W hotelu: siłownia, centrum SPA, masaże, sauna, łaźnia turecka.
Położony w centrum miejscowości Alanya oraz niedaleko plaży Kleopatry.
Polecany osobom nastawionym na rozrywkę, zwiedzanie i odpoczynek w jednym.
Pobyt w okresie od 24.11.2018 do 01.12.2018. Nie wiem kto pisał o karaluchach ale to by były mega karaluchy. Faktycznie widziałem dużego robala przy recepcji jak zasuwał do drzwi wejściowych ale on był wielkości naszego chrabąszcza cały czarny. Karaluch jest dużo dużo mniejszy. Pokój mega czysty nawet pod łóżkiem sprawdziłem nie ma się czego czepiać. Położenie hotelu do eksploracji miasta idealne. Wszędzie blisko. Wyjątek stanowi obsługa baru gdzie zagląda na stoły ile jest szklanek i wydziela alkohol a w szczególności barman o imieniu Gózkan który lał alkohol po palcu dopiero po interwencji u rezydentki zaprzestał tego incydentu. Należy zwrócić na to uwagę bo jak zauważyłem to już miałem zimno na ustach. Moja kobieta też. Po interwencji u rezydentki usłyszałem przecież to jest alkohol, dopiero słowa nie wiadomo gdzie on ten palec trzymał przekonały ją do tego aby zainterweniować. Ogólnie pobyt uważamy za udany mimo tego incydentu. Wybieramy się ponownie w grudniu na święta.
-położenie -recepcjonista z błękitnymi oczami około 50-60 lat -obsługa sprzątająca istne artystki
-obsługa baru (wydzielanie drinków) -kontrola stołu ile jest szklanek -monotonne śniadania i obiady -rezydentka tui czego nie można powiedzieć o wezyrze znaliśmy się wcześniej.
Jedzenie było koszmarne. Jeżeli chodzi o śniadanie obiad i kolacje.Na śniadanie były podawane sałatki które były zepsute jak się je jadło a spróbowałam tylko raz była wyczuwana pleśń, kolejna rzecz obiad na który były podawane te same sałatki ze śniadania zepsute to na dodatek ziemniaki byly zimne albo ryż poprostu podawane na zimno noi mięso gorące to był +. Zupa była tylko pomidorowa przez 6dnii zupa gulaszowa tylko raaz, żadnego urozmaicenia w żadnym posiłku. Raz jedyny była ryba jak wiemy dania takie powinny być na gorąco podawane. Totalna porażka... następny dzień było praktycznie to samo te same sałatki zawinięte w folie z dnia poprzedniego które były ni świeże a nikt na to nie zwracał uwagi. Mięso także było z dni ostatnich podawane w jakichś zalewach byle by nie wyczuć ze jest stare, poprostu brak słów ręce opadają. Placki które były na deser cały czas oblewane i moczone w syropach byle by długo się trzymały. Były nie dobre !!! Sam cukier a z ciatek były tylko herbatniki i wafle. Pokoje były przytulne, piękne, co do wystroju zastrzeżeń nie mam, mam tylko jedno co do sprzątania pokojów przez panie sprzątające które tam bywałych codziennie i tu zaczyna się problem a także pytanie ??? Po co przychodzą sprzątać skoro nie sprzątają dokładnie a nawet wgl... wchodzą do pokoju nie zmieniają pościeli,nie ścięlą łóżek, nie myją podłóg, nie wymieniają ręczników, z ręcznikami jest tak wymienia jak im się zachce albo jak sobie przypomną,lub jak da się im pieniądze bo tylko na to liczą i czekają. Wyjście na jadalnie: totalna paranoja ... trzeba iść korytarzem do windy na którym jest tak zimno ze aż głowa mała a jak wyjdzie się z windy to wychodzi się bezpośrednio na pole i z pola na jadalnie byłam teraz w grudniu także jak wiadomo jest zimno i to wyjście niestety ale jest bez sensu ponieważ każdy ale to każdy się rozchorował przez takie chodzenie wychodzenie przechodzenie. Nie polecam w 100%!.
