Le Pacha Resort

3.5

Hotel porażka, odradzam hotel Le Pacha Resort w Hurghadzie. Wczoraj wróciliśmy do PL, niestety tuż przed transferem na lotnisko zostaliśmy oskarżeni o zepsucie TV. Ani razu z niego nie korzystaliśmy, gdyż po zameldowaniu od razu go odłączyłam od prądu - nie dało się go wyłączyć wyłącznikiem w TV, nie dało się spać przy aktywnym napisie na ekranie. Poza tym nie jadę ja urlop, by oglądać TV. Finalnie zostałam zmuszona do zapłacenia 130 euro za coś, czego nie zepsułam, inaczej nie wrócilibyśmy do kraju. W pokoju też nie działała suszarka do włosów, ale to od razu wykryłam, bo z niej korzystałam, z TV nie. Po interwencji suszarka został naprawiona. Sam hotel jest średniej jakości, łazienka w kiepskim stanie, jedzenie ok, choć monotonne. Mega silna klima w pokoju, nawet na najniższych obrotach było zimno, więc trzeba było raz włączać klimę, raz wyłączać. Mnóstwo kotów na terenie hotelu, często brzydki zapach jak ogrodnicy podlewają rośliny, drzewa, krzaki. (...) Poza tym nie dopilnowali, byśmy mieli prowiant do samolotu (transfer 5:55 rano). Dziś po powrocie czytałam, że w Egipcie niestety to częsta praktyka- nabieranie na zepsuty TV, wymuszając zapłatę, dlatego radzę wszystko sprawdzać od razu po zameldowaniu i w razie czego szybko zgłaszać usterki. Czy do Egiptu wrócę- nie wiem, ale do tego hotelu na pewno nie. Le Pacha Resort NEVER EVER.

Pokoj ok łazienka do odświeżenia.Posciel,kołdra,poduszka nie pierwszej nowości.Reczniki niby białe ale niekoniecznie.Pokoj codziennie sprzątany może tylko po łebkach ale jednak.

Pojechaliśmy z dziećmi 2+2. Jesteśmy zadowoleni z pobytu - dla dzieci zjeżdżalnie, serwowane naleśniki i przemiła obsługa. Pokoje sprzątane są codziennie. Najmłodszy syn miał wiele radości, gdy codziennie zostawialiśmy na łóżku 1 dolara i po powrocie z plaży mieliśmy codziennie inne zwierzątko stworzone z ręczników na łóżku. Mimo różnych opinii na temat tego hotelu zdecydowałam się na niego ze względu na położenie, dobre opinie na temat obsługi i to, że wielu turystów wraca tam wiele razy. Goście z różnych państw, niewielu Polaków. Pobyt uważam za bardzo udany. Dla małych miłośników kotów - na terenie ogrodu jest ich sporo, są przyjaźnie nastawione do dzieci. Piękny wschód słońca widoczny z plaży. Blisko do lotniska. Codziennie animacje wieczorne - najpierw dla dzieci, później dla dorosłych. Polecam.

Bardzo przyzwoity hotel jak na Egipskie realia. Bardzo miła obsługa, jedzenie na +. Lokalizacja idealna w samym sercu Hurghady na ul. Sheraton Street. Baseny czyste spore + zjeżdżalnie dla dzieci. Wolne leżaki nawet na plaży hotelowej. Oczywiście hotel ma swoje lata i to widać, ale czy komuś to przeszkadza? Jeżeli wszystko działa to raczej nie. Telefony wewnętrzne działają, można komunikować się z innymi pokojami np znajomych. Bary czynne do 24h.

Hotel dotknięty językiem czasu,lecz to nie problem. Goście arabowie,czesi . Blisko centrum,fajna plaza,jedzenie urozmaicone więc ok. Hotel oceniam na plus. Obsługa miła ,pomocna. Codziennie cos się działo. Szczerze jeśli ktoś nie ma nie wiadomo jakich wymagań to ok. (...) ale ogólnie fajnie.

Nazwa  Le Pacha Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub dla dzieci (4-12 lat), plac zabaw.

Tylko 300 m do prywatnej, piaszczystej plaży.

Dla aktywnych: animacje, bilard, siatkówka plażowa, aerobik, miniboisko do piłki nożnej, szachy.

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

3.5

Wyświetlono 310 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.7
Ilona

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Blisko plaża prywatną, centrum Hurgady

Wady

Obsługa hotelu, naciąganie na zepsuty telewizor, monotonne jedzenie,

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Mili panowie w recepcji szczególnie pozdrawiam pana mówiącego po niemiecku.Uprzejmy pan na barze przy recepcji jedzenie w miarę każdy coś wybierze powtarzające się ale nigdy nie brakowało nam smakowały zupy nikt głodny nie chodził alkohole trochę chrzczone ale mogą być miła obsługa na stołówce i szef dbający o każdy szczegół oraz porządek.

