Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)

Hotel o dużej posiadłości.Czysty i zadbany jedzenie dobre i różnorodne.Dużo zieleni i zajęć dla dorosłych i dzieci.Bardzo miła obsługa.Piekna restauracja i pomost nad morzem.

wino-siara -zgaga murowana .jedzenie styl egipski bez smaku , dobre mochito only ;)

Hotel spełnił nasze oczekiwania, czysto w pokojach, codzinnie sprzątane i wymiana ręczników. Jedzonko mega od cielęciny i wołowiny po rybki i grill. Niczego nie brakowało a pyszne deserki i owoce to już bajka :) Drinki też super i cała obsługa przemiła. Jedne z najlepszych wakacij na jakich byliśmy

Wszystko super. Obsługa, jedzenie i czystość to główne atuty resortu. POLECAM.

Hotel jest wspaniały, posiada wszystkie potrzebne udogodnienia. Pokoje są wygodne i czyste, codzienne sprzątane. Posiłki smaczne, napoje - do wyboru. Baseny mają super wodę, morze - wspaniałe ryby i widoki podwodne.

Nazwa  Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Madinat Coraya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.

Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.

Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Wyświetlono 640 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
maciek

Zalety

Czysto,ładnie z miłą obsługą.bardzo blisko lotniska.

Wady

bardzo kamieniste wejście do wody(trzeba mieć gumowe buty) na zewnątrz hotelu nic prócz pustyni na zakupy trzeba jechać 10min.busem do portu (7$)

5.5

Wady

Słychać imprezy nocne w pokoju

Zalety

- Otoczenie - Bar w basenie - Drinki - czystosc - zadnej walki o lezaki - pyszne jedzonko w restaracij głównej jak i nad morzem

Wady

- Przydało by sie aby animacje wieczorem były lepiej zorganizowane i bardziej różnorodne bo jednak zaczynały się dopiero koło 22 i trwały bardzo krótko

Arek

Wszystko super. Obsługa, jedzenie i czystość to główne atuty resortu. POLECAM.

Magdalena

Zalety

Najbardziej podobało mi się, że w hotelu jest wszystko, co potrzebne, aby dobrze odpocząć.

Wady

Przydałoby się miejsce na dyskoteki, które odbywałyby się codziennie, tak, żeby można było potańczyć. Poza tym - warto byłoby dostosować godziny rezerwacji do godzin przylotu, przyleciałam nad ranem i straciłam prawie całą dobę hotelową.

Wiktoria

Zweryfikowana opinia pracownika

W hotelu znajduje się organiczna farma - zdecydowanie na plus. Hotel w bardzo dobrym standardzie.

Marlena

Wszystko było super! Wyjazd w październiku był strzałem w dziesiątkę:) Pogoda dopisała 30 stopni,małe obłożenie w hotelu niż w sezonie co było plusem ,ponieważ nie było kolejek do restauracji ani na basen.

Zalety

Codzienne sprzątanie pokoju oraz wymiana ręczników plażowych. Ibrahim dobra robota za układanie figur z ręczników:))

Bardzo dobry hotel, czyste pokoje, czyste łazienki , dobra plaża i basen. Doskonałe jedzenie z dużą różnorodnością. Blisko lotniska. Słabe warunki do nurkowania z rurką z powodu wietrznego obszaru -wiele dni z czerwoną flagą.

Zalety

- rozległy teren - czystość - bardzo dobre i różnorodne jedzenie

Wady

- brak możliwości kąpieli w morzu - powtarzający się program wieczornych animacji

Bardzo dobrze.Czysto ,wygodnie,bardzo zadbana roślinność,czyste toalety przy basenach.Jedzenie wspaniałe,bardzo urozmaicone.Obsługaa również wspaniała.Żadnych negatywów

Zalety

Bardzo miła i profesjonalna obsługa na terenie całego hotelu.

Wady

Brak wad

Dorota

Hotel super spełniał moje oczekiwania.Czułam się zaopiekowana w czasie pobytu przez personel . Polecam hotel w przyszłym sezonie mamy zamiar skorzystać z kolejnego hotelu Jaz

Zalety

Usytuowanie blisko lotniska , dostęp do morza , zagospodarowanie terenu

6.5
Meg

Pomimo wymienionych przeze mnie poniżej uwag pobyt w hotelu mogę uznać raczej za udany.

