Lonicera World Resort Hotel (ex. Lonicera World & Lonicera Resort)

Generalnie polecam wszystkim. Cały resort super. 5 basenów, aquapark, 3 restauracje, niezliczona ilość barów, świeże owoce, soki, napoje cola sprite, fanta. ALL praktycznie całą dobę (alko do 2:30) Jeśli jednak ktoś szuka luksusów - trzeba dopłacić do części RESORT. Na budynkach WORLD widać już że świetność mają za sobą. W środku czysto, ale łazienkom przydałby się remont. W części RESORT złoto spływa ze ścian :). Cały kompleks super skomunikowany, czysty, plaża piaszczysta z łagodnym zejściem. We wrześniu nie było walki o leżaki ale wk..wia zajmowanie ich przez wszędobylskich ruskich mimo że ich nie używają. Drinki dostępne we wszystkich barach. Alkohol lokalny ale mieszany z dobrej jakości napojami, woda butelkowana dostępna co krok. Na prawdę super miejsce. Jest szansa że tam wrócimy...

Bardzo dobry hotel. Jedzenie fantastyczne, bardzo bogaty wybór dań. Ogromna ilość rosjan, bardzo powściągliwych, trochę niemców czechów, słowaków i niestety polaków. Bardzo ładna piaszczysta plaża z łagodnie opadającym dnem. W stosunku do hotelu plaża jest za mała, leżaki są absurdalnie ciasno ustawione. Po godz. 10.00 trudno znaleźć wolne miejsce. Przy basenach nie ma tego problemu. Wszędzie czysto. Codziennie animacje dla dzieci, a wieczorem \"showtime\" dla starszych. Mnóstwo barów i witryn chłodniczych z nieograniczonym dostępem do butelkowanej wody 0,33 l. Polecam z czystym sumieniem.