Wady

Praktycznie brak zimnej wody w łazience oraz podlewanie szambem roslin

Alicja

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Położenie. Hotel w samym centrum miasta co jest bardzo dużym plusem dla tych, co lubią coś więcej niż tylko all in - wszędzie blisko pieszo (Marina, Meczet). Zaraz po wyjściu z hotelu ulica z licznymi sklepikami. Mimo położenia hotelu, hałasów nie słychać wewnątrz. Piękny ogród, hotel posiada własną plażę, Dużym plusem jest obsługa hotelowa, Bardzo miła i rodzinna atmosfera, nikt nie pyta o napiwki a jeśli je dasz, to często spotykasz się z dodatkową uprzejmością. Własna plaża i wolne leżaki

Wady

Pokoje i łazienki są do remontu, choć nam to nie przeszkadzało, ponieważ tam się i tak tylko śpi. Poza tym wszystko działa bez zastrzeżeń, a jeśli coś nie działa to od razu warto zgłosić i zostanie naprawione.

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Lokalizacja oraz miła obsługa. Prywatna fajna plaża z barem all.

Wady

Moim zdaniem nie ma.

Roman

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Fajna plaża,zawsze wolne leżaki,bar na plaży. Hotel w centrum jest gdzie pospacerować czy zrobic zakupy.

Wady

Lata świetności ma za sobą,lecz tragedii nie ma. Wiadomo malkontenci zawsze będą marudzić.

Janek

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel stary, w pokoju łazienka to stara wanna z kotarą, za to otoczenie w hotelu piękne, morze piękne, położenie idealne.

Zalety

Ogród, bezpośrednio przy morzu, fajne baseny

Wady

Monotonne śniadania, słaba łazienka

Pobyt - Czerwiec 2025

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Le pacha resort. Położenie hotelu w ruchliwej części miasta, było dla nas zaletą. Choć przejście przez ulicę to nielada wyzwanie. Tam nie ma pasów!, Po drugiej stronie ulicy były pyszne soki z mango. Gwar ulicy nieodczuwalny w hotelu. Hotel ma wspaniałe rozłożenie budynków, basenów, alejki wśród zieleni, dużo palm, oraz ładną nieduża plaża, ale zawsze były leżaki. Z jednej strony mniej kamieniste zejście do morza. Morze cudne. Lepiej mieć buty. Pokoje odświeżone ale łazienki do remontu. Okiennice nie tylko stanowią ozdobę, chronią przed nagrzewaniem pokoi. Karty na ręczniki są identyfikowane z numerem pokoju, więc jak bierzesz na plaży ręczniki to oddajesz przy plaży a jak przy basenie to przy basenie. Wodę trzeba za pierwszym razem kupić dla butelek a potem już nalewać przy barach aby mieć w pokoju na noc. W dzień nas nie było w pokoju...

Zalety

Jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo uprzejma. Budynki tak ustawione, że większość pokoi "chwyta" widok morza, oczywiście poza parterowymi pokojami, które mają wyjście bezpośrednie na ogród a nie przez galerie. Basen ze zjezdzaniami blisko plaży. Cena adekwatna do jakości.

Wady

Zapach wody do podlewania roślin. Brak ścierania wody przy pierwszym basenie- powierzchnia z cieplymi kałużami. Uwaga od dzieci: brak oryginalnej coca-coli.

Angelika

Pobyt - Czerwiec 2025

Wszystko super - nie ma się do czego przyczepić, hotel spełnił moje oczekiwania

Zalety

Dobre jedzenie, duży resort, w samym centrum, bardzo dobre animacje, czysty, dobry punkt do zwiedzania i innych wycieczek, blisko lotniska, bardzo dobre masaże i centrum sportów wodnych,

Maciej

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt z pewnością należy do tych udanych. Nie oczekując luksusow można zaspokoić swoje potrzeby.

Zalety

Główną zaletą tego obiektu jest położenie i cena.

Wady

Bez wątpienia lata osiemdziesiąte, które można zastać w pokojach 😀

Bożena

Pobyt - Maj 2025

Hotel spełnił moje oczekiwania. Dostałam pokój czysty, wszystko sprawne, oczywiście lata świetności ma już za sobą. Wyżywienie smaczne .Obsługa miła. Jako hotel budżetowy to dobry wybór

Zalety

położenie, spacerkiem do mariny

Wady

może by się coś znalazło, ale po się doszukiwać

Emilia

Pobyt - Maj 2025

Bardzo czysto, obsługa miła. Świetna lokalizacja, blisko do centrum. Atutem jest też , że hotel ma własną plażę. Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne. Nie liczyłam na tak wysoką jakość w stosunku do niskiej ceny.

