Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona ok. 300 m od hotelu.
Świetne możliwości komunikacyjne: przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.
Dobre położenie: ok. 5 km od Heraklionu, ok. 10 km od lotniska.
Hotel w pełni zasługuje na 4 gwiazdki. Wybraliśmy opcje AI z dzieckiem 5 latkiem i to byl strzal w 10. Ale po kolei. 1. Pokój. Dostaliśmy superior z dostawka w drugiej części hotelu inny budynek. Pokój chyba po generalnym remoncie wszystko nowe albo tak zadbane. Łóżko jedno złączone z dwóch. Mega wygodne. Ściany jak nowe pomalowane bez zacieków plam pleśni itp. Podłoga tak samo. 2. Tv w pokoju wiadomo tylko naziemna, ale to nie problem . 3. Łazienka z prysznicem. Prysznic za ścianka szklana. Całość nowa zadbana czysta bez pleśni itp może nie największa, ale z przyjemnością się wchodziło nie odstraszała ot schludnie zadbanie elegancko 4. Klimatyzacja w cenie. Cicha, sprawna, bezzapachowa 5. Balkonik z widokiem na resztę hotelu w oddali góry, prześwit morza i dachy sąsiednich budynków plus dwa krzesła i stolik 6. Reasumując zakwaterowanie 4 gwiazdki. Cały ten budynek chyba po generalnym remoncie. Inne pokoje bo jak były puste widać że takim samym standardzie. Do wymiany jeszcze drzwi ale to nie rzutowało. Zaznaczam że to nie dotyczy głównego budynku tam nie wiem jak jest. 7. Główny budynek gdzie byliśmy to lobby bar, recepcja i restauracja. 4 gwiazdki tak jak powinno być 8. Jedzenie w wersji AI. No cóż przytyłem. Więc dużo smacznie i różnorodnie. Wiadomo że część dań potraw się pwtarzala ale główne danie codziennie przez 7 dni inne. Jedzenia nie brakowało jadłeś ile chciałeś i co chciałeś. Brakowało obsługa po chwili donosiła. 9. Basen bardzo duży i niestety jeśli ktoś leci z 2 czy 3 latkiem musi zakupić rękawki kamizelkę bo basen od 1 do 3 metrow. Woda letnia ale w morzu zimnieksza. Wokół basenu leżaki za free wiadomo rezerwowane od rana ale zaszw było miejsce bo hotel posiada ogród z palmami i leżakami. Basen czysty zadbany 5. Przekąski i drinki w snack pool barze bez ograniczeń. Standard hot dog, hamburger, pita, gyros, kanapki frytki, naleśniki. Nie wszystkie na raz po dwa rodzaje codziennie. W sam raz dla dziecka i duży też skorzysta 6. Obsługa bezproblemową, zero arogancji itp przodem do obywatela. 7. Lokalizacja ma swoje plusy i minusy. Przy głównej drodze jak w Mielnie. Ale odgłosy nie docierały do nas do pokoju. Sklepiki stragany restaurację wypożyczalnie aut itp itd. 8. Plaża to 350 do 400 metrów od pokojow. Trzeba przejść przez główna drogę zero problemow i przemknąć pomiędzy hotelami ścieżka. Bezproblemowe. Ale plaża z leżakami tylko dla gości z innych hotelów tych przy plaży. My trafiliśmy że wiało okropnie więc czerwona flaga i leżaki były wolne więc mozna było wypożyczać. Woda nie jak z reklamy ale czyszczą niż w baltyku. Ale może troszkę zimnieksza. Ogolnie lepiej wsiąść w MZK i pojechać godzi e na piękniejsze plażę 10. Atrakcje dla dzieci hmm mini plac zabaw stół do ping ponka, boisko do koszykówki, płatne bilard i kuleczki
1. Standard pokoju 2. Wyzywienie 3. Obsługa 4. Kuchnia 5. Lokalizacja dla tych co nie tylko siedza ale zwiedzają
1. Lokalizacja dla tych co siedzą na miejscu 400m do plaży i są ładniejsze plażę na Krecie.
Hotel bardzo fajny, świetna lokalizacja i co ważne szybki transfer ponieważ hotel jest ulokowane ok 10 km od lotniska. Jest to szczególnie ważne jak jedziemy na wakacje z malymi dziećmi.
