Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża (skała koralowa przy zejściu do morza).
Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, miniklub, animacje, plac zabaw, opiekunka.
Bogata infrastruktura: 3 restauracje, 12 barów, 4 baseny odkryte.
Dla amatorów aktywnego wypoczynku: siłownia, jacuzzi, 2 korty tenisowe, squash, koszykówka, aerobik, animacje, minigolf.
Pobyt w tym hotelu zaliczam do udanych. Zadbane i ładne tereny zielone. Można odpocząć.
Ładna plaża i rafa koralowa przy hotelu oraz bardzo pomocna obsługa.
Poziom czystości pokoju
Na plus : Hotel blisko lotniska, duży przestronny, ładnie utrzymana zieleń, jeden duży basen podzielony na mniejsze, drugi basen tylko dla dorosłych i basen ze zjeżdalniami, dużo barów i obok nich w odpowiednich godzinach Lody, pizza, sandwich, ziemniaczki pieczone i warzywa, kilka restauracji w których można trzy razy na pobyt dokonać bezpłatnej rezerwacji ( polecam podium ), na plaży i przy basenach zawsze miejsce. W restauracji głównej codziennie prawie to samo, ale z małymi zmianami. Jakość pokoi jak to w Egipcie przeciętna, za parę dolarów pokój w drugiej linii brzegowej 838 budynek 28 z widokiem na morze fakt prawie na końcu, ale 5 min i jesteśmy w restauracji z dziećmi. Mała rafa kolarowa koło pomostu przed i za warto pokarmić chlebkiem rybki będzie ich sporo :). W drodze do pomostu na piasku domek krabów. Długa płytka bezpieczna niekamienista plaża, więc bezpiecznie dla dzieci, ale buty wodne mimo wszystko trzeba mieć. Za dolara jesteś przyjacielem wszystkich. Na minus : Bardzo, ale to bardzo męczące i nachalne chodzenie i wciskanie wycieczek, spa, płatnych drinków czy też wyciśniętych napoi, cały czas chodzą I obczajają, co 15 min ktoś zaczepia i czy chcesz to czy tamto .. wywieszenie "czerwonej flagi" i tak nic nieda. Mrówki w pokoju, ale okazało się że dotarły do batona Liona zamkniętego z Polski i robiły sobie do niego wędrówki. Animacje ... informacja wywieszona przed hotelem, że są w amfiteatrze, czekamy, a znami ok 30 osób i nic, w informacji na następny dzień okazało się, że są na plaży, a do końca pobytu nikt tej informacji nie zmienił na tablicy. Animacje i animatorzy bardzo słabe ( porównanie z 1 wyjazdu do Egiptu ). Jak za dolara jesteś przyjacielem wszystkich, tak bez jesteś obsługiwany jak natręt. Ostatni dzień uzyskaliśmy informację, że po telefonie na recepcję ( 0 z tel w pokoju ) przyjedzie po torby melex.... zadzowiliśmy informacja oczywiście zaraz będzie i czekaliśmy prawie 1h mimo, przez godzinę spotkana obsługa pomagała i interweniowała, niestety nic to niezmieniało ... W trakcie pobytu wycieczka szklaną łodzią, koszt 60 dolarów 2+ 2 dzieci, liczyłem na kolorową rafę itd. I niestety nie różniła się od tej koło hotelu i rybek jakoś szczególnie więcej nie widziałem. Wycieczka niby wszystko w cenie, ale cały czas próbują od Ciebie za wszystko co możliwe wyciągnąć dodatkowe pieniądze. Ogólnie cały pobyt głównie ze względu na czas spędzony z rodziną udany, ale miejsca NIE POLECAM
Hotel dla mało wymagających jedzenie bardzo słabe pokoje z robactwem ogół ie hotel dla Arabów
Plaża brudna wszystko płatne w hotelu pomimo all inclusive
Świetny hotel pokoje duże, obsługa przemiła. Turyści bardzo mieszani - spotkaliśmy wiele różnych narodowości. Co najważniejsze o tej porze roku - woda w basenie cieplutka (czasem w hotelach twierdzą, że podgrzewany, a później nić z tego, a tu naprawde ciepła woda - można spokojnie pływać jak chłodno na zewnątrz). Basen podgrzewany składa się z 2 części - do pływania dla dorosłych oraz brodzik dla dzieci (45cm). Jeślic hodzi o jedzneie to każdy znajdzie cos dla siebie. Ponadro można wybrać się do jednej z restauracji a la carte na kolacje - polecam miedzynarodową oraz rybę we włoskiej. Plaża długa i piękna, z zatoczkami. W pełni udane wakacje.
