Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)

Hotel zdecydowanie wymaga odświeżenia/remontu. Jest już podniszczony, szczególnie hole. Obsługa bardzo miła, świetni animatorzy, zachęcają do różnych aktywności, każdy znajdzie coś dla siebie. Dzieci bardzo zadowolone ze zjeżdżalni. Jedzenie trochę monotonne ale w dużych ilościach. Dużo leżaków, zawsze były jakieś wolne.

Hotel schludny i czysty. Połozony bardzo blisko lotniska Monastir. Pokój czysty, sprzatany codziennie. Atrakcje w postaci animacji dla dzieci oraz występów dla dorosłych. Problem z klimatyzacją w stołówce powodował pewien dyskomfort (bardzo gorąco). Wi-Fi tylko w lobby nie zawsze działało. Bardzo duża ilość turystów z Algierii i Tunezji.

Obsługa bardzo miła! Animatorzy rewelacyjni! A co do reszty mam mieszane uczucia. Ogólnie hotel w porządku, nie potrzebujemy luksusów, ale oczywiście na zdjęciach wszystko wygląda pięknie, a w rzeczywistości pokoje słabe, przynajmniej w naszym skrzydle, myślę, że w głównym budynku są lepsze. Jeśli ktoś liczy na lepszy pokój, radzę nie rezerwować oferty z dopiskiem (ex. Dessole). Moja siostra miała w budynku Dessole i to jest ten główny, miała ładny pokój z widokiem na morze. Jedzenie, baseny w porządku, plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysta, leżaki za darmo.

Pokój mały, brudne szklanki, woda smierdzaca, starą łazienka również smierdzaca.

Hotel stary i zaniedbany, jedzenie okropne, obsługa w większości miła i pomocna, baseny w porządku, choć zjezdzalnie czynne tylko 4 godziny w ciagu dnia, plaża wąska ale dość czysta

Nazwa  Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, parking

Wyświetlono 172 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Patrycja

Zalety

Położenie bezpośrednio przy morzu, ochrona na plaży, animacje.

Wady

Hotel wymaga odświeżenia.

Jarek

Zalety

Połozenie blisko lotniska. Zjeźdzalnie wodne. Hotel przy plaży.

Wady

Brak klimatyzacji w stołówce. Słabe Wi-Fi tylko w lobby.

Izabela

Zalety

Obsługa, animatorzy, prywatna piaszczysta plaża, leżaki za darmo.

Maja

Zalety

Mila obsługa w barach

Wady

Stołówka to jakiś koszmar, kolejki po naleśniki i jajka, wydzielane porcje pomimo stania w kolejce 20 minut, ciągła walka o sztućce, szklanki czy talerze. Bez znajomego kelnera ciężko o stolik. Mało leżaków, od 6 rano pozajmowane przez tamtejszych gości. Ogromne kolejki po jedzenie w 2 barze przy plaży.

Adam

4.1
Marcel

Niestety nie polecam!Pokoje w budynku recepcji ponoc ok,natomiast nam trafił się pokój z widokiem na klimatyzatory i nie dało się nawet otworzyć okna taki chałas.Pokoje mega brudne I zaniedbane.Obiady średnie. Sprzatanie pokoju polegało tylko na wymienie ręczników i to wcale nie na czyste.

Zalety

Animatorzy hotelu mega.Od rana na basenach ,potem muzyczne i taneczne wieczory.

Wady

Niesamowity brud i totalny brak higieny.Kubki plastikowe do których nalewane były piwa i napoje nie są myte.Kelnerzy zbierają na barze wąchają i ponownie nalewają do używanych. DRAMAT

Lukasz

W opisie jest windsurfing, co jest nie prawdą. Reszta się zgadza. Ogólnie jesteśmy zadowoleni ale następnym razem na pewno wybierzemy hotel z podgrzewana wodą w basenie. Na duży plus animatorzy, basen ze zjeżdżalniami, miła obsługa, bliskość plaży. Dużo Polaków :)

5.1

Nie polecam!!!! Jedzenie paskudne i monotonne. Byłam z dziećmi 11 lat o 2 lata, całe 11 dni jedli pizze i frytki bo nic innego dla nich nie było, nawet makaron był tak rozgotowany że masakra. Basen dla dzieci bardzo fajny Hotel stary ale czysty. Plaża ładna i czysta. Wielki plus za bliskość od lotniska.

