Melia Grand Hermitage

4.1

Hotel monumentalny, robiący wielkie wrażenie. Idealne położenie, do morza około 100m. Bardzo duży basen i świetne położenie barów - zarówno z jedzieniem jak i z napojami. Hotel dobry dla pobytu par, ludzi młodych (bliskość promenady - dyskotek i knajp) oraz rodzin z dziećmi Za największy minus uznałbym podziemny basen i brak możliwości korzystania z sauny za darmo (nawet w pakiecie all inclusive).

Ogólnie wszystko ok. Następnym razem nie wybrałabym jednak tak dużego hotelu. Wróciliśmy opaleni, wypoczęci. Było super!

W Meli spędziliśmy jedne z najlepszych naszych wakacji. Hotel super. Dla tych co cenią wygodę, czystość, dobre jedzenie to miejsce godne polecenia. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, co drugi dzień zmiana pościeli, codziennie nowe ręczniki. Jedzenie również super, śniadania pyszne, obiady i obiadokolacje też dobre, choć dużo bułgarskich dań, jak dla mnie każdy znajdzie coś dla siebie. Położenie hotelu też świetne. Do plaży kilka minut, a jednak lekko oddalony od zgiełku głównej promenady. Miejsce dobre dla rodzin z dziećmi; na terenie hotelu mini klub oraz plac zabaw dla maluchów, a dla starszych dzieci sportowa sala ze stołami do ping-ponga, piłkarzykami, cymbergajem i stołem bilardowym. Gorąco polecam.

Hotel z klasą, prestiżem. Pokoje bardzo eleganckie, gustowne, luksusowe. Bardzo dobre jedzenie i duży wybór przede wszystkim. Hotel ma naprawdę bardzo dobry standard, jednak niekoniecznie polecany dla rodzin z dziećmi ze względu na swoją wielkość a małą ilość atrakcji dla dzieci.

Ponieważ byliśmy w okresie niskim więc zadowolenie z pobytu było duże. Nie wyobrażam sobie jednak wypoczynki w tym hotelu w okresie wakacji. Zajętość hotelu była ok 10% w weekend a już wydawało się, że weszliśmy do jakiegoś ula. W normalny dzień gdzie ilość gości spadła do ok 2% jakość wypoczynku wzrosła o jakieś 500%

Nazwa  Melia Grand Hermitage
Miejsce  Bułgaria / Złote Piaski / Złote Piaski
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, parking

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: basen dla dzieci, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka.

Tylko 100 m do publicznej, szerokiej i piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 200 m od centrum kurortu, przy zielonym parku i promenadzie nadmorskiej.

Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, jogging, aerobik, sporty w wodzie, zabiegi w YHI Spa dla dorosłych i dla dzieci.

4.1

Wyświetlono 84 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej Ogrodnik

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Świetna lokalizacja Bardzo dobre posiłki dostępne cały czas Dobre animacjie

Wady

Bardzo dużo ludzi :)

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Jeden z najlepszych hoteli w Złotych Piaskach. Duży, ale nie czuło się tłoku. Jedynie podczas posiłków serwis nie nadążał z porządkami w restauracji (poza dniami, gdy była inspekcja hotelu). Super basen wewnętrzny.

Wady

Brak plaży hotelowej jest uciążliwością. Opcja Level w hotelu jest co najmniej dziwna. Wykupując opcję All Inclusive powinno mieć się zapewnioną najwyższą jakość usług, ale okazuje się, że są jednak osoby jeszcze lepiej traktowane. Brak informacji o takiej opcji przy rezerwacji pobytu.

adarek

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Super położenie, bliskość do plaży, obsługa, jedzenie.

Wady

Brak wad.

Paulina Cywińska

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

Położenie, bardzo czysto, ładnie, dobre jedzenie

Wady

Mało animacji wieczornych

Roman

Pobyt - Maj 2015

Zalety

Blisko na plażę, 2-a baseny wewnątrz i na zewnątrz. Sala do rozrywki

Wady

Wielki, więc ruch jak w Rzymie.

Jacek

Pobyt - Sierpień 2014

POLECAM wszystkich, którzy lubią luksus, czysto w pokojach, przestronne łazienki (nie wszystkie), urozmaicone posiłki, jedyny problem to leżaki, hotelowe już zarezerwowane nocą lub nad ranem , a te nad morzem nie są hotelowe tylko odpłatne w sierpniu 2014 za 35 lewa ( 72,00 zł) za 2 kpl z materacem i parasolem. Jest tak gorąco na plaży , że nie ma potrzeby wynajmować le drogie luksusy. animacje wieczorne są bardzo głośne a muzyka nad basenem nie do zniesienia ( rodzaj i siła głosu). Ogólne wrażenie super, polecam wszystkim, przede wszystkim z małymi dziećmi a z głośną muzyką w ciągu dnia można żyć. Nie brać pokoju od strony morza ponieważ na balkonie upał i wieczorem hałas od promenady mimo szczelnych okien - ale widok przepiękny.