Blisko morza
-brudne pokoje -niedobre jedzenie -zero imprez
Hotel położony w fantastycznym miejscu, blisko plaży miejskiej, blisko kolejki linowej, w centrum miasta. Byliśmy w terminie od 01 do 08. 12. 2018 r. Jesteśmy super zadowoleni z pobytu, wszędzie blisko, piękny park, w którym można ćwiczyć na świeżym powietrzu. Jedzenie super, dużo warzyw, owoców, oliwek, papryczek, ogórków,pomidorów, tortów, ciasteczek-za dużo. Obsługa uśmiechnięta, przyjaźnie nastawiona do klientów. Dobry fryzjer-polecamy. Chętnie wrócilibysmy ponownie.
blisko do plaży, do miasta, na wycieczki
Polecam że względu na lokalizację, piękna plaża po drugiej stronie ulicy, długa promenada, wszędzie blisko. Pokoje i łazienki czyste, jedzenia dużo.
Podstawowa zaleta to lokalizacja, boczną spokojną uliczka. Jednocześnie wszędzie blisko.
Mały, zacieniony basen
w hotelu miła obsługa, dobra lokalizacja ,blisko centrum ,plaża.Polecam
blisko centrum
Położenie: blisko plaży i centrum, szeroki wachlarz smacznych potraw i napoi, uśmiechnięta, pomocna i bezproblemowa obsługa, pokoje czyste-często sprzątane. Cisza i spokój. Pobyt: 22-29.12.2018
Położenie, urozmaicone posiłki, obsługa
Akustyka - 3 budynki +1 zamknięte w formie prostokątu, ściany nie tłumią rozmów
Hotel położony tuż przy plaży.W samym centrum miasta,w małej ,cichej uliczce.Posilki bardzo zróżnicowane,bardzo smaczne i olbrzymie ilości.Pokoje czysciutkie,każdy z dużym balkonem.Obsluga bardzo sympatyczna i pomocna.Polecam z czystym sumieniem wszystkim ,nawet wybrednym osobom.Proszę,nie czytajcie głupot prostaków.Wszystko rewelacyjnie.
Wszystko na najwyższym poziomie.
Personel miły , życzliwy i otwarty na prośby . Każdy uśmiech jest odwzajemniany . Posiłki smaczne , dużo owoców cały czas uzupełnianych .Piwo i alkohole w dobrym gatunku . Pokoje sprzątane codziennie przez sympatyczne i miłe Panie . Byliśmy w Alanyi po raz 8 i dajemy mu najwyższą ocenę .
Centrum miasta , rodzinna atmosfera , dobre jedzenie - dużo owoców .Wszyscy mili , pomocni i życzliwi .
Plaża znacznie oddalona od hotelu , aczkolwiek to nie wada bo busik hotelowy dowozi na plażę , a sama plaża z barem jest super .
Hotel w bardzo dobrej lokalizacji. minutka i jest się na plaży. blisko hotelu sklepiki, markety i restauracje. lokalizacja idealna jako baza do zwiedzania jak i do wypoczynku. Jeśli chodzi o jedzenie to śniadania dość słabe, ale dało radę coś zjeść. Obiady i kolacje lepsze. Pokoje sprzątane codziennie, basen malutki i bez słońca ale to nie problem. pogoda od 13 października piękna 30 stopni codziennie, obsługa bardzo miła i uczynna :). dla nas hotel zasługuje na mocne 3* Pokoje ekonomiczne bardzo bardzo małe bez jakiekolwiek widoku, ale nie po to człowiek jedzie na wakacje żeby siedzieć w pokoju
-bliskość plaży,sklepów restaracji i marketów -czystość w pokojach -miła obsługa
-pokoje ekonomiczne starsznie małe
Hotel sam w sobie super, jego położenie jest genialne! Obsługa miła i uśmiechnięta. Każdy znajdzie coś dla siebie jeśli chodzi o posiłki. Wróciliśmy z mężem w tą sobotę i na pewno nie była to nasza ostatnia wizyta tam. Nie rozumiem ludzi piszących negatywne opinie - za super luksus trzeba super zapłacić ;)
Największą zaletą jest położenie hotelu oraz jego obsługa
Nie ma się do czego przyczepić, trochę daleko od lotniska
wszystko idealne, położenie super
Wszystko OK. Pomysł hotelu 16+ wręcz SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszędzie blisko, super obsługa.
