Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża, ok. 550 m długości.
Sport i rozrywka: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci, łucznictwo, boccia, water polo, nauka tańca, dyskoteka.
Pasjonatom nurkowania spodoba się piękna rafa koralowa.
Szeroki wybór restauracji i barów oraz duży kompleks basenowy.
Hotel jak wszystkie w tym rejonie morza czerwonego Marsa Alam na pustyni , nic nie ma za murami hotelu. Więc czas możesz spędzać tylko na jego obszarze , wizualnie ładnie wygląda , ale zauroczenie mija jak zobaczysz szczegóły. Hotel pomimo że cały czas obsługa próbuje cos łatać i naprawiać jest zjedzony zębem czasu. Pokój rodzinny na plus duży przestrzenny , duża łazienka ale wyposażenie ma z 15 lat , łóżka wygodne , pokoje sprzątane codziennie. Kilka basenów i park wodny , jeden basen podgrzewany ale woda nie za ciepła. Choć przy temperaturze powietrza pod 30 stopni w cieniu woda w morzu była ciepła wiec basen był zbędny, W styczniu obłożenie hotelu maksymalnie 10% i to PLUS , bo cisza i spokój, Dwa bary jeden nad morzem , jedna restauracja , jedzenie pozwala przeżyć ale czuć na każdym kroku że to Egipt. Pierwszy raz w Egipcie i miał być ostatni ale nigdy nie mów nigdy , wg opinii osób które były wielokrotnie to hotel jest jednym z lepszych więc zastanawiam się jak wyglądały te gorsze. Piękna plaża i rafa koralowa z pomostu robi wrażanie niesamowite, warto zobaczyć ten podwodny świat. W hotelu animacje Ali zwany kudłatym stara się za wszelką cenę rozerwać gości , był nawet raz wieczór egipski i to tyle , może dlatego że to styczeń ale nie wyobrażam sobie pobytu w lipcu czy sierpniu w tym rejonie świata przy takim standardzie i upale.
Wg nas to tylko układ samego hotelu , jedno piętrowe bungalowy , duże pokoje rodzinne , plaża ( w maksymalnym sezonie musi być niezła walka o leżaki ) i rafa koralowa.
Hotel do remontu , wyposażenie pokoi do wymiany, jedzenie (może to dlatego że styczeń , choć dało się zawsze cos zjeść) wg mnie słabe i mały wybór, kelnerzy robili wszystko żeby czasami się nie narobić , mieliśmy opcje ultra 24/7 ale o 21 zamykali wszystko, raz po powrocie z KOSMICZNEJ wycieczki do Luksoru 17 godzin w tym 11 godzin w autokarze , pytamy gdzie jest późna kolacja która wg oferty ma być do 3 w nocy , to byli bardzo zdziwieni i po 30 minutach coś nam podali. WIFI masakra nie ma.
Polecam. Hotel jak i cały kompleks pięknie położony. Świetna infrastruktura oraz cudne ogrody. Obsługa sprzątająca świetna , codziennie kilka butelek wody , zmieniane ręczniki itp. Jedzenie monotonne, ale smaczne. Baseny bardzo czyste a aqua park świetny dla dzieci i dorosłych :)
Blisko morza , aqua park , czysty .
Obsługa przy barach jak za kare, czasami brzydki zapach z baru.
Polecam dla rodzin z dziećmi , lub tych którzy lubią rozrywkę. Aqua park dostępny dla wszystkich , bardzo czysto w basenach , piękny ogród. Na plaży jazda konna , nurkowanie , quady. Oczywiście pokoje czyste i sprzątane codziennie. Jedzenie typowo hotelowe , ale da się zjeść . Ceny w hotelu zaporowe gdyż hotel położony na pustyni. Mimo wszystko serdecznie polecam, bawiliśmy się super.
Czysto , piękny ogród, dużo atrakcji, bezpiecznie, miła obsługa .
Słabe zejscie do morza dla dzieci .