Zalety

przestronny, czysty, wygodny - nic do zarzucenia

Wady

w godzinach porannych czas oczekiwania na windę troszeczkę dłuższy, ale chyba to nie jest wada hotelu tylko ilość wypoczywających powoduje duży ruch pomiędzy piętrami

Karolina

Pobyt - Lipiec 2014

To jest hotel dla osób które nie lubią animacji. To bardzo dobry hotel, ale ja bym już nie wróciła. Złote Piaski są raczej imprezowe. W dobrej cenie się opłaca.

Zalety

Duży, ekskluzywny, czysty, obsługa, jedzenie, drinki, w dobrej okolicy dla imprezowiczów,

Wady

Słabe animacje, Wieczorami nuda na terenie hotelu.

kasia

Pobyt - Czerwiec 2014

Byliśmy w hotelu Malia Grand Hermitage od 20.06.14-27.06.14. Wakacje super.Hotel rewelacyjny-bardzo fajnie usytuowany.Jedzenie-dla mnie bez zastrzeżeń mąż jest muzułmaninem-i miał pewne problemy z dobraniem dla siebie odpowiedniego jedzenia. Mieliśmy opcję HB-zaskoczenie-napoje do kolacji były dla nas również dostępne-kawa,herbata,wino,piwo, soki, woda itp. W wielu hotelach już byłam,ale z tym sie pierwszy raz spotkałam. Minus-byliśmy w hotelu tak mniej więcej o 22.30 i nie było już szans aby gdzieś pójść do restauracji hotelowej na posiłek-nie dostaliśmy go w pakiecie,ale nie szło już nawet nigdzie nic na terenie hotelu kupić- restauracje pozamykane. Pokoje czyste, duże-łazienki także.Pani sprzątaczka bardzo miła,uśmiechnięta.Plus duży-wszyscy z obsługi bardzo życzliwi i na każdym kroku się z nami witali-porozumiewaliśmy sie z wszystkim po angielsku bez żadnych problemów. Basen duży,, ładny, kryty basen także. Plaża ładna, blisko hotelu ale niestety wszystko na niej za opłatą. Blisko hotelu takze deptak-promenada-super miejsce z wieloma barami, sklepikami i innymi atrakcjami.Animacje-hmmm-ja nie lubię ich w żadnym z hoteli-takze sie nie wypowiem, bo nie wiem co oferowali. Podsumowując-wakacje udane-hotel polecam gorąco-pogoda była też super.

Pobyt - Czerwiec 2014

Ogólnie cały wyjazd oceniam za udany. Nigdy nie byłam w tak pięknym hotelu mimo, że ciężko jest raczej wymienić miejsca w których nie byłam. W Bułgarii ogólnie byłam 3 raz i jeszcze mam co zwiedzać. Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek. Gorąco polecam zarówno parom jak i rodzinom z dziećmi.

Zalety

Piękny, duży hotel, położony w samym centrum Złotych Piasków, blisko barów, restauracji, plaży i życia nocnego. Do plaży wystarczy zejść po schodach w dół i przejść przez ulicę. Hotel jest tak fantastyczny, że w zasadzie nie trzeba z niego wychodzić: 4 bary i restauracja główna, mając All inclusive od 7:30 do 22:30 zawsze któraś jest otwarta i można z niej skorzystać, w tym dwa bary blisko pięknego dużego basenu, nad basenem od rana animacje (fitness, taniec, water polo i inne zabawy w basenie oraz animacje dla dzieci). Dużo leżaków - nie trzeba na nie polować bo i tak są jakies wolne. W środku znajduje sie kryty basen i silownia w cenie.

Wady

Jedyną wadą hotelu moim zdaniem są słabe animacje wieczorem, więc raczej jeśli ktoś liczy na atrakcje wieczorne to trzeba będzie gdzieś wyjść (na promenadę, do baru, do klubu) bo te w hotelu są raczej nudne.

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2013

- hotel bardzo blisko morza - hotel blisko promenady co powoduje, że całą noc w pokojach słychać muzykę (zmienić pokoju nie można- próbowałem 2 razy) dlatego nie rekomenduję dla rodzin z małymi dziećmi, które w nocy się budzą - jedzenie dobre ale niczym nie zaskakuje, poza tym się powtarza - w hotelu jest bardzo czysto - obsługa miła - otoczenie hotelu również bardzo czyste - Jeżeli samolot jest z Burgas to transfer do hotelu autokarem trwa 3,5h czego nam w biurze nie powiedziano

Tess

Pobyt - Sierpień 2013

O samym hotelu nie będę się rozpisywać bo pięć gwiazdek zobowiązuje, niestety kuchnia całkowicie go dyskwalifikuje. Po tygodniu jedzenia sałatek ( zaznaczę w skromnych ilościach) zatrucia pokarmowe, wymioty i biegunka. Do dziecka 4 latka wzywaliśmy lekarza, który na szczęście mieści się w hotelu, cztery dni urlopu spędziliśmy w pokoju. Dodam jeszcze, że podczas naszego dwutygodniowego pobytu wiele dzieci miało zatrucia.