Prośba do modelatora tej strony - Proszę nie usuwać mojej opinii. Jest ona rzeczywista. Wraz z małżonką wybraliśmy ten hotel w ostatniej chwili w miesiącu lipcu 2018. Pobyt był na początku sierpnia 2018. Typowy hotel tylko dla dorosłych, bez żadnych małych dzieci. Żadnej zjeżdżalni. Jak widać na zdjęciach oferty hotelu jedyna atrakcja to basen. Typowy hotel na wypady. Przespać się i w trasę, zwiedzanie i szukanie rozrywek. Lecz na taką rozrywkę należy zabezpieczyć się w gotówkę. Zero rozrywki w hotelu, zero muzyki, zero drinków. Obsługa męska patrząca podejrzliwie na ciebie tak jakbyś był intruzem. Hotel w wewnątrz którego umiejscowiony nieduży basen. Każda głośna rozmowa odbija się echem wokoło. Nie miło wspominamy ten pobyt. To nie tak miało być jak sobie wyobrażaliśmy. Uprzedzam osoby które oczekują czegoś więcej aby dosłownie potraktowały moją opinię o tym hotelu. Przedstawia się jako najlepsza oferta lecz tak naprawdę tylko jest to lokalizacja. Na domiar wszystkiego dostaliśmy pokój gdzie z sufitu w łazience kapała woda. Wielokrotnie odwiedzał ją hotelowy ,,mechanik\'\' lecz bez skutku. Ręcznik pod nogami był cały czas mokry. Pozdrawiam. Krzysztof z Barlinka.
1. Lokalizacja 2. Tylko lokalizacja 3. Faktycznie lokalizacja
1. Blokowisko - czyli basen a na około ściany. 2. W moim przypadku przez cały okres w łazience przeciekał sufit - wadą była klimatyzacja. 3. Żadnych dzieci - tylko dla dorosłych. 4. Niektórzy panowie z obsługi patrzyli na ciebie jak na intruza - zero uśmiechu i życzliwości. 5. Żadnej imprezy, żadnej rozrywki, zero muzyki. Możliwe dlatego że jest to ,,blokowisko.
Z pobytu w hotelu Kleopatra Atlas wróciliśmy bardzo zadowoleni.Wprawdzie nie korzystaliśmy praktycznie z basenu tylko z uroków plaży ale prócz tego hotel wywarł na nas bardzo pozytywne wrażenie.Z pokoju usytuowanego na 6 piętrze roztaczał się wspaniały widok ale z tego co usłyszeliśmy od innych gości pokoje usytuowane nisko niestety miały widok tylko na teren hotelu.Wszędzie blisko-do plazy do kolejki do parku a wieczorem cała okolica rozświetlona -pełna czynnych sklepików i restauracji.Jedzenie bardzo smaczne-na obiad i kolację codziennie 2 rodzaje mięs, ogromna różnorodnośc surówek,pyszne owoce ,herbata i kawa.Gdyby nie fakt że co roku lubimy poznawać nowe miejsca to z pewnoscią wróciłabym do tego hotelu.
