Pobyt się udał. Dziennie sprzątane także pokoje czyste. Jedzenie jak w każdym hotelu na takich wczasach zależy kto co lubi. Woda w jednym basenie słodka w drugim słona. Kelnerzy się uśmiechali jak się im dało napiwek a za 4 dni potrafili cię minąć jak obcego jak nie dostali.
Blisko plaża
Bez napiwku nawet ciężko o stolik żeby zjeść obiad. Ogólnie wszyscy chcą tam napiwki za wszystko. W drugim tyg dziennie na plaży były osoby spoza hotelu (znajomi albo kelnerów albo ratowników) także zawsze jakieś leżaki były przez nich zajęte a goście hotelowi szukali miejsca. Mały wybór drinków i duży problem z mohito. Piwo dramat
Polecam hotel osobą ceniącym spokój w miejscu wypoczynkui i bliskość wszelkich możliwych rozrywek.Cicha spokojna plaże idealna na długie spacery o każdej porze dnia.Przy basenie dużo leżakow nawet w południe każdy znajdzie coś dla siebie.Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone,ale do kolacji (obowiązkowo)należy zamawiać napoje bo inaczej kelnerzy są nie sympatyczni.
Świetne miejsce na wakacje z rodzinką! Trafiliśmy tam poprzez ofertę last minute od Itaki... na prawdę świetne miejsce :) Dzieciaki się wybawiły, a my z żoną troche się poopalaliśmy na plaży, która swoją droga jest bardzo bisko hotelu. Jedzenie też polecamy - nawet nasze niejadki dały rade :)
Przeważającą część gości stanowią Anglicy, są także Francuzi, Niemcy, Tunezyjczycy... Polacy w tym wszystkim to zaledwie ułamek. Hotel kameralny i spokojny, choć nie brakuje w nim rodzin z dziećmi, jest jednak bardzo miła i przyjazna atmosfera. Hotelowi przydałby sie może mały remoncik tu i ówdzie, ale są to raczej drobne detale, które nam nie zkłóciły przyjemności wakacji. Pokój z widokiem na basen i morze dostaliśmy za drobną opłatą 10$ uśmiech. Duży brodzik dla dzieci, plac zabaw nieco kiepskawy, ale piaskownica ... super!!! ;-) Morze tak czyste że widać lakier na paznokciach kiedy stoi się po szyję w wodzie :-) Na plaży nie ma natrętnych handlarzy ponieważ obsługa wszelkie próby nagabywania gości od razu kwituje interwencją - więc handlarze chodzą wyłącznie brzegiem morza. Zaskoczyła nas obsługa... zakładaliśmy natarczywość i wyłudzanie napiwków, a tymczasem wprost przeciwnie... zostawialiśmy napiwki z włsnej woli, bo byliśmy zawsze bardzo miło traktowani zarówno podczas posiłków, jak i przez bardzo smpatyczną panią pokojówkę, która wręcz nie mogła przejść żeby nie dać cześć małemu (byliśmy na wakacjach z 1,5 rocznym synkiem), albo się z nim przwitac (pozostała obsługa reagowała na dziecko bardzo podobnie). Nie mamy zastrzeżeń co do czystości, pokój byl sprzątany w stopniu wystrczającym, absolutnie nic nam nie zginęło. Jeśli chodzi o posiłki to śniadania są w zupełności wystarczające - francuskie rogaliki, bułeczki z czekoladą i miodem, spory wybór płatków i chrupek, ciasteczka, dżemy (polecam figowy), sałatki, serdelki, ziemniaki, bekon, tosty, pieczywo, oraz bufet przygotowywany przy gościu - jaja na mięko, twardo, jaja sadzone, omlety z szynką, serem, pietruszką, cebulką, gofry... kawa nedzna (mieliśmy naszą 3w1 i czekoladę na gorąco w saszetkach - prosiliśmy tylko o wodę). Kolacje to natomiast prawdziwa uczta - obfity wybór dan włoskich, makaronów z sosami, ravioli, sałatek, zapiekanych warzyw, bardzo smacznych ryb! codziennie było także mięso pieczone, grilowane,gotowane, pieczone specjalnie male placuszki i dwie zupy do wyboru, a do tego przepyszne ciasta, owoce (wszystko dojrzałe) i lody z gorącą czekoladą... wszystko przepyszne!!! Podobnie zorganizowana przez hotel kolacja berberyjska - na polach golfowych wokół hotelu, z wielbłądami, ludową orkiestrą pokazami tańca... a do tego ta kuchnia... Kelnerzy mili nie narzekaliśmy na obsługę. Do posiłku woda mineralna 1L 2 DT, piwo 3,5 DT, Fanta, Cola 2 DT. Bardzo dużym atutem hotelu jest jego położenie - jest niemal w centrum, ale zachował swoją kameralną atmosferę. W samym hotelu życie wieczorne jest raczej spokojne, od 21 zaczyna się jakiś program artystyczny przy basenie, ale raczej mało krzykliwy - przygrywa zespół, wieczorki karaoke, pokazy fakirskie itp. można także posiedzieć sobie w kawiarence mauretańskiej przy fajce wodnej, lub saczyć drinki w którymś z barów. Ogólnie hotel polecamy wszystkim, którzy chcą odpocząć a nie odpowiada im gwarność hoteli familijnych, tu oprócz rozrywek dostaną także kameralną atmosferę i uświadczą magii Port El Kantaoui. Wspaniała obsluga, piękne wnętrza, wyśmienita kuchnia i doskonałe położenie to największe atuty hotelu Marhaba Palace.