Zalety

Basen, plaża

Wady

Jedzenie, paskudne

Beata

Bardzo dobry hotel.położenie przy samej plaży, leżaki i ręczniki bezpłatne, plaża strzeżona , monitorowana, dodatkowo ochrona.Jedzenie wyśmienite i urozmaicone, bardzo duży wybór dań, napojów oraz przeróżnych alkoholi mocnych, wina i piwa.Całodzienne animacje dla najmłodszych i dorosłych, wieczorem pokazy specjalne oraz karaoke.Całość obsługi hotelowej bardzo profesjonalna i pomocna.Bliskie położenie do miast Monastir , Skanes i Soussa,dojazd transportem publicznym za grosze.Polecam ten obiekt i z chęcią do niego wrócę.

Zalety

blisko plaży okna z widokiem na morze codzienne sprzątanie, wymiana pościeli,ręczników itp. przepyszne jedzenie leżaki bezpłatne i w bardzo dużej ilości ( brak konieczności walki o miejsce !!!) zarówno przy basenie jak i na plaży

Hania

Witam Był to mój pierwszy raz w Tunezji i w tym hotelu i napewno nie ostatni raz, jeszcze powrócę tutaj... Bardzo miła i pomocna obsługa hotelowa, pyszne jedzenie, mega fajne animacje dla dzieci i dorosłych, animatorzy robią kawał dobrej roboty..... Pokoje sprzątane codziennie, uzupełniania woda do pokoju. Z całego serca polecam ten hotel

Zalety

Blisko lotniska, blisko piaszczystej plaży, basen wewnętrzny i baseny zewnętrzne że zjeżdżalniami, animacje dla dzieci, klubik dla dzieci, animacje dla dorosłych, dyskoteka, sklepik z pamiątkami

Damian

Hotel w miarę ok. Animatorzy robią dobrą robotę. Bardzo dobre położenie, plaża super (choć nie sprzątana na bieżąco - glony na brzegu zalegały kilka dni zanim je posprzątali) bliskość lotniska to duży plus. Ogólnie hotel odwiedzony po kilku latach i jeśli dalej nie zrobią remontu to za rok nie ma sensu już tam jechać... Na basenie brak fug między płytkami które są ostre, między basenem dla dzieci a brodzikiem jest barierka która została przekręcona w nowe miejsce, niestety pozostałości po śrubach z pierwotnego miejsca wystają mocno i są bardzo ostre...

Zalety

Położenie, plaża, codzienne sprzątanie pokoi

Wady

- Jedzenie niestety kiepskie - Brak remontu od długich, długich lat - Wystające ostre elementy na basenach - plaża nie sprzątana

3.3
Damian

Witam. Pobyt w czerwcu 2024 roku. Przybyliśmy do hotelu przed godziną 1 w nocy lokalnego czasu, pokój otrzymaliśmy bez klimatyzacji o godzinie 4:00. Ludzie przed nami przez 2 godziny przychodzili na recepcję z pretensjami i za łapówkę wymieniali na kolejny pokój, niektórzy po 3-4 razy. Zmieniliśmy hotel po 2 dniach za dopłatą. Jedzenie paskudne, jedyny plus to baseny. Nawet brak lodów dla dzieci. Brudno w pokojach, smród stęchlizny, na korytarzach zapach moczu.

