Lindos Royal (ex. COOEE)

3.8

Byliśmy we wrześniu 2021 roku, pobyt był rodzinny, dwoje dzieci i czworka dorosłych. Hotel ma porencjal- położony w pięknej zatoczce, ma swoje kamieniste zejście do morza, dość łagodne i malownicze. Ma ładne baseny z cykladzką zabudową. Jedzenie było nie tylko smaczne, było cudne. Dostaliśmy duzy pokoj z widokiem na morze, chociaż nie mieliśmy tego w ofercie. Brakuje w hotelu jednego - dobrego Gospodarza.

Polecam Hotel dla Noworzeców oraz rodzin z dziećmi. Każda się odnajdzie na miejscu.

Drzwi do pokoju są chyba z tektury. Słychać dosłownie wszystko z korytarza! Najmniejszy szept. Mając mała dziecko było to dość ucializwe. Obsługa która przychodzi ok 6 do pracy tez powinna mieć na uwadze ze jednak o tej godzinie ktoś może spać i można by być cicho :) gdyby nie to można by przymknąć oko na inne rzeczy, ale przez hałas w życiu tu bym nie wróciła bo to jakaś paranoja. Równie dobrze mogłabym spać na korytarzu, efekty dźwiękowe dokładnie te same.

Nie polecam!! Hotel brudny. Pokoje brzydkie, łazienka brudna- stare zardzewiałe wanny, odpadające kafelki i zapach okropny! Baseny brudne pełne piachu. Jedzenie bez smaku. Słona woda do picia - niestety wszystkie napoje rozcieńczone sa te ze woda tez sa slone!! Jestem w szoku ze hotel posiada 5* rzeczywistość okazuje się brutalna.

Hotel położony doskonale . Nad samym morzem . Trzy baseny do dyspozycji średniej wielkości .Obsługa bardzo dobra , profesjonalna i miła . All inclusive DOSKONAŁE ! Jedyne zastrzeżenie jakie mam dotyczy wyposażenia pokoi i łazzienek.Bardzo słabe. Klimatyzacja dziadowska -jakaś stara szafa lekko chłodząca
Mimo to gorąco polecam ze względu na położenie , obsługę,jedzenie,czystość.

od3 087 zł za osobę

Nazwa  Lindos Royal (ex. COOEE)
Miejsce  Grecja / Rodos / Lindos
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.

Bogata oferta rekreacyjna - m.in.: park wodny ze zjeżdżalniami i basen z kaskadą.

Atrakcyjna lokalizacja: na łagodnym wzgórzu, przy zatoce, w odległości spaceru od jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie.

Dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicy - blisko miasteczka Lindos i centrum Kalathos.

3.8

Wyświetlono 76 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ela

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Wokoło roztacza się piękny widok na morze. Hotel ma potencjał, personel dbał o czystość w pokojach, jedzenie na bardzo wysokim poziomie!!! Podobała mi się zabudowa, baseny. Raczej bym tam wróciła, pomimo wad.

Wady

Wiele drobiazgów mogło uprzykrzac wypoczynek - drzwi, które nie tłumiły hałasu, stare wanny, wysłużone krzesła na balkonach i poplamione lezaki przy basenach. Brak było występow greckich zespołów, jesteśmy w Grecji i nie słyszymy greckiej muzyki! Animacje były na słabym poziomie. Hotel miał również problemy z szambem, czasami czuć było zapach z kanalizacji, ale tylko przy jednym basenie. Myślę, że główny problem to słabe zarządzanie.

Dawid Skrzypski

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Hotel spokojnie spełni oczekiwania osób które lubią dużo czasu spędzać na wakacjach w hotelu. Wyżywienie na tyle ciekawe że każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo po zgłoszeniu w recepcji dzień wcześniej może skorzystać z uroczystej kolacji regionalnej. Pokoje czyste sprzątane bezwzględnie codziennie. W hotelu świetni barmani i barmanki podtrzymujący wakacyjny klimat. W hotelu można uczestniczyć w szeregu animacjach oraz zabawach atwkże pograć w tenisa. Hotel polecam na wakacje I rodzinne i par. We wrześniu tego roku nie było czuć tłoku ani w stołówkach ani na basenach.

