Tylko 30 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża.
Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac zabaw, brodzik, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, szachy, siatkówka plażowa.
Bardzo nam się podobał pobyt w hotely Katya. Hotel posiada więcej zalet niż wad. Spędziliśmy miło 2 tygodnie, wypoczęliśmy wybawiliśmy się, nie dało się nudzić. Pozdrawiamy animatorów Pascala, Hassana i Bobiego, a także Sonera-najlepszego barmana. z pewnością polecamy parom i ludziom aktywnym, którzy chcą odpocząć, a także aktywnie spędzić czas.
Bliskie położenie plaży, dobra komunikacja do centrum Alanii. Dwa kroki do centrum Obagol.dwa kroki do poniedziałkowego bazarku. Mili kelnerzy, super animacje i animatorzy , gry zabawy w ciągu dnia. Jedzenie bardzo smaczne, najlepsze kolacje- zawsze cos nowego, ciekawego. W ciągu dnia jako przekąska znakomita pizza.
z pewnościa windy, tylko dwie i bardzo wolne. Pojoje sprzątane niezbyt dokładnie.
Hotel dla wszystich i dla rodzin z dziecmi i dla zakochanych i lubiacych gwar...bylismy w ramadanie i było dość cicho. Tuz po zakończeniu ramadanu obsługa przygotowała miłą niespodzianke dal gości...tańce i zabawę i super wielkie lody...zacząło się święto słodkości. Polecamy dla rodzin pokoje familijne.
Super hotel!!! I nie ma 4 gwizdki a 5!!! I zasługuje na nie! Ciągle ludzie mylą hotel krizantem z hotelem krizantem katya A to dwa różne hotele!!! Pierwszy ma 4 gwaizdki a drugi 5! Obsługa i jedzenie na najwyzszym poziomie! Wszędzie czysto i pieknie. Czasem drobne...podkrślam drobne problemy ze znalezieniem miejsca przy kolacji ale trudno jeśli wszyscy nagle rusza na jedną godzinę. Hotel ma 5 barów, trzy restauracje, 3 baseny i piekną plażę...polecamy na wycieczki biuro metintur...mieści sie kilka przecznicz dalej. Polecamy hotel katya z czystym sumieniem...a...łazieni są piekne! Biuro podróży Wezyr na najwyższym poziomie.
Trochę mało wind!
Polecam hotel osobom mało wymagającym, nie wypoczywającym wcześniej w Turcji- mogą się rozczarować standardem 4 gwiazdek. W hotelu jest miejsce dla dzieci, większość turystów to Rosjaninie + Polacy i Niemcy. Hotel przypominający miejskie. Dobry wybór na plażowanie i dla osób nie szukających ciszy i spokoju. All inclusive bez zarzutów.
Hotel blisko plaży, wystarczy przejść przez podziemne przejście, które mamy w hotelu i prowadzi bezpośrednio do prywatnej plaży z leżakami i parasolami w cenie pobytu. Plaża podzielona na dwa sektory: darmowy (leżaki i parasole) oraz płatny (2 liry / dzień) gdzie na leżakach znajdują się materace. Leżaki i parasole w bardzo dobrym stanie, plaża piaszczysta z kamienistym zejściem do wody u większością dna. Obsługa miła i pomocna, darmowe ręczniki hotelowe, bezpłatna klimatyzacja. Duży wybór jedzenia, posiłki raczej urozmaicone, codziennie na śniadanie jajecznica, omlet lub naleśniki przygotowywane \" na żywo\". Podobnie podczas kolacji (grilowane mięso, kalafior smażony w panierce na głębokim tłuszczu)
Hotel z pewnością nie jest czterogwiazdkowy, warunki raczej Greckie niż Tureckie. Czysto i schludnie, natomiast wyposażenie pokoi wymaga odświeżania, szczególnie łazienka. Moce przerobowe restauracji nie adekwatne do ilości gości: kolejki do stolików i szukanie wolnych miejsc przy każdym posiłku.