3.8
gab

Pobyt - Lipiec 2013

Hotel tragiczny. Obraza dla nazwy Grand Hotel. Personel szczebla kierowniczego tragicznie traktuje gości hotelowych. Basen zaczynają sprzątać o godzinie 16. Leżaki nie są myte. Jeżeli ptak narobi na materac jest on odwracany na drugą stronę. Ręcznik przykleja się do materaca na leżaku. W pseudo restauracji nikt nie wyciera stolików po klientach. W jedzeniu ciągle spotykam włosy. Brak specjalnych Łyżek do nakładania sobie potraw. Goście hotelowi wędliny biorą swoimi raczkami. Bardzo higieniczne. Pokoje wielkie ale kiepsko sprzątane. Brak polskich programów w telewizji. Wszystkim wybierającym się do tego hotelu proponuje wykupić sobie KLUB LEWEL. Zamiast pięciu gwiazdek daje im - 5 gwiazdek. Hotel Grand Sofia jest godny polecenia i personel szczebla kierowniczego powinien się nauczyć obsługi od nich.

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel najlepszy na całych Złotych Piaskach. Pokoje duże, przestronne i czyste. Obsługa zawsze uśmiechnięta, przyjazna, zawsze pomocna. Naprawde nie mam nic do zarzucenia. :D

Magdalenazzz

Pobyt - Lipiec 2011

Ogromny,rozległyHotelZmnóstwemPokoiIwindPołożonyPrawiePrzy głównejPromenadzie,jednak odsuniętyOd niejZa sprawą ogrodu,co powoduje,że nie słychać gwaru z promenadyAwszedzie jest blisko.PokojeDuże,przestronneZbalkonami,zSuperWygodnymŁóżkiemIextraPoscielą.BezWykupionejOpcjiZwidokiemNaMorzeNaPewnoDostanieSiePokojZwidokiemNaPark,nibyNieMaProblemuZzamianąPokojuJednakNamSieToNieUdaloZeWzgleduNaBrakDostepnosciWolnychPokoi: (WłazienceWanna,Prysznic,2umywalki,bidet,ubikacja,reczniki,suszarkaIradio.WpokojuJestSejfBezpl,klima,Tv,Lodówka.JedzenieWbardzoDuzychIlosciachIbardzoCzesto:śniadanie7.30-10,obiad12.30-14.30,kolacja18-21aWmiedzyCzasieJeszczePysznePrzekaskiDostepneWbarzePrzyBasenieNp.Frytki(lepszeNizWrestauracjiGlownej).gyros,kurczakPieczony,Hamburgerki,ciastka,babeczkiIwszystkiegoTrzebaSpróbować:)ZawszeDostepnaSilownia,Wewn.basen-prawieNieMaLudzi,BasenZewn.Duzy-najwiekszyZeWszystkichInnychHoteliWzlotychPiaskach,Czysty;duzoLezaków,zawszeZnajdzieSieJakiesMiejsce.RecznikiBasenoweWymienineCodziennie,pozaTymZzajecSportowychStrzelanie,aerobikWwodzie,darts,bounce.DuzyWyborWycieczekFakult.PolecamBiuraBulgarskieAniePolskieBoWnaszychBardzoDuzoDrozej.NaPlażyPlatneLeżakiIparasole,dośćTłoczno.WieczoremAnimacjeProwadzonePrzezAnimatoróWj.angielskim, discoDlaDzieci, przedstawienieDlaDorosłych.BardzoMili,zaangazowaniWpraceAnimatorzy-radosciIzawszeUsmiechnieci,szybkoŁapiąDobryKontaktZgośćmi,sąBułgarami,mogąCosPodowiedziec. PieniądzeNajlepiejWymieniac Wbankach,np. koloHoteluNaPromenadzieWesternUnionLubWhotelowymKantorze,aleTamTrocheZdzierają.NaPewnoNieNalezyWymieniacWprzypadkowychKantorachWciemnychUliczkach.OgólnieMiastoPosiadaWieleDyskotek,barówOtwartychDoGodzinPorannych,ktoreKuszaPromocjami,drinkami,itp.,naTarowiskuMnóstwoPodróbekZnanychFirm:torebek,zegarków,portfeli,dresów,perfum,skarpetek.itd. Morze łagodne,poWysokichFalachDuzoMuszelekNaPlazy,ogólnieJest Ładnie.Generalnie polecamBułgarieIzłote Poaski, a Melia Grand Hermitage to najlepszyHotel ze względu na wielkość, jakość usług i umiejscowienie.WartoDoplacicImiecSuperWakacje!!Polecam

