Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Ok. 250 m do długiej, szerokiej, piaszczystej plaży.
Liczne atrakcje dla dzieci w aquaparku: baseny, miniaquapark z licznymi zjeżdżalniami, ogromny statek piracki ze ślizgawkami.
Idealne połączenie wypoczynku ze zwiedzaniem: tylko 1 km do Nessebaru - architektonicznej perły Bułgarskiej Riwiery.
Doskonały wariant na rodzinne wakacje.
Pobyt 10 dniowy uważam za bardzo udany. Polecam dla rodzin z dziećmi do 10 lat, będą zachwycone. Super animacje przez cały dzień dla dzieci i klubik w którym można pozostawić maluchy pod fachową opieką pani Kamili.Ekstra mini aquapark z którego dzieci nie chcą wychodzić przez cały dzień. Pokoje może nie super nowoczesne, ale czyste, przestronne, klimatyzowane, codziennie sprzątane. Jedzenie jest tylko monotonne i nie bardzo smaczne, ale można wykupić tylko śniadania lub od czasu do czau zjeść coś na mieście. Głodnym się nie jest i każdy zawsze coś dla siebie wybierze. Owoce świeże i smaczne, a słodycze typowo bułgarskie. Przy basenach kanapki, ciasteczka,napoje i super lody. Bardo dużo ekipy sprzątającej która non stop się krząta po całym hotelu i przy basenach. Jeszcze raz bardzo polecam Magda z Warszawy
blisko morza, przestronne pokoje i czyste.
Odwiedzilam kilka hoteli i pierwszy raz zdecydowalam sie na dodanie opinii aby przestrzec potencjalnych klientow. Utopione pieniadze, gdyby nie plaza i slonce, zmarnowany urlop. Jedzenie na śniadaniu nie kwalifikujace sie do spożycia, praktycznie wszystko wygladalo tak jakby bylo "odświeżone" z dnia poprzedniego. Czesc sprobowana :/ czesci posilkow nie mialam odwagi nawet sprobowac. Na obiadzie i kolacji dalo się jeść jedynie kurczaki, frytki, placki ziemniaczane i salate z kukurydza i tunczykiem, na deser tylko owoce -bardzo dobre, jakosc słodkości bez komentarza. Kawa-masakra.Stan pokoju po sprzataniu pozostawial wiele do życzenia, choc stan pokoju przed przybyciem rowniez, brud na scianach, czuc stechlizna, lustro nie myte przez caly pobyt, podobnie jak umywalka i kran. Totalna porazka to platny bar przy Aquaparku pomimo all inclusive i "ochrona" bacznie pilnujaca aby nic nie wnosic na tę czesc basenow. Hotel wybrany glownie ze względu na zaplecze basenowe pod katem atrakcji dla dzieci, ale 12 -letni syn nie chcial wchodzic do basenu ze względu na stan wody. Aquapark bez szaleństw, dzieciaki siedziały glownie na pozostalych dwoch basenach. Wstyd dla biur oferowac taki hotel klientom, zdecydowanie za dużo gwiazdek. Ogolne wrazenie- brud, naciąganie, wszystko robione po taniosci, szczegolnie jedzenie. Zdecydowanie odradzam.
Blisko plaża, pyszne lody, dobre owoce, mila obsługa
Jakosc posiłków, czystość pokoju i basenow, platny bar przy Aquaparku pomimo all inclusive, wino w plastikowych kubkach
fatalne jedzenie, fatalna obsługa; fatalne animacje; jedynie lody mi smakowały, nie polecam
KOSZMAR!!! LUDZIE NIe jedzcie tutaj! SZKODA KASY I NERWOW!!! JEDZENIE OCHYDNE!! JESTESMY TU 3 DZIEN A PAROWKI NA SNIADANIE MAJA KOLOR ZIELONKAWY. CODZIENNIE JEST TO SAMO ,JAK IM ZOSTANIE TO NASTEPNEGO DNIA JEST TO PODANE ZNOWU. TRAGEDIA! NIE WIDZIALAM NIC PODOBNEGO W ZYCIU! NA SNIADANIE STARE PAROWKI POZSYCHANE -ZIELONE!!! SUCHE STARE OWOCE, UZYWANE Z DNIA POPRZEDNIEGO, BABANY CZARNE STARE, KAWA Z EXPRESU PRZYPOMINA LURE Z WYCISNIETEJ SCIERKI! WSZYSTKO JEST CODZIENNIE ODGRZEWANE Z DNIA POPRZEDNIEGO, SUCHE I OCHYDNE!!! JESTEM W SZOKU ZE JAKIS SANEPID TUTAJ NIE ZAMKNOL JESZCZE TEGO MIEJSCA!!! ALL INCLUSIVE TO CZYSTY ZART!!! TUTAJ NIE MA ALL INCLUSIVE!!! TO JEST SCAM JAK CHOLERA!!!! PIWO ROZCIENCZONE Z WODA!!! WINO -CZEGOS TAKIEGO NIE WIDZIALAM JAK ZYJE!!!
