Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: basen dla dzieci, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka.
Tylko 100 m do publicznej, szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 200 m od centrum kurortu, przy zielonym parku i promenadzie nadmorskiej.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, jogging, aerobik, sporty w wodzie, zabiegi w YHI Spa dla dorosłych i dla dzieci.
Pokój bardzo duży , czysto, łazienka bez zarzutu. Obsługa pomocna i sympatyczna. Walka była o leżaki przy basenie , przy dużej ilości gości niestety nie da się sprostać wszystkiemu. Na plaży dostęp do baru i leżaki można dostać bez problemu. Baseny do wyboru, jedzenia w brud . W samym sezonie niestety restauracja jest za mała i panuje chaos, bałagan, każdy się obija o każdego , walka o stolik. Największa zalet to Animatorzy .
Animatorzy , obsługa , pokoje
Brak leżaków przy ogromnej ilości wczasowiczów,
Wszystko super, jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu.
Czysto, miła obsługa, dobre jedzenie.
Hotel rewelacyjny .Zasługuje na 5 gwiazdek .Nie żałuję ani chwili pobytu w tym hotelu .Jedzenie obsługa na 6 gwiazdek ,bardzo czysto wszyscy uśmiechnięci .Bardzo bardzo polecam
Nie znam takich
Byłam z czteroletnim dzieckiem. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel ma wiele do zaoferowania. Nasze wakacje miały miejsce na początku czerwca, więc uniknęliśmy tłumów. Jeśli ktoś wybiera się na urlop w sezonie, rekomendowałabym wykupienie opcji level, gdyż na pewno będzie ciężko ze znalezieniem wolnego stolika w restauracji lub leżaka przy basenie.
Świetne baseny, plaża blisko, w barach all inclusive szeroki wybór napojów. Ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych, codziennie mini disco. Sympatyczny personel. Pracownicy recepcji dobrze mówiący po angielsku. Jedzenie było urozmaicone i z pewnością każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Brakowało mi trochę jacuzzi.
Hotel zadbany, czysty, pokoje duże i bardzo ładne duży bardzo ładna infrastruktura, baseny zjeżdżalnie fajnie położony - Jak na Bułgarię pozytywne zaskoczenie. Pierwsze 3 dni zaskoczyły pozytywnie smacznym jedzeniem, mimo ze wybór nie był wielki, niestety z początkiem czerwca czar prysł. Zbyt duże obłożenie hotelu, zjedzenie posiłku to była misja zero miejsca w restauracjach, ludzie nosili talerze do pokoju by zjeść, jedzenie surowe, nie dosmażone mięsa, kolejki pol godzinne po co kolwiek przy czym obsługa miała tempo jakby było 5 gości… totalna ignorancja. 3 dni zamknięte snaki z panini z powodu awarii, przy burgerach kolejka godzinna a kucharze robią bułki dla obsługi a nie gości. Zdecydowanie brakuje tam menadżerów bo nie widziałam nikogo. Obsługa była nie doświadczona, nie potrafili zrobić najprostszego drinka i niestety w większości nie mówili po angielsku. Hotel ma potencjał jednak nie polecam go w sezonie- już pierwsze dni czerwca były kiepskie nie chce myśleć co będzie w lipcu.