Wady

- kawa:). Po prostu fatalny smak. - wypożyczalnia skuterów przy hotelu. Pierwszy raz spotkałem się w Grecji z nie miła opryskliwa obsługą właściciela. ( z przymrużeniem oka można napisać że od osoby po dwudzieśce wymaga 15 letniego doświadczenia jazdy na skuterze :)) )

Sonia

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Duzy wybór jedzenia, osbluga bardzo miła

Wady

Pokoje, brak basenu dla malutkich dzieci, brodzik z jedna głębokością

2.2
Barbara

Pobyt - Sierpień 2021

Zalety

obsługa

Wady

Pokoje brudne pomimo ,że są sprzątane. Łazienka tragedia , wanny stare zardzewiałe bez klapek nie polecam wchodzić.Baseny brudne pełne piachu. Ogólnie hotel posiada 5* a warunki w rzeczywistości wyglądają jak na polu namiotowym.

anuk

Mimo to gorąco polecam ze względu na położenie , obsługę,jedzenie,czystość.

anuk

Doskonałe położenie, świetna obsługa, mało urozmaicone śniadania, hotel godny polecenia.

Beata & Grzegorz

Spędziliśmy tam naprawdę wspaniałe 10 dni! Szczególnie polecamy snack bar oraz drinki barmana Georgiosa! Polecamy zarówno młodym parom, rodzinom z dziećmi jak i ludziom starszym! Miejsce urokliwe pod każdym względem.

Tomek

Pobyt - Sierpień 2019

Mimo kilku wad hotel godny polecenia . Udany wypoczynek w świetnym miejscu ...

Zalety

Atmosfera Położenie Baseny Zjeżdżalnie Jedzenie Bary

Wady

Pokoje lata 90 Wyciszenie pokoju Głośny klimatyzator

Artur

Pobyt - Lipiec 2019

Tylko dwa baseny nadające się dla dzieci, w tym jeden brodzik a drugi przynależny do zjeżdżalni więc użytkowo niewielka przestrzeń dla dzieci kąpiących się. Obsługa hotelu sympatyczna, jeżeli jest jakiś problem starają się pomóc, nie można specjalnie narzekać. Pokoje dalekie od standardów 5* w innych krajach, ale to Grecja, zawsze wszystko było niedorobione, przyklejone \"na ślinę\" ;) Jak na 5* gwiazdkowy hotel to restauracja ?Mezes Theme Restaurant\" powinna zacząć przestrzegać dress code podczas kolacji: obecnie wśród elegancko ubranych gości z Europy spotkamy osobników w koszulkach na ramiączka, szortach i klapkach basenowych (niestety, problem dotyczy głównie turystów z Polski, w innym hotelu nawet 4* na Rodos takie osoby nie byłyby wpuszczone do restauracji bez odpowiedniego ubrania). W ?Royal Main Restaurant\" również powinni wymagać od turystów chociaż minimum okrycia ciała, mężczyźni z gołymi piersiami (piersiami nie torsami, wywołują odruchy wymiotne), którzy eksponują swoje ciała jakby dopiero co wyszli z siłowni, mimo że ich ostatnia wizyta w siłowni miała miejsce co najmniej 10 lat temu... poczuliśmy klimat jak z wakacji nad Bałtykiem. Specyficzni turyści/okupanci z Polski, którzy korzystają maksymalnie z pakietu All Inclusive, niektórzy przez cały dzień nie odchodzą np. od stolika w restauracji ?Royal Main Restaurant\", można zatem podziwiać tłuste cielska (w strojach kąpielowych), nogi rozłożone na krzesłach w restauracji, na stołach rozwalone ręczniki kąpielowe, ich dzieci kąpiące się bez pieluchy/majtek w położonym obok brodziku, nic tylko czekać na \"incydent kałowy\", masakra. Turyści z Polski bardzo roszczeniowi, wyżywają się na animatorkach TUI prowadzących zajęcia dla dzieci, dziewczyny stają na głowie by uprzyjemnić pobyt wszystkim dzieciom, nawet tym do których ich rodzicom brakuje cierpliwości i chęci do wychowywania. ;)

Zalety

Piękne położenie, animatorzy organizujący czas dzieciom, bardzo dobra kuchnia włoska, codziennie inne menu regionalne, widać że restauracja się stara dogodzić wszystkim, sympatyczna obsługa w recepcji (jedna osoba mówi także po Polsku)

Wady

różnorodny standard pokoi hotelowych; baseny wymagają odnowienia (odpadające płytki): dla dzieci za głębokie baseny (poza brodzikiem), głośna klimatyzacja (podobno nie w każdym pokoju tak samo), hotel ma jakiś problem z kanalizacją - siedząc przy brodziku często zawiewa szambem...

