Kleopatra Atlas

Hotel w bardzo dobrym położeniu 200 m od słynnej plaży Kleopatry. Standard hotelu jednak nie zachwyca. Główna uciążliwością są bardzo przechodzące do pokoju odgłosy z korytarza innych pokoi i ulicy, dla wrażliwych nie da się spać. Hotel wciśnięty w szereg budynków przez co nie ma co liczyć na ładny widok z balkonu. My mieliśmy wyjście na zaśmiecone zardzewiałe patio. Obsługa bardzo miła i licząca na gęsty wdzięczności - miejcie dużo drobnych. Jedzenie dobre, głodni nie będziecie, ale raju dla podniebienia nie było. Ciasta duży wybór ale wszystkie o podobnym smaku. Zupy fatalne. Dużo owoców. Obsługa w restauracji bardzo pracowita. Wydać że im na tym zależy. Ogólnie hotel na 3 gwiazdki. Blisko hotelu fajne i niedrogie sklepy, tańsze niż na ich bazarkach. Trafiliśmy na bazarek rodem z Rumunii hałdy ciuchów - wybieraj co chcesz🙂 Polecamy wycieczki jednodniowe z miejscowym biurem podróży Metin tour.

Super hotel, bardzo miła obsługa, pokoje czyste i schludne. Smaczne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel w centrum turystycznego miasta. Na plażę hotelową jest 3 min busem z hotelu który kursuje kilka razy a 15 min na pieszo, deptakiem gdzie widać morze.

Hotel bardzo fajny.Obsluga przemiła.Blisko plaża i centrum Alanya. Pobyt udany.PolecamP.S.Pani Natalia pomocna,wesoła,super.

Pobyt w hotelu bardzo udany. Jedzenie duży wybór i przemiła obsługa. Doskonała lokalizacja bo w centrum miasta, wszędzie na piechotę blisko, do plaży 3 minuty. Postój taksówek niedaleko hotelu, można wyjechać dalej. Do głównej ulicy i autobusu 10 minut pieszo, obok jaskinia i muzeum do zwiedzania. Pokój na 6 piętrze z balkonem i widokiem na morze i góry. Jesteśmy zachwyceni.

hotel z idealną lokalizacją. Kilka kroków do plaży Kleopatry oraz do kolejki linowej. Malutki, zadbany butikowy hotelik. Pyszne jedzenie. Przemiła obsługa. Zakochałam się w tym miejscu i z pewnością do niego wrócę. W pobliżu świetna knajpka ÖZTAT KEBAP TANTUNİ z przepysznym jedzeniem i niewiarygodnie niskimi cenami.

Nazwa  Kleopatra Atlas
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

W hotelu: siłownia, centrum SPA, masaże, sauna, łaźnia turecka.

Położony w centrum miejscowości Alanya oraz niedaleko plaży Kleopatry.

Polecany osobom nastawionym na rozrywkę, zwiedzanie i odpoczynek w jednym.

6.1

Wyświetlono 82 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Darek

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Bardzo miła i zaangażowana obsługa. Usytuowanie blisko plaży Kleopatra.

Wady

Bardzo głośne pokoje. Odgłosy z korytarza innych pokoi i ulicy.

Marlena

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Blisko do kolejki na zamek, 3 minutki pieszo do Plaży Kleopatry 15 min pieszo do Plaży hotelowej Smaczne, świeże jedzenie

Pobyt - Czerwiec 2022

Iwona

Pobyt - Luty 2022

Zalety

Położenie i jedzenie.

Wady

Brak podgrzewanej wody w basenie. Sprzęt na siłowni stary i zepsuty.