Położenie, pokoje, infrastruktura, czystość
Obsługa, przepełnienie, jedzenie
Hotel bardzo wielki ale bardzo szybko można w nim się odnaleźć czysty zadbany mimo bardzo dużej ilości turystów bałaganiarzy jedzenie bardzo dobre tłok na plaży i basenie ale leżaki można znaleźć bo hotel nietoleruje blokowania leżaka jak to czynią turyści wielu hotelach bardzo miły pobyt w tym hotelu polecam
Posiłki bardzo dobre Animacje ok czysto ja osobiście nie mam do czego się doczepić
Jak ktoś nie lubi dużej ilości ludzi z dziećmi co przekłada się na to że za dnia spokoju się nie zazna to hotel nie dla niego ale dla mnie to pozytyw
Hotel bardzo przeciętny jak na ogólne standardy. Opinie w głównej mierze zależą od wcześniejszych doświadczeń gości oraz poziomu, do jakiego są przyzwyczajeni. W mojej ocenie, jedzenie, które wychwala wielu gości, jest średnie i na pewno niegodne 5*, może 3 lub 3,5 (da się najeść, ale nie jest to nic specjalnego). Hotel w pierwszej chwili wydaje się luksusowy, ale z każdym kolejnym dniem odkrywamy kolejne niedociągnięcia i wady. Windy hotelowe są godne pożałowania, wolne i źle zaprojektowane oraz usytuowane utrudniają poruszenie się po budynku. Pierwszy raz odwiedziłem hotel z tak "publiczną" plażą i osobiście nie jestem fanem. Dostęp do morza uzyskujemy po zejściu schodkami, minięciu mikroskopijnej w porównaniu do innych hoteli sceny przeznaczonej do mini disco oraz wieczornego show, oraz przejściu przez publiczną promenadę. Znajdziemy się na małym wytyczonym z publicznej/należącej do innych hoteli plaży ze zbyt małą ilością leżaków, aby pomieścić wszystkich chętnych gości w godzinach szczytu. Samo morze bardzo przyjemne, temperatura wody letnia, a dno, mimo iż miejscami pełne dużych kamieni było w porządku. Ogromną zaletą Melia Grand Hermitage jest przemiła grupa animatorów, którzy wyraźnie starają się umilić gościom pobyt. Aktywności takie jak: water polo, wodna siatkówka, rzutki, łucznictwo, strzelanie z wiatrówki, siatkówka (pseudo)plażowa i inne podzielone są na godziny, gdzie grać mogą tylko młodsi (teoretycznie, lecz z wieloma wyjątkami) 10 - 16 lat oraz starsi - 16+. Zjeżdżalnie wodne (3 jeśli nie liczyć małego statku z dwoma zjeżdżalniami dla małych dzieci) otwarte są w stałych godzinach, JEDNAK nie wszystkie na raz, ciężko się połapać, kiedy która będzie dostępna. Basen zamknięty tj. w środku hotelu przebił moje oczekiwania, spodziewałem się klasycznego dla hoteli tego typu prostokąta z lodowatą wodą, zastałem natomiast całkiem ciekawy basen z podgrzewaną wodą na różnych głębokościach (120cm - 180cm - pochyłe dno) otwarty do godziny 20 - w porównaniu basen zewnętrzny czynny był do 18 30. Pokój hotelowy był większy, niż się spodziewałem i ładnie urządzony, zabrakło jednak czajnika, a dostawka (łóżko dodatkowe), które miało zostać wstawione, okazało się rozkładanym fotelem... (oczywiście po kontakcie z recepcją wstawiono nam prawdziwą dostawkę). Ekipa sprzątająca nie wykazała się dokładnością, za fotelem znalazłem parę smoczków dla dzieci, a pod łóżkiem okruchy, M&M's oraz plastikową miskę. Bary hotelowe znajdujące się przy basenie, na plaży oraz przy recepcji oferują spory, jednak tradycyjny, wybór alkoholowych oraz bezalkoholowych drinków, przy basenie znajduje się również stanowisko ze smacznymi i ciepłymi Panini oraz pseudoniemieckimi przekąskami — ziemniaczki z bekonem, kiełbaski etc. Podsumowując, w mojej ocenie, hotel nie zasługuje na 5*, jednak nie jest zły. W wielu aspektach powinien zostać zmodernizowany oraz poprawiony, natomiast mimo wad, wyjazd spędzony w Złotych Piaskach był bardzo przyjemny. Jeśli oczekują Państwo wybitnego jedzenia, nienagannej obsługi, lśniącego czystością basenu oraz perfekcyjnej czystości pokoi stanowczo odradzam ten hotel. JEDNAK, jeśli pragną Państwo po prostu wypocząć w ładnym miejscu, są gotowi przymykać oko na niedociągnięcia, uczestniczyć w dobrze przygotowanych przez wspaniałych animatorów zabawach oraz żywić się średniej jakości jedzeniem serdecznie polecam. Ogólna ocena pobytu 7/10
Wspaniała grupa animatorów, smaczne jedzenie W BARZE PRZY BASENIE, NIE W RESTAURACJACH, ładne pokoje, dobra lokalizacja .