bardzo polecam pobyt w bungalowie, w budynku głównym za dużo ludzi

Cały teren hotelu dość obszerny. Znajduje się w nim budynek główny hotelu Lonicera resort Spa z którego w całości można korzystać poza restauracją główną podczas głównych posiłków. Obok tego budynku znajdują się 2 baseny jeden duży prostokątny, trochę cichszy niż ten obok, okrągły na którym jest muzyka, aerobik i który tętni życiem dla bardziej dla aktywnych. W prawej części znajdują się kilkupiętrowe budynki Lonicery World, zadbane czyste, pokoje bez zastrzeżeń. Na dole restauracja główna. Obok tego budynku jest basen tzw przez nas łezka gdzie również jest muzyka itd.patrz wyżej basen okrągły. Obok tego basenu jest bar z napojami z drugiej jest bar z jedzeniem. Napoje i alkohole cały dzień do 1 w nocy. Jedzenie w restauracji obok, gdzie nie trzeba nosić się galowo, zaczyna się zaraz po śniadaniu, następne jedzenie, potem słodkości itd. W lewej części hotelu jest zabudowa niskich 3 piętrowych domków, pokoje czyste bez zastrzeżeń. Dookoła piękna roślinność, cudownie zadbana. Obok tej zabudowy jest aquapark raj dla dzieci. W dalszej części jest następny basen nazwany przez nas oazą spokoju, bez muzyki. Obok bar z napojami i alkoholami, restauracja z jedzeniem, restauracja kebab, restauracja rybna. Głowa boli. Po środku hotelu ciągnie się raj dla dzieciaków, wypożyczalnie autek, którymi mogą jeździć, karuzele, bilardy, place zabaw (nie z piaskiem) olbrzymia scena gdzie są zabawy dla dzieci, wieczorne animacje. Fryzjer z warkoczykami, tatuaże i inne cuda. Okolice aquaparku to poza ogromem atrakcji dla dzieci, bar z pizzą, tortillą, frytkami, hamburgerami, napojami, wydzielonym pomieszczeniem arbuzowym i drugim, jeśli ma się ochotę wycisnąć sok z pomarańczy i mnóstwo innych sałatek i cudów kulinarnych. Tyle po krótce zabudowy. Co mnie urzekło w tym hotelu na pewno czystość. Codziennie sprzątane pokoje, myte leżaki, kafelki, notorycznie zamiatane, przecierane, zadbana roślinność. Nie ma liści, śmieci, basen, bary, jadalnie czyste, myją umyte. Pomimo pobytu w lipcu z obłożeniem max ludzi, nigdy nigdzie nie było kolejek, może za napojami 4 5 osób, nigdy nie brakowało sztućca, talerza, szklanki, żadnego soku napoju w żadnym z barów. Odniosę się do restauracji głównej i do obiadokolacji, restauracja olbrzymia, gdzie z racji usytuowanych w niej wielu miejsc z jedzeniem, również kolejek brak. Nie sposób tu wymienić co tam jest bo jest wszystko. Na kolację od chleba i tego co do chleba, kilka rodzajów sera żółtego, białego, warzywa, zawsze ryba na różne sposoby, kilka rodzajów mięs, makaronów, kasz, spaghetti, fasolek, jajek, bakłażanów, miksów z papryki, frytki, ziemniaki pire, zasmażane, wątróbki, kotlety różniste, kalafior, brokuły i połowa rzeczy o którym nie mam pojęcia, bo nie sposób tego spróbować. Dopełnieniem tego jest jakieś 40 półmisków z różnymi sałatkami, różnymi podkreślam. Słodkości ogrom, owoce od jabłek, melonów, winogron, gruszek, bananów, brzoskwiń, czereśni itd. Lody, kawa z expresu, napoje to soki z maszyny ananas, jabłko, brzoskwinia, wiśnia, woda wszędzie w każdej rest, każdym barze butelkowana, zimna, obok jogurty, co również mnie zdziwiło. Herbata nie tylko z expresu z tytki, ale taka prawdziwa z esencji mniam, pycha. Prawdziwy smak herbaty. Nie wspomnę o 20 rodzajach płatków do mleka i innych cudach. Podsumowując jedzenie pierwsza liga, kosmos ale po co tyle, nie do spróbowania wszystkiego, brak czasu i miejsca w żołądku. Minusem był brak żuru...haha, aha i zupy jak dla mnie bardzo dobre aczkolwiek inne niż nasze. Jestem ogólnie pod wrażeniem jedzenia, czystości i nadmienię, ze pewnie 40% hotelu nie odkryliśmy, bo tyle barów i restauracji, że 10 dni to stanowczo za mało. Polecam w barach pinakolade, drinki z grenadiną, piwo ze sprite, ponoć whisky też ok choć nie pijam. Mohito a\'la Ludwik stanowczo mówię nie. Dodam, ze spotkałam się z pytaniami, czy kupować Lonicerę Resort czy World, spokojnie wystarczy World, wjeżdzanie i zjeżdzanie codziennie z budynku głównego dla mnie osobiście męczące aczkolwiek lobby i sam budynek robią na pewno wrażenie, ale ja dla budynku nie jeżdżę a czas wolę spędzić na zewnątrz. Hotel nie jest na odludziu 20m od hotelu jest bazar, pełno sklepów z odzieżą, biżuterią, obuwiem i różnymi rzeczami.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona polecam z czystym sumieniem.

Nazwa  Lonicera World Resort Hotel (ex. Lonicera World & Lonicera Resort)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Avsallar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 166 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Cały teren resortu baseny aquapark all inclusive

Wady

pokoje w części world ugryzione zębem czasu sami ruscy

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

blisko plaża, niezła infrastruktura, wyborne jedzenie

Wady

smród z kanalizacji w łazience

ARTUR

bardzo polecam pobyt w bungalowie, w budynku głównym za dużo ludzi

Charlie

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Same zalety. Z racji wielokrotnych pobytów w dobrych hotelach w Egipcie, moja opinia jest jak najbardziej obiektywna. - czystość pierwsza klasa - zaplecze dla dzieci 10/10 - jedzenie wymiata, już nie tyle jakość co ilość - hotel dla wymagających, choć ja taka nie jestem

Wady

Jedyną wadą hotelu jest zoo w którym zamknięte są psy, dramat.

Renata

Pobyt - Lipiec 2019

Ogólnie jestem bardzo zadowolona polecam z czystym sumieniem.

Zalety

Super hotel dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Pokoje codziennie sprzatane.hotel czysty.obsluga super.Animacje dla dzieci spoko opieka rezydenta bardzo dobra. Jedzenie wysmienite.Dużo atrakcji dla dzieci. nie trzeba wychodzić poza teren. Polecam w 100%

Wady

Bardzo duzy obiekt mozna się zagubic.Dużo Rosjan i pod nich większość atrakcji w języku rosyjskim.