Patrycja

Pobyt - Grudzień 2021

Zalety

same zalety

Wady

brak wad

5.2
Beata

Poniżej przeciętnej w każdym calu.Mam wrażenie że jestem intruzem któremu trzeba szybko wydać posiłki ewentualnie picie w plastikowych kubkach a herbatę i kawę w papierowych miseczkach i fora że dworca. Chyba tylko Polacy i Ukraińcy tolerujątaki standard

Zalety

Połozenie

Wady

Typowy skromny hotelik w ktorym nie koniecznie w nocy mozna wypocząć. Imprezy przy basenie do samego rana gwarantują bezsenne noce. Peraonel niestety sprawia wrazenie niezadowolonych nadętych ludzików którzy z łaski na uciechę obsługują gości. Cena nie jeat adekwatna do stanu i usług hotelu. Tylko Polscy i Ukraińcy goście chyba w oczach organizatorow nie zasługująna nic lepszego.

Barbara

Pobyt - Październik 2019

Proszę pytać o czas trwającego transferu z lotniska do hotelu Kleopatra Atlas. Nasz trwał 5,5 godziny. Wiąże się to z rozwożeniem ludzi po różnych hotelach i załatwianiem ich zameldowania przez rezydenta. My byliśmy praktycznie osobami z siódmego w kolejności hotelu ale po nas były jeszcze dwa hotele (więc i transfer pozostałych pasażerów trwał jeszcze dłużej). Mankamentem jest późny wylot z Warszawy - nasz był o 10.40. (lot ok. 3,5 h) a w hotelu byliśmy około godziny 19. Więc cały dzień stracony. Wylot do Warszawy wczesnym rankiem w okolicach godziny 9 a transfer z hotelu na lotnisko o godz. 2.20 w nocy więc kolejny dzień stracony. Przy wyjeździe, tak jak to było w naszym przypadku zakupionym na 9 dni pobyt trwał 7 dni z uwagi na godziny wylotów jw. Płatne leżaki i parasole na plaży hotelowej oraz na plaży publicznej. Plaża publiczna przy hotelu (kilka kroków), plaża hotelu Kleopatra - dojazd podstawianym busem pod hotel (około 10 minut), pieszo około 2,5 km.

Zalety

Doskonałe położenie w centrum miasta, bliskość plaży, miła obsługa. Ogólnie hotel czysty.

Wady

Ciasne łazienki, sejf płatny ale to mały minusik

Pobyt - Wrzesień 2019

Pobyt minął bardzo szybko, świetna lokalizacja blisko sklepy, plaża i port, basen w porządku. Jednak brud i pleśń w pokoju... baaaardzo duży minus

Zalety

Dobre jedzenie, urozmaicone aczkolwiek czasami już było dość, alkohol w porządku, brak dzieci i krzyków, basen blisko baru, a hotel blisko plaży, duży atut to strefa spa i masaże. Lokalizacja świtna blisko plaża, 10 min spcarem do portu (miejsce imprezowe)

Wady

pokoje na pozór czyste jednak pod łóżkiem i w łazience pleśń, a na korytarzu karaluchy, z klimatyzacji śmierdzi starą szmatą.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2019

Byłam drugi raz w tym mieście , ale ten hotel był o niebo lepszy .Miła obsługa , codziennie sprzątany pokój i wymieniane ręczniki papier i mydełka . Posiłki różnorodne i duży wybór . Bar dobrze zaopatrzony . Blisko plaży tzn ok. 100m .Jak komuś się nie chce chodzić zawożą na inną ,swoją plażę z barem , gdzie można napić się i zjeść za darmo .

Zalety

Czysty ,miła obsługa blisko plaży ,dobre ,różnorodne posiłki

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel okejos, obsługa miła, pomocna. Jedzenie urozmaicone

Zalety

Blisko plaży

Wady

Brak klimatyzacji w windzie i na korytarzu

Urszula

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel rewelacyjny. Obsługa przesympatyczna. Jedzenie wyśmienite. Pani Natalia zawsze chętna do pomocy. Dziękujemy Pani Natalio. Z przyjemnością wrócimy tu za rok.