Położony blisko lotniska w atrakcyjnej okolicy. Posiada udogodnienia dla dzieci. Z hotelu są piękne widoki na góry.
Hotel spełnił moje oczekiwania jest położony w atrakcyjnej okolicy, która jest świetną bazą wypadową do zwiedzania.
Bardzo fajny hotelik na wyjazd rodzinny z dziećmi - okolica spokojna, cicha, blisko plaży a zarazem w niewielkiej odległości od centrum.
Jedzenie bardzo dobre, dużo, bez ograniczeń.
Obsługa bardzo sympatyczna, miła, uprzejma i wiecznie uśmiechnięta - szczególnie serdeczna i wyrozumiała w stosunku do dzieci.
Chciałabym podzielić się wrażeniami z pobytu na Krecie. Pokoje jak na 3 gwiazdki były OK. Jeśli chodzi o wyżywienie to katastrofa. Dobrze, ze byłam tylko tydzien, poniewaz po 4 dniu miałam serdecznie dość tak kiepskiego jedzenia. CODZIENNIE TEN SAM PLACEK I TE SAME DWA RODZAJE MARNYCH CIATECZEK! PASKUDZTWO! Jedzenie tez nieapetyczne i przez cały tydzień te same obrusy z plamami (na których serwowano dania ) Napoje takie jak Coca-Cola czy Sprite z jakichs baniaczków do oryginałow im daleko! Nie polecałabym All Incl. Spokojnie mozna zjesc smacznie na miescie! A PAN BARMAN "POLIGLOTA" ( SZCZERZE MOWIAC JEGO ZNAJOMOSC JEZYKOW JEST BARDZO PRYMITYWNA! ) ZAGLADA DO KIELISZKOW I KONTROLUJE CZY WSZYSTKO DANA OSOBA WYPILA INACZEJ NIE DOSTANIESZ NOWEGO DRINKA DO WYPICIA ,WIEC UWAGA! DOPIJ DO KONCA DRINKA BO NOWEGO NIE POSMAKUJESZ ! SKANDAL!!! Brak disco w hotelu, nic sie nie dzialo NUDA!
Jak na trzy gwiazdki - OK. Obsługa w restauracji i w barach przyzwoita, zawsze uśmiechnięta, może tylko barman w barze w hotelu trochę krzykliwy - ale dodawało to uroku. Natomiast w barku przy basenie urocza dziewczyna gotowa gościom nieba przychylić. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki zmieniane co 2 dni. Klimatyzacja indywidualna, lodówka, telewizor, radio, telefon, balkon z krzesełkami. Basen ze słoną wodą - glębokość od 1 do 3,5m! Może brakować brodzika dla dzieci, co jednak przy słonej wodzie chyba nie byłoby dobrym pomysłem. Plac zabaw maleńki z zabawkami nie pierwszej młodości, ale na tyłach hotelu duży kompleks z basenami, zjeżdżalniami dla dzieciaków. W restauracji foteliki dla maluchów. Wyżywienie smaczne i dużo. Napoje o 'dziwnym' smaku, ale nie spotkałam się jeszcze nigdy z dobrymi napojami w hotelowych restauracjach. Dojście do plaży może budzić zastrzeżenia, ale dla wybrednych parę kroków dalej jest szeroka alejka wyłożona kostką. Plaża piaszczysta, łagodne zejście do morza. Sama Amoudara cicha, spokojna. Nie jest to miejsce dla osób lubiących głośną i późnonocną zabawę.
