Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
własnie wróciłam z mężem i córeczka z tygodniowego pobytu w Sea Sight. Co do hotelu, jego połozenia oraz warunków w nim panujacych nie mam zastrzezeń - goraco polecam. Jedzenie jednak pozostawiało dużo do zyczenia - byłam juz w Turcji 2 razy i jadałam naprawdę lepiej! Tak samo sytuacja wyglądała z animacjami!!! Jedyne co zorganizowali przez cały tydzień to pokaz skór!!!
W hotelu można bezpłatnie pograć w tenisa stołowego oraz rzutki. W tv w pokoju jest kanał tv polonia a w głównym tv w holu pięć innych kanałów polskojęzycznych. Bardzo dobre jedzenie, dużo sałatek i słodyczy. Mało Rosjan w hotelu. Hotel udostępnia dla gości drugi basen w zamkniętym hotelu obok (woda czysta mini bar). Duży wybór napoi w ramach all inclusive. W pobliżu mini golf. Przy plaży jest dobrze wyposażona siłownia (na powietrzu, bezpłatna).
Właśnie wróciłem z tygodniowego pobytu, wyjazd z Alfastaru 26.09-3.10.2007
1. Hotel, nowy, czysty, fajna lokalizacja. Bardzo miła obsługa w barze, w restauracji,w recepcji (manager to współwłaściciel hotelu z bratem i ojcem). Sprzątanie i wymiana ręczników co 2-gi dzień. Klimatyzacja OK. Uwaga na komary nocy! Nie da się spać przy otwartym oknie, nawet na 5-tym pietrze. Warto coś na to wziąć ze sobą lub kupić.
2. Rezydentka z Alfastar- komplentna niekompentencja, arogancja i ogólna nienawiść do ludzi... Raczej ma jakieś problemy ze sobą. Podobno mieszka tam, wyszła za Turka. Jedyne zainteresowanie gośćmi wykazuje do czasu sprzedania wycieczek fakultatywnych. Cena tych wycieczek jest o 100% wyższa niz w jakimkolwiek biurze spośród wielu wokół hotelu. Przykład: HAMAM u niej 28 EUR, w biurze obok hotelu (Aldi tour) 10-14 EUR, Zielony Kanion u niej 50 EUR, w biurze obok kupiłem za 22 EUR (dokładnie TO SAMO!) Nikt nie kupił u niej wycieczki - to nie przyszła na żaden dyżur. Nawet jej nie było jak wyjeżdżaliśmy z hotelu.
3. Animacji za dużo nie ma, ale w ciągu tygodnia były 2 przedstawienia, no i oczywiście pokaz skórzanej kolekcji sąsiadującego z hotelem sklepu. A propos zakupu skór, to nie radzę zamawiać skór i płacić zaliczki. Nie wolno nic płacić zaliczkowo. Zamówiona skóra będzei uszyta z takiej skóry jakiej chce Turek, a nie jaką wybrał klient. Potem nic sie nie da zrobić. On będzie twierdził że zmienił skórę na lepsza, droższą bo kocha klientów, a że inny kolor... Szkoda zdrowia. Chciwość Turków "biznesmenów" przechodzi wszelkie granice oczekiwań i akceptacji.
4. Jedzenie OK, Jeśli ktoś narzeka, to znaczy, że nie był w innych hotelach 4* w Turcji. Oczywiście można lepiej ale nie w 4*.
Napoje w ramach All inc. okropne, ale takie są wszędzie. Piwa można wypić do 10 szklanek pod rząd bez obawy upicia.
Zresztą, jest blisko, za darmo, i wydają je chętnie i sympatycznie. Szczególnie Nierosjanom. Jak ktoś ma ochotę na markowe piwa to obok jest sklep.
5. Stosunkowo mało Rosjan. Byli w mniejszości więc nie było tak źle. Obsługa ich nie cierpi, zresztą mają za co. Straszne "bydło".
6. Basen. Mala działka - mały basen, ale jest fajna zjeżdżalnia.
7. Placki. W ramach All incl. miła pani obok basenu piecze pyszne placki ze słonym serem. Polecam.
8. Plaża. Hotel poleca plażę Nr 13. NIE POLECAM! Lepiej iść w prawo na plażę Nr 10. Fantastyczna i miła obsługa. Cena taka sama jak na plaży pseudo hotelowej nr 13 w lewo.