Hotel ogólnie ok, ale posiada również sporo mankamentów. To co nam przeszkadzało: - czystość ? z tym zagadnieniem sobie nie radzą pracownicy. Nie wiem jak w innych częściach, ale w naszym budynku sprzątał LEŃ SMIERDZĄCY. Nawet kurzu mu się nie chciało zetrzeć. Ręczniki wymieniał, ale tylko wtedy, jeśli się je faktycznie wrzuciło do wanny jako brudne. W innych hotelach wymieniano te używane zawsze. Woda do pokoju w wyliczonej ilości, w innych miejscach nie było problemu z dodatkowymi butelkami. Nie wiem czy to zależało od chęci pana sprzątającego, czy ogólnie w tym hotelu panują takie zasady. (Dodam, ze napiwek dostawał, bo baliśmy się co będzie bez napiwku:). Ale ten brud to nie tylko w pokoju, również przy barach ? zapach starej ściery. W Aquaparku, przy basenach, nogi ciągle w piachu z pustyni, a Pan ?basenowy? cały dzień na tyłku i w przestrzeń patrzy. Obsługa wszystko z łachą, chyba, że napiweczek będzie. Brak baru z alkoholem w części Aquaparku. Jest bar, ale tylko słodkie napoje z nalewaka, woda i kawa. Nie jesteśmy pijącymi alkohol w dużych ilościach, ale to ich zimne słabiutkie piwko jest czasem zbawienne w upały, Niestety przy basenach niedostępne. Bar z przekąskami w tej części był otwarty 1 raz na 10 dni pobytu, a turystów było naprawdę sporo. ANIMACJE ? to dopiero żenada. Nie dość, że amfiteatr na odludziu, to same przedstawienia?. Nie wiem, czy komuś to się może podobać. Może jak ktoś SPORO, ale to SPORO wypije??? Teraz żeby nie było, że same minusy, to plaża?. Super. Można poleżeć, popływać bezpiecznie nawet dla dzieciaków, zabawy w piasku. Tutaj naprawdę fajnie. Pomijam bardzo stare i zniszczone leżaki ? te są w całym obiekcie. Bar przy plaży spoko, restauracja plażowa ? największy wybór jedzonka w porze obiadowej. No i rafa dla miłośników ? piękna i przy samym pomoście. Acha, w restauracjach z obsługą jest już lepiej, starają się być uprzejmi i pomocni. Jedzonko smaczne, ale codziennie to samo, na obiad i kolację. Po 10 dniach to już śnił nam się normalny żółty ser i sucha krakowska:) I tak na koniec to dodam tylko, że wypoczęliśmy pomimo tych wad naprawdę dobrze. Można się do tego standardu przyzwyczaić. Ale 5 gwiazdek ? to spora przesada. Wrócić tam chyba już nie chcemy. Bywaliśmy już w innych hotelach i jak do tej pory ten był z nich najsłabszy, a wcale nie tańszy.
Plaża, rafa
Czystość, obsługa,
W części LTI jedzenie super, trochę gorzej w Akassia club, pokój duży, baseny ok , rafa super. Polecam LTI bo korzysta się z całego kompleksu.
W części LTI jedzenie, pokój duży, baseny , rafa super. Czysto.
nie ma się do czego przyczepić
Przyjazny, dobra i sprawna obsługa, smaczne jedzenie. Obsługa nie narzucająca się turystom.
HOTEL TAKI JAK W OPISIE - NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ. IDEALNY DLA RODZIN Z DZIEĆMI! CICHO I SPOKOJNIE. WYPOCZYNEK GWARANTOWANY! POLECAM!
dla mnie zaletą jest połozenie w zaciszu, bez głośnych restauracji i imprez, bardzo dobra kuchnia - codziennie coś innego (są oczywiście dania stałe takie jak tosty czy jajka na sniadanie, frytki czy kurczak- na obiad), ale zawsze można coś wybrać innego, bardzo dobra obsługa hotelowa, pomoc recepcji - w każdym nawet banalnym przypadku. Wyjazd na końcu maja i początku czerwca - puste plaże, puste leżaki przy basenach. Następny plus - nienachalna obsługa jeżeli chodzi o napiwki (dasz to dasz - nie dasz, nic się nie dzieje). W restauracji znajduje sie skrzyneczka na napiwki - kazdy daje wg uznania. Raz zwróciłam uwagę panu sprzątającemu na to zeby wyczyscil piasek ktory sie nanosil w korytarzu z plazy - codziennie bylo czysciutko! Pokoje duże, czyste, jasne. W pokojach znajdują się czajniki elektryczne, codziennie jest dokładana kawa, herbata - jeżeli została zużyta. Sejf w szafie, mała lodówka. Bardzo czyste baseny, ciepłe morze. W wersji all inclusive naprawde wszystko jak należy!!! Doskonały hotel dla rodzin z dziećmi!
