Nasz pokój był świetny. Zarezerwowaliśmy pokój rodzinny dla nas czterech i okazało się, że są to dwa oddzielne pokoje, ale z zewnętrznymi drzwiami, które dzieliliśmy, naprawdę wygodne Jedynym drobnym problemem, który znaleźliśmy, był niedziałający wentylator wyciągowy w naszej łazience i przydałaby się może mata antypoślizgowa pod prysznicem, ale zostawiliśmy to w naszej opinii dla hotelu, nic, co nam zbytnio nie przeszkadzało. Wystarczy wspomnieć o lokalizacji, a także o położeniu nad Morzem Czerwonym, do zatoki Soma można dojechać w około 5 godzin z Luksoru, gdzie można zwiedzić kilka świątyń i odwiedzić Dolinę Królów.
Zespół animatorów był pełen energii i chętnie inspirował wszystkich i zachęcał do udziału w zajęciach grupowych dostosowanych do wszystkich poziomów umiejętności. Tych, którzy nie chcieli brać udziału, szanowano. Plaża jest piękna, z leżakami, ratownikami, serwisem napojów, restauracją na plaży i barem. Basen oferuje także niesamowite udogodnienia, takie jak ratownicy, napoje, bar przy basenie oraz pobliska restauracja/bar z przekąskami. Dostępny jest również basen dla dzieci. Nocna rozrywka obejmowała mini dyskotekę i występy dla całej rodziny. Na terenie ośrodka znajdują się sklepy, począwszy od codziennych przekąsek i napojów, po biżuterię i artykuły skórzane. Na miejscu dostępne są także bankomaty. Mieliśmy najbardziej niesamowite wakacje i nie możemy podziękować całemu personelowi Solymar za uczynienie naszego doświadczenia najlepszym wprowadzeniem do wakacji w Egipcie.
Obiekt jest stary, ale czysty i w dobrym stanie. Niczego nie brakuje, ale informacja od naszego doradcy TUI, że jest tu rafa domowa, jest niestety nieprawdziwa.
PLAŻA SOLYMAR SOMA - WSPANIAŁE DOŚWIADCZENIE Hotel położony jest tuż przy plaży. Wycieczki można zarezerwować na miejscu i rozpocząć od kompleksu.
NA PEWNO TAM WRÓCĘ Pierwszy pobyt w Egipcie i od razu w hotelu Solymar. Hotel przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Wszystko było perfekcyjne już od momentu zameldowania się. Jedzenie robione na świeżo i na bieżąco dokładane. Jakość i smak potraw są rewelacyjne. Obsługa hotelowa, kelnerzy, animatorzy, Pani Manager są wspaniali. Wszystkie napoje na terenie całego hotelu serwowane są wprost do stolika, leżaka, basenu. Pokoje pięknie wysprzątane, ręczniki codziennie wymieniane. Każdego dnia na plaży Pani Manager pyta czy wszystko jest w porządku oraz jak ewentualnie mogą pomóc. To bardzo miłe.
W sumie hotel jest bardzo dobry. Ludzie są zainteresowani – w pozytywnym sensie – możliwymi ulepszeniami. Wieczorna rozrywka była miła i dobrej jakości. O 23:00 było już spokojnie. Moim zdaniem hotel nie jest pierwszym wyborem dla starszych dzieci czy
Wspaniałe wakacje! Bardzo ładny hotel, z wieloma przyjaznymi ludźmi, zwłaszcza ratownikami Hasbem i El Husseiny! Obsługa jest świetna i nawet jeśli masz problem, szybko go rozwiązują. Naprawdę mogę polecić ten hotel.
