Kuban Resort & AquaPark

3.4

Moja wizyta w tym hotelu jest już trzecią z rzędu. W tym roku zakwaterowany byłem w budynku głównym na 15 piętrze w zeszłych latach w budynkach bocznych. Pokoje w budynku gł. są o wiele mniejsze, gorsze - takie nory... Siedzące gówniarstwo na korytarzu, brak jakiejkolwiek \\\"ciszy nocnej\\\" i wszechobecni goście z Izraela... Czekanie na windy to porażka, następnie zatrzymuje się ona często na każdym piętrze. W porównaniu do ubiegłych lat hotel bardzo zaniedbany, przede wszystkim brudny. Zarówno woda w basenach, cuchnący teren przy basenach, ohydne jedzenie i nieuprzejmy personel to główne rzeczy przez które więcej tam nie pojadę. Za pieniądze które trzeba zapłacić za ten hotel lepiej poszukać czegoś innego.

Hotel to jedna wielka komuna. Takiej fatalnej obsługi nie widziałem jeszcze nigdy coś tam animatorzy się starali inni po prostu to tragedia. Posiłki były bardzo dobre ale jedzenie przy brudnych obrusach przy stołach wieloosobowych to nic miłego. Ta stołówka jest za mała na takiego molocha. Przekąski przy basenie to jest dopiero śmiech (suche kanapki z jakimś serem ). Czekanie na windy np w porze podawania posiłków to jest makabra. Dla mniejszych dzieci nie potrafiących pływać ten hotel po prostu nie jest odpowiedni, nawet woda w brodziku przez to że jest tą samą wodą co w dużym basenie jest tak zimna że dzieci mają fioletowe usta z wyziębienia. Mieszkaliśmy na 17 piętrze, widoki bardzo fajne ale w nocy taki hałas że nawet przy zamkniętym oknie spałem ze stoperami.

Ogólnie polecam hotel. Jedzenie było dobre, alkoholu pod dostatkiem, obsługa hotelowa bez zastrzeżeń, pobyt w tym hotelu zaliczamy do udanych.

Jak na wydaną kwotę (7tys za all inclusive dla 3 osób za tydz z przelotami) jesteśmy zadowoleni. Hotelowi przydałaby się modernizacja, bo widać że nie należy do najnowszych ale ogólnie wszystko ok. Pokoje czyste bez żadnych zniszczeń czy brudu.

Chotel na dobrym poziomie. Byłem zakwaterowany w budynku 4 piętrowym, pokój i łazienka OK, sprzątane codziennie. Hotel w samym centrum przy głównym deptaku,przy otwartym balkonie nie ma mowy o spaniu ale po zamknięciu jest cicho. Animacji praktycznie brak, problem z parkingiem pod hotelem. Śmiało mogę polecić ten hotel.

Nazwa  Kuban Resort & AquaPark
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, parking

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: oddzielny brodzik, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (za opłatą).

Własny aquapark.

Atrakcyjna lokalizacja: centralne przy głównym deptaku, przy promenadzie, ok. 7 km do Nessebaru, ok. 32 km do lotniska w Burgas.

Tylko 200 m do długiej i szerokiej, łagodnie opadającej do morza plaży.

3.4

Wyświetlono 215 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.8
Jarosław

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Bliskość do centrum rozrywkowego...

Wady

- wyżywienie ohydne - czystość pozostawia wiele do życzenia - opcja ALL to śmiech -nieupszejmy personel zarówno w recepcji jak i na stołówce - pokoje nie sprzątane - ogólnie wielka porażka

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

-Aquapark -Dobre posiłki

Wady

-Głośno w nocy -Po zamknięciu basenów o 18 żadnych atrakcji dla dzieci -Obsługa

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

blisko centrum, blisko do plaży

Wady

głośno w nocy jeśli ktoś jedzie z małymi dziećmi

Natalia

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

Duża ilość zjeżdżalni; pokoje czyste. Położenie hotelu w samym centrum dla nas było sporą zaletą, ale to jest kwestia indywidualna. Jedzenie w miarę ok - bez szału ale też żadno z nas nie głodowało.