Zalety

piękny, czysty, wygodny

Beata

Pobyt - Czerwiec 2019

Nie mogę zrozumieć czym tu się niektórzy z Państwa tak zachwycają... Byłam tam w maju ubiegłego roku, sugerując się tymi wspaniałymi opiniami . Jedyne co faktycznie jest wyjątkowe to położenie hotelu (blisko ładnej plaży i w centrum miasta). Jedzenie ok ale bez szału, właściwie zero owoców, wyroby cukiernicze bardzo słabe i w znikomych ilościach. Raz podano truskawki, które zniknęły za chwilę - z czymś takim w Turcji spotkałam się po raz pierwszy, a bywam tam w różnych hotelach od wielu lat przeważnie dwa razy w roku. Pokoje standard, wiadomo w zależności na co się trafi, ściany chyba z tektury. Hotel jest tak akustyczny, że słychać wszystko u sąsiadów obok i po przeciwnej stronie miniaturowego korytarza, a do tego nie wiadomo po co wykrojono przestrzenie na całej szerokości dolnej części drzwi pokojowych. Słychać dosłownie wszystko. Na spokój i ciszę w nocy nie ma co liczyć. Z pewnością z tego hotelu więcej nie skorzystam.

Zalety

lokalizacja, blisko do plaży

Wady

opisane poniżej

Edyta Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel jak hotel, typowo miejski. Pokoje sprzątane codziennie , obsługa bardzo miła. Byliśmy w tym hotelu w maju, średnia wieku gości 65+. Jedna rzecz bardzo zaniżyła naszą ocenę hotelu, jedzenie. Choć jedzenie nie było złe to już jego wybór był bardzo mały(tylko 5 podgrzewanych zamykanych pojemników na ciepłe potrawy) wybór owoców ? arbuz i jabłka ewentualnie pokrojone pomarańcze.Także wybór pieczywa ograniczał się do dwóch pozycji. W naszej ocenie hotel dla osób mało wymagających, albo na diecie ;)

Zalety

Położenie blisko centrum.

Wady

Bardzo mały wybór jedzenia.

Asia

Pobyt - Czerwiec 2019

To były bardzo udane wakacje (czerwiec 2019) całe 11 dni. Hotel znajduje się w takim miejscu, że wszędzie można dojść pieszo, blisko sklepy bary , restauracje. Do plaży Kleopatry max. 3 min. Leżaki płatne jak wszędzie za 1 dzień 5 euro (2 leżaki, parasol i stolik). Warto w budżecie przewidzieć wydatek na leżaki ze względu na to że piasek po prostu jest tak gorący że bez klapek nie da się po nim chodzić. Przy plaży 1 i 2 na pewno jest wifi wystarczy raz coś zamówić i poprosić o hasło. W całym hotelu jest wifi (w pokojach również). Pokoje czyste, wyposażone we wszystkie niezbędne rzeczy. Ręczniki wymieniane co 2 dni. Nie było możliwości wypożyczenia ręcznika plażowego. Basen przy hotelu jest mały. Leżaki trzeba sobie zajmować wcześnie rano. Bar czynny od 10 chyba do 24. Barman bez problemu podwał drinki z opcji all. Woda i napoje, kawa, herbata dostępne cały dzień. Mieliśmy pokój w budynku recepcji. Na pierwszy rzut oka nie byliśmy zachwyceni z widoku na budynki w sąsiedztwie ale po jednym dniu wiedzieliśmy że dzięki temu jest dużo ciszej. Pokoje z widokiem na basen miały mniejsze balkony i hałas cały dzień i noc. Patrząc na cały standard hotelu to są to 4 gwiazdki. Nie rozumiem narzekania na jedzenie byliśmy 11 dni i jedzenie nam smakowało, oczywiście potrawy się powtarzały ale nie miało to znaczenia. Przede wszystkim chyba nikt w domu nie ma do wyboru 10 rodzajów musli itd. Jako potwierdzenie że jedzenie było świeże żadne z nas nie miało rewelacji żołądkowych itp. Polecam ten hotel dla osób które nie jadą spędzać wakacji nad hotelowym basenem, a na pięknej plaży przy okazji zwiedzając miasto. Ponad to polecam wycieczki fakultatywne jeep safari i koniecznie pierwszego dnia Hammam (blisko hotelu jest Grand Alanya Hamam - byliśmy bardzo zadowoleni).