Wadą jest dość duży wiart w ciągu dnia, ale to nie jest wada hotelu - gdyż w tym regionie po prostu tak jest! Ale trzeba mieć to na uwadze jak ktoś chce codziennie nurkować czy snurkować :-}
AKASSIA ?pobyt - wrzesień 2015 ? W pełni zasługuje na 5 gwiazdek Egipskich! Goście: Niemcy 50 %(niech to da sceptykom do myślenia), 30 % Czesi, pozostałe 20 % to Anglicy, Polacy, Włosi i jedna sowiecka rodzinka. Po przeczytaniu kilku poprzednich opinii jechaliśmy do hotelu z duszą na ramieniu, tym bardziej że wakacje wykupiliśmy w Exim. Po przybyciu na miejsce czekało nas pozytywne zaskoczenie, rejestracja w kameralnej recepcji Akassia a nie molochu LTI, miły recepcjonista przydzielił nam pokój superior rodzinny tj. 2 pokoje (zgodne z katalogiem) i podejrzewam że innych nie mają, meleksem zawieziono nas do wypucowanego pokoju. Za moment zameldował się service men (Pan sprzątaczka) z pytaniem czy wszystko ok.? Po otrzymaniu bakszyszu 5 $ oznajmił że codziennie w barku znajdziemy wodę butelkowaną oraz napoje butelkowane gratis. Słowa dotrzymał gdyż dzień w dzień dostarczał kilka butelek wody, oryginalną Egipską fante, cole, mirynde w butelkach z foliową plombą na kapslu za co rewanżowałem się co rano pozostawiając na łóżku skromne 2 $. Pokuj pucowany dzień w dzień, ręczniki i pościel wymieniane codziennie (nie wiem po co ale niech im będzie). W barze przy pomoście (nie mylić - na plaży) przy pierwszym kontakcie obsługa mało sympatyczna ale uściśnięcie dłoni i 5 $ zmienia sytuację diametralnie. Po 2 dniach zbliżając się do baru (zanim doszliśmy) barman stosował zamówienie z dnia poprzedniego: nalewał kufelek piwa a żonie sodę, po obiedzie ? gin,tonic,aice żonie wino, po kolacji na stoliku czekała na mnie Wiski a na żonie Cubalibre. Rewanżowałem się skromnym bakszyszem co 2 dzień. Barmani nie cieszą ryja jak debil ale cechuje ich bardzo wyważone ,sympatyczne poczucie humoru (jeden po Kairskich studiach prawniczych, drugi również po studiach, płynnie mówiący w 3 językach obcych) pracują do wyczerpania w kołchozie zwanym Calimera a jak padają na twarz są przenoszeni na odpoczynek do pracy w Akassi. Po tygodniu nastąpiła zmiana barmanów a więc i ja powtórzyłem sytuac
Brak rusków ,rafa, cisza, spokój, czystość, warunki.