Fatalny system wind, jedzenie niegodne 5*, mała plaża, mała scena do minidisco/show wieczornego.
Wielki kompleks. Można się zgubić. Mało intymności.
Dla biegaczy ważna informacja. Wybiegając głównym wejściem i kierując się pod górę obok bramek ochrony, policji do drogi glownej napotykamy tunel. Po przekroczeniu rozpoczyna się park, lasy, ściezki, leśne trakty. Oj można biegać nawet jak na zew. 35 stopni. Szlaki żółte, czerwone, zielone. Spokojnie można zrobić długie górskie wybieganie.
Moloch.
Polecam ! Hotel dla rodzin z dziećmi jak najbardziej , tyle animacji że dzieciaki na pewno nie będą się nudzić , zjeżdżalnie ,gry i zabawy dla dzieciaków no i Ci animatorzy WSPANIALI ! Hotel elegancki ,czysty , obsługa super. POLECAM wymagającym !
Hotel bardzo ładny,pokoje, łazienki duże ,przestronne, balkony za bardzo zabetonowane. Jeżeli ktoś lubi ciszę i spokój to polecam inny. W tym terminie cena za hotel była nie godna.
Hotel położony na środku Złotych Piasków , na spacery idealnie w jedną i drugą stronę. Na korytarzu stoją automaty z zimną i ciepłą wodą. Recepcja i hol bardzo duże z barkiem z kanapami, z miłą obsługą.
W hotelu jest dużo ludzi co wiąże się z kolejkami na stołówce. W moim terminie często była zepsuta winda i też były kolejki😊. Hotel położony jest na wzniesieniu, widok ładny, ale idąc od morza trzeba pokonać kilkadziesiąt schodków, lub podejście pod górkę, dla starszej osoby może być problem. W pokoju brakuje czajnika. Od strony morza od samego świtu przeraźliwie skrzeczą mewy, proponuję zabrać zatyczki 😊
Hotel i pokoje de lux!!! Jedzenie też bardzo dobre i urozmaicone, za wyjątkiem towarzystwa, które w przeważającej części to bardzo głośni Rosjanie:-(( Ale jakoś to znieśliśmy... Ogólne wrażenia z Bułgarii bardzo dobre, pogoda też dopisała, a morze cieplutkie. Jedynie ceny w sklepach już nie są takie, jak były kiedyś, ponieważ w tej chwili są już bliższe zachodowi.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Jest idealny dla rodzin z dziećmi, bardzo dużo fajnych animacji.
położenie, pokoje, posiłki, obsługa, czystość, atmosfera
Kryty basen 15.30 - 18.30 mógłby być do 21 ,22
Hotel jest dosyć duży ale szybkie windy i dobra organizacja powodują ,że wszystko jest łatwo dostępne. Bardzo ładne baseny, zwłaszcza ten kryty w hotelu. Położenie hotelu na wzgórzu daje piękny widok na okolicę i pewną izolację odgłosów z ulicy ale żeby przejść na plażę lub na deptak trzeba pokonać 40 schodków co może być uciążliwe dla starszych osób.Bardzo dużo gości ale nie było hałasu ani zamieszania dzięki dobrej organizacji i dobrej dostępności posiłków, leżaków wokół basenu lub napojów. Wyżywienie urozmaicone, ale częste niespodzianki gdyż brak podpisów czy to kurczak czy wieprzowina czy danie z kuchni regionalnej. Pokoje bardzo duże z wygodnymi ogromnymi łóżkami, systematyczna wymiana ręczników, bezpłatny sejf ,czysto. Piękna plaża i morze , we wrześniu mało plażowiczów ale cieplutko .