9. Lokalizacja, dobra. Łatwo dojechać do centrum. Blisko do plaży. W pobliżu wiele sklepów, restauracji, deptak.
Niedawno wróciłam z wakacji i naprawdę mogę wszystkim polecić ten hotel . Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń - jedzenie jak najbardziej ok smaczne i można najeść się do syta , pokoje i łazienki bardzo przyjemne . Codzienne sprzątanie na życzenie ale i nie tylko ponieważ nie raz zastawaliśmy w pokoju świeże ręczniki oraz świeżą pościel choć wcale nie wywieszaliśmy karteczki z prośbą o posprzątannie .Widać że dbają o klientów . Hotel jest nowy wybudowany w zeszłym roku ale dopiero od tego roku (kwiecień) przyjeżdżają goście . Obsługę oceniam na 100 pkt na szczególną pochwałę zasługują barmani , którzy pomimo tego iż pracują od godziny 9 do 1 w nocy cały czas maja uśmiech na twarzy i za każdym razem pomogą gdy masz jkieś problemy . Naprawdę polecam ten hotel dla ludzi którzy chcą spędzić ten czas na leniuchowaniu icemią sobie spokój Gorąco polecam
W sierpniu spędziałam tam dwu tygoniowe wakacje i jestem bardzo zadowolona. Hotel nowy , bardzo ładny. Pokoje śliczne, bardzo dobrze wyposażone, wszystko nowe.łazienki duze i czyściutkie.Codziennie zresztą i tak chodziły panie i sprzątały pokoje.Obsługa calego hotelu rewelacyjna, wszyscy bardzo uprzejmi i usmiechnieci. zawsze mozna z nimi porozmawiac.Co do basenu to bardzo ladny, czysty , szkoda tylko ze nie byl troszke wiekszy, choc i tak nie mozna narzekac bo w centrum nie ma duzych baenow. Do plazy bardzo blisko.Woda cieplutka, tylko ze plaze w turcji nie sa super czyste.ogolnie wrazenie z pobytu w hotelu SEA SIGHT bardzo dobre, niewiem czemu niektorzy narzekaja.ale hotel na pewno zasluguje na swoje 4 *.
Hotel jak na Turcję rewelacyjny. Jechaliśmy z obawami po przeczytaniu niektórych opinii, ale było SUPER. Polecam.
Gorąco polecam ten Hotel wszystkim turystom :-))
hotel ładny, nowy, wszystko czyste i pachnące. Jak wspominano fantastyczne pokoje: czyste, dobrze urządzone. Budynek bardzo blisko sąsiaduje z innymi hotelami i ma bardzo mały basen ale jest to standard w Turcji więc nie można miec o to pretensji. Do plazy blisko - nie więcej niz 100m. Minusy: obsługa (poza recepcją) prawie nie mowi po angielsku, a więc problemy z komunikacją; drinki serwowane w ciepłych szklankach (paskudztwo!), opcja "all inclusive" bardzo skromna, co prawda obiad i kolacja niezła ale śniadanie fatalne (parówki na 100 sposobów, ogórki i pomidory, sałatki z resztek z kolacji - ale to akurat rozumiem), kawa tylko ze śmietanką w proszku (fuj!), snack bar to ciasteeczka, pseudo-hot dogi i naleśnik z serem. I tak codziennie. Mając porównanie z opcją "all inclusive" w Egipcie to Turcja wypada BARDZO skromnie, aczkolwiek ludzie, którzy nie zaznali "all" w Egipcie byli zachwyceni menu serwowanym w hotelu. Napoje w barze przy basenie serwowane w jednorazowych kubeczkach plastikowch, które podejrzewam, pochodzą z odzysku. Chodzi o takie małe kubeczki 0,2l z cieniutkiego plastiku, które po użycie można zgnieść.Kubeczki stoją ułożone w "piramidkę", włożone jeden w drugi. Biorąc taki kubek każdorazowo wylewało się z niego trochę wody. W kubkach ze sklepu nigdy nie ma wody, stąd moje podejrzenia, ze pochodzą z kosza, który stał obok baru z napojami, gdzie goście wyrzucali je po wypiciu soku. Napoje i alkohole w małym wyborze, o kolorowych drinkach z parasolką nie ma co marzyć.