tak na odczepnego ( 12 lat)
Decydując się na ten hotel wiedziałam, że jest on na odludziu, że nie ma w nim żadnych animacji, bo są w Calimerze. Dużą zaletą na miejscu okazało się, że nie ma w nim gości z Rosji, nie ma gości arabskich, bo są w Calimerze i jest stosunkowo mało Polaków. Ci nieliczni którzy byli to piszą niestety \"dziwne\" jak dla mnie opinie. Ktoś poniżej pisał, że brakowało owoców - ciekawe jakich bo w lipcu, jak byłam to były: melony żółte i zielone, jabłka, pomarańcze, grejfruty, śliwki, winogrona jasne i ciemne, gruszki. To dość sporo, no chyba że ktoś w domu ma więcej. Ktoś poniżej pisał, że na kąpiące się dzieci opryskiwali środek przeciw insektom - no tak opryskiwali, ale dokładnie o godzinie 18:15, bo o 19:00 to w lipcu było już ciemno. Kiedy mieli to zrobić??? Jak od rana na basenach byli już ludzie. Animacje były różne, nie tylko pod Włochów. Ktoś poniżej pisał, że nie można było porozumieć się po polsku. Z tego najbardziej chciało mi się śmiać, Proponuję tym osobom nie wyjeżdżać na wakacje z Polski, to może się dogadają.Ogólnie polecam hotel.Można odpocząć. Jak ktoś spragniony wrażeń to może przejść do Calimery. Obsługa OK. Wcale nie czekają na napiwki. Jedzenie w LTI na kolację skromne, typowo europejskie. My chodziliśmy do Calimery, bo lubimy jedzenie typowo egipskie - w Calimerze był większy wybór. Na obiad chodziliśmy do restauracji na plaży przy Calimerze. Kiedyś siedząc przy obiedzie nad samym morzem podziwialiśmy przepływające delfiny. Ogrody przepiękne. Rafa ładna, ale jak ktoś już wcześniej widział, to nie było tego \"WOW\", Dla początkujących na pewno robi wrażenie. Aquapark taki sobie, średni, jak ktoś był w Jungle Aquapark, to będzie widział różnicę. Zaletą był fakt, że nie trzeba było długo czekać na pontony i maty, a w takim Jungle to się często zdarzało. Basen ze sztuczną falą od drugiej połowy lipca był czynny. Podsumowując - polecam ten hotel dla ludzi chcących odpocząć, jak i dla rodzin z dziećmi.
brak Rosjan, w LTI mało gości arabskich, stosunkowo mało Polaków, fajna obsługa, cicho i spokojnie.
nie zauważyłam
Hotel duży składający się z 2-ch - Lti i Calimera -(jeszcze niższy standard)-trzeba się trochę nachdzić, ładne ogrody i bar z widokiem na morze (obsługa baru potrafi sprzątać brudną ścierą bar i w tej samej chwili nakładać dziecku lody), pokój rodzinny ok, duży, 2 pokoje z łukowymi sufitami,TV, ale paru Polaków zakwaterowali w części Calimera pomiędzy tubylcami. \\\"Stołówka\\\" - mała, jedzenie monotonne i często niedopieczone/niedogotowane, obsługo leniwa z minami jakby pracowali za karę. Można korzystać z jadłodajni w Calimerze,- trochę bardziej urozmaicone jedzenie, ale za to tłok i pełno arabów. Aquapark fajny, dużo zjeżdżalni (basen z falą nieczynny), pełno arabów z zewnątrz z całymi rodzinami po 8-10os. robiących straszny bałagan i hałas, pełno kobiet kąpiących się w islamskich strojach od czepka po skarpety. (Po ostatnich zamachach trochę nerwowo człowiek się rozgląda) Bar z przekąskami w aquaparku to idealny przykład dla sanepidu - obsługa gołymi rękoma przygotowuje i nakłada hamburgerki, a z lodami jw. Rezerwowaliśmy hotel już w grudniu, będąc na miejscu odnosi się wrażenie że większość osób zmieniła destynację z Egiptu na inną część Europy i pobyt tam jest za grosze tylko po to aby się jakoś kręciło, przez to duża ilość tubylców w hotelu. One dolar tip - to przeszłość, dając obsłudze ma się wrażenie, że z przekąsem dają do zrozumienia że 10 będzie ok - jak w Ritzu. Piękna Rafa daje trochę rekompensaty i bliskość MangrooveBay - bus z hotelu podwozi i z przewodnikiem można snurkować ok. 1h nawet z dziećmi. Pobyt na 14 dni nudzi się po 7, a zemsta dopadła nas po 8-dniach -3 z 4.
rafa koralowa i aquapark-ale...
słabe jedzenie, obsługa kuchni i barów -brak podstawowych zasad higieny!!!