Blisko do morza oraz centrum miejscowości a jednocześnie cisza i spokój .Czystość, duże pokoje dobrze wyciszone, bezpłatny sejf, klimatyzacja, czyste baseny.
Położenie na wzgórzu, brak serwisu plażowego, strefy lepszego standardu level niedostępne dla wszystkich, bardzo dużo gości .
Ogólnie polecam moja ocena 9,5/10 hotel dla wszystkich, młodych, starszych, rodzin z dziećmi.
Super położenie w samym centrum, blisko baru Aloha gdzie są super imprezy, ładne pokoje, dobra obsługa, super animacje i imprezy, piękny widok na plażę, super że jest mini aquapark i park linowy, są lody all inclusive, dobre drinki, mili barmani, najlepsze wakacje. Bogata oferta gastronomiczna.
Nie ma plaży hotelowej z darmowymi leżakami i parasolami co zniechęca do siedzenia tam, woda w basenie trochę zimna, piwo średniego smaku.
Polecam hotel, oraz wakacje.pl oraz tui. Dzieciaki zachwycone, my również. Z pewnością tam wrócimy
Blisko plaży, dużo atrakcji, czysty, fajny animation team, co wieczór atrakcje dla starszych, dobre jedzenie, miły personel
brak baru na plaży, płatne leżaki na plaży
Obsługa zasługuje na medal. Pomoc w każdej kwestii. Hotel czysty, pokoje duże, ładne. Jedzenia dużo. Przy basenie panini (3rodzaje), pizza, owoce morza, makarony, świeże owoce właściwie od rana do 18:00. Restauracja główna daje duże możliwości wyboru. Pyszne desery. Świeże warzywa i owoce. Duży wybór napoi. Sporo atrakcji dla dzieci. Codzienne animacje.
- przemiła obsługa - pyszne jedzenie
- dosyć zimna woda w basenie
Mówiąc krótko - najlepszy hotel w jakim byłem dotychczas! Hotele 4 gwiazdkowe w Grecji mogą się schować. Widać że hotelowi zależy na gościach. Bardzo ładne i duże pokoje. Łazienka z wanną, prysznicem, dwiema umywalkami i bidetem. Kilka rodzai ręczników: kąpielowe, do twarzy, do rąk, nawet osobne ręczniki przy bidecie. Szampony, balsamy i nawet igły i nici. Szlafroki i kapcie. Bardzo dobrze działająca klimatyzacja. Pokoje regularnie sprzątane. Duży basen z płytkim brodzikiem dla maluchów, trochę głębszym dla dzieci. Osobny basen pływacki oraz dodatkowo basen kryty, siłownia, sala z bilardem, stołami do ping ponga, szachami i piłkarzykami. Klub dla dzieci z małpim gajem. Kilka restauracji, barów. Piwo Becks, kawa, herbata, napoje - wszystko samoobsługowe pijesz ile chcesz bez stania w kolejkach. Pyszna pizza, panini, dania z woka z owocami morza prawie przez cały dzień przy basenach. Animacje nienachalne i naprawdę profesjonalne. Muzyka na żywo na basenie - zespół grał nawet polskie przeboje. Na terenie hotelu ochrona i nawet codziennie policjant na dyżurze. Kliku ratowników. Gabinet dentystyczny oraz lekarski. Bardzo blisko do piaszczystej plaży, na której leżaki są płatne - komplet ok. 36LV. Jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo owoców. Stragan z lodami prawie przez cały dzień. Przemiła i pomocna obsługa. Nawet walizki nie pozwolą samemu nieść do pokoju. Największe wrażenie zrobiło na nas super podejście do ekologii - na terenie basenu żadnych plastikowych jednorazowych kubków itp, nawet słomki są papierowe a sztućce drewniane. Bardzo fajne zjeżdżalnie i park linowy - wszystko nowiutkie i nie zniszczone. Wszystko pod nadzorem ratowników i instruktorów. Dodam jeszcze że nie mieliśmy opcji level a pokój najtańszy w ofercie czyli DZX3 - można go śmiało brać. Pozdrawiamy całą załogę hotelu i dziękujemy za piękne wakacje!