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Hotelu Krizantem Katya ,jeżeli bedzie taka mozliwośc to napewno skorzystamy z usług tego obiektu.Jeżeli chodzi o animacje wieczorne to jest bomba .animatorzy to prawdziwi zawodowcy ,pisze to bo sam miałem okazje dwa razy wcieli się w role aktora i wystąpi przed publicznością.Jeżeli drodzy goście poproszawas o udział nieodmawiajcie to tylko godzinka próby po południu a wieczorem ;premiera\' naprawdę warto bo wrażenia i wspomnienia zostają.Ogólnie oceniamy hotel na godny polecenia POZDRAWIAMY DANIEL I WIOLETTA
Hotel usytuowany w znakomitym miejscu,wszędzie blisko sklepy bazary restauracje .Bardzo czysty zadbany,idealny dostęp do komunikacji miejskiej obsługa znakomita komunikatywna,rzetelna wszystko czego pragneliśmy mieliśmy na terenie obiektu
Podczas naszego pobytu w dniach 12-23 pażdziernika br. hotel nieukrywając ma wady . 1.brak windy do sauny czy też krytego basenu co sprawia problem dla osób na wózku inwalidzkim. 2.posiłki podawane w podgrzewaczach powinny byc gorące a niestety były zimne co odbierało smak potrawom.Kolacje były ciepłe ale tylko jeżeli podane były bezpośrednio z grilla czy patelni 3.plaża pozostawia dużo do zyczenia.
Ogolnie jestesmy zadowoleni z pobytu w Hotelu KRIZANTEM KATYA .Jezeli bedziemy mieli okazje wyjechac do tego przepieknego kraju to napewno skorzystamy z uslug tego hotelu.ANIMATORZY KTORZY JEDNOCZESNIE UCZYLI GOSCI AKTORSTWA SA PRAWDZIWYMI ZAWODOWCAMI SAM MIALEM OKAZJE PODCZAS POBYTU DWA RAZY WCIELIC SIE W ROZNE POSTACIE I POCZUC SIE JAK AKTOR PRZED PUBLICZNOSCIA .Naprawde jezeli was poprosza o udzial w przedstawieniu nieodmawiajcie to godzinka proby po poludniu i wieczorem ;premiera; a wrazenia niesamowite polecamy.
Hotel usytuowany w pieknej okolicy wszedzie blisko piekne widoki z balkonow czysty zadbany obsluga mila i zetalna udogodnienia dla osob niepelnosprawnych ,plaza blisko hotelu
Jedna z wad ktora zauwazylismy podczas naszego pobytu w dniach 12-23 pazdziernika br. to ze posilki ktore powinny byc gorace byly poprostu zimne mowa tu o obiadach .Natomiast kolacje podawane na tarasie restauracji byly serwowane prosto z grilla lub patelni byly gorace .Brak windy do sauny i krytego basenu co sprawia utrudnienia dla osob na wozku inwalidzkim
hotel dobry ale zasługuje na 4* a nie na 5*, brak klimy w holu, windach i na korytarzach, ludzie "polują" na stoliki przy posiłkach.
blisko miasta, dobra komunikacja dolmuszem (2 liry) albo taxi, pokoje odnowione, czyste codziennie sprzątane.
Monotonne posiłki, zbyt mała jadalnia dla pełnego obłożenia hotelu. Plaża bezpośrednio przy hotelu mało atrakcyjna
Wycieczka zostala wykupiona przez biuro Wezyr, opieka biura od poczatku do konca byla bardzo dobra. Jedyna rzecz ktora moge w tej sytuacji polecic.
Hotel bardzo blisko plaży. Bardzo ładne pokoje. Jak na Turcje czysto i schludnie :)
Hotel polozony bardzo daleko od lotniska (ok 3,5godz). Jedzenie na prawde beznadziejne!! Dodam, ze to nie byla jedynie moja osobista opinia. Poznalismy tam jeszcze ok 10osob z Polski i kazdy mial takie same niesmaczne wrazenie. Mniej wiecej po 4dniach wiekszosc wolala wybrac sie z hotelu do najblizszego McDolnalda gdyz mieli juz dosc hotelowej restauracji. Dodatkowo wybralismy sie na kolacje \"Ala carte Meksykanska\" na ktorej podana zostala salatka z dnia wczesniej na przystawke, niesmaczne tacos i nieziemsko ostra zupa! Byla to moja pierwsza kolacja ala carte, ale z tego co Pani z Wezyra powiedziala, to mielismy miec wybor z karty dan, ktorej nie bylo, jedynie karta win za ktore trzeba bylo zaplacic, a dodam, ze mialo to byc darmowe. Druga niefajna sprawa to animacje. Nie bylo to do konca dobrze dopracowane, a animatorzy odnioslam wrazenie, ze sa tam z przymusu. Do tego atmosfera nie byla sympatyczna, a ktoregos wieczoru animatorzy sie pobili!!! Sytuacje jedynie ratował bardzo sympatyczny animator z Ugandy.
