Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Pobyt był udany, bo wreszcie mieliśmy słońce. Pokój obszerny, chociaż niezbyt czysty, za to plaża czysta, obsługa miła. Wszędzie blisko, chociaż pierwszego dnia można się zgubić.
Obsługa. Ale to w ich zwyczaju. Byłem w Egipcie trzeci raz i na obsługę nie mogę narzekać. Zaletą są baseny z idealnie czystą wodą.
Bardzo ograniczony wybór posiłków. O ile ciastek i słodyczy było sporo, to na główne posiłki miałem problem. I tylko raz znalazłem masło. W innych hotelach zawsze był wybór - masło lub margaryna. Tu nie. Pieczone ziemniaki były tak twarde, że niejadalne. Ryby albo suche i ościste, albo galaretowate. Kurczak trafił się niedopieczony. Poza restauracją nie radzę korzystać ze szklanych naczyń, bo są niedomyte.
Pokój duży przestronny,obiekt bardzo ładny blisko do plaży plaża bardzo ładna jak na styczeń ciepłe morze.basen podgrzewany
Bardzo miła obsługa .bardzo się starali.oczywiscie bakszysz mile widziany
Minus to średnio z wyborem jedzenia ale nam wystarczało
Pokoje sprzątane każdego dnia . Czysto. Posiłki obfite bardzo dobre, lody , owoce , słodkości dla każdego cos dobrego się znajdzie . Obsługa mila zawsze uśmiechnięta pomocna.
Blisko plaża, najpiękniejsze to ze blisko rafa do ktorej prowadzi nas pomost z plaży . Parasole i leżaki na plaży w ilości wystarczającej , Bar na plaży i przekąski dostępne. Czystość zachowana w 100% gdyż nikt nie miał kłopotów zalążkowych z czego słynie Egipt . w tym hotelu pijesz każdy napój bez obaw , ze dopadnie cię klątwa Faraona.
Brak Wad
Pokój dostaliśmy bardzo ok, chodzi o miejsce, bo właściwie na plazy. Wielkość pokoju również w porządku , był całkiem duży, łóżko średnio wygodne, ale nie ma co narzekać . Wszystko było miarę ok, do czasu gdy zjechały sie rodziny arabskie. Od tego czasu nie było muzyki na basenach, na plazy, również nie było animacji , bo sobie nie życzyli, a hotel patrzył tylko na nich. Tym co przelało szale żalu był zakaz dla nas (Europejczyków) jedzenia w głównej restauracji posiłków . Hotel oczywiście starał sie nas omamić i kombinować np. w ten sposób ze dziś zjemy w swoich pokojach bo jesteśmy ich gośćmi VIP , gdy sie nie zgodziliśmy , ponieważ w pokojach nie było warunków do jedzenia, zaproponowali nam jedzenie w sali gdzie stał stół do Ping ponga. Zgodziliśmy sie, ale w trakcie kolacji , arabscy goście wchodzili nam do tej sali i grali sobie zaraz koło naszego stołu w Ping ponga. Bardzo słabo to wyszło ze strony hotelu. Śniadanie również jedliśmy w tej sali za siłownia , później udało nam sie trafić na osobę która zrobiła porządek , Pan powiedział ze ich goście nigdy przenigdy nie mogą być tak traktowani , zawołał managera hotelu i coś sie z nim kłócił w swoim języku. Od tej pory mogliśmy jeść na głównej sali gdzie był bufet, a nie tylko to co dostaliśmy do stolika.
Piękna plaża, obsługa zarówno kelnerzy , barmani , ratownicy i animatorzy, mega ludzie . Szkoda, ze musza pracować za takie marne grosze . Dostaliśmy lunchboxy na wyjazd z hotelu Piękna rafa
Hotel nastawiony na gości arabskich, europejczycy dyskryminowani. Zle sie czuliśmy w tak dużym gronie kobiet w burkach - turnus 250 osób , wszystkie kobiety z widocznymi tylko oczami. Jedzenie średnie , bywaly dni ze nie mieliśmy co wybrać na obiad. Na śniadanie i kolacje zawsze sie coś znalazło. W snack barze zawsze tylko dwie opcje do wyboru, czasami to co nie zeszło ze śniadania .
