Hotel przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży
Przyjemny basen ze zjeżdżalniami wodnymi
Dużo udogodnień dla dzieci: mini cluby (dla dzieci w wieku 4-8 lat, 8-12 lat, 12-16 lat), animacje, plac zabaw, kino, mini disco
Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Polecam i w przyszlosci tez sie wybiore .nikt nie bedzie mi narzucal co i jak mam napisac
Wszystko w jednym miejscu obsluga bardzo mila i grzeczna
Nie znalazlem
przyjazd i bungalow horror nawet Gierka nie pamięta. na drugi dzień spotkanie z rezydentka i zmiana pokoju, po wielkich trudach. na drugi dzień mowią ze jutro, informacja nie do przyjęcia ale rezydentka Iwona interweniuje(brawo dla niej) mila i kompetentna a zwłaszcza komunikatywna. mimo to polecam wypoczynek udany:)
Spędziliśmy najlepsze wakacje na najwyższym poziomie w bajecznej scenerii.Hotel Mares Dolphin Park polecam wszystkim wymagającym klientom!Pozdrawiamy-Kasia i Jarek.
Hotel położony przy końcu promenady w Marmaris i dzięki temu hałas z licznych dyskotek w tej miejscowości tam nie dobiega. Dość duży hotel, ale żadnych kolejek przy posiłkach, na basenie w szczycie sezonu może nie będziesz przebierać w wolnych leżakach ale zawsze coś się znajdzie. Wieczory z muzyką w \"barze sułtana\" bardzo sympatyczne. Bardzo dobre wrażenie pozostawiają też odwiedziny w restauracjach a\'la carte. Lekki wietrzyk od morza daje oddech ulgi i nie ma obaw, że zbyt wysokie temperatury sprawią, że zamiast się relaksować będziemy walczyć o przetrwanie. Samo Marmaris ma piękną promenadę na przestrzeni chyba 8 km, więc jest gdzie spacerować.Trzeba uważać przy basenie, bo jest bardzo ślisko. Pobyt bardzo udany.
Uwaga rodziny z dziećmi!Bungalowy to ruina,śmierdząca stęchlizną i grzybem,łazienka dramat.Rezydentka nieskuteczna.Wywalczyłem zmianę bungalowu po 12h.Grzyb go już zaczął pożerać,ale standard był akceptowalny.Zdecydowanie nie jest to 5*. Zjeżdżalnie nie robią wrażenia jak na zdjęciu,ale dzieci zachwycone (4 i 9lat).Widziałem też przypadki podobnego syfu jak w naszym pierwszym rodzinnym.Jedna pani dostała pokój bez okien,także rano musiała świecić światło.Plus to posiłki,dużo i dobre.Animacje średnie, polską animatorkę widywałem na posiłkach-zero zaangażowania!Delfinarium w pobliżu,duże przeżycie dla dzieci,ale drogo.My wybraliśmy ten hotel głównie ze względu na 5* i delfiny.Innym razem,wybrałbym inny hotel i skorzystał z delfinarium.
Turcy wiedza jak organizowac wypoczynek turystom. zostalismy zakwaterowani w bungalow (odnowionym, ale bylismy u poznanych na miejscu i bungalow przed remontem, nie sa takie fajne, meble tez nie). w kazdym razie: swietne animacje od rana do wieczora, kuchnia przebija wszystko, zadbany teren, bardzo mila obsluga, zjezdzalnie, delfinarium (platne, ale corka w 7 niebie). co prawda nastepnym razem wybierzemy hotel z duza piaszczysta plaza, .. rozchodzi sie o zamki na piasku.. polecam z czystym sumieniem.
jednak Turcja na urlop jest przy krotkim locie chyba najlepszym miejscem - i odpoczac mozna super (zwlaszcza jak sie ma swietnie wyposazony pokoj, z balkonem i z super widokiem, oprocz tego sa bungalowy, ale tam najwiecej rodzin mieszka z dzieciakami). wszystko zapiete na ostatni guzik, jedzenia nie do przejedzenia i ten smak grillowanej rybki (na twoich oczach...) duzy, swietny hotel, z doskonala lokalizacja, ktory polecam wszystkim ( nie dla zwolennikow wielkich, szerokich piaszczystych plaz) i zaluje, ze tylko tydzien.