Zalety

tylko baseny

Wady

brud, smród, paskudne jedzenie

3.4
Kamil

Byliśmy z żoną i dwójką dzieci w tym hotelu od 23 do 30 czerwca. Zdjęcia pokoju umieszczone w ofercie znacznie odbiegają od rzeczywistości. Po wejściu do pokoju przeżyliśmy szok! Z Umywalki lało się na podłogę, z rur śmierdziało. Ściany brudne a całość po prostu niedoczyszczona. Korytarze w opłakanym stanie. Cztery pojedyncze łóżka nieposkręcane. To był pokój standardowy z widokiem na morze jako jedyny plus. Meble stare z lat 80. Sprzątaczka była codziennie, umywalkę naprawiono następnego dnia rano. Smród z rur pozostał. Z uwagi na wieloletnie niepoprawne sprzątanie, po wizycie sprzątaczki podłogi i tak były brudne. Ale pomijając już to najbardziej rozczarowującą rzeczą była restauracja. Walka o miejsce, walka o talerz, walka o jedzenie, sztućce brudne. Rano śniadania takie same, tunezyjskie kiełbaski, jajka, niedogotowana fasolka i bagietki, cebula sałata, pomidory. Ciasta słodkie i smaczne ale znikały szybciej niż się pojawiały i nie były donoszone. Od czwartku do soboty przyjeżdżała Algieria, zero kultury, branie po 7 porcji, wyrywanie talerzy z rąk! Tak nie żartuję!!!! Na kolacji jeden wielki młyn!!! Jakąś kobieta weszła we mnie z całym talerzem ciasta w nową koszulę, głupiego sorry nie usłyszałem! Późna kolacja i późne śniadanie to resztki ze śniadania i kolacji. Obrusy brudne, niewymieniane po poprzednich siedzących. Niedogotowane ziemniaki i fasolka. Dzieci jadły tylko naleśniki z niczym i suchy makaron. Poważnie!!!! Nugetsy pojawiły się raz i zniknęły po chwili, nie były już donoszone. Baseny nawet ok ale dookoła piach i luźna trawa więc wszystko trafiało do wody co powodowało jej szybkie zanieczyszczenie, zwłaszcza w dziecięcym basenie. Większość natrysków niedziała. Leżaki, materace i stoliki brudne, wcale nie myte. Przekąski również kończyły się szybciej niż zaczynały, kolejki 40 minut po niedopieczone frytki i jakiś kotlet. Dzieci zawiedzione. Jedyny plus to plaża przy hotelu, która była czysta. W wodzie zdażał się jakiś gruz. Pomimo pierwszego szoku pozostaliśmy w tym hotelu, dobrze że był alkohol. 3 bary były ok. Lasy minute kupiliśmy na tydzień przed wylotem za 8300zł za całą naszą czwórkę. Hotel jest niewarty tych pieniędzy!!! Hotel niby ma 4 gwiazdki co w rzeczywistości stanowi 2.5. Na plus oceniam obsługę, która w większości była miła, no i animatorów, którzy byli rewelacyjni. Myślę, że hotel nie radzi sobie z obsługą aż tylu gości a to dopiero początek sezonu. Nie byliśmy jedynymi rozczarowanymi gośćmi. Kobieta z Francji aż płakała na recepcji, ponieważ zjawiła się w nocy i nie było dla niej pokoju, umieścili ją w niesprzątniętym i od rana była akcja reklamacji na recepcji. Nie polecam tego Hotelu!!!!!

Zalety

Plaża, animatorzy.

Wady

Wszystko to co opisałem w komentarzu!!!

Kaska

Pobyt - Maj 2024

Hotel przeciętny. Animacje fajne, pracownicy mili I sympatyczni oprócz pracowników od strony gdzie sue idzie w kierunku plaży gdzie wydawana jest pizza i frytki. Pizzzermen[ pan w podeszłym już wieku] chowa pizze pod lada, wylicza kawałki pizzy, gdy poprosiłam o pizze z tuńczykiem to celowo dal dla dzieci pizze z cebula. Nie bylo mowy o ponylce ze zle zrozumial po prostu powiedzial ze tuna czyli tunczyk tu drogi i nie mozna drugi dzien pod rzad pizzy z tunczykiem zjesc. Taki czlowiek winien byc zwolnuony a nie pracowac tam gdzie ludzie przybywaja z dziecmi i chca odpoczac i zjesc kawalek ulubionej pizzy. Niemiły nieuprzejmy człowiek zachowuje się jakby pracował tam za karę. Makaron z sosem też tu od strony plaży miał być podawany ale temu samemu Panu nie chciało się go gotowac. Jedzenie winno byc wydawane tutaj do godz 16 ale okolo 15 juz mieli pusto i mowili ze nie ma pizzy ze koniec jedzenia dzusiaj tutaj. Makaronu nie podali ani raz przez 10 dni. Taka osobą psuje opinie na temat tego hotelu. Znajomi co byli z nami również mieli nieprzyjemność w kwestii wydawania potraw u tego pana pizzermena a ogolnie to pizza słaba, ser słabej jakości a kawałki pizzy wydzielane. Człowiek ten wiecznie naburmuszony dodatkowo siedzi i pali w ukryciu papierosy w pracy. Czystości tam nie stwierdzono. Dzieci nawet nie chciały tam jeść bo nie czuły się niemile widziane w miejscu pizzy i frytek. Dla siebie jako pracownicy robili duże i bardziej bogate w składniki pizze i jedli je sobie w ukryciu. Ogólnie ta część personelu nie powinna tam pracować. Obok Pan pracownik z naleśnikami z czekolada miły sympatyczny i wiecznie uśmiechnięty. Brak lodów w całym obiekcie pomimo iż lody z dziećmi i ich wizerunkami widnieją na obiekcie. Cola cola lub sprite z dystrybutora najpierw nalewana do butelek 1 litrowych a później rozlewana i chrzczona wodą. Zaniedbany trawnik wogole nie dbają tam o przyrodę. Hotel na 2.5 gwiazdki max i cena w last minute 1100zl za tydzień adekwatna do warunków i w takiej cenie można lecieć. Drożej nie płacić bo nie warto są lepsze i ładniejsze hotele w okolicy z milsza obsługa jak ten nieprzyjemny pizzermen z papierosem w ręku. Warto to zgłosić do właściciela ale nie lubimy robić problemów. Hotel wymaga remontu.