Zalety

- czyste pokoje - ładny i zadbany teren

Wady

- Mała plaża, - Przy większym obłożeniu hotelu brak leżaków zarówno przy basenie, jak i na plaży, - słabe jedzenie

Weronika

Pobyt w tym hotelu to była czysta przyjemność. Duży hotel z pięknym ogrodem,palmami,bardzo dobre, różnorodne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa na najwyższym poziomie, dbają o każdy najmniejszy szczegół,bardzo pomocna, uprzejma i duża część rozumie dużo po polsku, ponieważ przeważająca część gości hotelowych to Polacy. Plaża zaraz przy hotelu,prywatna z leżakami i parasolami,zaraz przy brzegu można podziwiać piękne kolorowe rybki, wystarczy mieć maskę.Fajne animację wieczorami, dobre drinki,pokoje czyste, codziennie sprzątane,super baseny, bary, naprawdę nie ma się do czego przyczepić,polecam bardzo i na pewno tam jeszcze wrócimy z przyjemnością!

Zalety

+ czystość +bardzo miła,pomocna obsługa +baseny +plaża +jedzenie +drinki +szybki transfer z lotniska (niecałe 10 min) +piękne widoki na ogród lub morze

Wady

- nie znalazłam niczego do czego możnaby było się przyczepić

Rafał

Wszystko zgodnie z opisem, sprostało oczekiwaniom. Wszystko na plus.

Zalety

Pokoje, jedzenie, animacje, atmosfera

Patrycja

Pobyt w Hotelu Jaz Grand Marsa oceniam bardzo pozytywnie. Jest to duży obiekt, ale bardzo ładnie zagospodarowany. Zadbany teren zielony wokół hotelu, obiekt posiada dwa duże baseny. Przy basenach dużo leżaków, aczkolwiek po godzinie 10.00 trudno było znaleźć miejsce lecz to za sprawą zajmowania leżaków przez osoby, które przychodziły np. dopiero po południu. Na plaży leżaków pod dostatkiem, obsługa pomaga w znalezieniu miejsca i rozłożenia leżaków. Zarówno na terenie basenów, jak i na plaży panowie z obsługi przechodzą raz po raz proponując drinki. Odnośnie drinków - jakość średnia, natomiast bardzo dobre jest lekkie piwo - idealne na upały. Plaża blisko i wbrew temu co pisały inne osoby nam się podobała i uważam, że jest lepsza od plaż przynależnych do innych hoteli tej sieci przylegających bezpośrednio do Jaz Grand Marsa. Rafa fajna, zwłaszcza z pomostu, ale od strony brzegu też jest na co popatrzeć. Konieczne są buty do wody. Trzeba mieć na uwadze to, że przy silnym wietrze nie można wchodzić do morza z pomostu. 1500 metrów od hotelu znajduje się zatoczka, która także posiada fajną rafę. Jeżeli chodzi o pokoje, to są przestronne, czyste, codziennie sprzątane. Łazienka starszego typu, ale to w niczym nie przeszkadza. Za niewielką dopłatą zaproponowano nam większy pokój - 4 osobowy, był naprawdę przestronny, usytuowany na piętrze. Posiadał duży balkon. Jeśli chodzi o jedzenie to jest różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie, potrawy i desery są bardzo smaczne. Nikt nie będzie chodził głodny. Obsługa również bardzo się stara. Natomiast faktycznie w jadalni głównej jest lekki tłok, czasami trzeba było poszukać stolika na zewnątrz lub samemu zorganizować sobie sztućce. Po prostu obsługa nie nadąża przy takiej ilości ludzi. Dla mnie to jednak były drobiazgi. Można było korzystać również z baru i restauracji na plaży, gdzie również serwowano posiłki obiadowe w formie pizzy, makaronów czy burgerów, zresztą bardzo smacznych. Animacje jak dla mnie ok, ale w sumie rzadko w nich uczestniczyliśmy. W basie głównych znajduje się bar - można siedzieć na hokerach w wodzie i popijać drinki. Jak dla mnie hotel bardzo na plus. Gdybym miała znowu pojechać w rejon Marsa Alam prawdopodobnie wybrałabym go ponownie. W trakcie pobytu skorzystaliśmy z restauracji a' la carte Sakura - jedzenie było wyśmienite - bardzo polecam. W hotelu spędziliśmy 10 dni i uważamy czas w nim spędzony za bardzo udany.