Wady

Windy, które co chwilę się zacinają - najlepiej działającą jest ta dla pracowników. Zimna woda w basenie.

Okęcie

Pobyt - Sierpień 2013

Pobyt - Wrzesień 2012

Spędziliśmy UDANY 7 dniowy pobyt w Kubanie(31.08-7.09).Hotel w centrum,muzyka z pobliskich dyskotek do 4 rano,mnóstwo sklepów,restauracji,w hotelu mini aqua-park dla dzieci(7 zjeżdżalni-niestety czuć łączenia rur podczas zjeżdżania),basen duży(niestety nie podgrzewany),codziennie były wolne leżaki,stołówka czysta,obsługa ok,jedzenie dobre-ale niestety SŁABO UROZMAICONE-bywaliśmy w wielu innych hotelach dlatego mamy porównanie,napoje bardzo rozcieńczane,dużo owoców.Pokoje ok,odświeżane codziennie(tylko układanie pościeli bez wymiany przez 7 dni,wymiana ręczników codziennie,podłoga w łazience niestety nawet nie przecierana)Słabe animacje przy basenie.Plaża blisko(niestety nie czyszczona-masa petów i śmieci w piasku),przejście przez promenadę,leżaki i parasole płatne,ale można znaleźć skrawki miejsca na ręcznik poza płatną strefą.Morze czyste i ciepłe,podczas przypływu glony są na szczęście tylko przez 2 dni.Ceny w Bułgarii zbliżone do cen w Polsce,dużo podróbek okularów,zegarków i ciuchów.Restauracja godna polecenia znajduje się 3 min od hotelu- "J Dany"-trzeba było czekać,aż zwolią się miejsca.W okolicy warto zobaczyć Nessebar-autobus kosztuje 2 Lewy,Aquapark koło Nessebaru bardzo mały,polecam dla młodszych dzieci.W razie pytań podaję kontakt:magdalena116@op.pl.Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Kubanie:-)

Iwona

Pobyt - Sierpień 2012

Właśnie wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu w Słonecznym Brzegu.W hotelu mieszkaliśmy w pokoju superior,w nowszej części.Dużo większe pokoje i łazienki niż w wieżowcu.Nie można nic zarzucić, jeśli chodzi o czystość (ręczniki wymieniane codziennie).Rewelacyjne baseny i zjeżdżalnie,raj dla dzieci. Wyżywienie,chodziaż po 7 dniach śniadania wydają się monotonne,jest naprawdę smaczne,nie trzeba stać w kolejkach, niczego nie brakuje.Hotel oddalony ok.150m do morza,w samym centrum,przy głównej promenadzie.Plaża piękna,morze ciepłe,ale bardzo drogie leżaki-ok.55zł za komplet z parasolem.Na piasku można rozbić się dopiero 60 metrów od brzegu na wyznaczonym terenie.Miasto to europejskie Las Vegas:mnóstwo barów,restauracji, dyskotek,kasyn i sex shopów.W nocy potwornie głośno,dokucza hałas z okolicznych dyskotek i tłumy młodzieży.Jeśli ktoś woli ciszę nocną lub ma małe dziecko,polecam wykupić jednak pokój w wieżowcu.Nie korzystaliśmy z wycieczek oferowanych przez rezydenta,organizowaliśmy je sami.Przykładowo,na wycieczkę do pobliskiego Nessebaru oferowaną za ok.120 zł,pojechaliśmy miejskim autobusem za...2zł za bilet.Ceny jedzenia zbliżone do tych w Polsce,jest w czym wybierać.Wiele atrakcji znajdą tu zarówno młodzi jak i rodziny z dziećmi,dla których mnóstwo zabawy oferują animatorzy zatrudnieni w hotelu.Do Bułgarii na pewno wrócimy,ale będziemy szukać raczej miejsca w ciszy i spokoju.To miejsce poleciłabym raczej młodym,żądnym rozrywki i zabawy ludziom.