Na terenie hotelu można też kupić wycieczki fakultatywne, masaże w spa lub wodne atrakcje. Skusiliśmy się na 2-godzinne Safari u Mohameda Ali ❤️ Mohamed mówi w 5 językach, także po polsku, więc nie ma problemu się porozumieć nawet z osobami nieznającymi angielskiego czy niemieckiego. Bardzo łatwo go rozpoznać; Mohameda zazwyczaj spotkacie na plaży, nosi na sobie błękitną koszulkę polo. Wycieczka rozpoczynała się spod hotelu, więc zaoszczędziliśmy sporo czasu na dojazd autobusem/autokarem do Hurghady. W pakiecie mieliśmy quady, wioskę beduinów, poczęstunek herbatą, sesję zdjęciową oraz przejazd na wielbłądzie. Przewodnik wycieczki jest bardzo pomocny, zarówno w obsłudze quada jak i robieniu zdjęć, czy nagrywania filmików. Pozwala na naprawę szybką jazdę i pokazuje piękny punkt widokowy na rafę koralową. Jeśli ktoś chce poszaleć quadem po pustyni to zgłoście się do Mohameda!
WRÓCIMY Hotel na najwyższym poziomie, pokoje czyste i przestronne, bardzo miła i uprzejma obsługa. Bardzo przyjazny i uprzejmy personel na plaży, obsługa na najwyższym poziomie, nigdy nie musiałem chodzić do baru, zawsze było coś do picia w ofercie.
Miałem bardzo dobre doświadczenie, dobre jedzenie, bardzo przyjazne rzeczy, hotel ma bardzo dobry widok na morze i miękki piasek. Miły zespół animatorów, pomocne rzeczy, bardzo się cieszę, że mogę spędzić wakacje w zatoce Solymar Soma
POLECAMY HOTEL. Również bardzo zadowolony z drugiego pobytu. Świetna lokalizacja, świetna plaża. Dobra obsługa. Coś dla wszystkich. Personel bardzo miły i gościnny.
Przyjedź i zrelaksuj się Bardzo ładny hotel z kilkoma restauracjami, każda oferująca bogaty wybór dań. (Omawiana jest nietolerancja pokarmowa, porozmawiaj z szefem kuchni, a on ci pomoże) Pokoje są jasne i duże, mają duże łóżko z dużą ilością poduszek, część wypoczynkową, biurko, taras zachęca do odpoczynku. Hotelowa piaszczysta plaża z dużą ilością leżaków i parasoli oraz palmami zapewnia mnóstwo cienia. Poranny spacer lub poranny bieg po plaży to naprawdę świetna zabawa
Możliwe są piękne spacery po plaży. Na zewnątrz hotelu nie ma nic, ale taksówką można dojechać do wielu rzeczy w pobliżu.
W strefie wellness oferowane są różnorodne masaże (np. Lumi-Lumi, hammam), jest też łaźnia parowa, sauna, gabinet kosmetyczny, sala fitness. Edukacja dla dzieci, plac zabaw, rozrywka dla dużych i małych gości. Urozmaicony program wieczorny. Niemieckojęzyczny opiekun gości (Saleh) jest bardzo pomocny i spełnia prawie wszystkie życzenia. Jeśli ze sobą porozmawiacie, również istnieje rozwiązanie. W tym sensie cieszę się z pobytu i przyjaznego, pomocnego zespołu.
WYDAJNOŚĆ CENOWA DOPASOWANA IDEALNIE. PERSONEL NIEPOKONONY Niezależnie od tego, czy jest to recepcja, zarządzanie jakością, plaża, bar czy jadalnia, życzliwość, uwaga i zaangażowanie personelu tego hotelu są nie do pobicia! PO PROSTU ŚWIETNIE! Jedzenie było bardzo urozmaicone i bardzo duży wybór. W restauracji na plaży być może znajdzie się wybór świeżo grillowanych ryb i chrupiących warzyw. Jedzenie we włoskiej restauracji było rewelacyjne! Hotel jest bardzo dobrze utrzymany, pokoje są bardzo przestronne, ale nieco stare. Plaża jest bardzo ładna, ale trochę mała. Jeśli chodzi o rozkoszowanie się słońcem i relaks, hotel był idealny!
