Hotel ustyoeany w ladnej turystycznej miejscowosci Port el Kontoui. Hotel czysty, wygodny. Pokoj czysty i ladnie wyposazony. Obsluga hotelu pomocna i kulturalna. Jedzenie urozmaicone. Fajne animacje, wystepy na zywo, blisko plazy. Mozna chodzic piaszczysta plaza godzinami. 10/10.
Czystosc, obsluga, jedzenie, bliskosc plazy, animacje, polozenie
Wolna winda, zamkniety kryty basen
Pobyt oceniam jako niewarty swojej ceny. Bywałem już na wyjazdach w Egipcie, porównuję więc trochę do tamtejszych doświadczeń. Proszę Państwa. Jeżeli zależy wam na monotonnym, nieprzyprawionym jedzeniu które składa się głównie na pizzę, frytki, nuggetsy itp to można się skusić. Mdłe sosy, kiepskie sałatki. Zdarza się czasem jakaś pieczeń lub owoce morza. Soki to cukier z wodą zabarwione na colę lub mirindę bądź sprite. Jedynie cola zero jest dostępna w butelkach. Alkohol. Najtańsze siury. Rozwodnione piwo, wódka. Dostępne wino, podczas kolacji kelnerzy nawet otworzą je przy stoliku. W pobliskim markecie znaleźliśmy je jako najtańsze o równowartości 10zł. Tyle o gastronomii, wolę zmienić temat bo z tych wspomnień znów mnie goni do toalety. Animatorzy na plus, starają się. Są uśmiechnięci, nienachalni. Codziennie jakaś mało ciekawa rozrywka. Mało naganiaczy na wycieczki. Obsługa nienaganna, nie czekają za każdym krokiem na napiwek. Hotel położony przy dyskotece w której muzyka gra bardzo głośno do rana. Wpływa to na sen w hotelu w zależności od położenia pokoju. Byliśmy tam w szóstkę znajomych, z czego 4 osoby miały pokój w którym sen bez zatyczek był niemożliwy. Pokoje sprzątane codziennie. Woda chlorowana, wiec nie ma problemu np. z myciem zębów. Baseny całkiem duże, leżaków nie brakuje choć panuje tam zwyczaj rezerwowania ich z samego rana. Sprzątanie w basenach wątpliwe. Plaża przy hotelu ok. W hotelu różne narodowości, Francuzi, Niemcy, Anglicy. Mało dzieci. Wyjazd uratowała pogoda i dobre towarzystwo.
Ogólnie jestem zadowolony z pobytu.Pokoje mogłyby być na wyższym poziomie. Ale nie po to przyjeżdża się na wakacje by siedzieć w pokoju. To jest naprawdę dobry wybór i myślę że warto wybrać ten Hotel na swoją wakacyjną przygodę.
Hotel położony w miejscowości Port El Kantaoui .Przepiękny rajski ogród.Bogata infrastruktura hotelowa. Hotel posiada dwa baseny zewnętrzne jeden ze słoną wodą drugi mniejszy ze słodką wodą.Bardzo ładną piaszczystą plaże.Bardzo dobre i bogate wyżywienie.Wszędzie jest zachowana sterylność. Uprzejma obsługa. Gorąco polecam.
Częsty problem z windami. Słabe animacje wieczorowe.
Wspaniałe 2 tygodnie, byłam już w kilku tunezyjskich hotelach jednak Mariana Pałace spełnił moje oczekiwania w 100% hotel zadbany czysty, obsługa dbająca o gościa, kuchnia urozmaicona, każdy znajdzie coś dla siebie, świetne animacje, zamierzam wrócić tam za rok .POLECAM
Czysty, blisko plaży
Polecam ten hotel. Jest luksusowy czysty i zadbany. Obsługa z pewnością umili czas w hotelu swoją uprzejmością. Blisko do Portu El Kantaoui, więc śmiało można wybrać się po za teren obiektu i ciekawie spędzić czas. Pokoje czyste zadbane z dużymi i wygodnymi łóżkami. Dla osób lubiących relaks i spokój ten hotel z pewnością będzie strzałem w 10! Sprawdzi się idealnie dla par, ale także dla osób starszych.
luksusowy, zadbany i czysty, blisko Port El Kantaoui, bardzo miła obsługa
mały basen w porównaniu do wielkości obiektu
Polecam. Jedzenie dobre( mięsa: kurczak, indyk, ryby, wołowina, owce), sałatki, ciasta, owoce, lody, pizza. itd. smaczne hotel zasługuje na 5* afrykańskich :) Pokoje bardzo ładne eleganckie. dwa baseny z słoną woda i słodką za nimi bezpośrednio plaza. blisko port el kantanoui. Polecam do Souse taxi (7 dinarow) do portu, pochodzić po medinie, pytajcie też o general magasin (market) jest przy porcie w Souse 200m od niego. Animacje ok. Obsługa nie prosi o napiwki jak w egipcie. jesli zostawicie kilka dinarow kelnerowi możecie liczyć np na ladnie przysttrojony kwiatami stolik Hotel zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla pary czy jako miejsce wypadowe,a dla osob nie lubiących siedzieć polecam podróże pociągiem z sosue lub kala seghira. (taksi do train station i dalej pociągiem) uwaga mogą miec opóźnienia i często maja. Ps. nie dajcie sie naciągnąć na ceny np quady, statek itd cena startowa dzielona przez dwa :) i tak większość. Dobra cene uzyskacie dopiero odchodząc od negocjacji. wykaz zainteresowanie ale... nie.... moze jutro i odchodź. Ps2. Pamiętaj jeśli miejscowy ma interes w czyms nie poleci ci najlepszej opcji tylko ta na której zarobi :) np powie ze podróżowanie pociągiem niebezpieczne, ale ma kolegę z taxi :)
dobre jedzenie darmowe wifi ładne pokoje mila obsluga
wifi czasami wolno działało (dużo osob) i w pokojach nie zawsze jest zasięg -dla mnie nie wada bylo za free