Niestety nasze wakacje to jeden wielki koszmar, pierwszy raz w życiu chciałam wracać po trzech dniach z wakacji tak wyczekiwanych, a trauma która mi towarzyszy nadal nie wiem czy mi pozwoli wyjechać jeszcze gdziekolwiek. Po pierwszej nocy mąż zauważył na plecach u mnie czerwone kropki, po trzeciej nocy pojawiły się na brzuchu ja to bagatelizowałam do momentu aż jeden z gości przy rozmowie powiedział, że jedna z wczasowiczek ma całe nogi pogryzione przez pluskwy. Przyglądnęłam się wtedy moim śladom, okazało się że mąż też ma ugryzienia na ramieniu i zaraz poszłam do recepcji wezwali lekarza na koszt hotelu który dał mi maść, został mi zmieniony pokój w innej części hotelu natomiast nasi znajomi pozostali w pokoju obok. W nowym pokoju niestety już nie mogłam zasnąć bo ciągle mi się wydawało że coś chodzi po mnie. Przeszukałam cały pokój i co znalazłam? Pod łóżkiem leżał martwy karaluch, do rana przesiedziałam przy zapalonym świetle. Rano poszłam do recepcji chcieli mi znowu zmienić pokój ale ja się nie zgodziłam nie miałam zamiaru tracić następnego dnia na przeprowadzkę i tak już spanie w nocy nie wchodziło w grę więc nie było sensu(sypiałam głównie w ciągu dnia na plaży). Przyszedł pan od dezynsekcji zlał czymś pokój, a nasze ubrania wzięli do pralni( po przyjeździe do domu wszystkie ubrania mroziłam w zamrażarce bo nie miałam zaufania do tego ich prania a tylko w -26 stopniach giną jaja pluskiew) zostałam bez ubrań przez dwa dni(tylko jedna sukienka i strój kąpielowy) ponieważ był dzień do wyjazdu walizki z upranymi rzeczami postawiliśmy na balkonie aby nic do nich nie weszło i żeby nie pojechało z nami do domu. Odnośnie robactwa nasz znajomy został pogryziony w przedostatnią noc pobytu. Następna sprawa to klimatyzacja na jaką temperaturę by nie nastawił tak samo działała czyli nie chłodziła. Posiłki no czegoś takiego to jeszcze nie spotkałam nigdzie, przekąski popołudniowe to makaron z sosem lub wątróbka codziennie ( dwa razy były frytki ale takie ilości, że kilka osób wzięło i już brak). Obiady i kolacje wyglądały podobnie jedyne mięso to rybki i wątróbka a jak już to szyjki i skrzydełka kurczaka w sosie, kurczak był dwa razy wnieśli dumnie pięć pieczonych kurczaków i kucharz dzielił i nakładał na talerze mikroskopijne porcje mnie się dostała łyżka farszu czyli kaszy. Zupy to czysta woda z kilkoma kawałkami ziemniaków w ostatnie dni już jadłam tylko chleb maczany w oliwie to skandal. Były osoby które ten sam hotel odwiedziły wcześniej chyba w październiku 2022r i mówiły że czują się jakby byli w innym hotelu, my też wybraliśmy ten hotel bo miał bardzo dobre opinie (ostatnie z listopada 2022r). Zaznaczam, że nie jestem osobą roszczeniową i jeszcze nigdy nie napisałam złej opinii ale to co mnie spotkało w tym hotelu to skandal i trauma. Na złożoną reklamację hotel odpowiedział: trudno stwierdzić z jakiej przyczyny są zmiany na mojej skórze , a jedzenie jest zbilansowane, do znalezionego karalucha nie odniósł się wcale.
Nowe materace, pościel, ręczniki, leżaki jednak te wszystkie zalety nie mają znaczenia przy tych negatywach.
Insekty, jedzenie.