Brak animacji - tylko głośna muzyka przy basenie, na moje ucho to w kółko te same piosenki ale tutaj nie jestem ekspertem, bo zdecydowaną większość czasu spędzalam na plaży. Okolica spokoja, za wyjątkiem głosnej muzyki przy basenie lub dochodzącej wieczorem z pobliskiego hotelu (nie dłużej niż do północy)
Reasumując hotel nowy,ładny, czysty ale wyżywienie to żadna rewelacja, aczkolwiek nikt nie głoduje. Ogólna ocena pozytywna, polecam osobom, które sędzają czas aktywnie lub takim, którzy jadą odpocząć na 7 dni. Obawiam się, że w dwa tygodnia można się tam nieźle wynudzić
Obsługa w hotelu naprawę SUPER, hotel BARDZO czyściuki, łazienki i pokoje super, jedzenie również
Ogólnie wraz z dziewczyną jesteśmy zadowoleni z 7-dniowego wyjazdu. Hotel nowy, czysty i bardzo dobrze wyposażony i naprawdę nie ma na co narzekać. Basen niewielki, ale można korzystać z drugiego w hotelu obok i uważam, że to w zupełności wystarczało. Jedzenie może nie powalało, ale zawsze było dużo i świeże, więc każdy mógł sobie pojeść.
Zastrzeżenia można mieć do bardzo słabo zorganizowanej plaży - szkoda, że hotel nie ma własnego kawałka, bo mógłby wtedy zatroszczyć się o bezpłatne leżaki, mały bar i czystość - brak tych elementów sprawiał, że nie chciało się zbytnio tam chodzić, a szkoda, bo przecież morze to ogromna atrakcja. Dla mnie osobiście plaża pozostawia sporo do życzenia.
Poza tym wspomniany już brak animacji czy też programu rozrywkowego w hotelu idą na minus. Polecam korzystanie z tureckich usług w tym zakresie - nie ma mowy o oszustwie - za co zapłacisz, to dostaniesz.
Przy basenie praktycznie non stop ta sama muzyka, co mogło frustrować, ale można zabrać własne płyty i poprosić o włączenie.
Podsumowując stwierdzam, że Sea Sight to bardzo fajny i komfortowy hotel. Obsługa co prawda bardzo słabo zna angielski (z małymi wyjątkami), ale w sumie wszystko da się załatwić, więc tragedii z tego robić nie można. Położenie ciekawe i umożliwiające różnego rodzaju rozrywki - lokalizacja z pewnością nie dla tych, co chcą poleżeć w całkowitej ciszy.
Minusy zostają przeważone przez plusy i wszystkim polecam wybranie tego hotelu.
Pobyt w Sea Sight bardzo udany. Milośnikom sportu oraz oczekującym na animacje raczej odradzam. Nastąpiła znaczna poprawa w bufecie - barmani (w porównaniu z poprzednimi opiniami). Rezydenta nie uświadczysz, dosyć natrętny "lobbing" za wycieczkami organizowanymi przez Wezyra. Powrót - spóźnienie autokaru o 45 minut bez słowa przepraszam ze strony rezydenta ani wyjaśnień. Polecam biuro ALDI - 50 m w lewo po wyjściu z hotelu - miła obsługa w języku polskim (przykładowo: rafting w Wezyrze - 45 euro, w ALDI - 14 euro - większa grupa jeszcze coś wytarguje). Plaża dosyć ładna, uwaga na ostre kamienie!!! - rozciąłem na takim stopę, bezpieczne miejsce - 200m w kierunku Alanyi, w okolicy pomostu - molo. Plus - szybkie przybycie lekarza, bez ponoszenia kosztów przez wypoczywającego ( często trzeba najpierw wyłożyć a potem w kraju długo czekać na zwrot).
nuda nuda nuda ,,, dla emerytów może i fajnie ale nie dla młodych ludzi ,,, jedzenie kiepskie na ogól zimne ,,, większość grupy miała problemy żołądkowe łącznie ze mną....... Alkohol beznadziejny na najniższym poziomie !!!
Spędziłam tam 7 najlepszych dni w czasie tegorocznych wakacji!! Napewno wrócę tam za rok :):). Jedzenie super,obsługa super,czysto i przyjemnie.
Gorąco polecam!!!!!