Pokoje niechlujnie urządzone, brak lodówki, TV, radia, klimatyzacji. Żałują nawet kawałka mydła do łazienki czy szklanek na napoje. Lóżka z betonowu, posadzka z kamiennych płyt zatopionych w beton. Plaża brzydka z szarego żwiru.
Byliśmy do połowy lipca 2007. Hotel czysty i zadbany jak na 3* w sam raz. Jedzenie wydaje się ok przez pierwsze 2-3 dni potem monotonia i zatyka prze wejściu na stołówkę. Na plażę blisko wystaczy kupić Frappe za 3 EUR i leżak ma się na cały dzień. W basenie słona woda szczypie w oczy niezbędne okularki. Położenie doskonałe, wszędzie blisko, tanie delikatesy w lewo od hotelu. Warto wypożyczyć samochód i zjechać wyspę minimum 3 dni. Piękne niezapomniane widoki. Nie polecam lunch boksu. All Incl. się nie opłaca chyba że ktoś codziennie pije dużo alkoholu. Zdecydowanie lepiej iść do knapki na lunch lub zjeść pysznego hamburgera na plaży. Frytki na plaży 2 EUR, Cola w puszce tyle samo, leżaki na południu wyspy 5EUR, lunch dla 2 osób z dzieckiem do 50EUR.
Do poniższych uwag warto dodać, że wczasowicze powracający do Krakowa (godz. 00.40) mają większość dnia bez świadczeń hotelowych. Doba hotelowa kończy się o godz. 12 i tyle pomimo, że przyjechało się w nocy (loty z Krakowa zawsze są opóźnione), więc uczciwie byłoby napisać 13 i pół doby. Pozostaje jeden posiłek popołudniowy do wyboru. Poza tym fatalna (!) akustyka, wszystko słychać w pokoju z korytarza, a wracających podpitych turystów nie brakuje, więc trudno powiedzieć, że hotel jest kameralny bo nie jest. W sezonie jest ok. 500 osób. Nieprawdziwe są informacje o 120 pokojach bo jest ich więcej po rozbudowie hotelu, łatwo policzyć po ilości okien :)
blisko do plaży, dużo miejsca przy basenie i na łączce, blisko lotniska, w pobliżu bogata oferta najmu aut
dość stara winda - korzystaliśmy z niej 2 razy, w międzyczasie tylko ze schodów - na szczęście tylko 3 piętra ;-)
Zacznijmy od plusów Hotel czysty, obsługa bardzo miła Największym plusem jest przepyszne jedzenie, w hotelu serwowane są przysmaki greckie łącznie z owocami morza w wybrane dni Duży basen przed hotelem jest czysty i zawsze znaleźliśmy leżaki Plaża około 200 m dużą i szeroka ale piasek Ala zwirkowaty i ciemny Na plaży dużo ludzi i prasoli z lezakami Hotel Tak naprawdę ma 3 gwiazdki Okolica to trochę ruchliwa ulica trochę to słychać ale za to wszędzie jest blisko Ogólnie jesteśmy zadowoleni
Pyszne jedzenie
Ma trzy gwiazdki dużo ludzi
Hotel czysty. Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Blisko wszędzie. Przemiła obsługa. Duży czysty basen z ratownikiem. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Nie ma się czego doczepić .
