Kristal (Golden Sands)

Bardzo ładny hotel. Panuje w nim ogólna czystość, w hall hotelowym, na basenie, w pokojach. Obsługa miła i sprawna. Basen z 3 stoponiowy z ciepłą wodą, Hotel ułożony pod Francuzów, animacje po francusku, większość obsługi mówi w tym języku. Średnie wycieczki fakultatywne lepiej na własną rękę coś pozwiedzać. Ogólnie nie polecam Złotych piasków za brud i zgiełk tu panujący osobiście wolę ciszę i spokój. Ale hotel można zaliczyc do dobrych.

Rodzinny wyjazd ocenimy dobrze. Pokój miło urządzony podbał się nam wszystkim. Obsługa bardzo przyjazna dba o cichy i spokojny wypoczynek gości hotelowych. Kuchnia hotelowa ok, spore ilości ale mało sie mówi o innej florze bakteryjnej i niektórzy moga mieć sensacje żołądkowe choć nie wszyscy. Bardzo fajny basen który nadrabia odległość do morza. Innych rozrywek należy szukać na miescie ponieważ animacje są mocno przeciętne.

Bardzo smaczne posiłki, spory wybór. Bardzo miła obsługa. Basen bez zarzutu. Brak Polskich animatorów. Rezydent był chyba od tego żeby liczyć kasę za wycieczki, w innych okoliocznościach się go nie uświadczyło i zapominał o prośbach gości. Dojście do plaży zajmuje nam spory kawałek czasu. Sama okolica dość brudna ale z własnegon doświadczenia i opini innych słyszałem że tak jest w całej Bułgarii.

Złote Piaski polecam albo mało wymagającym albo lubiącym zgiełk i nocne imprezy. Tacy nie będą narzekać. Nasz pokój był czysty za wyjątkiem uporczywej plamy na wykładzinie. Obsługa chociaż uśmiechnięta ( pracują grubo ponad 12h dziennie więc warto dać im tipa) . Znakomite jedzenie i bardzo duży wybór, napewno nie będziemy chodzić głodni. Do plaży jest spory kawałek około 20min pieszo... Plaża nie jest jakaś nadzwyczajna ale da się przeżyć.

To nie jest hotel 4 gwiazdkowy według polskich odpowiedników - a takie mieliśmy nastawienie. Posiada słabe położenie do plaży ok. 20min spacerkiem do morza ulicą lub skrótami przez inne hotele. Basen duży, ale słabo sprzątany, leżaków moc. Bułgaria ogólnie jest brudna i hotele również i to jest standard! Pokoje sprzątają codziennie, ale zgrzybiałych silikonów w łazience i zaplamionych brudnych wykładzin nie dają rady. Olbrzymie gratulacje za b.dobre jedzenie (oprócz śniadań) - naprawdę extra. Personel pracuje 18 godzin dziennie i uśmiech na ich twarzy to duży wysiłek, co jest zrozumiałe. Osobiście nie polecam Złotych Piasków za ogólny hałas, brud i bazarowy zgiełk.

Nazwa  Kristal (Golden Sands)
Miejsce  Bułgaria / Złote Piaski / Złote Piaski
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu

Rejon słynący z pięknych, szerokich, piaszczystych plaż.

Dla szukających rozrywek - wiele ciekawych możliwości spędzania wolnego czasu.

Bogata infrastruktura: dużo restauracji, sklepów, barów.

Dobre możliwości komunikacyjne do innych miejscowości i okolicznych zabytków.

Wyświetlono 50 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2008

Loczek

Pobyt - Czerwiec 2008

Doświadczony turysta

Pobyt - Czerwiec 2008

Ogónie jest wszystko w porządku. Hotel niezły, wyżywienie OK (zawsze można było coś dla siebie wybrać) nigdy nie brakowało. Basen fajny, poza tym, że brak polskiego animatora (co spowodowane jest zapewne tym, że 80% gości to Niemcy i Francuzi, a pozostałe 20 % to inne nacje). Do plaży daleko, a idąc na skróty przechodzi się między budami po starych zdezelowanych schodach. Największym i najbardziej bolesnym minusem był kompletny brak opieki rezydenta. Jego zadanie kończyło się na zebraniu pieniędzy na opłaty klimatyczne i wycieczki fakultatywne, a na jakąkolwiek pomoc nie można było liczyć. Dzięki życzliwości i zaangażowaniu naszego rezydenta ostatnią dobę musiałem spędzić na walizkach (to żenujące gdyż prosiłem go o załatwienie pokoju zaraz po przyjeździe) gdyż okazało się, że nikt na recepcji nie wiedział o tym, że ktoś chce wynająć pokój. Liczę, że biuro Itaka wyciągnie właściwe wnioski apropos rezydenta Pana Adriana, aby poprawić wizerunek firmy.

Pobyt - Maj 2008

Hotel jest bardzo ładny, pokoje czyste i zadbane, posiłki też bardzo dobre i duża różnorodność :) Basen w hotelu świetny, duży i 3-stopniowy :) Polecam rodzinom z małymi dziećmi, ale także i single znajdą coś dla siebie. Tylko animatorzy nastawieni na Francuzów. Wszelkie animacje i zabawy po francusku (ewentualnie po niemiecku).

Evi

Pobyt - Maj 2008

Hotel przygotowany pod Francuzów, animatorzy w większości programy tylko w języku francuskim ( ewentualnie niemiecki).

Andrzej Ch.

Pobyt - Maj 2008

Warunki w hotelu komfortowe dla ludzi szukających spokoju i ciszy, rodzin z dziećmi. Obsługa sprawna i miła. Dość daleko do plaży, co przy all inclusive jest uciążliwe. Fajny basen przy hotelu łagodzi tę niedogodność. Animacja beznadziejna i nastawiona jedynie na Francuzów. Rozrywek należy szukać na terenie Złotych Piasków. Ceny wysokie. Opieka rezydentów Itaki bardzo dobra. Wyżywienie jakościowo i ilościowo dobre, ale należy uważać na problemy żołądkowe, ze względu na odmienną florę bakteryjną, o czym prawie wcale nie pisze się na forach (ja przez 1,5 tygodnia się męczyłem i skończyło się na antybiotyku - dostępnym na szczęście w Bułgarii bez recepty - jak wszystkie leki). Natomiast żona i dzieci nie miały takich problemów jedząc prawie wszystko. Miejscowość typowo wypoczynkowa i nie ma co się nastawiać na zwiedzanie.

Halina

Pobyt - Maj 2008

Hotel przystosowany pod język francuski. Brak zabaw dla dzieci w innym języku niż francuski.

Kristal (Golden Sands)