Polecam, powtórzyliśmy po 2 latach pobyt w tym hotelu bo tak nam się spodobał. Tym razem zabraliśmy 3 przyjaciół. Super położenie, plaża z serwisem i bliziutko do starego Nessebar.
Czysty, pokoje ok. Jedzenie dobre i duży wybór.
Łazienka niezbyt pachniała, ale to podobno problem kanalizacji.
Ogólnie mam pozytywną opinię o tym hotelu i obsłudze.
Położenie blisko plaży i przede wszystkim blisko pięknego miasta NESEBER i SOZOPOL. Jedzenie urozmaicone i pod dostatkiem. Pokoje przestronne i na bieżąco sprzątane. Wymiana ręczników. Czysto, obsługa miła i chętna do pomocy.
Przy obłożeniu hotelu przez turystów z Polski w wysokości 70% brak jakichkolwiek informacji w języku polski,. Szczególnie w opisach posiłków, dań i napojów w restauracji i barach. Posiłki serwowane w restauracji niestety zimne. Po mojej interwencji trochę się na chwilę poprawiło. Brak opieki wypoczywających ze strony organizatora W łazienkach niestety są wanny i nieszczęsna zasłonki. Wadą też leżaki bez materacy- wyjątkowo twarde Dodatkowo doba hotelowa kończy się o godzinie 12.00 a wylot o 22.
Pobyt w czerwcu 2023 roku. Hotel godny polecenia., bezpośrednio przy piaszczystej, czystej plaży. Plaża czyściutka , serwis plażowy darmowy. Klimatycznie i spokojnie. Jesteśmy z pobytu zadowoleni i będziemy ten hotel polecać znajomym
Plaża, obsługa, wyżywienie, pokoje i miła atmosfera.
Hotel 3 - 4 gwiazdki trochę zaniedbany trąci komuną ale nie dla hotelu sie leci. Ogólna ocena 7 w skali 10.
Przy plaży, w ładnie usytuowanym miejscu , cisza spokój , blisko do starego miasta . Super miejsce ale............
trochę zaniedbany
POLECAM HOTEL MPM ARSENA! Byłam piąty raz w Bułgarii, ale ten hotel polecam najbardziej. Po pierwsze lokalizacja- blisko starego uroczego miasta Nessebar około 1,5km , szeroka piaszczysta plaża, nie ma problemu z komunikacja misjca by pojechać gdzies dalej busem czy autobusem ( Do Sozopolu np z przesiadką w Burgas) Sam hotel zadbany, jest wszędzie czysto, pokoje były codziennie sprzątane, codziennie były wymieniane ręczniki, codziennie uzupełniane jednorazowe żele pod prysznic i szapon do włosów. Wyżywienie w hotelu naprawde godne pochwały, każdy znajdzie coś dla siebie, bardzo urozmaicone, jeżeli ktoś lubi np kuraczaka to był codziennie na trzy sposobty podany wiec nie jedno i to samo. Były też ryby i to bardzo dobrze przyrządzone co w innych hotelach rzadko się zdarzało. Do śniadania, obiadu i kolacji były non stop wystawione owoce ( jabłka, banany, arbuz, melon, winogrono, pomarancza.....- niegdy tego nie brakowało) Godne pochwały były wyroby cukiernicze, słodości, ciasta i ciasteczka oraz pieczywo- nawet jak na śniadanie czy kolacje przysżło się późno niczego nie brakło . Przy barku w recpecji można się napić przepysznej kawy z ekspresu kolbowego ( na restauracji są standardowe eskpresy z kawą w proszku, kóra też podaje Pani obsługująca dzięki czemu jest zachowana cały cza czystość, nie ma niz rozlane i nabrudzone) W resturacji przez cały tydzien pobytu nigdy nie usiadłam przy brudnym stoliku, zawsze było czyściutko, mają bardzo dobrą wentylacje na resturacji bo nigdy nie było czuć mieszanki wszystkich zapachów potraw naraz - pierwszy raz sie z tym spotkałam w Bułgarii w tym hotelu) Renstauracja ma też wyjście na taras, gdzie naprawde przyjemnie jest zjeść na powietrzu z widokiem na morze. Pierwszy raz spotkałam się z tym że do kolacji i obiadu nie było dużych talerzy tylko śrdenie.... dzięki temu nikt nie ładował olbrzymich ilości na te talarze, nie marnowało się tyle jedzenia co zazwyczaj, zawsze można isc po dokładke... Obsługa bardzo serdeczna i uprzejma. Mimo, że było już po sezonie to hote zadbał o muzyke na żywo 2 x wieczorem przed basenem, fajny koncert, miło się siedziało wieczorem przy muzyce. Nie miałam się czego przyczepić za wyjątkiem tego że końcem września jest już troche chłodno wieczorami a pokoj był od storny ulicy gdzie było mało słonka od tej strony hotelu i się nie nagrzał ani troche wiec troche zimno mi było w nocy.
urozmaicone i pyszne jedzenie hotel przy samej piaszczystej plaży
brak ogrzewania jesieią mały basen - ale lokalizacji przy samej plaży pozwala plazować i pływać w morzu zamiast w basenie
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, nie polecam tego hotelu dla imprezowiczów i młodych chcących poszaleć ludzi ponieważ jest to hotel dla ludzi chcących przede wszystkim się wyciszyć ,odpocząć psychicznie i zwolnić codzienna gonitwę . Jedzenie było rewelacyjne i myslę że kazdy znajdzie coś dla siebie (były nawet małże na jednej z kolacji) ponieważ jest bardzo zróżnicowane i bardzo duży wybór , niczego nie brakowało . Plaża piaszczysta, czysta przy hotelu (wystarczyło zejść po schodach z baru przy basenie lub zjechać windą wprost na plaże) o godz 19.00 jeździ traktor, wyrównuje piasek niczym ratrak śnieg i przy tym zbiera wszystkie śmieci (lecz nie ma ich dużo) Morze czyste i ciepłe , brak jakichkolwiek wodorostów , bardzo łagodne zejście do morza (jakieś 60 m w głąb woda do kolan) Obsługa grzeczna,sprawna lecz z angielskim u nich ciężko (ale na migi można było się dogadać) Mało obywateli Rosji i Niemiec za to dużo Czechów,Bułgarów i Polaków. 20 min pieszo do pięknego bardzo starego miasta Nesebar Barmani bardzo mili ,serwujący pyszne drinki , lody gałkowe przy basenie za darmo Animatorzy to młodzi, sympatyczni ludzie którzy bardzo się starają by zadowolić gości hotelowych . Pokoju nie dostaliśmy z widokiem na morze lecz jego wielkość nam to wynagrodziła bo się składał z dwóch pokoi i dużego przedpokoju, mała była niestety łazienka ale to nie problem ..
czysta plaża , jedzenie , czystość , czyste i ciepłe morze i co najważniejsze .. nie było żadnej walki o leżaki na plaży czy basenie , zero kolejek na jadalni do posiłków..
woda w basenie mogłaby być trochę cieplejsza, mała łazienka
Hotel na plaży, piękny widok z okna na morze. Bardzo blisko , 10 min deptakiem do zabytkowego miasta Nesebyr, z drugiej strony piękne wydmy. Za hotelem miasto ze sklepikami i restauracjami i życiem nocnym. Dla rodzin z dziećmi całodzienne animacje. Duże pokoje, dobre jedzenie, świetna obsługa.
Położenie .