Genialny hotel - tzn nic nie jest perfekcyjne - jak niektore stare pokoje w Mares (bylismy w budynku glownym - nowe pokoje, znajomi w bungalow - w sumie do odswiezenia (choc czesc odremontowanych); ale za to 2 pomieszczenia i bajeczny widok z balkoniku:). i koniec narzekania. cala reszta na medal - obsluga, kuchnia, odleglosc od centrum - ok 1 km, oraz mozliwosc szybkiego sie tam dostania (dolmusze). baseny, w jednym zjezdzalnie. wieczorami nikt nie bedzie sie nudzil - animatorzy wychodza z siebie, a i muzyka na zywo:) w tym hotelu kazdy znajdzie cos dla siebie - i chcacy odpoczac i chcacy sie zabawic w Marmaris!
Turcja \'10 - podroz poslubna. chcielismy Turcje zwiedzic, ale mielismy tylko 2 tyg urlopu - padlo na wypoczynek z wycieczkami na miejscu kupionymi (u rezydenta, drozej niz w lokalnych biurach, ale to byla podroz poslubna..). dostalismy piekny pokoj z widokiem na morze ( czekal kosz owoco, butelka wina). hotel idealny na podroz poslubna - z jednej strony cisza (nie liczac cykad). bardzo duzy, zadrzewiony teren, ladne baseny ( zjezdzalnie), delfiny jedna z atrakcji (grupa animacyjna EXTRA), kilka restauracji, duzo barow (wszystko w all - swieze, urozmaicone, miedzynarodowa, wloska, turecka...). a z drugiej strony blisko zyjace dniem i noca Marmaris (!!!!)-dolmusz 2 liry (bus). plaza - podesty oraz zejscie kamieniste (wskazane obuwie).
Mamy bardzo złe doświadczenia z tym hotelem. Niestety tylko nieliczni otrzymują pokoje w budynku głównym a tylko te pokoje nadają sie do zamieszkania. Ville okropne!!! Pokój zmieniano nam trzy , w pierwszym 'gościły' karaluchy, w drugim z powodu wilgoci odpadł sufit w łazience , w trzecim jakoś przetrwaliśmy do końca pobytu. Hotel z pewnością nie zasługuje na 5 * , animiacje też nie robią wrażenia. Generalnie nie polecam, gdyż miła obsługa i dobre jedzenie nie poprawią złego wrażenia jakiego doznaliśmy z powodu zakwaterownia!
Dla mnie hotel na 6 - tzn. dostałem to czego oczekiwałem .Ocena subiektywna - hotel nie jest moim zdaniem dla ludzi chcących poszaleć i zakosztować nocnego życia oraz dla rodzin z małymi dziećmi lub osób nie umiejacych pływać dno morza kamieniste i na 3-4m od brzegu za dłęboko. Po południu za brzegu nie ma słońca i wszyscy przenosza sie nad basen moim zdaniem na tak duży hotel baseny za małe .Teren zadrzewiony pozwala na spacery nawet w lipcu 44 stopnie trzeba tylko przyzwyczaić sie do cykad albo dłośniej mówić. Animacje ciekawe ale po angielsku rosyjsku i niemiecku po polsku nie ma i to moim zdaniem minus skoro w lipcu było zakwaterowanych ok 500 rosjan 200 polakow i razem 300 turków anglików i niemców tych ostatnich chyba najmniej . Dla mieszkańca pogranicza zobaczenie przestraszonego cichego niemca bez swej buty i wyższości to sama radość. Internet jest za darmo z sieci hotelu - wokół basenów w restauracjach i w głównym budynku w pokojach do 2 pietra może i wyzej . Obsługa biura Wezyr bez uwag - polecam wycieczke na Pamakule . Wyżywienie dobre z załozeniem że wiemy że to Turcja, na obfitość owoców morze nie ma co liczyś ciasta oczywiśćie z ogromna ilościa miodu ale to tutaj standart myślę ,że na 2 tygodnie tez da sie wytrzymać. Pomijając powyzsze uwagi to hotel godny polecenia nawet jesli jest tu bardzo dużo rosjan to mozna czuć się bezpiecznie , ci "rozrywkowi " raczej nie wybieraja tego hotelu cena i oddalenie od miasta. Dojazd do centrum Dolmuszem 2 TL. Życze milego wypoczynku.