Witam na wakacje.pl Moja opinia jest stanowczo wyważona oraz nie przesadzona, stanowi po części list do firmy EXIM TOURS! Czekam na odpowiedź. Z przykrością stwierdzam, że oferowany przez Państwa produkt nie spełnia warunków oferowanych w katalogu - hotelu 5*. Hotel w Państwa katalogu opisany jako LUKSUSOWY (obok Hilton Marsa Nubian Resort) spełnia kategoryzację egipskich 4* . - nagminne kwaterowanie osób z Polski w hotelu o standardzie niższym niż wykupiony w sąsiednim hotelu 4* Calimera - oszukiwanie klientów z Polski o standardzie pokojów, na szybko zmienianie mapy hotelowej i wzajemnej numeracji hotelów Calimera / LTI Akassia - brak należytej opieki i pomocy ze strony rezydenta Exim S.A. - brak znajomości przez obsługę hotelową języka polskiego, a także w przypadku zgłaszanych problemów w języku angielskim udawanie nieznajomości tegoż. - naganne zasady bezpieczeństwa!!! - brak opieki ratownika na najgłębszych basenach w hotelu. - zamiast miejsc z możliwością udostępnienia napojów utworzone stanowiska SELF SERVICE, gdzie około godziny 15.00 nie można było z niczego skorzystać. - brak higieny w barze hotelowym \"SeaView\", efektem była biegunka u większości uczestników imprezy. Przeszukiwanie w poszukiwaniu czystej ?nieśmierdzącej? szklanki stało się rytuałem. - ignorowanie w barze w lobby hotelowym gości z Polski a szczególnie dzieci, które musiały za napojem czekać nawet 15 minut! - nagminny brak płynów do dłoni w restauracjach (normy hotelowe do wglądu w hotelu zakładały takie środki higieny) - showtime\'y, które odbywały się w hotelu i wywieszone w recepcji hotelowej po przybyciu na miejsce okazywały się PŁATNE (np. 8EUR!!!) - zdarzające się kradzieże ręczników - zdarzające się posiłki niedogotowanie lub niedosmażone!!! Na wszystkie fakty posiadam fotografie!!! Dla mnie jest to SKANDAL.
Piękna Rafa Zdarzające się wyśminite jedzenie
Bardzo wiele
Niestety jakość obrzydliwe słaba, zameldowana nas nie w tej części hotelu w jakiej mieliśmy wykupiony pobyt, bardzo daleko od morza, w pokoju o niższym satandardzie. Obsługa fatalna, w zasadzie panuje wszędzie samoobsługa. Braki w owocach, brudne talerze, szklanki i lepiące sztućce.Faraon zbierał plony. Podczas zabawy dzieci w basenie, panowie z obsługi odymiali hotel w odległosci 1-2 m od kąpiących się dzieci. Manager hotelu arogancki . To był 6 nasz hotel i pobyt w Egipcie, 3 w Marsa Alam. Na pewno nie wrócimy do tego miejsca i nie polecamy. Rafa piękna , nawet zdarzył się delfin .
Rafa koralowa, aqua park
straszna obsługa, ogólny brud, braki owoców,
Zgadzam się z innymi wybraliśmy hotel 5* z aquaparkiem , sugerowałem się wcześniejszymi opiniami a otrzymaliśmy 3*. Hotel max 3* stare pokoje i łazienki jedzenie fatalne nawet jak na Egipt byliśmy już kilka razy w Egipcie i mamy porównaie .Moim zdaniem standart hotelu to 3* i cena powinna oscylować max do 2000zł za tydzień (adekwatna cena do jakośći ), jedyny plus to aquapark dla dzieci .Odradzam wakacje w tym hotelu i nie dajcie się naciągnąć biurom podróży że hotel ma 5* PORAŻKA!!!
Do zalet hotelu należy Aquapark
Hotel nie 5* ale 3* stare pokoje i meble , sprzątanie fatalne , tak samo jak jedzenie.