silver

Pobyt - Czerwiec 2012

Z czystym sumieniem mogę polecić hotel. Super baseny za darmo, raj dla dzieci, wszędzie czysto i przyjemnie. Pokoje bardzo fajne. Co do minusów to można wymienić hałas z pobliskich dyskotek, jednak mi to nie przeszkadzało. Zachęcam do kupna oferty z obiadami, bo w pobliskich knajpach nie jest super tanio, a posiłki w hotelu są pyszne i różnorodne. Mam nadzieję, że moja opinia przyda się innym wybierającym się do hotelu Kuban, bo na prawdę warto !!

aja

Pobyt - Czerwiec 2012

Zadbany i czysty hotel blisko plaży. Jedzenie którego nigdy nie brakowało było smaczne i urozmaicone ,a obsługa miła,kompetentna i uczynna. Wróciliśmy bardzo zadowoleni !!!

Marianna

Pobyt - Czerwiec 2012

W tym roku na plaży nastąpiły zmiany. Nie można korzystać z plaży bez wykupienia parasola i leżaka na cały dzień (koszt dzienny: 8 leva leżak i 8 leva parasol). Nie ma mowy o własnym parasolu czy też położeniu się na godzinę na własnym kocu czy ręczniku. Zupełnie zlikwidowali strefę dla osób indywidualnych. Duży błąd - nie każdy ma zdrowie siedzieć nad morzem cały dzień. Mankamentem był tez fakt, iż w dniu powrotu, koniec doby hotelowej był o g. 12.00, natomiast autokar na lotnisko dopiero o g. 24.00. Przez 12 h byliśmy bezdomni, bez prawa do skorzystania z prysznica, wc czy łóżka. Poza tymi 2 wadami było bardzo fajnie. Polecam.

edi

Pobyt - Czerwiec 2012

Chyba najwyższy hotel w Słonecznym Brzegu, z wyższych pięter wspaniały widok na morze i dużo ciszej niż na niższych poziomach. Trzy windy zapewniają sprawną komunikację. Wyśmienite jedzenie którego zawsze jest pod dostatkiem. Fajne baseny i zjeżdżalnie. Podobało mi się bardzo !

az.

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel o mocnych trzech gwiazdkach, w samym centrum i blisko plaży.

holidayrecorder

Pobyt - Czerwiec 2011

Położony w samym centrum rozrywkowym Słonecznego Brzegu. Wystarczy wyjść z hotelu i można rozpocząć zabawę. Spacerkiem można dość w 5 minut do plaży. Kuban to wysoki wieżowiec, posiada 3 windy, które nie zawsze wystarczają. Pokoje nieduże, wykończone skromnie bez fajerwerków, ale czyste i wyposażone w TV, lodówkę, łazienkę i balkon. Większość pokoi ma widok na morze. Na terenie hotelu jest mini aquapark i siłownia. Dwa krótkie filmy z hotelu i okolicy http://www.youtube.com/watch?v=ANfm5nushhI http://www.youtube.com/watch?v=vmol0oTXTyU

Aniela

Pobyt - Luty 2009

Pokój miałam bardzo wysoko więc nie słyszłam żadnej muzyki z dyskoteki. Był w miarę nowoczesny, czysty. Jednym słowem miło mi było w nim gościć tydzień czasu. Wyżywienie poprawne. Śniadania w normie znane z polskich hoteli tej klasy. Na kolacje zwykle kilka dań do wyboru. Z obsługą można sobie pozowlić na chwilę rozmowy i śmiechu. W mieście dużo rozrywkowych punktów.

Aneta

Pobyt - Luty 2009

Generalnie uwag nie mam. Pokój wydaje się być na czasie. Codziennie mieliśmy sprzątane. Z głodu też nie umarliśmy. Z personelem zawsze można było pożartować, porozmawiać. Z pokoju na 5 pietrze nie było słychać żadnych hałasów z nocnych klubów. Okolica na maksa dla rozrywkowiczów. Bary, dyskoteki. Sporo atrakcji dla rodzin. To miejsce tętni życiem, kwestia wyboru hotelu i dostosowania go do swoich potrzeb.

Kuban Resort & AquaPark