Kate

Pobyt - Maj 2011

Melia Grand jest to najlepszy hotel w całych Złotych Piaskach.Polecamy z mężem opcję \'The Level (V)\'.Opcja ta jest bardzo wygodna, pokój z balkonem z centralnym widokiem na morze, jedzenie w oddzielnej sali, bardziej urozmaicone (łosoś, szampan itp. 24/h),ręczniki wymieniane 2 razy dzienne, bardzo czysto, kelnerzy NIE oczekują bakszyszu. Animacje po angielsku. Jedzenie europejskie, urozmaicone. Zaskoczyło Nas to, iż o 3 rano, gdy jechaliśmy na lotnisko nie było problemów ze zorganizowaniem dla Nas śniadania, co się bardzo chwali. Co ważne, cała kadra rozumie po angielsku, wszędzie się można dogadać. Sam basen duży. Podsumowując, hotel rodzinny, bardzo czysty, z opcją \'The Level\' opłaca się zapłacić więcej i spędzić bardzo miłe wakacje:)

Grażyna

Pobyt - Sierpień 2010

Hotel bardzo duży ale przytulny.polecam Jedzenia bardzo dużo, smaczne,urozmaicone najlepsze z jakim się dotychczas spotkałam. Jedynym minusem to publiczna plaza bardzo ładna ale z leżakami za dodatkową opłatą 5* hotel powinien mieć serwis plażowy w cenie!

Natalia

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel położony wręcz idealnie - blisko do centrum kurortu, do plaży niedaleko, ale na tyle, że nie było słychać tego całego gwaru! Po zejściu po schodach wychodzi się na nadmorską promenadę, którą kursują ciuchcie - za 3l za osobę można się przejechać z jednego końca promenady (port) na drugi (wieża Eiffela). Duże pokoje, sprzątane codziennie, pościel wymieniana co drugi dzień. Panie sprzątające pokoje miłe, uśmiechnięte!! Obsługa hotelu pomocna, barmani uśmiechnięci szczerze (rzadko spotykane) nawet bez napiwku, po wrzuceniu $ nawet próbowali mówić po polsku :)) Basen czyściutki, leżaków przy basenie nie brakowało, może ze względu na wrześniową porę. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, zdecydowanie polecam, wart swojej ceny!

Grazyna

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel bardzo duży, czysty z przewagą starszych anglików. Jedzenie urozmaicone bardzo smaczne,w dużych ilościach. Jedynym minusem ale to normalne w Bułgarii to brak hotelowej plaży i płatny serwis plażowy oraz brak baru na plaży:) Ogólnie bardzo dobre wrażenie.Dużo barów i restauracji polecam wszystkim, którzy chcą się bawić, idealne miejsce dla singli

piotr2009

Pobyt - Czerwiec 2009

Jak na 5 gwiadkowy - to koszmarek. Piwo z plastikowych kubków, rozpuszczalna kawa, kiepskie jedzenie. Ogólnie- byłem głęboko zdziwiony poziomem w 5 gwiadkach. To było tak jak u nas w trzech gwiadkach.

Grażyna

Pobyt - Czerwiec 2009

HOTEL BARDZO DUŻY .POKOJE ŁADNE DOBRZE WYPOSAŻONE ,ŁAZIENKI RÓWNIEŻ .RĘCZNIKI WYMIENIANE CODZIENNIE,POŚCIEL JEDEN RAZ NA POBYT TYGODNIOWY ,DRUGI RAZ NA SPECJALNE ŻYCZENIE.WERSJA ALL INCLUSIVE BARDZO UBOGA .DO DYSPOZYCJI JEDNA RESTAURACJA.GŁOŚNO,DUŻE KOLEJKI DO BUFETU,JEDZENIE BEZNADZIEJNE.JEDEN BAR OGÓLNIE DOSTĘPNY PRZY BASENIE,PRZEKĄSKI TO POZOSTAŁOŚCI ŚNIADANIA.BASEN Z WYDZIELONĄ CZĘŚCIĄ DLA DZIECI CIASNO, GŁOŚNO.DO BRUDNEJ PLAŻY DOJŚCIE SCHODAMI PRZEZ BRUDNY PARK MIEJSKI OBOK CZEGOŚ CO W OPISACH FIGURUJE JAKO PLAC ZABAW DLA DZIECI.WSZYSTKO MOCNO PRZEREKLAMOWANE.

Melia Grand Hermitage