Jaz Makadi Saraya (ex Iberotel)

4.8

Hotel cichy, spokojny, idealny do odpoczynku. Bardzo miła i kompetentna obsługa. Jedzenie dobre i urozmaicone. Atrakcją są piękne i świetnie utrzymane ogrody. Polecam szukającym wytchnienia od zgiełku wielkich miast.

Byliśmy w tym hotelu na przełomie września i października. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Oczywiście można by się przyczepić, że talerze czasem tłuste a kubeczki lepkie od coli, ale przecież nie o to chodzi. Byliśmy przez dwa tygodnie z 4 lenim dzieckiem i nie mieliśmy kłopotów żołądkowych (ale nie jedliśmy 10 potraw naraz, bo tego nawet w Polsce żołądek nie wytrzyma). Plaża ładna, sprzątana, są miejsca gdzie można spokojnie wejść do wody bez obuwia. Córka chętnie bawiła się w piasku oraz kapała przy brzegu. Codzienne animacje dla dzieci (niestety w j. niemieckim ), dla dorosłych - ćwiczenia w basenie, w morzu, pilates, tańce brzucha itp. Obsługa b. miła i szczerze mówiąc wolę codzienne pytania o to czy wszystko w porządku, niż wyciąganie ręki po baksysz. Pokoje czyste, codzienie sprzątane, dla trzech osób dostaliśmy apartament ok 50m2 - 2 pokoje, kuchnia z pełnym wyposażeniem, łazienka, balkon. Hotel kameralny, nie dla osób szukających rozrywki.

Hotel jest rewelacyjny, obsługa przemiła. Pokoje bardzo czyste, komfortowe, codziennie sprzątane oczywiście. Hotel nie znajduje się nad samym morzem, ale spacer ok. 5 - 10 min do plaży to żaden problem - tym bardziej że idzie się wśród zieleni (przez teren innego hotelu :). Madinat Makadi jest przepięknym miejscem, polecam :)

Polecam opcję wyżywienia AII Inclusive - jedzenie smaczne urozmaicone w dużych ilościach. Pokoje czyste duże dobrze wyposażone ( sejf w pokoju do dyspozycji bez dopłaty ). Wydzielona plaża hotelowa ( żwirowo-kamienista ) w odległości około 400 m od hotelu.Rewelacyjne baseny. Obsługa bardzo miła i życzliwa , zmotywowana do pracy cotygodniową oceną wystawianą przez gości hotelowych w specjalnych ankietach. W hotelu dyżuruje lekarz i jest apteka. Jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu.

Polecam ten hotel szczególnie rodzinom z dziećmi. Bogate animacje. Świetne baseny i bardzo dobre jedzenie. Czyste pokoje, a wieczorami dużo ochrony i można czuć się naprawdę bezpiecznie. W samym Makadi Bay jest naprawdę jak w oazie, co daje ogromną przewagę nad hotelami w Hurghadzie.

Nazwa  Jaz Makadi Saraya (ex Iberotel)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Piękny i luksusowy hotel z dobrą obsługą

Hotel przy plaży (500 - 700 metrów od plaży, w zależności od usytuowania pokoi)

Przybrzeżna rafa koralowa - zalecany zabranie obuwia kąpielowego

Przyjemne baseny, w tym jeden sezonowo podgrzewany

4.8

Wyświetlono 113 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Krzysio75

Sylwia

toruviel

robert

magda

aguu83

Pobyt - Czerwiec 2007

Zdecydowaliśmy się na wybór tego hotelu po przeczytaniu pozytywnych opinii na tym portalu. Pierwsze wrażenia po przyjeździe bardzo dobre, niestety aż do pierwszego zatrucia "wspaniałymi posiłkami", ich słabe urozmaicenie oraz jednakowy smak sprawiało ze ALL Inclusive został praktycznie zmarnowany. Zjedzenie czegokolwiek kończyło się najczęściej bólem brzucha, co świadczy o braku higieny w tym hotelu. Ogólny wystrój całego obiektu, pokoje oraz spokojna okolica na szczęście nam to rekompensowało. Wypada wspomnieć lekko nachalną obsługę, która starała się być aż za miła, co bywało na dłuższą metę męczące. Nie polecam tego hotelu ludziom młodym, rozrywkowym, szukającym wrażeń, gdyż życie towarzyskie zamiera tu po zmroku. Niestety nasza opinia nie jest tak pozytywna jak pozostałe i jesteśmy trochę rozczarowani pobytem w Saraya.

Kasiulka

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel godny polecenia, w dzien można wypocząć i na basenie i na plaży bez zbędnych tłumów i hałasów, pokoje w porządku, czysto, sprzatanie codziennie, restauracje super, czyste stoliki, talerze, kelnerzy bardzo mili, jedzie bardzo dobre. Wieczorami animacje z sisha barze, dobre drinki i zabawa, jest też dyskoteka, więc jest gdzie się pobawić i odpocząć, Polecam gorąco, jeden z lepszych hoteli w Makadi.

maciek

Pobyt - Czerwiec 2007

dla rodzin z dziećmi ważna uwaga: klub Badingoo jest dostepny wyłacznie dla garstki niemieckojezycznych dzieci. Zajecia prowadza sztywni animatorzy i zadna siła nie namówisz swojego dziecka do spedzenia tam czasu. Uderza kompletny brak profesjonalizmu i przyjaznego podejścia. To najgorszy miniclub jaki widziałem na wakacjach. I to własciwie jedyny minus, bo sa i place zabaw w liczbie bodaj trzech i brodziki itd. Dzieci radziły sobie same i nie nudziły się. A nad formułą miniklubu dla 20 niemieckich rodzin wobec ok. setki Polaków w hotelu to juz sie musi TUI zastanowić...

Kuba

Pobyt - Czerwiec 2007

Jacy wy jesteście wybredni ludzie!Aż żal ściska. Hotel super, obsługa rewelacja, basen wielki. Na plaży leżaki, parasole, bar, boisko do siatkówki. Polecam hotel.

iwona

Pobyt - Czerwiec 2007

hotel przyjazny turyście, mozna liczyć na pomoc obsługi w różnych sytuacjach. Widoczne zainteresowanie dobrym samopoczuciem turystów. Trochę daleko do plaży, ale to jest zaznaczone w ofercie ( droga do plaży wiedzie poprzez ogrody). plaża dla gości hotelowych wydzielona z barem, kanapkami drinkami, lodami i wszechobecną, miłą obsługą hotelową. codzienny program animacyjny w barze wspólnym dla okolicznych hoteli. Goraco polecam!

Hipon

Pobyt - Maj 2007

Cudowne miejsce:) Polecam!!!

ogooreck

Pobyt - Maj 2007

Hotel i obsluga na najwyzszym poziomie, wyzywienie urozmaicone, smaczne i obfite. Polecam z czystym sumieniem!

Karola

Pobyt - Marzec 2007

Hotel godny poleceń. Położony w ładnej okolicy pośród ślicznych ogrodów. W pobliżu inne hotel, które nie są od siebie odgrodzone. W poblizu sklepiki, w których można kupić pamiątki oraz sklep spożywczy, dwie dyskoteki. Nocą można pochodzić sobie po pieknie oświetlonym terenie. Do plaży idzie się około 5-10 minut, ale droga jest bardzo przyjemna. Na plaży bar, więc nie trzeba po napoje ani przekąsi cofać się do hotelu. Na terenie są 2 baseny. Jedzenie OK. Polecam ten hotel wszystkim, którzy chcą sobie wypocząć i pospacerować po bajecznych ogrodach.

Jaz Makadi Saraya (ex Iberotel)