Pobyt - Lipiec 2019

Polecam w 100%. Bardzo fajny hotel, położony bezpośrednio przy morzu. Na bardzo ładnym, rozległym terenie. Przepyszne jedzenie, nigdy nie brakowało. Fajne animacje zarówno w dzień jak i w wieczorem, super aquapark. Pokoje średnie, mogly by być lepsze. Ale jest nowa cześć Lonicery o podwyższonym standardzie i tam pokoje super.

Damian

Pobyt - Lipiec 2019

Generalnie nie ma o co się przyczepić. Poleciłbym ten hotel raczej dla rodzin z dziećmi. Większość gości to rodziny z dziećmi bo i atrakcji wiele. Ale również pary i single znajdą coś dla siebie. Plus za restaurację przy scenie która była otwarta w zasadzie 24h. Większość gości to rosjanie ale i polaków sporo. Bliskość morza i super plaża to też zalety. Generalnie bardzo udane wakacje.

Zalety

bardzo bogata oferta kilka basenów dobre i różnorodne jedzenie

Wady

za dużo dzieci

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel godny polecenia szczególnie rodzinom z dziećmi i fanom formuły all inclusive. Nie ma sensu brać lirów, wyłącznie Euro

Zalety

Położenie, infrastruktura - baseny: 50 m, aquapark, rozrywki, gastronomia

Wady

Czasami zbyt głośno

Pobyt - Lipiec 2019

Nie będę się rozpisywać, gdyż poprzednicy opisali już wszystko :) Przedwczoraj wróciliśmy zachwyceni pobytem w tym hotelu. Polecamy !!!!!!

Zalety

10/10

Urszóula

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel ogólnie fajny ale nie na skalę 5 gwiazdek. Położenie daleko od lotniska. Słabe jedzenie. Drogie spa.

Zalety

Duży hotel, z atrakcjami dla dzieci.

Wady

Kiepskie jedzenie. Nie ma Room serwis. Nie jest to hotel 5*.

Sławek

Pobyt - Lipiec 2019

Doskonały wybór dla rodzin z dziećmi. Wiele atrakcji. Blisko do Alanya. Można jechać busikiem. Dla mnie był to jeden z najlepszych wyjazdów. Obiekt jest olbrzymi i praktycznie co dzień odkrywałem coś nowego.

Zalety

Plaża-blisko i piaszczysta. JEDZENIE !!!!!!!!!!!! Mnogość atrakcji, restauracji, barów. Fajne animacje. Baseny i aqua park.

Wady

85% to rosjanie. Więc hotel jest ustawiony pod nich. Raczej nie jest to cichy i kameralny hotel. Gości możemy liczyć w tysiącach.

