Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)

3.8

Zacznę od wad, wifi które miało być dostępne w lobby, działało właściwie tylko wcześnie rano i późno w nocy jak nie było ludzi. Jedzenie ok. położenie super, plaża wspaniała. Pokój na 4 osoby trochę mały ale spędzaliśmy tam właściwie tylko noce.

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi znajdujący się właściwie na plaży. Nigdy nie brakowało leżaków zarówno na basenach, jak i na plaży, która była wyjątkowo czysta. Pokoje również czyste i dobrze sprzątane- byliśmy w 3 rodziny, wszystkie były OK, zarówno w nowej, jak i w starszej części hotelu. Na stołówce również nie było problemu ze stolikiem, jedzenie trochę pod Rosjan, których było 90% gości hotelowych. Dużo zajęć sportowych oraz animacji oraz rozrywek dla dzieci w ciągi dnia oraz mini disco wieczorem. Kelnerzy mili, dodatkową motywacją był dla nich 1 dinar. Cały czas dostępne lody, naleśniki, pączki, pizza i inne przekąski w ciągu dnia. Hotel szczególnie polecam osobom lądującym w Monastyrze - transfer zajmuje 5 min.- hotel znajduje się

Bylam w hotelu Bella Vista w styczniu 2011, jesli chodzi o lokalizacje to rewelacja w samym centrum i hotel w pelni przy plazy co jest mega udogonieniem. Jedzenie dobre jednak monotonne po tygodniu czuje sie maly dyskomfort a nie chce myslec co bedzie po dwóch. Super sprawa to restauracja wloska w hotelu - fajna odskocznia. Ogolnie polecam ten hotel jak na Egipt w Europie są inne wytyczne:-)

W Hurghadzie po raz 6 w tym 2 razy w bella vista polecam ten hotel naprawde bardzo ładny i dobrze usytuowany ,jesli chodzi o jedzenie naprawde mogę porównac do hotelu hilton resort 5* wieć palce lizać.Przy hotelu kilka dyskotek wiec jest gdzie poszaleć blisko do sklepów,POLECAM !!!

Hotel pierwsze wrażenie robi świetne, natomiast standardem pokoji ( i ich lokalizacją z widokiem na ruchliwe centrum)byliśmy mocno rozczarowani. Brud, kurz, tandeta... Jedzenie w porządku, ale jak na tygodniowy pobyt mało urozmaicone. Najważniejsza byla jednak dla nas plaża- tu też jednak bez rewelacji- ciasnawo, miejsce w zasadzie tylko na gęsto rozstawione leżaki, no i niemiłosierne odgłosy animacji z sąsiedniego hotelu!, ale czysto i woda świetna. Utrapieniem prawdziwym byli stale nagabujący pracownicy salonu z masażu czy sprzedający wycieczki lub organizujący wieczorne animacje, codziennie snujący się między leżakami i po raz setny proponujący to samo! naprawdę było męczącym odpowiadanie stale na ich zaczepki.

Nazwa  Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, parking

3.8

Wyświetlono 172 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dariusz

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

plaża

Wady

wifi

piela12

Eliza

Pobyt - Grudzień 2010

Ola

Pobyt - Kwiecień 2010

Dobra lokalizacja hotelu, w samym centrum Sakala. Blisko do sklepów, dyskotek, pubów itp. Natomiast od strony plaży spokojnie, nie słychać zgiełku ulicy. Mam jedynie zastrzeżenia do umiejscowienia pokojów dla Polaków- mało atrakcyjne skrzydło hotelu- widok na ścianę lub zaniedbane podwórko. Wydaje mi się, że nie jest to przypadek, że wszyscy Polacy tak trafili. Przypuszczam,że biuro podróży ma wykupione gorsze pokoje, niestety. Mimo to poleciłabym ten hotel.

Ola

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel w dobrym położeniu. W samym centrum Sakala, blisko do sklepów, dyskotek, pubów itp. Jednocześnie od strony plaży spokojnie. Ogólnie miły, kameralny hotel. Czysto. Mam zastrzeżenia jedynie do umiejscowienia pokojów dla Polaków, mało atrakcyjne skrzydło hotelu- widok na ściane lub zaniedbane podwórko. Nie jest przypakdiem, że wszyscy Polacy tak trafili. Wydaje mi się, że Alfa Star ma wykupione mniej atrakcyjne pokoje. Pokoje na parterze nie dają poczucia intymności, co chwila ktoś chodzi pod oknem. Mimo wszystko jestem skłonna polecić ten hotel.