Cytuje opinie autora, który wcześniej wszystko napisał jak trzeba \"Nie dajcie się oszukać, polaków traktują w tym Hotelu jak drugą kategorie. Wykupicie wakacje w LTI Akassia 5 gwiazdkowym Hotelu a zakwaterują was w Calimerze 3,5gwiazdkowej. Jak będziecie chcieli wyjaśnić tą sytuację menadżer zaśmieje wam się w twarz i odwróci się na pięcie. Masakra.Omijać to dziadostwo najdalej jak się da. PRAWDA JA TEZ NIE POLECAM
kompletny brak szacunku dla klientów, brudno a kelnerzy chyba z baru mlecznego
Nie dajcie się oszukać, polaków traktują w tym Hotelu jak drugą kategorie. Wykupicie wakacje w LTI Akassia 5 gwiazdkowym Hotelu a zakwaterują was w Calimerze 4 gwiazdkowej. Jak będziecie chcieli wyjaśnić tą sytuację menadżer zaśmieje wam się w twarz i odwróci się na pięcie. Masakra.Omijać to dziadostwo najdalej jak się da.
dobre jedzenie
chamstwo, arogancja ze strony menadżera Hotelu
Jestem w Egipcie 10 raz i hotel znajduje się w czołówce tych naj zaraz obok Jungle, Jazz czy Dany w Hurghadzie, pokoje prawie europejski standard jadąc z dzieckiem dostaje się 2 sypialnie czyste i przestronne, Hotel ma wszystko, Aqua bardzo fajne dużo różnych atrakcji rur i tematycznych basenów ( zdjęcia basenu nie oddają jego uroku ani rozmiaru ) UWAGA !!! pokoje przy aqua mają słabszy standard dlatego lepiej prosić o te bliżej morza. Na plaży jest wycięta rafa dzięki czemu prosto z plaży można wchodzić do wody bez używania obuwia ochronnego, Obsługa się nie narzuca jest prawie niewidoczna miła i uprzejma, hotel w całości przejęty przez Włochów i Czechów jest też sporo arabów ale nie pochodzenia egipskiego prędzej Arabia Saudyjska itp. Jednym słowem POLECAM W 100% jedyny minus to bardzo słabe animacje, w ciągu dnia czasami coś widać wieczory trzeba szukać co się gdzie dzieje a jak się dzieje to i tak krótkie i słabe, mini disco dla dzieci przy plaży też słabe i nie wiedzieć czemu głównie w języku niemieckim... LTI jest ciche i spokojne tu nic się nie dzieje nawet kolacja ma mniejszy wybór jedzenia, lepiej iść do Calimery tam jest muzyka na żywo większy wybór i stoliki przy basenach, kelnerzy podają napoje do stolika bezpłatnie
aquapark, duża ilość basenów, dobre jedzenie, miła obsługa, internet w recepcji jest free
słabe wieczorne animacje głównie pod włochów,
Wadą jest -krótko działający aquapark (11-17) brak animacji dla dzieci i dorosłych podobno sa ale w takiej dziurze daleko od hotelowych restauracji i nikt tam nie chodzi , to samo z dyskoteką ,choć to mogło by być przy drugiej restauracji \"Calimera\" bo tam jest taka scena Ale polecamy ten hotel wszystkim a szczególnie rodzinom z dziećmi. Naprawdę warto . to najpiękniejsze miejsce jakie dotąd odwiedziliśmy. Hotel LTi Akasia i Calimera sa ze sobą połączone i można korzystać ze wszystkiego niezależnie w którym hotelu sie zakwaterujecie. wybierajcie lepsza cenę bo czasami jest różnica a te hotele stanowią jedna całość z Aquaparkiem. POLECAM - jest czyściutko.
duża przestrzeń do dyspozycji rajskie ogrody, dobre jedzenie, czyste piękne pokoje, plaza z możliwością kąpieli w morzu z wejściem z piaszczystej plaży w oddali ładna rafa,aquapark dla dorosłych i dzieci.
