Marina Lodge Port Ghalib

4.3

Hotel świetny – jedzenie pyszne i urozmaicone, plaża czysta i zadbana, a pokoje codziennie sprzątane i bardzo komfortowe. Obsługa miła i pomocna, idealne miejsce na udany wypoczynek!

Wspaniałe miejsce na odpoczynek. Cudowna plaża przy hotelu. Bardzo dobry basen na terenie hotelu. Rozmaite posiłki, różne napoje dostępne.

Świetny hotel budżetowy ze wspaniałą atmosferą. Doskonałe działa wi-fi. Piękna plaża, animacje, czysto i wspaniała obsluga. Polecam

Hotel przyzwoity. Brak co prawda złotych klamek ale dla nas był super. Pokoje duże, urządzone w stylu marokańskim codziennie sprzątane. My mieliśmy pokoje na parterze przy scenie, gdzie odbywały się animacje, więc w godz. 21-23 było trochę głośno. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Każdy znajdzie coś dla siebie. I nie słuchajcie tych, co piszą, że nie było co jeść. Pyszne twarożki na śniadanie (ten z pomidorem po prostu super). Różnorakie ryby i mięsa na obiad i kolację, dużo owoców i słodyczy (mniam). Kilka razy kolacje były serwowane na zewnątrz. Miało to swój urok, szczególnie po zmierzchu. dwa baseny na różnych poziomach. Zawsze znalazło się wolne leżaki. W ciągu dnia różne zajęcia dla dzieci i dorosłych. Plaża hotelowa oddalona od hotelu (niecałe 5 min. spacerkiem) ale zaraz przy brzegu jest rafa koralowa. Przydadzą się buty do wody i maska do snurkowania. Na plaży bar. Można zjeść i napić się zarówno kawy, herbaty jaki i zimnych napojów i drinków. Obsługa hotelu bardzo uprzejma i miła. Polecam zapisać się na masaże. Będzie ktoś chodził i zapraszał. Ogólnie hotel na 5-.

To mój 7 raz w Egipcie. Hotel kameralny, jeśli szukasz wakacji Aby spędzić je w spokoju i słońcu to polecam. Dużo rodaków. Obsługa bardzo miła, dbają o czystość jak tylko się da. Powiem szczerze że lecąc i czytając opinie wcześniej nie oczekiwałam cudów a jednak miło się zaskoczyłam. Blisko do Mariny gdzie można wyskoczyć do restauracji. Transfer z hotelu ekspresowy - o 15 wylądowaliśmy w Marsa a o 15:45 byliśmy już na leżakach w hotelu :) plaża nowa czysta - jednak jeśli są tu miłośnicy snurkowania to oka nie nacieszą, rafa martwa. Trochę rybek nic poza. Jedzenie, jak ktoś pisze że monotonne to kompletnie tego nie rozumiem. Oczywiście na śniadania to samo jak w każdym hotelu tzn. Omlet, jajka, płatki, jakieś naleśniki etc ale zawsze świeże sałatki, jedzenie też smaczne. Kolację i obiady były urozmaicone, ja głodna nie chodziłam. Animacje - takie sobie, ale coś tam jest. W hotelu brak tłoku. Dla mnie na plus. Gdybym trafiła fajnego lasta, zapewne bym tu mogła wrócić :)

Nazwa  Marina Lodge Port Ghalib
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, nurkowanie, parking

Luksusowa marina z restauracjami i sklepami

Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem

Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię

4.3

Wyświetlono 186 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Baseny Plaża Jedzenie Obsługa

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Obsługa na wysokim poziomie, posiłki bardzo dobre i urozmaicone.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Plaża, obsługa, czystość

Wady

Jedzenie, choć głodni nie chodziliśmy, z 30 dań da się wybrać coś dla siebie

Dorota

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Fajne duże pokoje. Dużo zieleni, Bardzo dobre jedzenie. Miła i uczynna obsługa.

Wady

czasami zdarzało się, że do pokoju (mieszkaliśmy na parterze) wchodziły pająki.

Zuzanna

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Obsługa Czystość Blisko lotniska Czyste baseny Kameralny klimat

Wady

Brak rafy

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel niewielki, bardzo przyjemny, pokoje przestronne, czyste, miła obsługa, posiłki smaczne, ładna, nowa plaża z widokiem na Port

Zalety

Kameralna atmosfera, cisza i spokój, blisko lotniska

Wady

Słabe animacje

ASIA

Pobyt - Lipiec 2025

Pokój ładny aczkolwiek widać że ma już parę lat. Było trochę problemów z klimatyzacją. Tak to ładny widok z pokoju.