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel,którego cena jest adekwatna do pobytu w okolicy wysokiego sezonu,ale w samym lipcu i sierpniu,uważam,nieco zawyżona. Byliśmy w połowie czerwca,nie było jeszcze ogromnego tłoku, ani upału, ale już były dostępne wieczorne animacje,otwarte wszystkie bary. Bardzo dobre miejsce do wypadu i zwiedzania wyspy (za niewielkie pieniądze można wypożyczyć auto z punktu,który jest w hotelu przy recepcji). Blisko do Lindos i akropolu,który jest wart zobaczenia,jak i sama wioska,w urokliwych uliczkach której można się zgubić.W 3 dni można zwiedzić całą wyspę,piękne miasto Rodos,plażę Prasonisi, ruiny zamków (np. Monolitos ).. wyspa ma bardzo ciekawą historię, jest warta zobaczenia,a hotel warty polecenia. W hotelu nie było żadnych przykrych niespodzianek, które zakłóciły pobyt, można odpocząć,zrelaksować się i oderwać od codzienności.

Zalety

-Pyszna,urozmaicona kuchnia -Duża ilość basenów- oddzielne dla małych dzieci,oddzielne dla dorosłych,oraz wspólne dla wszystkich.Nie ma problemu z leżakami -czyste pokoje, codziennie sprzątane, codzienna wymiana ręczników -miła,dostępna obsługa. Ułatwieniem dla osób nie mówiących po angielsku może być recepcjonistka z Ukrainy,płynnie mówiąca po Polsku -plaża przy hotelu idealna dla lubiących nurkowanie, dno morza obfitujące w piękne rośliny i mnóstwo różnych ryb.W pobliżu hotelu piaszczysta plaża dla lubiących opalanie. -tematyczne kolacje w oddzielnej restauracji,która ma widok na morze (wymagana rezerwacja w recepcji). Uwaga-tu płatne napoje. -strefa komfortu przy plaży hotelowej-hamak,bujane fotele itp. -zadbana zieleń na całej powierzchni obiektu -ciekawe wieczory- koncert,karaoke,wieczór grecki z tradycyjnymi tańcami itp.

Wady

-napoje w barach podawane w plastikowych kubkach :( -mało działo się w ciągu dnia,jeśli chodzi o animacje dla dorosłych. -czasem na zewnątrz w niektórych miejscach wydobywał się mało ciekawy zapach ( chyba z kanalizacji)

Basia

Pobyt - Październik 2018

Cudne położenie przy skałkach, gdzie można nurkować i podziwiać podwodny świat:). Bardzo sympatyczna obsługa hotelowa, świetni kelnerzy. Jedzenia pod dostatkiem:) Bardzo dobra pizza i makarony robione przez włoskich kucharzy.

Zalety

Świetne położenie, piękna plaża, fajne miejsca do nurkowania.

Wady

Brak placu zabaw dla dzieci. Hotel nastawiony na turystów włoskich, zajęcia animacyjne po włosku.

Paulcia

Pobyt - Październik 2018

Serdecznie polecam , nie zawiedziedziecie sie wybierając ten hotel , fajny dla singli jak i dla rodzin z dziećmi

Zalety

Blisko plaży , bardzo miła obsługa i pomocna , dobre jedzenie i desery hotel godny polecenia !

Wady

Owady ale nie dużo

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt od 3 do 10 września 2018r. Hotel pięknie położony, bardzo fajne baseny, bardzo blisko do morza. Obsługa bardzo miła, sprawna i pomocna. Pokoje czyste - sprzątane codziennie i codziennie wymieniane ręczniki, Jedzenie bardzo dużo do wyboru - każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo blisko do miasta Lindos (autobusem miejskim jedzie się ok. 15 min). Jedyny minus to animacje. Animatorzy byli w ciągu dnia tylko na plaży i tam organizowali różne atrakcje natomiast na hotelu przy basenach nie było nic. Wieczorne animacje to jakaś porażka, przeznaczona dla Włochów ponieważ animatorzy prowadzili te animacje tylko w tym języku więc inne narodowości nie mają po co brać w nich udziału skoro nie znają języka włoskiego. Wokoło hotelu nic nie ma. Ogólnie hotel rewelacyjny, wakacje bardzo udane. Jedyny minus to animacje.

Zalety

położenie, baseny, czystość, obsługa

Wady

animacje

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel położony w pięknej, spokojnej okolicy. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenie dobre, duży wybór. Na terenie hotelu kilka basenów, blisko do kamienistej plaży. Obsługa hotelu bardzo miła, uprzejma i pomocna. Trudno się do czegoś przyczepić. Jedynym minusem jak dla mnie był brak żelazka w pokoju (była oczywiście możliwość wyprasowania rzeczy ale odpłatnie ok. 1,5 Euro za wyprasowanie jednej rzeczy)

Zalety

piękna, spokojna okolica kilka basenów na terenie hotelu bardzo blisko do plaży

Wady

brak żelazka do prasowania w pokoju

Jerry z Pakamery

Pobyt - Wrzesień 2018

Super, czego chcieć więcej jak żarcie super, różnorodne, nie wiem czy to norma w Grecji żeby nie dosmazali mięsa ale może już oni tak mają

Zalety

Baseny, obsługa, jedzenie, jedzenie i jeszcze raz jedzenie, na urodziny dostaje się tort

Wady

Miałem wrażenie że drinki, woda i herbata były słodkie

Mateusz

Pobyt - Wrzesień 2018

Świetny All Inclusive, ale hotel nie bez wad. Zaletą jest bliskość morza, ale ograniczony dojazd do miasta i jakiegoś lokalnego życia.