krótko działający aquapark
Byliśmy w terminie 6-13 maja 2015, 2 osoby dorosłe + 2 dzieci Hotel super, duży ale rozmieszczony na bardzo dużym terenie i nie ma sie wrażanie wielkiego molocha. W obszarze hotelu LTI jest również inny hotel/teren Calimera. Sa to dwa hotele ale z obu można swobodnie korzystać jeśli chodzi o sklepy, baseny, restauracje, boiska do gry, animacje. Duża ilośc basenów, w tym chyba 2 ze sztuczną falą. Basny, brodziki i zjeżdzalnie dla dzieci, plac zabaw. Aqua park dla starszych dzieci i dorosyłch. Mini club dla dzici ? poza sezonem nieczynny. Duże centrum nurkowe. Sklepy z ubraniami, zabawkami, biżuterią, pamiątkami, apteka, klinika medyczna. Pokoje i łaznienka czyste, duże, praktycznie każdy pokój miał ładny widok. Jedzenie jak to w egipcie, ale każdy znajdzie cos dla siebie, owoce, ciasta, główne potrawy smaczne. Dla dzieci też coś można skomponować, również menu dla dzieci. Dodatkowo dyskoteka, amfiteatr. Pomost z którego można snkurowac na rafie, aczkolwiek rafa nie zachyca. Przy plaży (piaszczysto - żwirowej) duży wydzielony teren do pływnia dla dzieci i dorosyłych. Hotel nastawiony na niemców i włochów. W terminie przed sezonowym animacje i wystepy głównie po niemiecku i włosku.
położenie, aqua parka,
rafa mogłaby być ładniejsza
Byliśmy w hotelu LTI Akassia w maju 2015. To był trzeci hotel w Marsa Alam w którym spędziliśmy wakacje. Hotel rekomendowany przez wszystkie biura podróży oraz przez rezydentów wcale nie robi takiego oszałamiającego wrażenia jakiego się spodziewaliśmy. Pokoje czyste - natomiast na pewno przydałby im się remont - stare, kruszące się fugi i silikon w łazience to standard. Lobby hotelu - bez szału - stare meble, ściany... Ubikacje też nie robią dobrego wrażenia. Natomiast nie jest to spowodowane czystością, a latami. Widać że hotel ma już 14 lat. Jedzenie? Średnie. Najeść się na pewno każdemu uda :) Ale brudne szklanki lub filiżanki niestety się trafiały. Plaża w porządku. Duży plus za wykrojoną część ze swobodnym wejściem do wody. Rafa po wejściu z pomostu do wody... taka sobie. Trafiliśmy dość wietrzną pogodę więc przez 4 dni ze względu na dużą fale była wywieszona czerwona flaga. Moja opinia opiera się w porównaniu o dwa inne hotele Crowne Plaza oraz Hilton Nubian Resort, w których spędzaliśmy wakacje we wcześniejszych latach. Te dwa mogę polecić z czystym sumieniem i chętnie do nich wrócę. Do LTI Akassia nie powrócimy.
Bardzo miła obsługa
Przydałoby się odświeżenie
Byliśmy z mężem w hotelu LTI pod koniec kwietnia i początek maja 2015 roku. Bardzo nam się podobało, Jeżeli szukacie ciszy i spokoju to bardzo polecam.Jeżeli chcecie użyć życia to można korzystać z hotelu obok.W pobliżu nie ma żadnych promenad ze sklepami, cały teren jest ogrodzony wysokim murem, a dookoła tylko pustynia. Piękna rafa dostępna z pomostu.Pływaliśmy od jednego do drugiego pomostu, podziwiając rafę. Wydzielony jest kawałek plaży gdzie mogą się kąpać osoby nie umiejące pływać.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.Fajny park wodny i basen olimpijski , jeśli ktoś nie ma ochoty być nad morzem. Obsługa hotelowa w każdej chwili służy pomocą.Jedzenie bardzo dobre, a ciasta wręcz przepyszne.Wyjazd świetnie zorganizowany.Do końca pobytu mogliśmy spożywać posiłki, nikt nie zabrał nam opasek.Wracaliśmy późnym wieczorem. Jedynie wylot samolotu z Warszawy był opóźniony o 2 godziny.