Zalety

Duże baseny, ładna plaża z niewielką, ale ładną rafą, czyste i przestronne pokoje, jakość obsługi hotelowej - personel pomocny, miły i uprzejmy - można porozumieć się po polsku, bez problemu w języku angielskim.

Wady

Brak dostępności do wody butelkowanej na terenie obiektu. Woda w butelkach dostarczana była bezpośrednio do pokoju przez pana sprzątającego w ilości 3x 1,5 litra.

Edyta

W stu procentach pozytyw Hotel na poziomie czyściutko miła atmosfera pyszne jedzonko rewelacyjna obsługa bezpiecznie. Poprostu wszystko na 6+.

Zalety

Czysto miło atrakcyjnie

Dominiklc

Hotel zadbany, obsługa bardzo miła, uczynna, co do jedzenia każdy znajdzie coś dla siebie, od pizzy przez lasagne po różne owoce morza, choć co do tych ostatnich niektóre mogłyby być inaczej przyrządzone, rafa z pomostu, dlatego najlepiej przejść sobie dróżką do zatoki coraya gdzie wrażenia ze snurkownia są nieziemskie.

Zalety

Jedzenie Schludność Atmosfera

Wady

Rafa tylko z pomostu Krótko czynne baseny (18)

MACIEJ

Wszystko dobrze , czysto miła obsługa lecz dolca trzeba dać , polecam.

Zalety

Wszystko dobrze , polecam.

3.3
Angelika

Hotel ma swoje lata. Często zdarzają się awarię w pokojach. Szczególnie z klimatyzacją (uszkodzone panele), elektryką, zamkami. Brudne firanki. Na pewno nie zasługuje na 5*. Góra 3*. Trzeba wcześnie wstać, aby zjeść śniadanie. Później są problemy, aby dostać stolik. Kolacja jeszcze gorzej. Obojętnie jaka godzina brak stolików. Na stolik trzeba polować, aż ktoś odejdzie. Zdarza się, że brakuje niektórych potraw i już nie donoszą. Alkohol i drinki w większości nie da się wypić. Alkohol najgorszej jakości. Występy na niskim poziomie. Ogląda się je siedząc na schodach, ale to bardzo mało miejsc. Większość gości musi stać, albo nie ma jak obejrzeć. Obsługa z niczym się nie wyrabia. Często zdarza się, że wyłączany jest prąd. Leżaki na plaży po części popsute. Plaża duża, ale brudna z śmieciami. Zdarza się także szkło w piasku. Recepcja niezbyt pomocna nawet jak da się dolary. Jeszcze nie zadowala, że coś im się zgłasza i coś trzeba zrobić. Wieczorem zdarza się, że brakuje lodu lub wody niegazowanej. Dostęp do wody tylko przy barze w szklankach. Od 17-19 nie można niczego zjeść. Nigdzie nie podają jedzenia ani przekąsek. Pokoje w miarę sprzątane, ale bez szału. To nie jest mój pierwszy pobyt w Egipcie, ale najgorsze warunki. Nie wróciłbym tu.

Zalety

Piękna promenada, gdzie można się przejść z widokiem na morze i zobaczyć inne hotele jaz, które na pierwszy rzut oka mają lepszy standard, ale niestety gorszy dostęp do morza i plaże. Szybki transfer z lotniska. Ładny basen, ale niestety trzeba rezerwować miejsce. Picie i drinki niestety podawane tylko w barze w wodzie.

Wady

- pokoje; - alkohol; - animacje; - obsługa; - stołówka i bary;

Klaudia

HOTEL 8/10 OGOLNIE bardzo fajny,tylko drobne rzeczy do poprawy.

Zalety

Duża przestrzeń Dużo basenów Uśmiechnięty personel Przestronne pokoje Czystość Ładna rafa koralowa

Wady

Słabe wieczorne animacje Brak dostępnej wody pitnej butelkowanej Leżaki ,,rezerwowane" ręcznikami od rana

Aneta

Polecam:-) jestem dość wymagającym klientem, a hotel spełnił moje oczekiwania. Jedzenie bardzo dobre (jestem wegetarianką) a opcji i tak było sporo do wyboru. Teren hotelu duży, co sprawia że naprawdę było cicho i spokojnie. Plaża ładna, rafa zachwycająca. Obsługa hotelu dyskretna, dbająca o komfort klientów.

Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)