Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Madinat Coraya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.

Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.

Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Wyświetlono 659 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojtek

Pobyt - Maj 2018

Zalety

Blisko lotniska co w niczym nie przeszkadza! Widziałem dwa samoloty w ogóle ich nie słychać.

Dariusz

Pobyt - Maj 2018

Zalety

Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

Wady

Nie stwierdziłem żadnych wad.

Witold

Pobyt - Maj 2018

Zalety

Hotel super, obsługa wspaniała ,wyżywienie bardzo dobre, raz w pokoju były mrówki faraona , ale usunięto , była też uroczysta kolacja w restauracji nad samym morzem - serwowano pyszne potrawy z owoców morza . Pogoda wspaniała , morze cieplutke pełne kolorowych rybek , odpoczynek doskonały .

Wady

Ponieważ wszystkie hotele w tym rejonie należą do sieci JAZ , także te w budowie, i jeżeli kierownictwo Jaz Resta Grand nie umożliwi , jak kilka lat temu swobodne przejście plażą do sąsiedniego hotelu JAZ Lamaya i pięknej zatoki , gdzi można ponurkować , to w przyszlości zrezygnujemy z Żoną odwiedzanie GRAND-a. Wartownik na plaży zapewne umie odróżnić plażowicza turystę z opaską z hotelu od chyba potencjalnego uzbrojonego TERORYSTY ? W przeciwnym kierunku turystów z LAMAYI do naszego hotelu przepuszczał !

Piotrek radomski turysta

Pobyt - Maj 2018

Zalety

Wszystko począwszy od pokoi, jedzenia, basenów,alkoholi, obsługi a kończąc na morzu :)

Wady

BRAK !!

Anna i Leszek

Pobyt - Maj 2018

Byliśmy z żoną we wspaniałym hotelu.Był to nasz 15 pobyt w Egipcie.Polecamy.

Zalety

ciepła woda w basenie i morzu,bardzo dobre piwko lane z butelek oraz jedzenie miła obsługa,durze i czyste pokoje wszędzie blisko

Marta i Piotr

Pobyt - Maj 2018

Pobyt bardzo udany,wróciliśmy bardzo zadowoleni.Dzięki poznanym w hotelu rodakom spędzilismy cudowne chwile. Pozdrawiamy ekipę z Tomaszowa,Bydgoszczy i Ozorkowa. :)

Zalety

Miła obsługa,pokoje sprzątane codziennie,posiłki ok.

Bożena

Pobyt - Maj 2018

Minus dla rezydentki z Tui, która na proste i praktyczne pytania zadawane przez gości nie potrafiła udzielić informacji.Najwięcej informacji udzielała o sprzedaży wycieczek.

Zalety

Blisko lotniska,piękna rafa,pyszne jedzenie, dobre alkohole,miła obsługa.

Pobyt - Maj 2018

W hotelu byliśmy w drugiej pół maja 2018. Hotel duży, składa się z kilkudziesięciu osmiopokojowych budynków. Duże i ładne lobby. Różnorodne posiłki. W czasie kolacji osobne stanowisko na potrawy z grilla,owoce morza. Napoje zimne i gorące na bieżąco przez całą dobę. Na plaży restauracja, w basenie bar z napojami zimnymi, gorącymi i lodami. W restauracji głównej przez całą noc przekąski. Oda w basenach czysta. Ogrod zadbany. Obsługa hotelu rewelacyjna. Panowie zawsze uśmiechnięci, mimo że mieli mnóstwo pracy. Zawsze mieli kilka miłych słów dla gości. Pokoje sprzątanie regularnie, ręczniki wymieniane każdego dnia. W hotelu najwięcej było Polaków. Manager hotelu dbał o to by Polacy czuli się wyróżnieni ( pożegnalne drinki, pisemne informacje przekazane indywidualnie o spotkaniu, pożegnanie wyjeżdżających Polaków z flagą biało-czerwoną. Nie zapomniano również o gościach, którzy w czasie pobytu obchodzili swoje urodziny. Hotel godny polecenia. Chętnie wybierzemy się tam ponownie.

Zalety

Obsługa hotelu to główna zaleta.

Wady

Morze.

Renia

Pobyt - Kwiecień 2018

Hotel godny polecenia bylismy w nim w od 7.04.-14.04.2018 czysto chociaz trwa przebudowa remont i malowanie .Obsluga swietna b.grzeczni i pomocni/ nie oczekuja napiwkow nie sa nachalni i uciazliwi/. Jedzenie swietne brak problemow jelitowych duzo owocow i warzyw makaronow i miesa . SUPER!!!Standart i jakosc wysoka . Polecam bardzo! baseny ogromne teren rozlegly czysto i bardzo sie staraja .

Zalety

blisko lotnisko swietne jedzenie fajna obsluga

Radosław

Pobyt - Kwiecień 2018

To nasz 7 wyjazd do Egiptu i najlepszy. Kwiecień bez tłoku ,wspaniały wypoczynek w ciepłym miejscu.Pomimo długiego prawie 5 godzinnego lotu.

Zalety

Pięknie położony,cudowne miejsce.

Przemek

Pobyt - Kwiecień 2018

Pierwszy raz byliśmy na urlopie tylko we dwoje. Tygodniowe ładowanie baterii spełniło nasze oczekiwania. Cisza , spokój i świetny nie nahalny personel pozwoliły spędzić miło krótkie wakacje.

Zalety

Hotel przy rafie koralowej. Położony z dala od zgiełku i hałasu miast i miasteczek. Tylko morze i pustynia.

Wady

Potrzebny miejscami okresowy remont.