Zalety

Rewelacyjne jedzenie. Bardzo różnorodne. Świetna obsługa, bardzo przyjemni ludzie. Duży wybór alkoholi w All Inclusive. Dużo basenów przez co brak tłoku. Zawsze są jakieś leżaki. Bezpośredni dostęp do morza z super miejscem do snorkelingu.

Wady

Trudne zejście do morza, łatwo się skaleczyć. Po kilku dniach smród z kanalizacji staje się nieznośny. Animacje tylko dla Włochów. Brak imprez tanecznych. Słaba kawa na śniadanie. Do końca przyszłego roku budowa nowego obiektu obok przez co bardzo głośno na głównym basenie.

Anita

Pobyt - Wrzesień 2018

Ogólnie hotel na bardzo duży plus, miła obsługa w restauracji, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, jedzenie bardzo dobre, duży wybór, blisko do plazy, polecam ten hotel

Zalety

Bardzo dużo dobrego jedzenia, dużo basenów, blisko plaża

Wady

Ciężko powiedzieć

Jacek

Pobyt - Sierpień 2018

Początkowo zakwaterowano w pokoju z widokiem na budowę hotelu, pokój mały i ciemny, po złożeniu reklamacji przydzielono fajny, duży z widokiem na ogród - tak jak miało być wg umowy i rezerwacji, wycieczka \"całodniowa\" kupiona w TUI do Lindos i Rodos zbyt droga (53 euro/osobę dorośli, 28 euro dziecko), zbyt szybko, mało zwiedzania, mało czasu a jeszcze trzeba było dodatkowo płacić za wejście na akropol w Lindos po 12 euro/dorosłego, wycieczki nie polecamy.

Zalety

różnorodne jedzenie, obsługa z Ukrainy mówiąca po polsku (studiująca w Lublinie)

Wady

basen ze zjeżdżalniami miał aż 1,2 m głębości dla młodszych dzieci zbyt głęboki, inny basen dla dzieci tylko 45cm, pozostałe 1,4 m i tylko dla dorosłych 1, 15m !!!, wyjazd autobusem na lotnisko o 4 rano (samolot 7:30) a wbrew zapowiedziom TUI nie zapewniono wody czy posiłku na 3,5 godz , stan łazienek taki sobie, przydałby się remont (wymiana wanny,, uszkodzonych płytek)

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2018

W hotelu spędziliśmy wspaniały ośmiodniowy urlop :) Hotel położony w bardzo urokliwym miejscu na wzgórzu z widokiem na morze. Plaża przy hotelu kamienista, ale jeśli się wybrać spacerkiem kawałek dalej piękna piaszczysta plaża. Woda w morzu przejrzysta, cieplejsza niż w basenach :) Duży pokój z dużą łazienką oraz tarasem- jedyny jego minus to bardzo stara szafa. Animacje dla dzieci świetne- szczególnie, że prowadzą je dwie przesympatyczne Panie z Polski :) w akompaniamencie Włoszki która super śpiewa oraz Czeszki. Obsługa na jadalni bardzo uprzejma, miła i zawsze uśmiechnięta zarówno Grecka jak i obcokrajowcy. Szczególe podziękowania dla obsługujących z Ukrainy jak i dziewczyny która pracowała na recepcji- zawsze pomocna i uśmiechnięta. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne każdego dnia co innego serwowane prócz śniadań. Szczególne warte uwagi i polecenia kolacje serwowane na co warto się zapisać i pójść- kuchnia Włoska przepyszna - risotto pierwsza klasa :) Podsumowując urlop bardzo udany wszystkim polecamy Lindos Royal jako miejsce godne uwagi i cudownego wypoczynku :)

Zalety

Położenie, bardzo dobre jedzenie, obsługa

Wady

nie przyjemny zapach przy pool barze

Klaudia Bałach

Pobyt - Sierpień 2018

Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego pobytu w hotelu lindos royal.

Zalety

Piękny hotel, bardzo zadbany, codziennie sprzątany, dużo basenów, blisko plaży, pyszne drinki(Nie słabe), przepyszne jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

Jedyny minus to, ze nie ma wieczorami atrakcji na terenie hotelu, jest piękny amfiteatr, ale niestety nic się w nim nie dzieje.

Lindos Royal (ex. COOEE)