Bylismy z zona i znajomymi od 16.06.do 23.06 pobyt uwazamy za bardzo udany wszystko w najlepszym porzadku.Bardzo mila obsluga z czystym sumieniem polecamy ten hotel
Hotel wykupiony na okres tuż przed sezonem (7-14.06.19), w opcji Level, jest rewelacyjny Cisza i spokój, wygoda, wręcz komfort. Ale tylko w opcji Level i przed sezonem. Po przylocie i transferze skierowano nas do odrębnej recepcji Level, gdzie bardzo sprawnie, uprzejmie w kameralnych warunkach przekazano nam niezbędne informacje, wydano karty do pokoju a boy hotelowy odebrał i dostarczył do pokoju nasze bagaże. Pokój rewelacyjny, ogromny, przestrzenny, dwa ogromne łóżka, biurko, telewizor, dwa fotele. Mini barek, uzupełniany codziennie (darmowy, poza mocnym alkoholem i sokiem) - woda mineralna piwo, chipsy. Łazienka ogromna, wanna (można poprosić o sole kąpielowe, poza standartowym zaopatrzeniem w mydełka, szampony, żele), prysznic i deszczownica, bidet. Kapcie i szlafrok hotelowy. Ręczniki na basen i plaże wydaje się odrębnie, w specjalnym punkcie, przy wyjściu na basen ogólnodostępny. Można je wymieniać ile razy się zechce. Duży taras z miejscem do siedzenia, stoliczkiem i suszarką. Widok na może w oddali, w bliższej perspektywie basen hotelowy, ogólnodostępny, zjeżdżalnie wodne, park hotelowy, wyodrębniony fragment parku hotelowego, z basenem (woda podgrzewana) dla gości opcji Level. Sprzątanie codzienne nienaganne.Goście w opcji Level korzystają z zupełnie odrębnej restauracji, w której panuje kameralna atmosfera, wieczorami przygrywa często muzyka na żywo. Stoliki czyste i posprzątane, białe serwetki, sztućce, na stolikach wazoniki z różami. Przy wejściu do restauracji stolik, na którym stoi wino musujące dla wchodzących gości.Obsługa restauracji sprawna, niczego nie brakuje. Do stolików kelnerzy podają wino, napoje, soki świeżo wyciskane, kawę, herbatę. Z porozumiewaniem się w języku angielskim nie ma żadnych kłopotów. Jest też taras przy restauracji Level. My jadaliśmy na tarasie, zwłaszcza że była tam wydzielona strefa, w której można palić - do czasu, bo reguły zmieniono w czasie gry. W połowie pobytu wprowadzono zakaz palenia na terenie całego kompleksu, pozostawiając taką możliwość tylko w wybranych, miejscach, przy określonych barach. Jedzenie bardzo dobre, dużo warzyw, serów i owoców. Dla Anglików, i nie tylko, na śniadanie są dodatkowo. nieśmiertelne sadzone jajka, smażony bekon, kiełbaski i fasolka Jogurty, musli. Na deser owoce, duży wybór ciastek, lody. Dla gości Level dostępny jest też wydzielony bar z tarasem, na ósmym piętrze, z pięknym widokiem na morze, w którym w określonych godzinach można napić się trunków importowanych, oczywiście w cenie. Basen ogólnodostępny jest fajny tylko kiedy widzi się go z góry, z okna hotelowego na siódmym lub ósmym piętrze. Z bliska jest przepełniony, choć ogromny, leżaki stoją ciasno jeden przy drugim, parasoli jest chyba za mało. Kłębiący się tłum ludzi, hałas, upał bez możliwości