Byliśmy w tym hotelu ze znajomymi rok temu w sierpniu. Hotel co najważniejsze jest europejski! Położenie tego hotelu w stosunku do ceny w Alanyi jest adekwatne. Na plażę wystarczy przejść przez ulicę. Autokar od Antalyi z lotniska jedzie około 2,5h do tego hotelu. Po drodze patrząc nawet na hotele 5* nie było porównania ponieważ w większości w Turcji są oszukane. Pięknie położone hotele obok pustyni i bazarku ze skarpetkami. Alanya ma bardzo ładne 2 deptaki. Bardzo ładne, szerokie plaże, hotel ten posiada prywatną plażę, ale za 50% ceny niestety - na dzień płaci się 3 euro za 2xleżaki i parasol. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone np. łabądź z arbuza ;) - adekwatne do 4* all inc. Basen ze zjeżdzalnią - zawsze był czysty!(ale mały). Pokoje na 5, nowe, duże i przestronne, szczególnie te z widokiem na morze! Naszym zdaniem bardzo udany czas. Pozdrawiam i targujcie się!:) ps.my od osoby dorosłej zapłaciliśmy w super last minute 1299zł w sierpniu 2007r! Więc warto czekać non stop przy komputerze przez tydzien na dobra ofertę!:) Nie rozumiem jak mógł się nie podobać komuś ten hotel...
Szczerze mówiąc czytając wcześniejsze opinie na temat hotelu i ogólnego wrażenia po pobycie osób wypowiadających sie jadąc do Turcji miałam lekkie obawy, ale wraz z moim chłopakiem stwierdziliśmy, ze ile ludzi tyle opinii...a mianowicie jestem bardzo, ale to bardzo mile zaskoczona.Hotel nowiutki, jak sie wchodzi do pokoju to czuc nowoscia, czysciutko, bardzo dobra klimatyzacja.Jezeli ktos jedzie , zeby sie pobawic, to jedyny minus- brak animacji, przydalyby sie jakies dyskoteki.Jezeli chodzi o plaze, to niezaciekawa, ale i tak wiekszosc wolala siedziec przy basenie.Jedzonko dobre, lenerzy i barmani bardzo uprzejmi i mili. Hotel bardzo dobrze usytuowany.Jak najbardziej polecam ten hotel:)
Ogólne wrażenie z pobytu w tym hotelu to dobry . Obsługa b. dobra (jeżeli chodzi o kelnerów), barmani faktycznie dość niezadowoleni ze swojej pracy, choć zdarzało się, że mieli "lepsze dni" (chyba zależało od humoru :)) Hotel nowy ładnie wyposażony, położony przy "pasażu handlowym" z dużą liczbą sklepików, mimo to wieczorem nie było głośno.
Plaża nieciekawa, kamienista z fatalną obsługą i zuzytym sprzętem plażowym, polecam więc opalanie przy basenie
Nie jestem typem malkontenta, ale niestety nie polecam. Zacznę od plusów: nowy hotel, bardzo ładne pokoje i na tym niestety muszę zakończyć. To co przeważa to niestety bar, nie wiem jak jest tam teraz, ale w 2007 roku hasło "one person, one drink" rozwalało nam wakacje. Przez tydzień (byliśmy dwa)alkohol był rozrabiany z wodą w proporcji 50/50 co było żenujące. Bywałem w innych hotelach i to się nie zdarzało. Drugim minusem jest bardzo mały basen, co w sezonie przy dużym obłożeniu skutkuje brakiem możliwości "dopchania się" do leżaka i swobodnego wykąpania. Jak kto lubi, może się komuś spodoba, jak dla mnie cena nie jest adekwatna, można lepiej poszukać.