Pobyt w tym hotelu oceniamy na mocna 5-tke .widok z pokoju i tarasu bezposrednio na sztuczne jeziorko,rano spiewajace ptaszki.Do plaży zaledwie parę kroków.Wieczorem na tarsie było słychać szum fal.Pięknie oświetlony hotel wieczorem.Po kolacji codziennie animacje,najpierw dla dzieci pózniej dla dorosłych.Wybory Miss iMistera hotelu,występy folklorystyczne,wystepy Fakira i wiele innych.Na plaży tez nie mozna było się nudzić.Jedzenie dobre .Dużo owoców ,ciast i napojów.Do obiadu i kolacji-do wyboru,piwo,wino białe i czerwone.Zaznaczamy,że pierwszy raz byliśmy w Egipcie.Przy wyborze hotelu sugerowaliśmy się opiniami w internecie.Szczerze polecamy jeżeli ktoś chce naprawdę wypocząc.
Przemiły cały personel czulismy się jak w domu.Kierownik recepcji z przemiła panią codziennie na plaży z zapytaniem czy jesteśmy zadowoleni i czy jest wszystko w porzadku.BRAWO.
BRAK.
Hotel dla niewymagających. Obsługa szybko reaguje na zgłaszane usterki. Alkohol obrzydliwy. Wina białego do posiłków nie mieli, różowe skończyło się po pięciu dniach pobytu. Czerwonego nie lubię. Menu - masakra. W żadnym z hoteli, które do tej pory odwiedziłam, nie było tak "ubogo". Do platformy, z której można snorkować, trzeba dojść z plaży wodą. Przy większym wietrze nie jest to przyjemne. Zaskoczeniem (pozytywnym) był kącik kawowy w pokoju, wygodne leżaki, niezużyte ręczniki plażowe. W łazienkach szlafroki.
Reakcja na zgłaszane problemy. Wygodne leżaki plażowe. Ręczniki kąpielowe w dobrym stanie.
Wyżywienie.
Pozytywnie,blisko do plaży,miła obsługa,,codziennie animacje,dyskoteka,każdy znajdzie coś dla siebie 😃
Blisko plaży
Troszkę monotonne jedzenie
Bardzo słabe jedzenie. Obsługa się stara ale nie wszyscy.
Jedzenie.
Hotel zasługuje na bardzo dobrą opinie, obsługa bardzo dobra pokoje codziennie sprzątane wyposażenie pokoju na wysokim poziomie ( ręczniki pościel poduszki codziennie zmieniane i dobre gatunkowo). Obsługa w barach bardzo miła drinki donoszą do leżaka nie trzeba stać w kolejce . Kelnerzy w restauracji też podawali szybko napoje do posiłków. Plaża czysta codziennie sprzątana . Poza tym dobra atmosfera w hotelu dużo Polaków puszczają polskie przeboje. Na początki grudnia hotel miał mało gości mimo to animacje odbywały się codziennie. Jak bym miał się do czegoś przyczepić to mogło by być lepsze jedzenie ale i tak nikt głodny nie chodził oraz duża dopłata 45$ od osoby za przedłużenie doby hotelowej przy wymeldowaniu do 21 godziny .
Miła obsługa ,dobra atmosfer w hotelu, dużo Polaków
jedzenie mogło by być lepsze oraz duża opłata 45 $ od osoby za przedłużenie doby hotelowej do 21 godziny w dniu wylotu.
Czyste duze pokoje, wygodne materace na plazy. Pomost do wejscia na rafe 100 m od plazy . Nalezy miec obuwie w duzej czesci jest kamieniste dno, woda do kolan.Darmowe WI FI w calym hotelu, rowniez na plazy.
Hotel ok, czysto ,sprzątanie codziennie. Obsługa miła pomocna. Hotel w trakcie odświeżania, ale nie było to uciążliwe.
Duży basen , bezpośredni dostęp do plaży, super obsluga .
Dla mnie brak , chociaż czasami brakowalo alko wieczorem ( Polacy się najeżdżali😉).
Bardzo przyjemny hotel. Nie jest najmłodszy ale bardzo czysty.
Czystość , bardzo miła obsługa począwszy od sprzątających , barmanów , obsługa kuchni , barów , świetni animatorzy . Bardzo dobra kuchnia i drinki .