Zalety

plaża Kleopatry znajduje się 3 min spacerem, doskonała baza wypadowa do miasta, wszędzie blisko, obsługa miła i pomocna, jedzenie smaczne

Wady

mało atrakcji/animacji wieczornych

Marcin

Pobyt - Czerwiec 2019

Byliśmy goścmi tego hotelu w czerwcu 2019roku. Wybraliśmy ten hotel sugerując się dobrymi opiniami na portalach internetowych .Niestety w naszym przypadku ocena nie będzie aż tak dobra. Największą zaletą tego hotelu jest bez wątpienia jego położenie ( blisko centrum) , na plus możemy także dodać czystość pokoi i miłą obsługę hotelową. Jeżeli chodzi o jedzenie to minusem jest powtarzalność potraw a także ubogi wybór owoców. Alkohol i napoje niskiej jakości , przeważnie ciepłe ( cieżko doprosić się lodu ). Przy basenie zero muzyki choć hotel jest 16+. Podsumowując nie wybralibyśmy się tam kolejny raz.

Katja

Pobyt - Maj 2019

Gorąco polecam ten hotel. Genialne położenie, blisko plaży spacerkiem 2 min. do plaży Kleopatry , kolejki, jaskini. Do Centrum i portu ok. 15 min.urokliwymi uliczkami. Cała Alanya w zasięgu ręki. Mnóstwo sklepów, bazarów i knajpek. W hotelu przepyszne, urozmaicone jedzenie. Kelnerzy i obsługa bardzo mili. Można się dogadać bez problemu w każdym języku. Zarówno po angielsku, jak i po niemiecku. Znają również trochę polskiego. Turyści głównie z Rosji, Polski, Krajów skandynawskich, Niemcy i Anglicy. Bardzo cicho i kulturalnie. Pokoje sprzątane według potrzeb, codziennie uzupełniana woda i ręczniki. Z czystym sumieniem gorąco polecam ten hotel. My na pewno odwiedzimy go w przyszłym roku. To już postanowione.

Zalety

Położenie hotelu, smaczne jedzenie, uprzejmi pracownicy, czyste, ładne pokoje.

Wady

Nie zauważyłam.

Katja

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Położenie hotelu, smaczne jedzenie, uprzejmi pracownicy, czyste, ładne pokoje.

Wady

Nie zauważyłam.

Paweł

Pobyt - Maj 2019

Byliśmy od 5.05 do 12.05 2019r. we dwójkę (seniorzy). Jak dla nas super. Plaża Kleopatra odległa o ok. 100m. bardzo fajna, chociaż wejście kamieniste (sama plaża piaszczysta). Klimat i pogoda - świetne. Alanya - przefajne miasteczko. Sporo dodatkowych atrakcji, rejs z \"piratami\", spływ górską rzeką itp. (oczywiście za dodatkową opłatą, chociaż niewielką). Polecam, jako bardzo fajne, budżetowe wczasy.

Zalety

1. Cena. all inclusive za ok. 1750 zł od osoby, naprawdę niedrogo. 2. Obsługa, szef (właściciel? manager?) stale na miejscu i obsługa działa jak szwajcarskie zegareczki :-). 3. Posiłki, dla mnie super. Spotkałem rodaków co mieli uwagi. Jeden mówił. że brakuje mu owoców morza. Cóż, faktycznie nie ma ich w menu. Drugi, że był w hotelu w Alanii, gdzie jedzenie było lepsze. Niestety, nie spytałem go, ile tam zapłacił. Jak dla mnie, uwzględniając cenę, posiłki były po prostu super.