Spędziłyśmy w hotelu Sea Sight cudowne dwa tygodnie wakacji. Hotel ten jest bardzo zadbany i czysto prowadzony, widać,że jest niedawno oddany do użytku. Zupełnie nie rozumiemy negatywnych opini na jego temat, tym bardziej,że wiele podróżujemy po świecie i coś na ten temat wiemy. Obsługa hotelowa, barmani i kelnerzy byli bardzo mili przynajmniej dla nas, ale jeśli ktoś ciągle tylko narzeka i nic mu się nie podoba i wiecznie ma o coś pretensje to nie ma się co dziwić ,że tureccy pracownicy się denerwowali, wkońcu są też tylko ludźmi. Jedzenie było dobre i dosyć urozmaicone z wyjątkiem śniadań, ale można się przyzwyczaić.Pokoje były codziennie bardzo dokładnie sprzątane. Minusem jest plaża niezbyt zadbana ale jest basen, czyszczony codziennie, bo same widziałyśmy. Minusem jest również brak animacji. Pracownicy WEZYRA stanęli na wysokości zadania. Zawsze jakiś rezydent w hotelu był do południ i po południu i można było uzyskiwać od nich pomoc i informacje, same wielokrotnie z nimi rozmawiałyśmy. Wycieczki fakultatywne oferowane przez biuro owszem są dość drogie, ale tak jest wszędzie, nie tylko u Wezyra i jadąc na takie wczasy, chcąc coś zobaczyć trzeba się z tym liczyć. Niestety za polskich turystów trzeba się wstydzić. Niektórzy zachowywali się wręcz SKANDALICZNIE!!! Młode małżeństwo ( przynajmniej za takowe się podawli) szczególnie pani afiszująca się iż pracuje w biurze podroży dali fatalny obraz o Polakach. Ich zachowanie wileokrotnie stawiało cały hotel na nogi, była też interwencja tamtejszej policjia. Wszystko to zakończyło się usunięciem ich z tego hotelu, dzięki czemu zapanował spokój i można było odpocząć i trochę się wyspać. Młodzi ludzie, którzy tam przebywali w większości z terenów Śląska przyjechali chyba tylko po to żeby się opić. Byli bardzo wulgarni, ciagle napici i niemili w stosunku do obsługi.. Zachowywali się jak gimnazjaliści spuszczeni z oka rodziców. Obserwując takie zachowanie ludzi, nie ma się co dziwić,że Polacy za granicą mają taką fatalną opinię. Polacy powinni nauczyć się trohę pokory i szacunku w stosunku do innych ludzi. Było tam wielu obcokrajowców i tylko nasi rodacy ( szczególnie ta grupa o której wspomniałyśmy wyżej) mieli ciągle jakieś pretensje i postawe roszczeniową. Dużo by można było o tym pisać. Może nektórzy z tego grona gdy to przeczytają uderzą się w piersi i zastanowią nad swoim zachowaniem i postawą . Chcesz wymagać od innych zacznij wymagać od siebie...
turecka podroba hotelu, miejsce dla zdesperowanych , ktorych w tym roku z powodu pogody w Polsce nie brakuje. pokoje rzeczywiscie udaja wygodne do momentu kiedy w nocy okazuje sie ze , idealnie slychac tuptanie sasiada z gory i telewizor u sasiadow zza sciany. jedzenie koszmar , sniadanie to jajo na twardo i parowki w sosie keczupowym z ogorkiem kiszonym . . . codziennie, obiady : kotlety z mrozonek w panierce ktore raz sa sznyclami , raz ryba a raz kurczakiem . . . codziennie , czasem zdaza sie jakies inne mieso do wyboru , kolacja podobnie tyle ze z przetwozonego obiadu . drinki w barze to rozwodnione wino , gin i wodka i piwo . barmani rzeczywiscie nienawidza klientow , zachowuja sie tak jakbysmy psuli im wakacje . napewno nie jest to hotel dla rodzin z dziecmi - straszne nudy jest coprawda basen i aquapark czyli jedna zjezdzalnia ale uruchomienie jej wymaga wielu interwencji w recepcji i czynna jest jakies 3-4 godziny dziennie. w hotelu jest ok . 100 pokoii a basen 50 m kwadratowych czyli 20 osob i nie poplywamy a okolica zmusza do siedzenia w tym zatloczonym basenie. na plazy smietnik i w najblizszej okolicy brak miejsca na mile plazowanie . goscie hotelowi to w wiekszosci rosjanie i polska mlodziez, ktora spedza cale dni w barze wieczorami wszczynajac bojki i jak sie okazuje nic nie mozna na to zaradzic rezydenci wezyra nie potrafili nic wymyslec nie pomagala nawet policja. tym , ktorzy wykupili dwutygodniowy pobyt wspolczujemy ale w innych hotelach bylo jeszcze gorzej . a wiec riwiera turecka nigdy wiecej !!!
Hotel bardzo fajny , chętnie wróciłbym do niego za rok . Spędziłem w nim 2 tygodnie i były to bardzo udane dni .
Ponieważ basen przy hotelu jest już od 7 rano okupowany przez Ruskich , jest jeszcze 2 basen hotelowy w Primer Apart (szyld na górze budynku) , który znajduje się za hotelem po prawej stronie na przeciwko sklepu ze skórami tylko troche dalej .
Plaża niedaleko hotelu jest piaszczysto-żwirowa , ale w morzu są kamienie i głazy . ALE okolo 100 metrów w prawo niedaleko jest pomost i piękna piaszczysta plaża z piaszczystym dnem .
All Inc. bardzo dobry :D