1.Pyszne i urozmaicone jedzenie 2. Lokalizacja /blisko lotniska i samo centrum Ammoudary/ 3. Obsługa 4. Czystość
Nie ma według mnie
Polecam wszystkim hotel Marilena na Krecie oraz wakacje.pl za organizację
Piękny duży i czysty basen. Rewelacyjne posiłki urozmaicone, pyszne, wspaniała obsługa
W hotelu spędziliśmy dwa tygodnie w lipcu i jesteśmy z pobytu bardzo zadowoleni. Pokoje ładne, przestronne, codziennie sprzątane. Jedynie łazienka wymagałaby remontu.Klimatyzacja bez zarzutu, różnie było z internetem. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Posiłki smaczne, różnorodne, sporo owoców morza, grilowanych warzyw, przepyszne ciasta, bardzo dobre białe wino. Faktycznie dość często trzeba było czekać na wolny stolik, szczególnie w porze obiadów (12.15-14.15 - chyba trochę za wcześnie, dlatego większość gości przychodziła koło 14 i robił się tłok). W barze dzieciom bardzo smakował kebab z baraniny z frytkami i hamburgery :-) Wśród gości przeważały polskie i rosyjskie rodziny z dziećmi. Do plaży blisko, nigdy nie brakowało miejsc do leżenia, my najczęściej chodziliśmy z własnym kocem ale wolnych leżaków też było dużo. Niestety widok na plaży zepsuty przez kominy, nie wiem od czego, ale wygląda to trochę słabo. Tak samo przy hotelowym basenie zawsze znalazły się wolne miejsca, najczęściej na trawniku pod dającymi przyjemny cień drzewami. Sama Ammoudara to nic specjalnego-sklepy i restauracje wzdłuż ulicy . Brakowało miejsca, jakiegoś deptaku czy skweru, do wieczornych spacerów. Ale wracając do oceny samego hotelu to my jesteśmy z pobytu zadowoleni, bez obaw wrócilibyśmy jeszcze raz.
hotel czysty zadbany posiłki urozmaicone obsługa bardzo miła tak że byliśmy tym aż zaskoczeni polecam!!!
Czysto, miła i pomocna obsługa. Przepyszne, różnorodne jedzenie. POLECAM.
Pobyt w czerwcu 2017. Wbrew wielu opiniom pokój bez zastrzeżeń, czysto, brak jakichkolwiek robaków, klimatyzacja działała. Szprzątany codziennie, pościel i ręczniki wymieniane co 3 dzień. Basen ze słodką wodą od 1,5 m do 3m głębokości niestety brak zjeżdżalni. Leżaki dostępne bez problemu o każdej poże dnia. W barach serwują drinki takie jak Gin, Wódka, Whiski, Tequila, Raki, Ouzo, Piwo, wino. Jedzenie smaczne urozmaicone jedynie na śniadania mały wybór, jajecznica, parówki, szynka codziennie. Jedzenie dokładane na bieżąco, dla nikogo nie zabraknie nawet ciepłych dań. Wieczorem kolejka do kolacji i kolejka do baru nawet po 15 minut stania.. Na stołówce Urszula witająca gości w kilku językach, ogólnie bardzo pozytywna osoba. Jeżeli pokój nie spełnia czyjegoś standardu zamieniają na lepszy. Winda w hotelu. Oświetlone boisko do koszykówki, ping pong, bilard. 4 budynki w kompleksie najgorszy standard jest w budynku z tyłu kompleksu. Czasami tam jedzie szambem. Można reklamować. Przy wyjściu z hotelu postój Taxi i przystanek autobusowy. Autobus do Heraklionu co 15 minut. Autobus do Knossos co godzinę. Do plaży 7 minut pieszo. Leżaki na plaży bezpłatne wystarczy zamówić sok za 2,5 euro. Plaża piaszczysta i czysta. W bliskości pełno sklepików i tawern. Kilka kotów w w obiekcie ale odchodów nie spotkałem. Kilka wypożyczalni samochodów około 40 euro dzień. W hotelu głównie Polacy i Rosjanie ale były też inne narodowości. Naprawdę mieliśmy obawy po przeczytaniu wszystkich opinii ale bezzasadnie. Może niektórzy mają zbyt wygórowane wymagania jak na 3 gwiazdki. Lecieliśmy z biura Mouzenidis travel i bez problemów. Mają swoją linię lotniczą z darmowym poczęstunkiem na pokładzie. Rezydentka jak zwykle zainteresowana raczej sprzedażą wycieczek ale i też nie oczekiwałem od niej nic innego. Polecam ten hotel i te biuro podróży i nie warto tak dosadnie wierzyć niepochlebnym opiniom a sprawdzić na własnej skórze.