polozenie
koszmarne jedzenie stare i smierdzace, codziennie to samo i uzywane z poprzednich dni
Ja i moja rodzina polecamy wakacje w hotelu KOTVA. Dzieci dzięki animatorom miło spędzały czas . Jedzenie dobre choć monotonne i to jedyny minus.
Same zalety
Hotel ładny obsługa ok ale jedzenie poniżej nawet frytki często bywały nie zjadliwe bo były nie dopieczone, płatki stare ....
Aqua park i nic więcej
Bardzo złą opinię wydam na jedzenie jak i również na czystość talerzy, filiżek kieliszków... W trzecim dniu pobytu ból brzucha niestrawność, wymioty, wzymajacy brzuch, wysypka Syn ma 39.6 temperaturę i nie wiadomo co mu jest .
Basen
Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziećmi. Po jednej stronie basen oraz brodzik. Po drugiej aqua park ale taki bardziej dla dzieci, bez ekstremalnych zjeżdżalni. Posiłki rzeczywiście nie powalają na kolana ale nie ma tragedii. Ja miałem opcję tylko ze śniadaniami, i trochę żałowałem bo znajomi mieli all inc. i mówili że obiady i kolacje są lepsze. Dodatkowo w opcji all są dobre lody, a barmani (bardzo fajni, dzwonią słoikami na napiwki) robią masakryczne drinki :) W okolicy dużo straganów, restauracji, pole do minigolfa, pizza na kawałki, gdy się zgłodnieje po północy. Na plażę 5 minut spacerkiem. Pokoje czyste codziennie sprzątane.
Do plaży 5 minut, Aqua park dla dzieci Animacje polski klub dla dzieciaków
średniej jakości jedzenie
Bardzo udany pobyt, jesteśmy zadowoleni ze wszystkiego. Nawet jeżeli były jakiekolwiek niedociągnięcia to dla nas nie miały znaczenia. AQUAPARK rewelacyjny. Kąpaliśmy się od rana. Niedaleko morze, ciepła woda... Hotel bardzo przyjazny, świetne animacje z rewelacyjnymi animatorami, którzy umieli umilić czas zarówno dzieciom jak i dorosłym. Z wielką przyjemnością wspominamy i mamy nadzieję że kiedyś tam wrócimy.
Sympatyczna obsługa, czyste pokoje, super baseny i aquapark. Smaczne jedzenie
Przyjechaliśmy późnym wieczorem z dwójką małych dzieci (2 i 4 lata) i dostaliśmy słabą kolację (bułka z salami, croissant typu 7 days i twarde jabłko). Wtedy zmartwiłam się, że może jednak opinie odnośnie jedzenia były bardziej sugestywne niż sądziłam i bez sensu wzięliśmy all inclusive. Na szczęście na śniadaniu zmieniłam zdanie. Śniadanie było od 7.30 do 10.30 co przy małych dzieciach się sprawdziło chociaż wybór jedzenia na wszystkich posiłkach nie był jakiś super duży ale zawsze można było coś skomponować. Do wyboru była zawsze jakaś zupa a na obiad dwie (nawet na śniadanie rosołek), poza tym rożne rodzaje mięsa i ryb (m.in. makrela, rekin), dla niejadków zawsze frytki. Czasem dodatki były trochę słabo dobrane do reszty np. podano kaszę gryczaną do czego aż prosi się jakieś mięsko z sosem a innym razem jak było mięso w sosie to tylko frytki... itp. a smak niestety stołówkowy... za to w restauracji miejsc do siedzenia dużo, wszystko świeże i nikt nie cierpiał na problemy jelitowe. Super pomidory i arbuzy, ciasta też spory wybór. Niestety kawa dramat. Tylko rozpuszczalna nescafe jak z automatu. Pokoje dość czyste, raz wymieniono pościel a codziennie ręczniki zostawione na podłodze. Bardzo blisko do pięknej plaży, woda w basenie z rana chłodna a później cudowna. Niestety all inclusive nie obowiązywał w mini aquaparku a jedzenie przy basenie było kiepskie. Za to bardzo dobre lody nestle między godziną 11 a 17, Bar przy basenie do 22.30. Codziennie mini disco dla dzieci oraz animacje dla starszych i młodszych. Niestety ciężko o komunikację z obsługą i ogólnie z Bułgarami bo mało kto zna angielski a ich podejście do obowiązków też pozostawia wiele do życzenia. Wyjazd uważam za bardzo udany ponieważ w podobnych kryteriach cenowych ciężko znaleźć hotel z tyloma atrakcjami dla dzieci i niezbyt długim lotem (z Gdańska trochę ponad 2 godziny), żałuję jedynie że wykupiliśmy tylko 7 dni.