Zalety

Ohana w której mogliśmy wykupić wycieczki statkiem ze snurkowaniem i nurkowaniem Super pracownicy. Obsługa hotelu bardzo miła i zawsze chętna do pomocy. Pracownicy hotelowi zawsze uśmiechnięci.

Wady

Tak na prawdę to odległość od portu ghalib. Łódką albo taxi na drugą stronę można się dostać. Bufet pozostawiał sporo do życzenia.

Gracjan

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy wspaniały czas w tym orientalnym hotelu w Egipcie. Mimo że obiekt jest w starszym stylu, robi świetne wrażenie – wszystko jest czyste, zadbane i utrzymane z dbałością o szczegóły. Klimat miejsca naprawdę wyjątkowy! Bardzo dużym atutem są świetnie zaprojektowane baseny z dobrze funkcjonującymi barami – idealne miejsce na relaks w ciągu dnia. Jedzenie bardzo zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie – od lokalnych dań po bardziej europejskie propozycje. Na szczególne wyróżnienie zasługuje obsługa w stołówce – przemiła i pomocna. Szczególne podziękowania dla Mahometa i Ahmeda – profesjonalni, życzliwi i zawsze uśmiechnięci. Hotel to świetny wybór zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i osób szukających rozrywki. Jeśli ktoś ma ochotę na więcej wrażeń, może skorzystać z kursującej motorówki na drugą stronę portu – tam jest gwarno, głośno i bardzo rozrywkowo. Ogólna opinia jak najbardziej pozytywna – polecamy z całego serca! 😊 Pozdrawiamy.

Gosia

Pobyt - Lipiec 2025

Plusem hotelu jest jego lokalizacja. Jeżeli ktoś szuka spokoju to zdecydowanie tam to znajdzie. Port Ghalib w bliskiej odległości ale byłam tam tylko raz i wystarczy. Jak dla mnie za dużo tam się dzieje.

Zalety

lokalizacja, baseny, ładne otoczenie, miła obsługa

Wady

W niektórych miejscach było brudno. Przy basenie lepiej się położyć na leżakach z dala od trawnika, ponieważ podlewają go śmierdzącą wodą. Nachalni ludzie, którzy oferują masaże, dodatkowo płatną kolację bądź snoorking ( jedynie pobyt w basenie dawał chwile oddechu od nich) Jedzenie poprawne. Mimo rozpisanego planu dnia wieczorami często nic się nie działo.

Maciej

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo dobry hotel w spokojnej okolicy, z pięknym widokiem na marinę.

Pobyt - Czerwiec 2025

Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym hotelu. Usytuowany jest bardzo dobrze. Piękna rafa gdzie można zobaczyć ośmiornice, krokodylą rybę,mnóstwo kolorowych rybek, żółwia i jak się ma szczęście to nawet podpłyną delfiny. Jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne, obsługa na restauracji na najwyższym poziomie. Barman Mohamed (...) bardzo profesjonalny, potrafi zrobić niesamowite koktajle jak dla dzieci tak jak i pyszne drinki dla dorosłych. Jest niesamowity i widać że lubi swoją pracę. Bardzo polecamy dla rodzin które nastawione są na pobyt w spokojnym miejscu. Można popływać w basenie i się powyglupiac, można zaobserwować piękna rafę i poleniuchować na plaży. Polecamy również wycieczki z Ohana Divers z hotelu, bardzo dobra obsługa i dbają o klienta. Czego chcieć więcej. Polecamy!

5.9
Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel położony 10 minut od lotniska z widokiem na Port Ghalib, do którego można dopłynąć wodną taxi 2$ od osoby w jedną stronę, niestety ostatni powrót jest o 23.00 i o tej godzinie kończy się all, więc za drinka trzeba zapłacić. Hotel raczej dla osób mało wymagających i bez dzieci, bo jest zbyt mało tutaj dla nich atrakcji, a woda w basenie zimna. Pokoje w stylu egipskim, codziennie sprzątane, tam również działa Wi-Fi, co jest dużym plusem tego hotelu. Obsługa sympatyczna i pomocna. Jedzenie dobre, zróżnicowane, a Szef kuchni bardzo dba o gości.