Bliskość plaży, komunikacja, sklepy i tawerny,czysto
brak animacji, brak zjeżdżalni wodnych
Hotel nie jest zły , mieliśmy pokój superior z widokiem na góry, czyściutki bez Żadnych zastrzeżeń. codziennie sprzątany. łazienka czysta. nie było żadnego robactwa, tylko komary. Basen tez był czysty. Jedzenia bardzo dużo tyle ze cały czas to samo praktycznie. Alkohol jak to w inclusiv . obsługa bardzo miła. Ogólnie polecam hotel ja jestem zadowolona. wszędzie blisko. Polecam trochę pozwiedzać , wycieczki z biurem słoneczna kreta;) Ogólnie daje takie 3,5 *
Blisko do plaży. Blisko sklepiki, restauracje, tawerny. Przy hotelu przystanek autobusowy i postoj taksówek. Blisko do lotniska 5 km
kolejki do stołówki trzeba sie naczekac na stolik ok 15 min. brak przekąsek. Niemiła obsługa przy barze kolo basenu.
Ogólnie z wyjazdu jestem zadowolona. Byliśmy poza sezonem - połowa października z małym dzieckiem wiec nie korzystaliśmy z wielu rozrywek. Hotel znajduje sie blisko plazy wystarczy prEjsc prEz drogę i ominąć hotel lub pobliskie sklepiki. blisko mieliśmy rownież do przystanku autobusowego. Oprócz małych sklepików jakieś 15 min drogi i mamy lidla :) , jest apteka , kilka kawiarni , puby. Na terenie hotelu mamy basen głownie do pływania, boisko do kosza czy tez pogra. W tenisa stołowego , jest te płac zabaw ale raczej zaniedbany i brudny do tego kocie odchody, obsługa bardzo miła zwłaszcza Urszula zawsze uśmiechnięta i bardzo sympatyczna , posiłki to rożnie jeśli chodzi o ilośc to sporo , ale nic nadzwyczajnego, mieliśmy ofertę All inclusive wiec napoje , alko, i owoce (pomarańcze , jabłka i grejpfruty) w cenie, proponuje zabrać coś na KOMARY , mozna wynająć samochód i troszkę pozwiedzać:)
Blisko plazy oraz przystanku autobusowego, basen, mozna skorzystać z boiska do koszykówki, pograć w tenisa stołowego, w pobliżu znajdują sie małe sklepiki oraz ok 15min drogi lidl, bary, restauracje,
Płac zabaw dla małych dzieci zaniedbany, brudny, bezpańskie koty przesiadające w holu oraz na tarasie i niestety w stołówce (były dokarmiania przez niektórych gości), basen raczej dla os pływający a nie dla małych dzieci
Hotel bardzo przyjemny, pokoje sprzątane codziennie, obsługa miła, przyjazna i chętna do pomocy. Jedzenie bardzo dobre, plaża piaszczysta ok 300 m od hotelu, leżaki darmowe jak kupi się coś w barze. Jest to 3* hotel za nieduże pieniądze, więc nie wiem dlaczego niektóre opinie są takie jakby ktoś opisywał hotel 5*. To jest Grecja i taki standard jest ok.
Blisko lotniska, blisko ładnej plaży, super jedzenie.
Dobre położenie hotelu , krótki transfer z lotniska, przystanek autobusów podmiejskich przy hotelu, połączenia do Heraklionu (1,50 euro) co 15 min.do północy. Całodzienne bilety na autobus do Knossos (5 euro). Hotel czysty. Codziennie sprzątany. Jeśli chodzi o jedzenie każdy znajdzie dla siebie i dziecka codziennie coś co lubi: ryby, mięso, warzywa, owoce. Przy hotelu basen - odległość do morza 100 metrów. Plaża wąska piaszczysta.
wg. standardów hotel powinien mieć jedna gwiazdkę mniej :)