Zalety

Lokalizacja bardzo dobra. Mimo, że hotel jest starszy, to jest zadbany i jest bardzo czysto. Obsługa nie jest nachalna, nastawiona tylko na tipy. Smaczne jedzenie, nie było żadnych rewolucji żołądkowych. Niedrogie i dobre SPA. Seanse 2 godzinne dla 2 osob 100 euro, warto skorzystać.

Pobyt - Maj 2025

Obiekt duży można pospacerować alejkami dużo zieleni, czysto koło hotelu cały czas ktoś coś sprząta. Dużo leżaków koło basenu jak również nad morzem.

Zalety

Codziennie można wyjść z hotelu pospacerować całym miasta Hurghady podejść do portu Mariny ,targu rybnego czy meczetu bardzo dużo sklepików cena atrakcyjne.

Wady

Słabe jedzenie ,powtarzalne.

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu uważam za udany. Pracują tam mili i pomocni ludzie, animatorzy są świetni. Bardzo podobał mi się ogród, kolorowy i zadbany. Pokój był ok, łazienka nie najnowocześniejsza, ale spełniała swoją funkcję. Tak naprawdę to i tak tylko tam spaliśmy, więc dla nas nie było to najważniejsze.

Dariusz

Pobyt - Kwiecień 2025

Super hotelik i mega lokalizacja oraz obsługa na najwyższym poziomie.

Zalety

Świetna lokalizacja i animacje dla dzieci i dorosłych.

Wady

Internet dostępny tylko w lobby ale za 12 dolarów można kupić dosłownie na przeciwko hotelu kartę 20 GB i być w sieci także poza hotelem w czasie wycieczek fakultatywnych.

Dariusz

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel bardzo przyjemny.Pokoje wymagają natychmiastowego remontu. Łazienka : wanna nie nadaje się do użytku wchodzić tylko w klapkach. Łóżka bardzo wygodne. Duży metraż około 24 m2 czysty. Sprzątany co dzień. Obsługa przechodzi samych siebie.Jedzenie co kto lubi.Jednym bardzo smakowało innym wcale.Dwa bardzo fajne baseny.4 bary jeden na plaży.Leżaków wystarczająca ilość. Otoczenie bardzo ładne i utrzymane w bardzo dobrym stanie.

Zalety

Otoczenie , obsługa , duży wybór jedzenia ,

Wady

Jedyna wada to łazienka w pokoju stare meble. Pokój do całkowitego remontu.

Helena

Pobyt - Kwiecień 2025

Pobyt uważam za udany Hotel czysty ale pokoje wymagają remontu. Baseny i plaża czyste Hurgada jest tuż za progiem hotelu co jest plusem zwłaszcza wieczorem. Posiłki OK każdy znajdzie coś dla siebie

Zalety

Położenie hotelu . Baseny , plaża przy hotelu, dużo leżaków

Wady

Słaby internet w lobby, barmani pracują jak by za karę

4.9

Pobyt - Kwiecień 2025

Nie polecam. Byliśmy w niejednym ośrodku ,niestety ten jako pierwszy zalicza się do takiego do którego na pewno nie wrócimy i nikomu nie polecimy - najgorszy bo: 1)Woda w zatoce z pływającymi śmieciami, a co gorsze z wielkimi plamami benzyny/ropy z jachtów cumujących obok. Nikomu nie chcę się nawet wyłowić tego co wpadło do wody z jachtów czy z plaży. 2)Smród przez wylewaną gnojówkę/szambo na trawniki w całym kompleksie kilka razy dziennie. 3)Brak wody butelkowej tylko możliwość nalania z dystrybutorów. Problemy żołądkowe po stołówce gwarantowane. Pomimo przestrzegania braku kontaktu czy spożycia wody z kranu. 4)Internet zawarty w ofercie w lobby niby w cenie ale praktycznie nie działa, można wyżebrać logowanie jednorazowe w recepcji, a powinno po prostu działać. 5)Po godź 18tej wyganiają z plaży drąc japę na gości, jeśli to olejesz to sobie w stresie posiedzisz. Jedzenie oprócz jedynie dobrych słodkich bułek oceniamy na 2/10. 6)Gość przynoszący bagaż na kółkach 100m do pokoju o mało mnie nie pobił za mały napiwek. 7)Stołówka umieszczona na wysokim piętrze bez wind i udogodnień dla osób z ograniczeniami ruchowymi. 8)(...) Pozytywy. 1) Obsługa recepcji pomocna. 2) Nie nachalna obsługa sprzątająca 3) Bezpłatne leżaki na plaży i basenach

Zalety

Wady

1)Woda w zatoce z pływającymi śmieciami, a co gorsze z wielkimi plamami benzyny/ropy 2)Smród przez wylewaną gnojówkę/szambo na trawniki 3)Brak wody butelkowej 4)Internet zawarty w ofercie w lobby niby w cenie ale praktycznie nie działa 5)Po godź 18tej wyganiają z plaży drąc japę na gości 6)Stołówka umieszczona na wysokim piętrze bez wind i udogodnień dla osób z ograniczeniami ruchowymi.