HALINA SZ RYTRO

Pobyt - Marzec 2010

hotel bardzo fajny byłam tam już 4 razy ale zawsze dostaje nie odpowiednie pokoje ostatnio dostałam pokój gdzie było słychać muzykę z dyskoteki dopiero po 3 i kilku interwencjach dostałam pokój jaki chciałam Ogólnie hotel dobry

Jolanta

Pobyt - Luty 2010

Byliśmy 3 raz w Afryce, 2 w Egipcie. Poprzednie wyjazdy były fajne, ale ten zdecydowanie najlepszy. Wróciliśmy po 2 tygodniach pobytu 26 lutego 2010.Centrum miasta, żyjącego do późnej nocy, możliwość zakupów,spacerów i samodzielnych podróży taxi, np: do pięknej Mariny, do Mamszy, na bazar, na wycieczki kupowane taniej w dowolnym biurze, itd. Po przekroczeniu recepcji hotelu cisza, nastrój słonecznego południa lub baśniowej nocy ze spokojną muzyką, małym spacerniakiem, dalej niezbyt duży lecz czysty basen i obok scena na wieczorne animacje. Następnie trafimy na plażę - czystą i zadbaną z fantastyczną wodą i rafami. Leżaki dostępne bez problemów. Powietrze w dzień 32st.C, woda 25 st. C. Można kupić kurs nauki serfowania na desce ( my kupiliśmy dla 15 letniego syna za 250$ 22 h, podobno przepłaciliśmy, ale on jest bardzo szczęśliwy, bo to była dla niego wspaniała przygoda, serfować po takim morzu. Mieliśmy jednak dużo szczęścia, że wykorzystaliśmy cały limit godzin, bo pogoda może w prosty sposób to uniemożliwić, więc doradzam kupować sukcesywnie po mniej godzin). Jest też szkoła nurkowania, snurkowania, możliwość wypłynięcia na połów ryb nocą po 15$ za os. ( mąż z synem złowili ryby), popłynięcia bezpośrednia z przystani na wyspę Gifun (warto). Za bakszysz 15$ dostaliśmy bardzo fajny pokój z balkonem, klima działa ale jest przestarzała, pokój sprzątany i czysty, ale zadręczają komary ( pomimo dezynsekcji), polecam wziąć ze sobą płytkę owadobójczą Globala. Cały teren czysty, włącznie z restauracją i personelem, więc nie było "zemsty faraona". Posiłki średnio urozmaicone, ale czyste i smaczne. Do słabych stron hotelu zaliczyłabym: brak placu zabaw dla małych dzieci i słaby poziom animacji, zarówno w ciągu dnia, jak i wieczornych. Za wieczorne Show w hotelu trzeba płacić, ale to wielka chała. Płacić trzeba też za tenis stołowy lub inne zajęcia sportowe. W zasadzie za darmo nic się nie wydarzy. W pobliżu hotelu można kupić wiele wycieczek za 1/2 ceny i zabawić się na wiele sposobów. Hotel ma ogólnie niezbyt wygórowaną cenę, szczególnie przy HB i jest wspaniałą bazą pobytowo-wypadową. Opcja All jest zupełnie zbędna. Ceny w Hurghadzie, takie jak na bazarze, ale ogólnie nawet wyższe niż w Polsce. Z biura SUN FUN jestem zadowolona, a szczególnie z rezydentki Pani Agnieszki Płosza - sympatyczna, rzeczowa i konkretna. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, chętnie tam wrócimy i polecamy innym. Pytania na email: auto7@auto7.pl

marek

Pobyt - Listopad 2009

bardzo przyjemny i przytulny hotel , naprawde mozna wypocząc i zabawić się polecam

monika

Pobyt - Wrzesień 2009

hotel bella vista jest poprostu cudowny!! oblsuga przesympatyczna, pokoje sprzatane codziennie(napiwek dawany co dwa dni) zmiana pokoju bez zadnych problemow! najwieksza zaleta byla prywatna plaza, na ktorej nigdy nie bylo problemu z wolnym lezakiem, na basanie rowniez zawsze byly dostepne lezaki. co do jedzenia do moze sie znudzic ale wiadomo ze nawet najpyszniejsze kazdemu sie znudzi;) atmosfera przecudowna, cisza i spokoj;) imprezy raczej proponuje na miescie. ja osobiscie zakochalam sie w tym miejscu.wrocilam wypoczeta i wyciszona;) mam nadzieje ze ebdzie mi dane tam wrocic