Nie znalazłam wad
Zdaję sobie sprawę z tego, że pod względem standardu może i są lepsze hotele, co nie oznacza, że tutaj jest źle - jest czysto, schludnie, niczego nie brakuje, po prostu nie ma nadmiernego przepychu, pytanie komu to potrzebne, bo dla mnie standard hotelu w sam raz i od razu czułem się tam jak u siebie), ale w tym hotelu jest... atmosfera. Obsługa jest miła, dbają o to i to bardzo, a najlepszą robotę robi zespół animatorów, którzy od rana do wieczora uatrakcyjniają pobyt - od ćwiczeń rano na plaży, po gry i zabawy w trakcie dnia, kończąc na fantastycznych występach wieczorem. Warto z nimi się poznać, bo to fantastyczni ludzie, każdy ze swoją historią. Ja osobiście polecam Cleopatra Spa, gdzie właściciel Pan Mohammed w kilka wizyt wyprowadził mnie z bólu barku, który w Polsce leczyłem 3 lata... Polecam ten hotel, odliczam dni do powrotu! Plaża czysta, idealny piasek, a rafa - cudo - warto chodzić codziennie, to wtedy się na pewno trafi na żółwia, ja miałem szczęście i popływałem jeszcze z delfinami 🙂 Pojechałem na wycieczkę nurkować gdzie indziej i byłem rozczarowany - rafa przy hotelu to coś pięknego i w zupełności zaspokaja potrzeby zwiedzania podwodnego świata.
Atmosfera!
dla mnie nie ma :)
Byliśmy w 6osób, polecamy Hotel czysty, cała obsługa bardzo uprzejma i pomocna, nowa pościel, ręczniki (też plażowe), leżaki, parasole, materace, cały hotel odnowiony, niezłe drinki, trochę monotonne jedzenie, często brak tak popularnych i bezpiecznych kurczaków na obiad i kolację, bardzo dobre śniadania. Niezła rafa (trzeba przejść wodą ponad kolana do pomostu 300m), można też pływać w 1,5m wodzie przy plaży. Ogólnie polecamy
j.w.
Brak możliwości rozmów przez większość komunikatorów przez hotelowe WiFi, internet dobrze działa, nawet w pokojach
Pobyt bardzo nam i naszym przyjaciołom z Krakowa się podobał
Piękna rafa , rybki , pomost , animatorzy . Nie ma się do czego przyczepić
Wad nie stwierdziliśmy
Hotel jest na najwyższym poziomie. Po remoncie, a pracujący tu ludzie starają się jak mogą. Wszędzie czyściutko, Jedzenie super, animatorzy mega!!!!! Jedenasty raz w Egipcie i tu było najlepiej!! Mega!!! Nie mamy absolutnie żadnych zastrzeżeń! 😘🥰
Wszystko na najwyższym poziomie .
Żadne .
Bardzo fajny hotel. Miła profesjonalna obsługa. Dobre jedzenie. Ładna plaża. Plaża sprzątana codziennie. Przy hotelu jest czynny pomost i piękna rafa.
Bardzo duży i fajny basen. Ładna rafa .
Trochę zbyt namolni sprzedawcy na plaży. Ja wolę ciszę i spokój więc trochę przeszkadzały mi codzienne głośne animacje do 24. Ale jak ktoś lubi takie zabawy to nie będzie narzekał.
Fajny hotel miałam świetnie wakacje, super obsługa, ładne przestrzenne pokoje, smaczne jedzenie .
Piękny basen, świetna obsługa, codziennie sprzątane pokoje, czyste pachnące nowe ręczniki, super jedzenie, piękna rafa, super plaża codziennie sprzątane, wspaniali barmani, super cały personel, fajne animacje.
Podczas pobytu nie znalazłam wad.
Hotel za 1900 zł super,dobre jedzenie obsługa jeszcze lepsza,pokoje sprzątane nie ma się czego czepiać .
Drinki robione przez fajnego barmana przy małym basenie, było dużo Polaków żadnych Rosjan.
Brak pomostu, trochę za dużo ciapatych .