Slawek

Pobyt - Lipiec 2019

Wyjazd kupiliśmy na kilka dni przed wylotem za 2,5kpln/os. Myślę, że to dość dobra cena zważywszy na jakość hotelu, więc każdą niższą cenę traktowałbym jako super okazję. Ten hotel to tak naprawdę 2 hotele na jednym, nieprzedzielonym terenie: Lonicera World 4* i Lonicera Resort & SPA 5*. Cenowo mocno się różnią, ale będąc gościem Lonicera World można skorzystać ze wszystkich atrakcji kompleksu, oprócz restauracji w budynku Resorta. Zatem mamy do dyspozycji kilka basenów, w tym uwaga - basen olimpijski o długości 50m. dodatkowo dużą i piaszczystą plażę oraz aquapark dla dzieci i dorosłych. dodatkowo kilka barów i jadłodajni odpowiednio rozmieszczonych na terenie, lodziarnię (obok aquaparku), boiska do siatki czy stoły do pingponga. Restauracja w Lonicera World staje na głowie aby urozmaicić posiłki. szczególnie kolacje są niesamowite zarówno co do jadła jak i oprawy. z arbuzów robią takie rzeźby, że aż trudno uwierzyć. nasz pokój był w budynku B (jest to budynek połączony z restauracją i z budynkiem C), więc tylko schody lub winda dzieliła nas od posiłków. na plaży i nad basenami dużo leżaków. Hotel co prawda walczy z zajmowaniem na zapas, ale i tak część gości idąc na wczesne śniadanie rzuca ręczniki na leżaki i wraca dopiero za kilka godzin blokując część z dostępnych leżaków. na plaży są bodaj 4 rzędy leżaków i tam pewnie dzieje się podobnie. myśmy mimo wszystko częściej wybierali baseny idąc na leżak ok 7:45, na śniadanie wyskakiwaliśmy ok 9:30 po porannym pływaniu i wracaliśmy nad basen. leżak pozostawał już naszą własnością na cały dzień. warto podkreślić, że zostawialiśmy na leżaku nasze rzeczy (łącznie z telefonami) i nic nigdy nie zginęło. W pokoju hotelowym znajduje się torba plażowa, co myślę jest fajnym pomysłem. Co do samego hotelu to nie wiem jak inne budynki, ale w tym widać było, że to starszy hotel. wnętrze World\\\'a i Resorta to dwie różne rzeczy. rzuciłem okiem na pokoje w Resorcie to są zrobione nowocześnie i fachowo, podczas gdy World\\\'owskie trącą PRL+. Niemniej w pokoju spędzaliśmy tak mało czasu, że trzeba sobie zadać pytanie czy warto dopłacać ok 1000zł by mieć klucz do ładniejszego pokoju i spędzać czas nad tym samym basenem, plażą czy w barze co Ci, którzy zapłacili tysiaka mniej. druga różnicą jest co prawda główna restauracja hotelowa (nie jadłem w niej), ale jeśli dają jeszcze smaczniejsze posiłki niż World, to musiałbym chyba dopłacać za ponad wagę do samolotu :P obok hotelu jest bazar ze straganami. w każdym chyba to samo. ostatecznie nawet nie wymienialiśmy dolarów bo wszędzie można było płacić w walucie obcej, a różnice w cenach chyba nie rekompensowały kursów wymiany. słowem nie ma sensu, chyba, ze ktoś planuje kupić futro czy skórzane wdzianko. na bazarze są tez lokalne biura wycieczek, oczywiście z tańszymi odpowiednikami hotelowych/fakultatywnych wycieczek biura podróży. Z ich oferty zdecydowaliśmy się na łaźnię turecką bo jest blisko. Kupiliśmy ją za 15EUR za osobę, a więc prawie 2x taniej niż z biura. niestety popularne w Turcji Pamukkale to 10h jazdy w dwie strony, a więc caluśki dzień w drodze i kilka godzin na miejscu. my sobie odpuściliśmy. Inne zakupy to chałwa (wybierajcie te droższe, sezamowe - poznacie je po widocznych przez opakowanie \\\"nitkach\\\", te gładkie to biedne, cukrowe odpowiedniki), kawa, baklawa (rodzaj ciastek), wino z granatów. niestety najchętniej kupilibyśmy to wszystko w normalnym sklepie- supersamie, ale ostatecznie nie zdołaliśmy go namierzyć (podobno jest jakiś niedaleko). Co do gości hotelowych. oczywiście dużo Rosjan, Polaków i Niemców. pozostałe nacje, choć jest ich sporo, to jednak w zdecydowanej mniejszości. Rosjanie jak Rosjanie, trochę hałaśliwi i z przekonaniem, że świat jest dla nich stworzony, ale co poradzić, jak tak im do głów przez dekady natłukli :) aha - na wstępie dostaje się bon na gratisowy, 15 minutowy masaż. niby krotko, ale polecam. Tajki znają się na rzeczy. Potem oczywiście następuje wyjaśnienie przez menadżera, że podczas masażu znaleziono ogromne problemy z Waszym zdrowiem i próba sprzedaży kolejnych masaży leczniczych za nieprzyzwoite ilości EUR, ale należy ładnie odmówić i nawet jak ktoś ma na te masaże ochotę, to po plaży i nad basenami chodzą sprzedawcy i można u nich zbić cenę o połowę od tej proponowanej w promocji przez menadżera. I na koniec - Animacje. są 4 osoby z Polski, a cała grupa animatorów to aż 32 osoby. wieczorem nad basenem przy plaży odbywają się: mini disco dla dzieci, pokazy, gry bingo i krótkie dyskoteki. całość kończy się między 23-00. cały wyjazd udany, szczerze mogę polecić obiekt. myśmy byli we dwoje, ale dla rodzin z dziećmi to mega atrakcja. jest co robić nawet nie wychodząc na moment z hotelu.