Wady

Drobne ale jak poszukać to się znajdzie ;-). Ja zauważyłem wyłącznie dotyczące łazienki. Brak oświetlenia przy lustrze (np. do golenia) i kiepsko spływająca woda spod prysznica (pan fachowiec, który to robił nie zauważył, że woda nie lubi płynąć pod górę). W sumie nic specjalnie irytującego ale coś tam jest.

Lucyna i Krzysztof

Pobyt - Maj 2019

Bardzo fajny ,niewielki hotel. Do plaży blisko. Do centrum blisko. Wspaniała baza wypadowa na zwiedzanie miasta i okolic. Super uprzejma i usłużna obsługa dbająca o gości. Posiłki urozmaicone i pożywne. Alkohole w przyzwoitym gatunku . Nasz pobyt na początku maja bardzo udany. Wróciliśmy zadowoleni. Będziemy się starali jeszcze do tego hotelu wrócić. Polecam hotel z czystym sumieniem.

Zalety

Bardzo fajny ,niewielki i w miarę cichy hotel.

Wady

Brak wad.

Łukasz

Pobyt - Kwiecień 2019

Największą zaletą tego hotelu jest lokalizacja. Idealna baza wypadowa. Jeśli ktoś lubi aktywny wypoczynek to będzie zadowolony. Obsługa hotelowa jest bardzo miła i życzyłabym sobie takiej przy okazji innych pobytów w hotelach. Posiłki są smaczne i urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Za każdym razem wszystko było ładnie podane, a obsługa stawała na głowie, żeby wszystkim dogodzić. I tu niestety plusy tego hotelu się kończą. Standardy hotelowe ujęte w ofercie są zawyżone i jak dla nas jest to zwykłe oszustwo. Oferta na tej stronie jak zarówno na innych jest przekłamana. Ten hotel nie ma 4 gwiazdek i 3 również nie. Jeśli mielibyśmy brać pod uwagę tylko stan pokoi to niestety, ale 2 gwiazdki to maksimum...Leżaki i parasole na plaży hotelowej miały być bezpłatne, a na miejscu okazało się , że to kłamstwo. Po interwencji rezydenta okazało się, że hotel nie zapewnia bezpłatnych leżaków dla gości hotelowych na hotelowej plaży, a w ofercie widnieje inna informacja. I nie chodzi o to, że za te leżaki trzeba zapłacić tylko o to, że ludzi karmi się nierzetelnymi informacjami. Jeśli chodzi o zameldowanie w hotelu to przebiegło to bez żadnych problemów. Dostaliśmy pokój mały, ale to nam nie przeszkadzało, bo nie przyjechaliśmy na wakacje, żeby siedzieć w pokoju, ale po obejrzeniu stanu łazienki trochę zrobiło mi się słabo. Zagrzybiałe fugi, brudne lustro i zlew, niedomyty kibelek, krany na pewno nie były czyszczone od dawna, kabina prysznicowa również brudna, kratka przy odpływie pod prysznicem żyła własnym życiem i w sumie nawet nie była w żaden sposób przymocowana. Na szczęście pościel była czysta, ale w ciągu tygodniowego pobytu mieliśmy zmienioną tylko raz. Jeśli zostawiliśmy napiwek to pani sprzątająca ułożyła ładnie narzuty i zrobiła serduszka z ręczników, ale wolelibyśmy, żeby zamiast takich udogodnień łazienki były porządnie wyszorowane. Firanka była czarna od grzyba. Wyciszenie ścian w tym hotelu nie istnieje. W nocy nie da się spać, bo albo słychać o czym rozmawiają sąsiedzi, albo przeszkadza hałas z baru. Jeśli chodzi o hotelowe spa to polecamy jedynie masaże. Sauna, peelingi, maseczki i inne bajery są nie warte swojej ceny.

Zalety

lokalizacja, dobre i urozmaicone posiłki, bardzo miła i pomocna obsługa

Wady

stan techniczny pokoi, brudne łazienki, brak wyciszenia ścian

Kleopatra Atlas