Naprawdę cicho, wydawało się, że na każdego gościa przypada dwóch pracowników, nic nie jest zbyt wielkim problemem dla żadnego z pracowników, wszyscy są bardzo przyjaźni i cudowni, zawsze przynosząc napoje/wszystko, czego możesz potrzebować. Wspaniały basen i plaża. Pokój znajdował się w budynku głównym, OK, trochę prosty, ale ogromny (2 podwójne łóżka i jedno pojedyncze i wciąż dużo wolnego miejsca, ogromna łazienka). Wi-Fi nie działało w pokoju, co było dla nas bonusem, chociaż w innych częściach hotelu prędkość była dobra. Po przyjeździe powiedzieliśmy jednemu z kelnerów, że jesteśmy weganami, poprosiłem o radę, co zjeść w formie bufetu. Nie mogli być milsi – przyszedł szef kuchni Ahmed i wszystko wyjaśnił, a nawet przygotował dla nas tradycyjne egipskie jedzenie, pyszny falafel i curry, które przy każdym posiłku były podawane do bufetu oddzielnie. Zrobił nam nawet wegańskie ciasto! Naprawdę zrobił dla nas wszystko, co w jego mocy, i to naprawdę sprawiło, że nasz pobyt był dla nas. Dziękuję szefie kuchni Ahmedowi! ! Polecam to miejsce osobom planującym wypad do Hurgady!
Wyjątek Znakomita obsługa. Cały zespół jest na swoim miejscu. Wszyscy upewniają się, że u nas wszystko w porządku i że niczego nie potrzebujemy. Jeśli o coś poprosimy, zrobimy to w ciągu kilku minut. Specjalne podziękowania dla przełożonego Massaoudy i szefa kuchni Mostafy za uwagę i całego zespołu. Pokój, basen i plaża są świetne. Pokochałem to.
POLECAMY HOTEL. Świetny hotel. Każde życzenie zostało spełnione.
W sumie to były wakacje marzeń Kompleks hotelowy jest stosunkowo duży i po przyjeździe sprawia wrażenie czystego. Lobby ma nowoczesny egipski wystrój i posiada recepcję oraz bar.Lobby oferuje wystarczająco dużo miejsca na krótkie pobyty
Idealny wypoczynek nad morzem - nasza czwarta wizyta! Mój niedawny pobyt w Solymar był naszą czwartą wizytą w tym niezwykłym nadmorskim raju. Nic dziwnego, że wciąż wracamy do tego klejnotu na wybrzeżu. Lokalizacja hotelu pozostaje niezrównana. Położony bezpośrednio nad brzegiem morza, nadal zapewnia zapierające dech w piersiach widoki na morze połyskujące morze. Jednym z powodów, dla których wracamy tu raz po raz, jest wyjątkowy personel hotelu. Pamiętali nas z naszych poprzednich wizyt i traktowali nas jak rodzinę. Ich ciepłe powitanie i spersonalizowana obsługa sprawiają, że czujemy się jak w domu. Nasz pokój był po raz kolejny nieskazitelny i przestronny. Wygodne łóżko i wysokiej jakości pościel zapewniły nam spokojny sen. Codzienna zmiana pościeli była przemyślanym akcentem, który niezwykle doceniliśmy. Lokale gastronomiczne w Solymar nadal zachwycają świeżymi owocami morza i lokalnymi smakami. Dobrze utrzymane udogodnienia, w tym basen, spa i centrum fitness, przyczyniają się do ogólnego relaksu. Jeśli szukasz niezwykłego połączenia naturalnego piękna, wyjątkowej obsługi i komfortu, to jest to miejsce dla Ciebie. Już nie możemy się doczekać naszej piątej wizyty! Dziękujemy Solymar Soma Beach za konsekwentne zapewnianie nam niezapomnianych wakacji nad morzem!