paża, basen podgrzewany, zadbany piękny teren hotelu, czystość
Teren hotelu bardzo duży. Polecam spać w mniejszych domkach przy plaży. Pokoje tam wymagają remontu, ale są czyste, za to widoki super. Serwis ręczników plażowych w cenie. Dużo barów na plaży i przy basenach. Dobre jedzenie. Ogólnie bardzo polecam
Duży teren, dużo basenów, wielka plaża, dobre jedzenie, kilka restauracji Ala Carte, polecam w szczególności restauracje Podium
Raczej nie było
Hotel w porządku oceniam pozytywnie. Obsługa na wysokim poziome i stara się o gości
Położenie i samowystarczalność
Wymaga odświeżenia chociaż to już trwa etapami
Dobry hotel ale majacy swoje lata do czego można się przyzwyczaić . dobra obsługa. dobre jedzenie . pogoda jak u nas w lecie udany wypoczynek
Polozenie
Wymaga remontu
Pobyt w okresie od 25 listopada do 2 grudnia. Hotel blisko lotniska. Transfer szybki bezproblemowy. Hotel przeogromny, 100 bungalowów plus 2 budynki główne. 90 % gości to Rosjanie ,pozostałe nacje to Polacy, Niemcy i Anglicy. Pogoda doskonała ,temperatura w dzień wahała się w granicach 28-30 stopni. Wieczorem koło 23-24 i wiał wiatr więc ciepła bluza była wskazana. Zacznę od jedzenia. Każdy z gości znajdzie coś dla siebie począwszy od owoców morza na daniach wegetariańskich skończywszy. Ciasta przepyszne. Restauracja duża ,czysta .Kelnerzy uwijają się jak w ukropie. Polecam dać któremuś z nich na początku mały napiwek a do końca pobytu będzie dbać o was jak o własną rodzinę :). Baseny duże, jednak największym powodzeniem cieszy się ten z podgrzewaną wodą. Nie ma najmniejszych problemów ze znalezieniem leżaków zarówno nad basenem jak i nad morzem. Przy basenie jeden bar , na plaży kolejne 3. Barman przy basenie o imieniu Manduaah \"the best\". Po jednej wizycie przy barze wiedział do końca pobytu jakie drinki robić. Co do drinków to bardzo dobre, nie żałują alkoholu ,piwo zimne. Od godz 12 serwowano pizzę, frytki i hamburgery. Co do plaży .Olbrzymia, czysta ,wiele miejsc do leżenia. Trzeba przejść kilkaset metrów do pomostu z rafą koralową. Cała obsługa hotelowa przemiła, uśmiechnięta i co najważniejsze nie są nachalni i roszczeniowi. Na terenie całego hotelu naprawdę bardzo czysto. Polecam wszystkim ten hotel a jest to już moja trzecia wizyta w Egipcie.Pozdrawiam
Blisko lotniska.bezposrednio przy plaży. Rafa koralowa
Blisko lotniska, czysto, dobre posiłki, plaża przy hotelu.
W hotelu Long Beach Resort bylismy w połowie listopada na tydzień. Mieliśmy szczęście/nieszczęście , że akurat w drugą noc była burza i padał deszcz, który pojawia się 5 razy na rok. Przez pierwsze dwa dni pobytu pogoda była średnia,ledwo wychodziło słońce ale potem było już super,ponad 25 stopni. Pogoda do opalania ??Wieczorami ciepło ale jest wiaterek więc warto mieć bluze. Animacje ok, zumba aerobik, aqua zumba, wieczorami różne pokazy. Co do jedzenia bardzo duży wybór, słodkości owoców również. Niektóre jedzenie faktycznie było jałowe a były też naprawdę pyszne dania. Każdy znajdzie coś dla siebie. W restauracji nie można było zarzucić brudu. Co chwilę ktoś zabieral że stołu puste naczynia, na bieżąco dokładał sztućce itd, sprzątał podłogę, dokładal jedzenie. O której by się nie poszło na posiłek czy na początku czy na koncu zawsze pełne miski. Co do pokoju-radzę dać odpowiedni bakszysz do paszportu odrazu bo inaczej dostaniecie pokój w bungalowach na końcu gdzie jest daleko do restauracji, basenu,baru. No i pokoje nie zaciekawe. My chcieliśmy mimo to sprawdzić jaki pokój dostaniemy i faktycznie dostaliśmy taki jak z opinii innych wynikało. Finalnie dostaliśmy pokój w samej części hotelowej ale dopiero na drugi dzień. Warto mieć przy sobie kilka one dolar dla kelnerów wtedy jesteś ich friendem i masz wszystko. Wycieczka była z biura coral travel,wszystko sprawnie poszło. To był nasz pierwszy pobyt w Egipcie, który oceniam na bardzo udany. Jeśli miałabym wrócić to tego hotelu to wróciłabym.
- blisko do morza - długa i duża plaża - duże pokoje - personel bardzo miły, uczynny, pomocny
- daleko do Luksoru i Kairu
Bardzo fajny hotel polecam w 100%.Hotel godny polecenia????