Położenie blisko pięknej piaszczystej plaży oraz Nessebaru, szybki transfer z lotniska, baseny, aquapark, foteliki do karmienia, Mini kluby dla dzieci w tym polski z przesympatyczną Panią Kamilą
jedzenie przy basenie, brak all inclusive w mini aquaparku, animacje dla dzieci, trudna komunikacja
śmierdzi, brudno, ochydne jedzenie, zielone parówki..., nie przejżane owoce na których były robaki, w pokojach brudno I śmnierdzi, straszne korytarze, brudne baseny z lodowatą wodą a All Inclusive to chyba jakiś żart o 15 juz nie było lodów dla dziecie I były kanapki ze śniadania...leżaki...starch na nich sie kłaść OKROPNY na prawdę n eipolecam!!!!, nie miła obsługa
położenie od plaży
śmierdzi, brudno, ochydne jedzenie,
Daje 9 gwiazdek.super było polecam.wszystkim parom i rodzinom.fajne zabawy i animacje dla dzieci i dorosłych
Super jedzenie.codziennie sprzątają.wymiana poscieli i recznikow woda w basenie ciepła super drinki dużo owoców ciasto trochę słodkie lody podawane od 10 do 17.ciepła woda w pokojach
Trudno powiedzieć
Hotel za tą cenę jest ok, Ci którzy skarżą się na brak wymiany ręczników, pamiętajcie położyć je na podłodze, piękna plaża, ciepłe morze, woda w basenach jak wszędzie chłodna , na głównej ulicy koło przystanku Kotva są wycieczki z biura Travel Horyzont ( koło sklepu różanego ) z polskim przewodnikiem , a o wiele tańsze niż u rezydenta ( z nami były osoby, z hotelu, które kupowały u rezydenta, a wycieczka ta sama ) . Hotel typowo dla rodzin z małymi dziećmi, nasza 17-letnia córka nie miała raczej rówieśników
animacje, położenie, aqwa park ( ale dla dzieci do lat max 10 ) , pyszne lody , komunikacja
mało smaczne śniadania, ale da się przeżyć
Nie nadałabym temu hotelowi 4 gwiazdek. Sam w sobie jest ok, chociaż z napiwkiem pokoje oczywiście sprzątane lepiej, np. bez napiwku pościel zostaje niezmieniona, ale na tym nam nie zależało. All inclusive w tym hotelu to jakaś kpina, bułki z szynką zawinięte w folie, bezy i jakieś suche ciastko, szkoda, że nie można dodać zdjęć. Noi lody dostępne chyba z 2h w ciągu dnia. Ale najgorsza była lodowata woda w basenach ze zjeżdżalniami, nie szło się kąpać, dziecko było mocno rozczarowane a my razem z nim. Na szczęście wynagrodziła nam to sama piękna Bułgaria, często jeżdziliśmy do Nessebaru, gdzie jest pięknie i tanio. Jadaliśmy często na mieście, bo hotelowe jedzenie do niczego. Szkoda brać all inclusive. Według mnie hotel nie jest wart swojej ceny, niestety...