bardzo bliskie położenie plaży kleopatry, kolejki liniowej,jaskini dalmatas,parku miejskiego,muzeum itp.czystość hotelu,pokoje codziennie solidnie sprzątane,bardzo dobre jedzenie,ogólnie miła obsługa
zdecydowaną wadą hotelu jest basen i zminililizowana przestrzeń wokół niego a stłoczone do oporu leżaki wykluczaja jakąkolwiek prywatność
Witam, Byliśmy z przyjaciółmi w tym hotelu od 19-29.08 ogólnie oceniamy go bardzo dobrze, na pewno byśmy mogli tam wrócić kolejny raz. Sam hotel znajduje się w samym centrum, blisko restauracji i sklepików. Jedzenie było monotonne, ale każdy coś dla siebie znajdzie,bo jest duży wybór produktów. Co nas najbardziej zdziwiło to, to że można było jedzenie czy napoje zabierać do pokoi. Obsługa na bieżąco sprzątala talerze, bardzo pomocni. Pokoje czyste, małe, codziennie sprzątane. Bardzo blisko do najpiękniejszej plaży w alanya Kleopatra Beach. Polecamy ten hotel! :)
Lokalizacja, smaczne jedzenie, czyste pokoje, nowoczesne, obsługa
Mały basen, monotonne śniadania
Bardzo dobra lokalizacja, hotel prawie przy samej plaży, a do centrum bardzo blisko. Wokół dużo atrakcji. Obsługa była bardzo pomocna. Klimatyczny hotel
Czystość, super lokalizacja od razu przy plaży Kleopatry, brak dzieci, kameralna restauracja przy basenie, dobre dania główne, różnorodność w posiłkach
Niesmaczne zupy, daleko do plaży hotelowej
Dla turystów, dla których będzie to pierwszy lub drugi wyjazd hotel ten może spełnić oczekiwania. Natomiast turyści, którzy mają już na swoim koncie więcej wyjazdów będą rozczarowani.
Blisko plaży. Hotel starannie sprzątany, posiadający spa, w którym Panie bardzo dokładnie podchodzą do swoich obowiązków, polecam!
Obsługa nie miła (za wyjątkiem może 2 kelnerów), sprawiają wrażenie, że pracują tam za karę, a drinki tudzież inne napoje podają z wielkimi pretensjami. W dodatku bardzo słabo rozmawiają po angielsku. Monotonne posiłki...dla gości, którzy przychodzą 30 min po rozpoczęciu posiłku brakuje deserów, które nie są uzupełniane. Przekąski to ciastka z paczki, które często są bardzo twarde.... przekąski nie są uzupełniane
Krótko w trzech słowach: dramat, dramat, dramat Po kolei: Obsługa pracująca za karę, z twarzy można wyczytać \"odp....dol się\" Basen na 50 leżaków przy 120 pokojach Nie prawdą jest że w cenie jest SPA, łaźnia i masaże, za wszystko trzeba zapłacić Nie prawdą jest że jest restauracja - to jest stołówka na której podawana są marnej jakości żywność i napoje Bar w którym mamy do wyboru tureckie: wódkę, whisky, raki i gin - ogólnie ściek, nie ma opcji kupić jakikolwiek napój Kawa - wydawać by się mogło, że w Turcji musi być smaczna - niewiarygodne ale to były pomyje - herbata była OK Sprzątanie basenu polegało na polewaniu wodą i zgarnianiu wszystkich śmieci z całego dnia do kratek spływowych dookoła basenu - czyli do basenu Nie wiem jak to możliwe że taki hotel miał do tej pory tak wysoką ocenę, którą osobiście się zasugerowałem ODRADZAM!!!
Położenie - blisko do centrum i do plaży
Obsługa, posiłki
ogólnie pobyt w kleopatrze super było oczywiście parę minusów , ale z całą pewnością polecam
wszędzie blisko dobra kuchnia
daleko plaża hotelowa , konieczność wymiany niektórych pokoi
Wszystko super, plaźa bardzo blisko, obsługa dbająca o czystość w pokojach. Dobra lokalizacja, obok zamek ktory mozna zwiedzic zarowno pieszo jak i wyjechac kolejka. Hotel w polozeniu gdzie mozna wypoczac, zwiedzac oraz brac udzial w roznych atrakcjach.
Super jedzenie, miła obsługa