Zalety

Animatorzy

Wady

Obsługa przy domciu do plaży tam gdzie pizza i frytki oraz makaron ktorego nie chcieli gotować.

Gosia

Pobyt - Maj 2024

Hotel super bardzo blisko lotniska co jest ogromnym plusem. Obsługa bardzo miła i pomocna. Animacje bardzo fajne wieczorem night show i dyskoteka. Jedzenia duży wybór i smaczne. Pokoje codziennie sprzątane. Plaża czysta i strzeżona. Blisko do centrum Monastyr i Sousse. Naprawdę hotel wart odwiedzenia.

Zalety

Wszystko było ok

Arkadiusz

Pobyt - Maj 2024

Hotel może nie jest najnowszy ale atmosfera jaka nim panuje jest fantastyczna dzięki obsłudze, gorąco polecamy

Zalety

Obsługa jedzenie minuta jazdy z lotniska morze blisko

Wady

Nie ma

Jurek

Pobyt - Maj 2024

Hotel jest w bezpośrednim położeniu z lotniskiem, wystarczy przejść przez pasy i jesteś w hotelu. Pokoje mocno nadszarpnięte zębem czasu. Klimatyzacja działa od połowy czerwca więc jak jesteś wcześniej to w nocy jest gorąco. Jedzenie nie jest mocna strona tego obiektu ale każdy znajdzie coś co mu smakuje. Baseny i plaża są super, warunki dla dzieci idealne. Najmocniejszą strona tego obiektu była obsługa bardzo grzeczna i pomocna. Animatorzy na najwyższym poziomie robili co mogli żeby umilić czas tak dzieciom jak i dorosłym. Jak chcecie skorzystać z wycieczek to na miejscu jest Said ( pozdrawiam Cię) który załatwi wszystko, nawet jak nie ma tego w ofercie.

Zalety

Bliskość od lotniska jest bardzo dużym plusem, baseny, plaża, obsługa i animatorzy. W hotelu jest kantor, sklepik z pamiątkami i większy sklep z przydatnymi rzeczami jak kąpielówki, klapki, dmuchane zabawki do wody itp.

Wady

Pokoje mocno zużyte, brak klimatyzacji w nocy ( działa od połowy czerwca) i najsłabszy punkt to jedzenie.

Łukasz

Pobyt - Maj 2024

Hotel godny polecenia. Byliśmy w okresie 26.05-02.06.2024 w 10 osób: super jedzenie, piękna plaża położona przy hotelu, wszyscy są bardzo mili:)

Zalety

Jedzenie, plaża, animatorzy

Wady

ZOO

4.3
Mirek

Pobyt - Październik 2023

Trują ludzi! Hotel nienajgorszy ale w bliskim otoczeniu prawdopodobnie na lotnisku palone są śmieci i opony pod osłoną nocy. Trujacy dym unosi się od godzin wieczornych aż do godziny 9rano. Biuro podróży na literke i a nie z krzaka nie informuje o zagrożeniu. Upał straszny, klima nie działa a żrący zapach wdziera się do pokoju nawet przy zamknietych oknach. Rezydentka nic z tym nie robi a za przekierowanie do innego hotelu każą słono placić.

Zalety

Dobre jedzenie

Wady

Brud, ciągle czegoś brakuje.

6.1
Mary

Hotel przeciętny. Baseny fajne, plaża w miarę czysta, choć bywała brudna. Pokoje mogłyby być trochę odnowione, „klimatyzacja” coś tam chłodziła. Jedzenie monotonne, mało doprawione. Obsługa na recepcji bardzo miła, animatorzy tez super! Aczkolwiek polecam uważać na owego Pana fotografa- niestety niemile mamy wspomnienia, bardzo nachalny i arogancki pan. Nie dajcie się wrobić w jakieś zdjęcia za 40 euro… Prócz tego jeszcze gość od wycieczek straszna męczy-buła. Chodził później obrażony po hotelu, że woleliśmy Polska wycieczkę.

Zalety

Baseny, pobliska stacja kolejowa, widok na lotnisko, widok na morze, miła obsługa

Wady

Pan fotograf. Monotonne jedzenie bez smaku. Słabe wifi.

Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)