Witam,jesteśmy 2raz w tym hotelu bardzo Nam się tu podoba duży obiekt,miła obsługa,dobre jedzenie,pokoje sprzątane nie można nic złego napisać.Starają się jak mogą i są bardzo mili ludzie i nie tak jak co niektóży piszą że liczy się tylko napiwek,nie chcesz to nie daj przywieź resztę do domu ,kto się sknerą urodził to sknerą umrze.Niech wystawi sobie leżak w ogródku polecam w 100% napewno tu wrócimy Magda i Rafał????
Żadnych
Polecam
Zdecydowanie słabym punktem hotelu jest mało urozmaicone jedzenie (szczególnie kolacje, mały wybór przekąsek w ciągu dnia). Z pobytu w tym hotelu jestem jednak ogólnie bardzo zadowolona, dlatego też daję mu ocenę ogólną "5" (choć w zasadzie powinno być 4+, ale taka ocena nie jest przewidziana ;)
Wspaniały hotel. Polecam wszystkim!!!
Jeden z lepszych hoteli w Hurgadzie, byłam w nim będac pierwszy raz w Egipcie, a byłam już 3 razy, więc mam porównanie, zaleta to duża plaża, jedzenie bardzo dobre oczywiście w wersji all, polecam serdecznie ten hotel, odległość od centrum jest jego zaletą, a nie wadą, komunikacja busikami jest, więc nie widzę problemu.
Wspaniały hotel dla wszystkich, z dziećmi, osobami starszymi i młodszymi, gorąco polecam!!!!
Super hotel. Ogromna plaża. Generalnie było super.
Zakwaterowanie w budynku rodzinnym
Wspaniały hotel, teren BARDZO DUŻY. Dojście od naszego budynku do śniadania w temperaturze 40o C zajmowało nam 20 minut :) Wspaniała, bardzo długa i czysta plaża (bardzo szeroka).
Rafa Koralowa... nigdy, nigdzie w Egipcie, Grecji itp. nie widziałem tak wspaniałej rafy koralowej, tak blisko hotelu! Pierwszego dnia błądziliśmy po plaży, nie wiedząc, gdzie szukać. Dopiero polskojęzyczna instruktorka nurkowania z centrum Pirates Diving (5*) powiedziała nam, gdzie najlepiej się snurkuje. Otóż najlepiej zejść od razu z pomostu (2 - 15 metrów wody) przy prawym końcu plaży. Centrum Nurkowania na najwyższym poziomie, jednak nie jest to sport dla każdego - moja żona z synem zanurkowali, niestety ja nie mogłem :)
Fantastyczna, niespotykanie miła obsługa dosłownie "Zrobi za Ciebie WSZYSTKO". Są to naprawdę bardzo mili ludzie, którzy potrafią być bezinteresowni, ale... 10 L.E. dziennie na jednego barmana całkowicie wystarcza :) Jedzenie... jak w Egipcie - monotonne. Po dwóch tygodniach nawet to w samolocie smakowało mi bardziej, niż to hiltonowskie. Na początku wszystkie posiłki SUPER, na końcu tylko naleśniki z polewą czekoladową na śniadanie... Organizacja całkiem dobra, All Inclusive samo w sobie nie jest na najwyższym poziomie, ale po "zaprzyjaźnieniu" się z kilkoma osobami z Pool Baru staje się coraz ciekawiej :)
Polecam również wycieczkę z Dolphin Aqua Center - o wiele bardziej podobało nam się z nimi na Giftunie, niż z "Piratami" na nurkowaniu. I jeszcze jedna, mała uwaga: jeśli Wasze żony lubią złoto... nie puszczajcie ich samych z kartą kredytową :) Ja stałem się szczęśliwym posiadaczem branzoletki z tkanego złota za 3600 USD... :)
Hotel naprawdę fajny, ale .... Ja byłem w nim akurat w okresie jak "chyba" przejmowany był przez sieć Hiltona. Zapłaciłem po 1650 zł za os. bez opłat i ubezpieczenia (ale to po znajomości). Co do atrakcji miejsocowych, no to ... klasyka egipska, czyli bez wyrazu, a raczej nie wiadomo o co chodzi... nuda. All bardzo ograniczony, a właściwie to miejscowa brandy z colą ciężko smakuje nawet pierwszego dnia. Ja raz to coś piłem. Itp Itd. Ale to Egipt i nie nastawiajcie się na wielkie hallo. Nikt nie będzie za wami latał i starał się umilić wam czas
(JAK WSZĘDZIE W KRAJU FARAONÓW). JEDNAK BARDZO POLECAM OSOBOM LUBIĄCYM SNOORKING - HOTEL MA SWOJĄ RAFĘ (HMMM) ALE OBOK NIEGO JEST CUUUUUUUUUUUUDO RAFKA. DZIKA I DUŻO ŁADNIEJSZA NIŻ TA Z WYCIECZEK STATKIEM.
NAPRAWDĘ WARTO POJECHAĆ DO TEGO HOTELU DLA SAMEJ RAFKI!!!!!
Osoby zainteresowane mogą pisać na : chodofca_qrczakuf@op.pl