Zalety

Spokój na plaży od muzyki, piękna rafa przy plaży.

Wady

Zimna woda w basenie

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2025

Pokój utrzymany w stylu arabskim, ładne wnętrze choć łazienka nie bardzo

Zalety

Fajne baseny I miła obsluga

Wady

Dookoła pustynia nie ma gdzie wyjść na spacer wieczorem

Włodzimierz

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel jak na tą cenę jest ok obsługa hotelowa widać że się stara, WiFi dobrze działa - jest w cenie, jedzenie zawsze jest coś do wybrania głodny nie będziesz

Zalety

Plaża nowo otwarta, super przekąski

Wady

Wadą jest Barman w barze przy basenie nie wysoki w okularach nazywa się Ramadan jak zamawiasz piwo to z pod lady wyjmuje kubek do połowy wypełniony wodą i dolewa piwo i inne alkohole jest to samo - patrzeć na łapy i zero napiwku,

JERZY

Pobyt - Czerwiec 2025

(...) hotel ma swój urok, baseny, leżaki przy basenach i na plaży, można było bez problemu znaleźć miejsca. Codziennie sprzątane pokoje, obsługa sympatyczna i uczynna. jedzenie do wyboru, każdy znalazł coś dla siebie(oczywiście malkontenci co jadają na śniadania kawior popijając szampanem będą narzekali).W każdym pokoju sejf i woda codziennie świeża uzupełniana przez osoby sprzątające .

Zalety

Czystość w pokojach i częściach wspólnych, Wi-Fi w pokojach, przy basenach i na plaży, oryginalne pawiloniki na plaży, morze ciepłe i czyste, dla snurkujących rafa dostępna z plaży. Obsługa, kelnerzy, barmani, kucharze, animatorzy bez zarzutu.

Wady

Jedyną wadą było zachowanie naszych rodaków ,przekleństwa ,wulgaryzmy na porządku dziennym, obojętnie czy mężczyzna czy kobieta ,młodzi, starsi żadna rozmowa bez wulgaryzmów nie mogła się odbyć, obojętnie, plaża, basen, stołówka czy bar ze wszystkich stron przekleństwa. WSTYD POLACY.

Pobyt - Czerwiec 2025

Moje najwspanialsze wakacje dotychczas. Hotel cudny, klimatyczny, piękny styl orientu. Pokoje duże, przestronne, mają wszystko czego oczekuję od pokoju i jego wyposażenia. Bardzo czysto, sprzątane codziennie przez super uśmiechniętych chłopaków, którzy zaskakują kreatywnością w tworzeniu figurek z ręczników. Wywoływało to wielki uśmiech na mojej twarzy. Widoki wspaniałe, blisko do czyściutkiej prywatnej plaży, cudownie ciepłego morza o pięknym lazurowym kolorze i najważniejsze dla mnie to wspaniała rafa koralowa z możliwością snorkowania. Na plaży znajduje się bar hotelowy z dobrym jedzeniem, napojami, drinkami. Atmosferę tworzy wspaniała obsługa zarówno za barem jak i na samej plaży. Chciałam wyróżnić tutaj 2 fajnych ratowników, a w szczególności Mohamed (...)👍pomocny, przyjazny i zawsze uśmiechnięty. Duże brawa także dla pomysłowych i uśmiechniętych animatorów. Wracając do samego hotelu tam również jest wspaniała załoga ludzi takich jak barmani M. Shokry i Mansour mili, uśmiechnięci i zabawni „Zajebiści” i „ fenomenalni” ;). Jedzenie przygotowywane przez super kucharzy, którymi zarządza miły pan Adham. Zawsze pomocny, rozmowny i uśmiechnięty. Kelnerzy - super chłopaki👍 za dużo ich aby wymieniać z imion ale wszyscy są extra ekipą. Nad całą restauracją dobrze czuwa także szef pan Mohamed - serdecznie pozdrawiam. Na końcu chciałam podziękować pomocnemu i uśmiechniętemu personelowi na recepcji oraz panu Aymanowi za pomoc i przyjacielskie traktowanie gości. Kochani wszyscy jesteście wspaniali, hotel jest cudowny, spełnia wysokie standardy. Dopiero wyjechałam, a już chcę wracać ;) Serdecznie Was pozdrawiamy Agnieszka z córką Malwiną 😘

Zalety

Cudowny, przestronny, czysty, dobrze usytuowany, piękne widoki, wspaniała obsługa

Pobyt - Maj 2025

Hotel oceniam bardzo wysoko, jedzenie pyszne i dużo. Plaża blisko i przepiękna, nowo zmodernizowana i na bieżąco udoskalana, czysta, świetny bar z obsługą, dostęp do rafy. Pokoje sprzątane na bieżąco. Animację prowadzone przez super młodych ludzi. A pokaz ognia widowiskowy.