Zalety

położenie, atrakcje obu hoteli do dyspozycji gości, aquapark, jedzenie

Wady

jedzenie na tyle dobre, że przybyło na wadze :P

Pobyt - Lipiec 2019

Myślę, że \"Charlie Para\" wyczerpała temat tego hotelu. Chciałem napisać dokładnie to samo ale po co dublować posta. Dopiszę jeszcze moje uwagi jakie nie znalazły się w tamtym komentarzu. Plaża: 4 rzędy leżaków. Żadnej wojny o miejsce. O dowolnej porze dnia można znaleźć miejsce w 1 lub 2 rzędzie blisko zejścia. Ogrom basenów i atrakcji sprawia, że ludzie rotują pomiędzy basenami, morzem a aquaparkiem. Można wyspać sie do 9 rano, zjeść śniadanie i na luzie w klapkach iść nad morze o 10 bez obawy o miejsce. Plaża piaszczysta w 100%. Morze jak jezioro. Długo płytko, więc raj dla dzieciaków. Woda czysta i klarowna. Aquapark REWELACYJNY. Raj dla dzieci po raz kolejny. Częśc dla dorosłych również bardzo fajna. Lonicera World to 6 bloków: A,B,C,D,E,F. Bloki A,B,C usytuowane są na przeciwko sceny w dalszej częsci hotelu. Pokoje sa lepszej jakości niż w D,E,F (stare, odnowione budynki), ale za to w A,B,C jest codzienny hałas do północy bo trwa codzienny \"tematyczny dzień specjalny\". Bloki D,E,F są starsze ale odnowione. Na więcej niż 4 nie zasługują ale jest w nich wszystko co potrzeba do spania, przebrania sie i wykąpania. Klima również jest. E ma widok na morze. Podsumowując, jedziemy do hotelu 4 GWIAZDKOWEGO. Otrzymujemy pokój 4 gwiazdkowy oraz infrastrukturę, obsługę, jedzenie, położenie 5 GWIAZDKOWE. Jeśli ktoś daje w tej sytuacji ocenę mniej niż 9/10, to naprawdę musi przemyśleć swoje wyjazdy na wakacje bo nie za bardzo wie czego chce. Który inny 4 gwiazdkowy hotel w Turcji ma taki wypas na swoim terenie, prywatną plaże, niepłatne leżaki i Ultra All Inclusive? Dodatkowo polecam wycieczkę statkiem pirackim. Dzieciaki są zachwycone.

Zalety

Infrastruktura Wszechobecna piękna zieleń Czystość Obsługa Piaszczysta plaża Bliskość morza (150m) Różnorodnośc atrakcji na terenie hotelowym Codzienne zabawy na scenie i inny \"dzień specjalny\"

Wady

Hałas z estrady w blokach A,B,C

GRAŻYNA

Pobyt - Lipiec 2019

Transfer z lotniska był bardzo długi, obsługa hotelowa słabo mówiąca po angielsku. Pokój dostałam z niedziałająca klimatyzacją i niedziałającą telewizją, widok na z okna na obsługę hotelową,która w przerwach paliła papierosy co w pokoju było czuć papierosy. Po zgłoszeniu naprawili ww. usterki ale musiałam zapłacić za uszkodzony pilot od telewizora, którego nie uszkodziłam. Animacje dla dzieci prawie żadne, malowanie farbami koszulki za dopłatą. Jedzenie bardzo monotonne i niesmaczne ,obsługa łaskę robiła jak nakładała na talerze- przez covid nie można było samemu nakładać jedzenia. Jedyny plusem tego hotelu to dbanie o czystość. Wakacje spędzone w tym hotelu to jedna wielka porażka.

Zalety

jedyny plus tego hotelu to czystość.

Wady

brak animacji dla dzieci ,jedzenie bardzo słabe.można powiedzieć okropne.