Markus

Pobyt - Kwiecień 2025

Z pozytywów: hotel znajduje się w centym Hurghady, baseny czyste, plaża z leżakami zadbana. Teraz negatywy: stary obiekt wymagający remontu. Dostaliśmy pokój z zepsutą klimatyzacją na dodatek małe okno usytuowane pod pralnią ręczników, smród chemikaliów w całym pokoju, materac zapadnięty po środku, prysznic z brodzikiem 75x75 ze starą zasłonką, woda wylewa się po całej łazience totalna porażka. Po interwencji na drugi dzień dostaliśmy pokój w innym budynku z podobnym materacem, ale zamiast brodzika w łazience wanna. Na plus za mały balkonik. A teraz wisienka na torcie. Dwa dni przed wyjazdem zostawiłem dla sprzątacza chyba za mały „bakszysz”, bo nie zostawił jednego komplety ręczników oraz ręcznika na posadzkę. Dzień przed wyjazdem nie uzupełnił tych ręczników. Rano o 6:30 w dzień wyjazdu, przy wymeldowaniu, z recepcji wysłano pracownika do sprawdzenia pokoju, który zgłosił brak tych ręczników. Około 30 minut wyjaśnialiśmy sytuację braku tych ręczników, tłumacząc po co komu stare ręczniki? Wezwano jakiegoś dyrektora, który z boku przyglądał się tej sytuacji, zażądano zapłaty za te brakujące ręczniki. Ostatecznie z żoną podjęliśmy decyzję, aby przeszukano nasze walizki. Żona otworzyła walizkę i w tym momencie przyglądający się z boku naczelnik powiedział do recepcjonistów, aby odstąpili od dalszych działań. Nie zostaliśmy przeproszeni, niesmak pozostał. Przez tą sytuację spóźniliśmy się 30 minut na lotnisko Z tego co się dowiedziałem, już zdarzył się taki przypadek.

Zalety

hotel znajduje się w centrum Hurghady, baseny czyste, plaża z leżakami zadbana

Wady

Pokoje wymagające remontu, jedzenie monotonne, mały wybór owoców, "mięso dnia" reglamentowane. Hotel najwyżej na 2 gwiazdki.

Witold

Pobyt - Kwiecień 2025

Pobyt oceniam za udany pomomo wielu niedogodności. Daleko na posiłki 1.000 kroków w jedna stronę. Nie było żadnych przekąsek, które niby miały być. No i głównie Rosjanie. Plaża hotelowa, ale 50 metrów dalej cumują jachty - nie wiem czy woda była czysta.

Zalety

Ładne otoczenie hotelu - dużo zieleni, fajne baseny ze zjeżdzalkami dla dzieci, Bezposrednio przy plaży. Dobre obiady i kolacje.

Wady

Wad bez liku. Stary hotel wszystko sie sypie pomimo sprzątania. W ogrodzie kilkanascie budynków dwupiętrowych bez windy i schody bez poręczy - w moim wieku 73 to koszmar. Rozległy teren miałem zakwaterowanie na końcu, więc na śniadanie - mocno przeciętne 1.000 kroków w jedną stronę. W apartamencie brakowało jednej pary drzwi i wszystkie zamki popsute. Sejfu nie mozna było otworzyć - czyli tak jak by go nie było. Miała byc kolacja chińska ale przyjmują tylko 10 osób czyli ściema.

Pobyt - Marzec 2025

Udane budżetowe wakacje z gronem przyjaciół. Hotel spełnił oczekiwania.

Zalety

Hotel dla mało wymagających wczasowiczów ale ma sporo zalet: dobre jedzenie było wszystko i ciasta i owoce i dania wege, ryby, mięso, codziennie lody smacznie do tego pyszna kawa, piwo z butelek dobre innych alkoholi nie piłam. Położenie w samym centrum, niedaleko mariny, przepiękny ogród i dosyć czysto jak na Egipskie warunki.

Wady

Jakieś drobne były np to że wszystkie napoje są w plastikach lub papierowych kubkach, pokoje przy ulicy dla osób nadwrażliwych na dźwięki mogą nie być komfortowe nam to wcale nie przeszkadzało bo okna szczelne.

Le Pacha Resort