Zalety

Jedzenie pyszne Animacje Obsługa bardzo pomocna

Wady

Hotel delegowany raczej dla starszych osób

Oskar

Pobyt - Maj 2025

Hotel oceniam na 5,5-6/10. Nie można oczekiwać nie wiadomo czego jeśli to 4 gwiazdkowy hotel. Jedzenie monotonne- jedynie bronią się kolacją. Animatorzy nie szanują, że ktoś chce odpoczywać i przesadzają po prostu. Animacje są na bardzo niskim poziomie, a animacje dla dzieci nie istnieją. Hotel widać, że jest posprzątany powierzchownie. Hotel potrzebuje odświeżenie po tylu latach. Na plus lokalizacja oraz plaża naprawdę bardzo fajna rafa koralowa( lecz trzeba uważać bo brzeg nie jest czyszczony i można natrafić na szkła). Obsługa pomocna i za ,,dolara” wszystko załatwiają. Jeśli chodzi o zaplecze biura podróży- nie ma żadnego problemu z rezydentem oraz z transferem z lotnika do hotelu oraz z hotelu na lotnisku tu trzeba dać im dobrą ocenę 10/10 wszytko dobrze zorganizowane.

Zalety

Fajna plaża z rafą koralowa, która naprawdę może zadziwić (jest lepiej zachowana niż rafa na którą są organizowane wycieczki). Bar przy plaży ma lepsze jedzenie niż restauracja i to już o czymś świadczy. Obsługa jeśli czegoś potrzebowaliśmy szybko załatwiała potrzeby to trzeba odnotować. Plusem jest samo położenie hotelu- szybki dojazd z lotniska, łatwy i szybki dostęp do portu (2 minuty taxi wodną). Fajny jest basen oraz uczciwe drinki jak ktoś lubi, nie oszczędzają na alkoholu.

Wady

Animacje to jest jeden z minusów (niestety, trwają bardzo krótko są powtarzalne nie są atrakcyjne dla dorosłej osoby, o dzieciach nawet nie będę wspominał bo animacji dla dzieci nie ma). Jedzenie- smaczne lecz, też powtarzalne byliśmy 7 dni i codziennie miało się wrażenie, że jest to samo. Bardzo natarczywi animatorzy nawet jeśli ktoś odpoczywa to tego nie szanują. Hotel nadszarpnięty czasem widać, że potrzebuje odświeżenia w pokojach widać usterki i niedokładne czyszczenie.

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu był fantastyczny! Jedzenie było absolutnie przepyszne, a Szef kuchni zasługuje na szczególne wyróżnienie. Obsługa była na najwyższym poziomie - miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Mieliśmy pokój z pięknym widokiem i ogromnym balkonem, co dodatkowo umiliło nasz pobyt. Plaża była przepiękna - czysta, zadbana, z wygodnymi leżakami, ręcznikami i barem w cenie, co było ogromnym plusem. Gorąco polecam hotel Marina Lodge Port Ghalib.

Zalety

pokoje, jedzenie, czystość, obsługa, plaża

Nela

Pobyt - Maj 2025

Dla mnie super ,hotel i pokoje typowe w stylu egipskim trochę posunięte czasem ,ale czystość I położenie rewelacja ,własna plaża ,rafy naprawdę wspaniałe,bufet na plaży super ,obsługa dba o wszystko a nawet wiecej, jesli coś ci dolega typu ból brzucha itp zrobią ci specjalną herbatę czy zupkę,nie są natarczywi,coś dasz to dziękują ,uprzejmość na każdym kroku

Zalety

Położenie,czystość,uprzejmość,pokoje sprzątanie codziennie,coś zostawiasz to piękna niespodzianka typu łabądź lub słonik,na każdym kroku miła ,uśmiechnięta obsługa,jedzenie napewno każdy znajdzie coś dla siebie,nic dodać nic ująć ,wiadomo cena do standardu super

Marina Lodge Port Ghalib