dobra lokalizacja, czysty hotel, miła obsługa
lodowata woda w aquaparku, jedzenie, all inclusive to istna kpina
Położenie, wszędzie blisko, plaża, Nesebar, komunikacja miejska. Jeśli chodzi o jedzenie to wcale tragedii nie ma. Monotonne? Nakladajcie codziennie coś innego a nie sterta wszystkiego na talerzu. Lody nestle wyśmienite.All inclusive działa. Według zaleceń rezydenta nie jadamy na mieście, bo ponoć najczęściej z tamtąd przychodzi choroba Faraona i jest ok. Pokoje czyste, przecież jak się zostawi co parę dni jakieś drobne to nie będzie brudno. Wszędzie działa to tak samo. Polecam dla rodzin z dziećmi. Jeśli normalne warunki wam odpowiadają a nie złote klamki to śmiało.
Zimna woda w aquapark (moje dzieci odnalazły się w hotelowym basenie bo tam była cieplejsze) ale można się przyzwyczaić, ważne aby było słońce.
generalnie fajnie jesli ktos lubi Blugarie ale my nastawialismy sie glownie na ten aquapark a ta lodowata woda zniechecala.
blisko ladna Plaza aquapark bylby calkiem fajny gdyby nie ta lodowata woda
lodowata woda w basenach brak placu zabaw dla dzieci jedzenie takie sobie
W zyciu nie przezylam wiekszego szoku kulinarnego oraz takiego braku poszanowania dla ludzi. Czytalam przed wyjazdem o strasznych posilkach w hotel. Myslalam ze to wymysly i zawyzone oczekiwania. Niestety rzeczywistosc okazala sie jeszcze gorsza. Na szczescie (dzieki opiniom) zdecydowalam sie tylko na sniadania. To samo w sobie okazalo sie wyzwaniem. Menu Sniadanie: jajecznica z proszku ze stojaca woda na dnie tacy, zgnile w polowie zamarzniete owoce, (banany pokrojone na 3 poczerniale czesci), taca z gotowanymi jajkami z brudnymi skorupami, jajko po obraniu wyglada na stare z ciemnym zoltkiem). Zestaw pseudo wedliny typu mortadela i mielonka. Po parowkach bolal nas brzuch. Nie bylo nic innego do jedzenia, a to co bylo wygladalo obrzydliwie. Szkoda mi bylo dziecka. Kupowalysmy jedzenie w po liskim sklepie. Personel hotelu nie jada w hotelu. Przyznali ze nie chca ryzykowac. Codzienna wymiana uwag pomiedzy goscmi hotelowymi dotyczyla skarg na jakosc posilkow. Slyszalam o gulaszu z parowek na obiad. Ludzie!!! Nie marnujcie pieniedzy.Bylam z corka w sierpniu 2017. Nigdy wiecej... Szczerze odradzam. Za te pieniadze mozna wyjechac do fajniejszego miejsca.
Park wodny i za to 1 punkt.
Posilki. Raczej arogancki personel lub malo obyty z obsluga klienta na wymaganym poziomie.
Dla nas po sezonie- wszystko ok, animacje do samego końca (byłam zdziwiona - trzymali fason). przedłużono okres otwarcia aquaparku, dzieci zadowolone, to jedzenie trochę mogłoby być lepiej jednakże nikt nie głodował i zawsze znalazło się coś zjadliwego , dużo owoców. Pokój dostaliśmy lepszy niż się spodziewaliśmy - bez dopłaty, którą mieliśmy na miejscu zrobić - także miłe zaskoczenie.
czysto, fajny mini aqvapark,
malo sałtek, kiepskie zupy
Pokój z zaciekiem na suficie ( kapiacym codziennie ) zgłaszane u rezydenta wezyr oraz na recepcji hotelu. Wykupione na szczęście mielismy tylko śniadania ( szkoda pisać ) ciekawe, że w porze kolacji spotykaliśmy gości hotelu (al) w restauracjach (jedzenie nie nadawało się do jedzenia). Woda w basenach lodowata, A to koniec sierpnia. Animatorka polska miała wolne albo rodzice już zabrali dzieci i nie można zostawić dziecka bo już nic nie będzie robić ( dyżury od 10 do 13:30 przyjście z dzieckiem o 11:30 )
Kapiacy sufit . Lodowata woda w basenach
Brud i snrut nie polecam ludsie ogarnijcie sir jedzenie monotonne coagle frytki paranoja
Basen aquapark
Po3dniach dostalam swierzba