Elżbieta

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel piękny, czysty, jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie, blisko do plaży, animatorzy super, atrakcje wieczorne też ok;)

Zalety

Hotel zadbany, czysty, blisko plaży, jedzenie dobre,

Wojciech

Pobyt - Lipiec 2019

Pobyt należy do bardzo udanych. Małym dzieciom nie można chyba zaoferować chyba już nic więcej - gwarancja pięknej pogody, piaszczysta plaża, kompleks kilku basenów w tym ogromny akwapark, dużo zieleni, place zabaw dla dzieci, małe zoo i ogromna oferta jedzeniowa, zwłaszcza deserów i owoców. Dla dorosłych dodatkowo spa, baseny kryte, siłownie i zewnętrzny basen rozmiarów olimpijskich pozwalają znale co kto lubi. Niezadowolenie możne budzić jedynie \\\"słabość\\\" polskich animatorów (biuro Rainbow). Niestety praktycznie niewielkie było ich zainteresowanie polskimi turystami, żadnych polskich przywitań w trakcie dnia czy wieczornych show, nie byli w stanie określić co będą \\\"oferować\\\" w zajęciach dla dzieci dnia następnego. Na tle animatorów rosyjskich czy tureckich wypadali bardzo, bardzo słabo. Na szczęście oferta hotelu i animatorów pozostałych pozwalała zapomnieć o \\\"polskich potrzebach\\\", choć po Rosjanach chyba najwięcej jest Polaków.

Zalety

Czysto i zadbanie Pełna obsługa Pracownicy zwłaszcza obsługa basenowa, restauracyjna i barowa miła i przyjazna Idealny dla rodzin z dziećmi jak i samych rodziców

Wady

1. Nie nazwałbym tego może wadą ale młodzi, którzy oczekują imprez typu disco, dostępu do bardziej szalonych sportów wodnych powinni być bliżej Alanyi 2. Odległość od lotniska to ponad 2h jazdy transferowym busem potrafi być wyczerpująca.

Maciek

Pobyt - Czerwiec 2019

Początek czerwca 2019. Błyskawiczne zakwaterowanie, ładny pokój z widokiem na basen i morze. Obsługa rewelacja, pracująca jak mróweczki, zarówno w restauracjach jak i przy basenach. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Miejsca przy basenach dostępne bez problemu o każdej porze dnia. Aquapark super, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Jedynym minusem są lody, a raczej godziny ich wydawania, troszeczkę za wcześnie zamykają. Poza tym wszystko jak w opisie. Nawet kolory na zdjęciach oferty i w rzeczywistości są identycznie. Polecam z czystym sumieniem ten hotel.

Zalety

pokoje, baseny, obsługa, jedzenie

Bartek

Pobyt - Czerwiec 2019

Generalnie bardzo dobrze. Impreza i disco do 23:45 przy scenie nieopodal 4* części hotelowej więc tam raczej spanko od północy. Plaża super piasek choć masa ludzi. Woda w morzu cieplutka końcem czerwca 28\'C a w basenach jeszcze cieplejsza niż w morzu. Jedzenie doskonałe do wyboru do koloru. Drugi raz pobyt po 7 latach równie udany.

Zalety

świetne jedzenie i lokalizacja, super plaża, morze i baseny, wyjątkowo bardzo ciepła woda, fajny aqua park dla dzieciaków

Wady

kiedyś przed 2013r było dość kameralnie ale po wybudowaniu 5* części hotelowej to się skończyło bo teraz to już wielki kompleks i moloch, trochę \"zapominają\" posprzątać w pokoju ale codzienny 1$ pomaga, no i ten zapaszek z dziwnie zrobionych odpływów pod prysznicem czasem zalatuje mocno

Jakub

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel warty polecenia głównie dla rodzin z dziećmi, animacje głównie dla dzieci, aquapark dostępny dla wszystkich gości. Minusem są kolejki w głównej restauracji, śniadania powtarzalne. Jedzenia dużo, minusem mała liczba ryb i brak owoców morza. Plus to przekąski typu fast food dostępne do godziny 16.00, gofry, lody i wyciskane soki z pomarańczy. Plaża piaszczysta, zadbana. Duża liczba basenów. Hotel czysty. Drinki i napoje dobrej jakości, bary otwarte do 2.30. Słaba znajomość języka angielskiego wśród obsługi, wszystko w języku rosyjskim ale to że względu na fakt, że w hotelu są głównie Rosjanie. Ogólnie można powiedzieć, że za to cenę warto wybrać się do tego hotelu i można z niego nie wychodzić.

Zalety

Duża liczba basenów i barów hotelowych, ładna plaża z łagodnym zejściem do morza, dobrej jakości napoje, świeżo wyciskane soki, ciepłe przekąski dostępne przez większa część dnia, gofry, lody, owoce.