Marzena

Pobyt - Marzec 2018

Same zalety polecam ten hotel , miła obsługa jedzenie dobre codziennie coś z grila.. Nie ma kłopotów żołądkowych jak to w Egipcie.Byłam z mężem w marcu i odpoczynek był wspaniały ,pogoda idealna .Hotel warto odwiedzić jest tam naprawdę wspaniale a jesteśmy bardzo wymagający pod względem wypoczynku .

Zalety

Widoki spokój same zalety

Wady

Nie ma wad

Maja

Pobyt - Marzec 2018

Polecam super hotel pobyt 17-24.03.18 dobre jedzenie,super barmani,kelnerzy zawsze gotowi do pomocy. Wszyscy bardzo mili,pomocni,uśmiechnięci.Hotel bardzo czysty pokoje sprzątane codziennie,Super niespodzianiki z ręczników ( rybki,słonie,małpki itp).Basen podgrzewany polecamy na rodzinny wypoczynek. Cały hotel ma duże zielone ogrody i piękne palmy, jest ich kilkaset. Hotel bezpośrednio przy plaży, a tam bar i pyszne jedzenie ( pizza, hamburger, pasta).Piękna rafa dojście pomostem.Ochrona czuwa 24h można spokojnie wypoczywać Amimoatorzy starają się rozbawiać wszystkich rano ćwiczenia wieczorem występy z chęcią wrócimy do Jaz Grand Resta. Jeżeli ktoś zastanawia się czy jechać do tego hotelu i ma obawy odpowiadam jechać bez zastanawiamia się .

Zalety

Czystość,zieleń obsługa,posiłki

Pobyt - Marzec 2018

Jesteśmy zachwyceni. Naprawdę wysoki standard usług. Jesteśmy wymagający, a ten hotel spełnił nasze oczekiwania i spędziliśmy naprawdę relaksujący tydzień z błękitnym niebem w tle. Pokoje są wygodne z balkonem lub wyjściem na trawnik. Bardzo polecamy!

Zalety

duży hotel, duże połączone ze sobą baseny, brodzik podgrzewany, czysto, ładne, bardzo czyste pokoje, pyszne świeże jedzenie, blisko z lotniska, zadbane ogrody. Dwupiętrowa zabudowa, zapewniająca prywatność .

Pobyt - Luty 2018

Pobyt w hotelu 10.02.-17.02.2018. Hotel położony niedaleko lotniska, blisko Portu Ghalib. Duże czyste pokoje,przemiła obsługa. Codziennie animacje, z których korzystaliśmy. Pozdrowienia dla Panów Animatorów:) Piękna rafa przy hotelu. Słońce, drinki, dobre jedzonko, spokój,piękny ogród, woda podgrzewana w basenie, cóż więcej do szczęścia i dobrego wypoczynku potrzeba:)

Zalety

niedaleko lotniska, blisko Portu Ghalib, czysto, miła obsługa

Beata Szczygieł

Pobyt - Luty 2018

Miejsce to warto odwiedzić, spokojna okolica ,hotel położony przy samym morzu . możliwość podziwiania pięknej rafy

Zalety

Bardzo ładny zadbany hotel ,piękny ogród,uprzejma obsługa,super animatorzy, mile spedzony czas -polecam

Wady

Nie zauważyliśmy wad

Drobny przedsiębiorca

Pobyt - Listopad 2017

Jestesmy bardzo zadowoleni z wakacji.To byl nasz trzeci wyjazd do Egiptu.Oceniam go na 5 z plusem.

Zalety

Blisko do pięknej plaży,super rafa.Dobre urozmaicone jedzenie.Bez niespodzianek typu"zemsta faraona".

Wady

Daleko do miasta.

BETI

Pobyt - Wrzesień 2017

WSPANIAŁE wakacje w Egipcie Można posnurkowac, popływać w basenie. jest tez mala ale dość dobrze wyposazona silowna Cisza .w sam raz aby wypocząć. POLECAM

Zalety

Dobre jedzenie ,ładna plaża, czysty basen.Dobra obsługa hotelową.wszystko ok

Wady

Słaby alkohol

Kasia i Łukasz

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel niedaleko lotniska. Blisko Port Ghalib. Prywatna plaża. Bar w basenie. Szybka i miła obsługa. Czysto. Codzienne animacje. Słoneczna pogoda cały czas ;) Spa, fryzjer, masaże, nurkowanie, quady. W hotelu możliwość kupna wycieczek od firmy Port Ghalib Divers. Polecamy!

Zalety

Wady

Przez 7 dni w tygodniu serwowane takie same produkty. Nie byliśmy głodni, ale posiłki to element do poprawienia.

Anetta

Pobyt - Wrzesień 2017

Pobyt w hotelu od 2- .09-. do 12-09-2017 . Hotel połozony blisko lotniska . Duże zadbane pokoje Bardzo czysto.. Smaczne posiłki , na bierząco uzupełniano brakujące dania. Nie ma problemu z leżakami przy basenie i na plaży. Miła obsługa personelu. Jedyną wadą jest za krótki pomost kończący się na granicy rozbijania sie fal , przez co nie ma mozliwosci zejscia do wody . W prawdzie trwaja teraz prace rozbudowy pomostu ale robią to zbyt wolno. Hotel bardzo ładny , do którego warto pojechać.

Zalety

Bliski dojazd z lotniska , ładne duże pokoje , miła obsługa , smaczne posiłki

Wady

krótki pomost / dopiero teraz przedłużają / z powodu duzych fal nie mozna snurkować.

Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)