hotel z pewnością nie zasługuje na 5 gwiazdek, najlepsze są pokoje w budynku głównym , wille nie nadają się do zamieszkania, brzydkie plażowe platformy, mały basen, nie polecam
Jeden z lepszych hoteli w Marmaris, ogrodzony, przestrzenny, z dala od zgiełku i ulic, z ładną promenadą i zalesionym terenem. Pokoje hotelowe bardzo ładne i czyste ale wille z pokojami rodzinnymi pozostawiają wiele do życzenia (brak klimy, zaduch, stęchlizna i generalnie ponure). Wyżywieniu bardzo smaczne i urozmaicone (nasze dziecko na diecie bezglutenowej miało w czym wybierać). Dwa baseny o niewielkiej powierzchni ale bez tłoku, przy jednym dwie ślizgawki. Plaża nieciekawa - wybetonowane pomosty i dwa malutkie bezpośrednie zejścia do morza z brunatnym piaskiem i kamykami. Woda przy brzegu zaśmiecona igłami z drzew. Obsługa bardzo miła. Wród gości przeważają rosjanie ale wbrew powszechnym opinion grzeczni i kulturalni. Generalnie hotel godny polecenia choć dla mnie max. ****
hotel ok. jedzonko super , uwaga na pokoje w tak zw.apartam. wiekszosc pamięta inną epokę pokoje w budynku hotelu ok. ale nie na 5* pytajcie dokładnie w biurze jaki pok. dostaniecie a wszystko będzie dobrze było nas ponad 20 osob i nikt włącznie z dziećmi nie miał problemów z pracą jelit. Teren bardzo duży wiele knajpek barów .
Hotel o bardzo rożnym standardzie są pokoje na 5* i są takie bez * pokoje rodzinne ok duży salon (aneks kuchenny) 2 sypialnie łazienka (taras od 1 piętra) jedzenie bardzo urozmaicome , monotonne śniadania, bary ok ogólnie polecam byliśmy tydzień ale chcieliśmy zostać na dwa promenada od incekum do marmaris można iść na spacer z wózkiem wycieczka na rodos katamaran z wezyra 3 1 200 euro Polecam bardzo udany wyjazd
Hotel na 5+. Ogromna powierchnia, bezpośrednio przy morzu, z lobby bar wspaniały widok na morze. Prywatne lądowisko dla helikopterów. Bradzo elegancki. Pokoje wspaniałe. 5-osobowa willa z aneksem kuchennym po prostu ogromna. Niektóre pokoje z oddzielną garderobą!!! Na terenie hotelu delfinarium!!! Lody za darmo w określonych godzinach. Goście to przede wszystkim Rosjanie. Polecam :)
Jestem zadowolona z wyjazdu do Turcji. Przyjemna okolica i obsługa. Mimo dużego hotelu i dużej ilości turystów można czuć sie swobodnie. Pyszne jedzenie dla każdego - kuchnia wloska azjatycja dużo owoców i wybór mięs (dla dzieci i dorosłych)... Duży basen dla dorosłych i dzieci. Wspaniałe animacje - taneczne teatralne quizowe... W dzien zabawy dla dzieci i dorosłych, lody. Mili i zabawni animatorzy wraz z obsługą. Dobre napoje i duży wybór. Piękne widoki i wspaniała pogoda mimo że było 45 stopni w cieniu. Dużo Polaków i Rosjan (nie kłopotliwi). Polecam wszystkim ten hotel:)
Okolice baaardzo piękne. Rezydent Wezyra dba tylko o nabicie własnego portfela. Polecam wycieczki w lokalnych biurach podróży. Darmowa wycieczka to bardziej atrakcja turystczna. Można zoabczyć drogie sklepy ze złotem, skórami oraz słodyczami przezanczona raczej dla bogatych Rosjan. Polaecam bazar z bardzo miłą obsługą i wysoka jakością produktów a przede wszystkim możliwością faktyczą możliwością targowania oraz targowania się do nawet 70% ceny. PRAWDZIWA FRAJDA DLA OSÓB LUBIĄCYCH TARGOWANIE SIĘ.