Mój pobyt w hotelu był naprawdę super,bardzo mi się podobało i nie mam do niczego żadnych zastrzeżeń.Napewno w miarę możliwości skorzystam jeszcze z pobytu w tym hotelu :) i bardzo polecam go innym osobom
Dobre jedzenie, słaba plaża, reszta tylko średnio. Nie polecam tego hotelu nikomu, jedynie bardzo niewymagającym klientom. Nadaje się tylko jako miejsce noclegu (z zatyczkami w uszach) i posiłków. Basen jest bardzo mały, plaża wręcz tragiczna - najbrzydsza w całej Alanyi, przychodzą na nią bezpańskie psy, a woda śmierdzi - bo obok wpada jakiś ciek wodny i gnije stojąca woda. Nieporządku pilnuje mało sympatyczny Latynos, podrywający młode kobiety. Obsługa z łapanki, niemiła. Zanocować, pojeść, i pójść z ręcznikiem na plażę obok albo pojechać na plażę Kleopatry, to uda się jakoś przetrzymać pobyt. Ale nie tak powinno być na wakacjach.
Przestrzegam przed tym hotelem!!! nikt z zakwaterowanych Polaków chyba nie dostał pokoju zgodnego z ofertą! Przyjechaliśmy, rezydentka odwróciła się na pięcie i pojechała, a w recepcji po chwili nam mówią że nie mają wolnych miejsc!!! Przenieśli nas na noc (chcieli na dwie z raptem tyg. pobytu...) od 4* Krizantem, który i tak okazał się dużo lepszy od tego KKatya - tu oprócz fajnych pokoi jest beznadziejnie, brak miejsca na plaży i przy basenie, totalny hałas, chyba ze ktoś lubi relaks przy techniawie na maxa... I faktycznie do morza jest wymurowany kanał ściekowy, czasem płynęło tam coś brunatnego...
NIE POLECAM! Hotel 5*? Jakiś żart! Wszyscy uważają, że to maks.3*! O picie w ramach all nie można się doprosić, w morzu jest rura ściekowa...pełno liści, glonów i brudu! W restauracji trzeba się prosić o sztućce, obsługa nalewa napoje do połowy kubka! Ponadto, klimatyzcja w restauracji pracowała rzadko, więc była duchota niesamowita. Mało tego - na basenie kilka leżaków na krzyż. Nie ma co liczyć, że ktoś wstanie wcześniej i zajmie sobie miejsce - obsługa zabiera ręczniki i składa je na krześle koło basenu. Co do turoperatora WEZYR...byłam 6 razy w Turcji i jak dotąd nie byłam jeszcze z tak beznadziejnym biurem! Nic nie potrafią załatwić, a jak się złoży zażalenie to otrzyma się formularz reklamacyjny. Zero zainteresowania. Jak sobie ktoś sam czegoś nie załatwi, to rezydent napewno się o to nie postara. Do Alanyi i plaży Kleopatry jest prawie pół godziny busem. Wiem, że nigdy więcej nie polecę z Wezyra i do tego hotelu. Jeśli chce ktoś więcej informacji to proszę pisać maila.
jak dla mnie hotel na "4-", muszą popracowac nad serwisem plazowym(tzn lezaki, parasole, czystosc na plazy). Plaza zwirkowo-piaszczysta, przejscie tunelem pod droga. pokoje jak na zdjeciach. odnosnie zywnosci niestety jak dla mnie sredniej klasy. do Alanii ok. 30 minut piechota,obok hotelu przystanek autobusowy.ogolnie wakacje super, pogoda, ciepla woda w morzu i basenie. reszta zalezna od tego kto co chce robic i jak sobie to zorganizuje :)
Wspaniałe wakacje....Hotel rewelacja a pokój bajka. Jedzenia az za duzo, animatorzy fantastyczni! Wracam tam za rok:)
Byliśmy pierwszy raz na wczasach za granicą i mogę całym sercem polecić ten hotel. Spędziliśmy tam 12 dni i jestesmy zachwyceni. Jedynym minusem jest to, że wejscie do morza jest przy betonowych plytach dlatego nastepnym razem na pewno wybralibysmy hotel od plazy kleopatry ktora zachwyca blekitem morza i czystoscia piasku. Jezli chodzi o hotel polecam, co kilka dni zostawialismy napiwki pani ktora sprzatala i z kazdym dniem mielismy wymieniane reczniki i ukladane z nich przerozne figury. pokoje nowoczesne. jedzenie natomiast nie przypadlo nam do gustu:) nieco rozni sie od polskiego dlatego jak nic nam nie pasowalo zapychalismy sie frytkami;) ale ogolnie znikalo w mig wiec chyba gosciom smakowalo:) serdecznie wszystkim polecam ten hotel!!!