Wady

Brak owoców morza, powtarzalność posiłków, ograniczona dostępność leżaków ale to bardziej wina ludzi, którzy rezerwuja leżaki na całe dnie, kolejki w głównej restauracji.

Artur

Pobyt - Czerwiec 2019

Tak naprawdę cała prawda o hotelu to że na kilku hektarach wybudowano około 10 bloków po jakieś 200-300 pokoi, kilkanaście mniejszych bloków po 20 -30 pokoi/bungalow/, jeden wielki najnowszy budynek /pięć gwiazdek/na jakieś 600 pokoi. Do tego dodano dosyć dużą ilość barów./kilkanaście/. Na tak dużą ilość pokoi musieli dodać z pięć restauracji/nikt nie pomieści takiej ilości ludzi w jednym miejscu. Problem w tym że w kompleksie znajdują się tylko 3 duże baseny,jedna plaża i dwa małe baseny i niezbyt duży aqapark. Cały kompleks jest przeznaczony raczej dla rodzin z małymi dziećmi/od 3 do 11lat/ nastolatkowie nie znajdą tu raczej kolegów. Dla tych którzy z nimi przyjechali hotel jest na pewno bardzo fajny, wręcz zjawiskowy. Innym raczej polecam umiarkowanie. Jdzenie niezłe ale bez szału, jakość alkoholi poprawna .Uwaga hotel podaje w opisie Ultra Inclusive, ale to świadome przekłamanie. Ultra oznacza alkohole nie tylko lokalne a tu ich brak. aAlkchole tylko miejscowe do teg rozrzedzone. Opis Ultra to świadoma zmyłka i penie dotyczy ona otwartego barku w lobby do bardzo późnych godzin. Obsługa bez zarzutów. Tak naprawdę hotel 4 gwiazdki ale całkie donbre cztery gwiazdki. Ocena 9 może i była by adekwatna ale tylko dla 4 gwiazdek. Hotel jest potwornie wręcz zatłoczony, nastawiony na masówkę, Przelicznik turysta na metr kwadratowy to chyba wiedza tajemna hotelu skrzętnie chowana przed ogółem. W związku z tym dostać wolne miejsce nad basenem to trzeba ścigać się z ruskimi z rana około godziny 8. Pokoje małe, wiadomo gdzieś te towarzytwo trzeba pomieścić. Szczególnie na wielkość pokoi narzekają ci z WORLDa. Poza pokojami jakość i ilość jedzenia taka sama Jeżeli nie lubicie rosjan to wybierzcie inny hotel ponieważ 90% to włąśnie oni. Ja uważam że rosyjscy turyści zachowują się lepiej niż polscy a więc nie mama z tym żadnego problemu. Sejf dodatkowo płatny 3 dolary/doba. Pokoje od strony miasta w budynku pięciogwiazdkowym głośne ze względu na jeżdzące od godziny 5 autobusy. Jeżeli znajdę plan hotelu wraz z planem rozłożenia pokoi w części pięciogwiadkowei dodam jeszcze jedną opinię w celu jej opublikowania. Jeżeli jesteście parą , młodymi ludźmi bez dzieci, starszymi ludźmi,w średnim wieku bez dzieci Nie Polecam. Polecam natomiast wszystkim z maluchami. Jest tu ich tysiące.

Zalety

Obsługa to zaleta tego hotelu, duża ilość barów, jedzenie /smak/, bardzo duża ilość dzieci, hotel polecam rodzinom z małymi dziećmi/3-10lat/na pewno nie zabraknie im kolegów i koleżanek, ale raczej rosyjskojęzycznych.

Wady

Hotel czterogwiazkowy w którym kilka lat temu wybudowano nową część która jest niby pięciogwiazdkowa. Ultra inclusive? A gdzie i na czym ona polega?Alkochole tylko miejscowe w dodatku mocno rozrzedzone .Tylko miejscowe , rozrzedzone ale w smaku poprawne. Największy minus to przeludnienie. Na terenie kompleksu na kilka tysięcy ludzi, w związku z tym kilkanaście barów, kilka restauracji obsługujących poszczególne bloki. Zapomnijcie o tym, że wyjdziecie o 9 po śniadniu i znajdziecie leżak przy basenie.

Lonicera World Resort Hotel (ex. Lonicera World & Lonicera Resort)