wytchnienia. Bary w pobliżu oblegane, a jakość podawanych drinków i napoi, w porównaniu do baru dostępnego dla opcji Level, wydaje się być budzącą pewne wątpliwości, ale może źle trafiłem, albo zaślepił mnie snobizm opcji Level. .Podobne było moje wrażenie z przelotnego pobytu w restauracji ogólnodostępnej. Przy recepcji jest czynny od świtu do nocy bar ogólnodostępny, wieczorem robi się przy nim trochę tłoczno, ale jest super. Do wydzielonego terenu, na którym opalają się goście z opcji Level można dojść przez teren przy basenie ogólnodostępnym lub przez strefę fitnes, wellnes i basen kryty, pomijając schody. Basen kryty jest bardzo duży, zdaje się że napełniony jest wodą o właściwościach leczniczych. Teren przeznaczony dla gości opcji Level ma charakter parku, częściowo zacienionego rosnącymi na nim drzewami, z ładnie przystrzyżonymi trawnikami, zadbanymi rabatami kwiatowymi. Do różnych zakątków tego parku, w których porozstawiane są leżaki, prowadzą brukowane alejki. Leżaki rozstawione są w różnych miejscach parku, w niewielkich grupach, zapewniając gościom kameralny spokój, no może poza miejscami nad basenem. Codzienni roznoszone są wśród korzystających z parku, świeże owoce. Basen jest niewielki ale ma podgrzewaną wodę.Bar Level, zlokalizowany przy wejściu na basen kryty, w zakątku, dobrze zaopatrzony, z miłą obsługą. Alkohole podawane są bez żadnych ograniczeń, alkoholu w drinkach nikt nie skąpi. Jedynym jego mankamentem jest to że z basenu trzeba do niego dojść pod górkę. Plaża nad morzem jest w odległości kilkuset metrów od hotelu, po schodach, potem przechodzi się przez promenadę. Promenada upstrzona różnego rodzaju sklepikami z pamiątkami, barami i restauracjami - jak to w kurortach, od Krynicy Morskiej, po Alanyę, Teneryfę, czy gdziekolwiek indziej. A w nich króluje chińszczyzna. Leżaki i parasole są na plaży płatne, nie jest to plaża hotelowa, nie ma żadnego baru dla gości all incusive i Level. Plaża jest dość wąska, piasek gruby, blisko mu do drobnego żwirku. Nad plażą mnóstwo lokali. Na temat spędzania czasu na plaży nie wypowiadam się. Byliśmy tam tylko dwa razy, kiedy było chłodniej a plaża była opustoszała po burzy. Po prostu dojście z plaży do hotelu
- bardzo obszerne pokoje, dobrze wyposażone, z piękną łazienką - w opcji Level - całość usług w opcji Level jest doskonała
- odległość i dojście do plaży - wielkość (700 pokoi) - nadmierna zagęszczenie leżaków nad basenem ogólnodostępnym - można o nim powiedzieć, że jest dostępny dla osób niplełnosprawnych, ale nie we wszystkich aspektach im przyjazny
.......pobyt w hotelu wspominamy dobrze. Pomimo ,ze byl to juz pazdziernik ...obsluga hotelu robila wszystko aby pobyt byl przyjemny. Gorzej zorganizowano przelot powrotny, dwa dni przed powrotem zmieniono czas wylotu na pozniejsza godzine Pomimo wykupionych biletow powrotnych z Warszawy do Olsztyna ,musielismy cala noc spedzic na dworcu . Zmiany wylotu i przylotu bardzo komplikuja .
Hotel byl Ok