Ogólnie rzecz biorąc nie narzekam, aczkolwiek nie jest to ideał. Zaczne od tego że baseny są 2 ale nawet razem nie mają 500 m2. Napisano restauracja w środku i na wolnym powietrzu owszem tylko że to jest jedna restauracja i jak padało to nie było gdzie usiąć i się siedziało jak u cioci na imieninach w kilka osób przy jednym stole. Jedzenie różnie nie było fatalne ale nie było też rewelacyjne, jednego dnia na obiad nie miałem czego wybrać bo frytek nie licze, aczkolwiek innego nie wiedziałem za co się złapać. Pokoje czyste ładne odnowione bez robactwa klima działa widok jak się patrzy człowiek przed siebie rewelacja, gorzej jak się spojrzy w dół ale do tego się nie ma co przyczepić. Obsługa do dupy, ale wiedzieli za co nie dostają napiwków.
Hotel położony dogodnie-blisko plaży a zarazem blisko sklepów, pokoje bardzo ładne.Minusy tego hotelu to: brak klimatyzacji w jadalni, bardzo mały basen, ciągły brak wolnych leżaków. Plaża również malutka a w dodoatku parasole na plaży w fatalnym stanie.Słaba animacja.
Bardzo polecam ten hotel... wybraliśmy go z mężem przez przypadek, ale teraz cieszę się, że tak wyszło (a była to nasza podróż poślubna). Jedynym małym minusem były animacje.... ale to akurat najmniej ważne. Najważniejsza dla nas była czystość, obsługa, a na to złego słówka nie mogę powiedzieć - pokoje sprzątane codziennie, obsługa zawsze uśmiechnięta i przyjaźnie nastawiona.
Niedawno wróciliśmy z wakacji w Turcji. Hotel ten wybraliśmy można powiedzieć przypadkowo. Była to nasza podróż poślubna. Dostaliśmy przepiękny pokój z widokiem na morze i dużym balkonem. Obsługa świetna (pozdrowienia dla Ismaela :)), jedzenie świetne, urozmaicone i smaczne, animacje super, b. ładna okolica, wszędzie blisko. Wszystkie pokoje odnowione, wanna z hydromasażem, TV, sprawna klima, czysto. Naprawdę nie spodziewaliśmy się takiego poziomu. Jedynym mankamentem jest plaża, ale z tego co widzieliśmy wszystkie okoliczne wyglądają podobnie. Hotel na bardzo dobrym poziomie, polecam!
HOTEL W GRUDNIU PRZESZEDŁ GENERALNY REMONT. POKOJE CZYŚCIUTKIE, ŚWIETNIE WYPOSAŻONE (LODÓWKA, CZAJNIK, KUBKI,W ŁAZIENCE SUSZARKA, LUSTRA PODŚWIETLANE)PERSONEL BARDZO PRZYJAZNY. GDY SIĘ PRZYDAŻY JAKAŚ AWARIA USUWANA JEST OD RĘKI. JEDZENIE W STOŁÓWCE DOKŁADANE JEST DO OSTATNICH MINUT I JEST BARDZO SMACZNE.JEDYNYM MOIM ZASTRZEŻENIEM BYŁOBY ŚNIADANIE, JEST MAŁO UROZMAICONE, ALE OBIAD, KOLACJA I PRZEKĄSKI MIĘDZY POSIŁKAMI REKOMPENSUJĄ ŚNIADANIE. HOTEL NA PIĄTKĘ. POLECAM.
Obsługa na miejscu, bardzo miła: barmani, sprzątaczki, kucharze: świetni - wystarczy od czasu do czasu przypomnieć się jednym dolarem. na recepcji już tylko bardzo dobrze. Trafiłem na pokój odnowiony, i boczny b dużym z tarasem. Przy żądaniu pokoju pokój najlepiej mówić po rosyjsku, być ogolonym prawie na łyso i mieć duże karczycho - to działa, nawet 10$ z paszportu nie wyciągnęli przy kserowaniu :). Polscy rezydenci z WEZYRA - Nie skuteczni i nie kompetentni - dupki do kwadratu, boją się własnego cienia, posrani jak tralala Szczególnie Pani Julita - niekompetentna gówniara. Ale wszystko załatwisz sam :)