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2009

...nie mam żadnych uwag, po prostu bardzo miły, kameralny, uroczy, nawet romantyczny hotel.....polecam

Pobyt - Sierpień 2009

Fajny, kameralny hotelik, sympatyczna obsługa, czysty i zadbany basen, piękna roślinność na terenie hotelu, utrzymana i czysta plaża, ogólnie jestem bardzo zadowolona i myślę, że napewno kiedyś tam wrócę....

Pobyt - Sierpień 2009

Hotel godny polecenia. Obsługa naprawdę super, jedzenie dobre, położenie w samym centrum czyli blisko sklepy, kawiarnie, dyskoteki itp. a jednocześnie przy plaży. Na pewno wrócicie zadowoleni, polecam.

pachel3

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel faktycznie dla rodzin z dziećmi.Ogólnie dobre wrażenie,pokoje w nowej części ok (nie mam porównania jak wyglądały w starej),jako,że byliśmy z pół rocznym dzieckiem dostaliśmy pokój z łóżeczkiem bez proszenia się o nie.Obsługa miła, ale jak ktoś nastawia się na szybki serwis,to raczej nie polecam, no chyba, że za drobną opłatą.Jedzenie różnorodne, w dużych ilościach ogólnie ok. Polecam hotel zwłaszcza poza sezonem (byliśmy na początku września), ale na max. 2 tyg.

Kinga

Pobyt - Lipiec 2009

Wszystko było tak jak należy...niezapomniane wrażenia...Hotel i obsługa na 6!

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2009

Było kapitalnie! Wszystko absolutnie na 5+ a obsługa nawet na 6! Wrócę tam z pewnością i mogę polecić każdemu.

availableredsea

Pobyt - Czerwiec 2009

hotell z dobra lokalizacja, zaraz przy glownej ulicy, w pobnlizy wszystkie sklepy i knajpki, po sadiadzku bar praha-takie male czechy i bella vista-restauracja dzierzawiona od hotelu ale z dobrym zarciem-w obu lokalach wi-fi free. opcja all nie rzuca na kolana wiec spokojnie mozna brac hb, wkoncu to samo centrum

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel ładny, bardzo zadbany. Pokoje czyste i komfortowe. Jedzenie naprawdę smaczne i urozmaicone. Obsługa miła i pomocna. Hotel znajduje się w samym centrum Hurghady - dla osób młodych to świetne miejsce. Można z powodzeniem wyjść poza hotel, choćby na wieczorny spacer. Jest ponadto bardzo bezpiecznie. Byliśmy z SunFun. Zarówo biuro jak i hotel zdecydowanie godne polecenia!

4.2
sław

Pobyt - Maj 2009

jeżeli ktoś lubi wakacje w molochu gdzie brakuje wszystkiego, owoców, restauracji, obsługi, leżaków a także być nagminnie okradanym nawet z odzieży( polecam sejf na kosztownosci 35dinarów 2 tyg.). jest to hotel w którym od wejścia trzeba zacząć rozdawać dinary za wswzystko za nalanie napoju, za pokójitd mógł bym pisać w nieskończoność. oferta all incll. to napoje w mytych jak u nas za czasów komuny sodówka plastykowych kubkach żadnych dystrybutorów na wszystkim oszczędzają. polaków nie akceptują dla nich liczą się algierczycy i holendrzy. niech o jakości tego 4*hotelu zaświadczy fakt że ok 15% gości to koloniści tunezyjscy i algierscy. żadnych niemców bo dla nich byłby to rynsztok

Le Soleil Bella Vista Resort (ex.Dessole)