Oasis Atlantico Praia Das Fontes

Hotel zdecydowanie adekwatny do niskiej ceny. Jeśli kots nastawia się tu na szaleństwo i wypoczynek taki jak w meksyku czy na dominikanie to bedzie rozczarowany. Okolica nieciekawa, hotel przyjemny ale odbiega od oczekiwań, raczej dla ludzi ceniącyh spokój. Na tygodniowy wypoczynek ok ale 2 tygodnie mogą byc nudne. Plaża piękna, możliwosc wykupienia ciekawych wycieczek fakultatywnych.

ITAKA I WAKACJE TO PEWNE KOMPLIKACJE !!!! Na 8 dni przed wylotem do Brazylii ......odwołano imprezę !!!1 RAZ Zadnej imprezy alternatywnej a 30 dni przed wylotem żądali dopłaty paliwowej mimo że Itaka wiedziała że impreza będzie odwołana !! Przebookowałem bilety na tą samą imprezę za sześć miesięcy , sprawdzałem w necie regularnie co z nią i ........odwołali 2 RAZ !!! I to ja pilnowałem Itaki a nie odwrotnie ........uzykałem odpowiedz że kasę zwrócą ,że rzeczywiście odwołali ją jeszcze razi zapomnieli jeszcze mnie zawiadomić !!!! Przez pól roku ponad 10500 leżało na nieprocentowanym koncie !!!! Nikt nie reagował Pan PIOTR HENICZ - rzecznik prasowy a zarazem CZŁONEK zarządu nie raczył odpowiadać na me maile !!! To bank a nie biuro podróży !!! Z nimi tylko last minute !! I to na 7 dni przed wylotem !!!!!!

Super wypoczynek we wspaniałym miejscu!!!Polecam wszsytkim ten hotel.

Zapłaciłem 50% ceny i jestem super zadowolony. Ani żaby, jaszczurki i karaluchy oraz brak czystości w stołówce (restauracji) nie zmieniają mojej opinii. Piękna plażą, wspaniałe widoki, przesympatyczni bardzo biedni ludzie, niesamowity folklor, żar z nieba, smakowite owoce uzupełniające mało urozmaicone ale w sumie smaczne jedzenie - to uroki pobytu.

Polecam każdemu kto ma ochotę odpocząć i wygrzać się pod równikowym słoneczkiem, szczególnie zimą .

Nazwa  Oasis Atlantico Praia Das Fontes
Miejsce  Brazylia / Ceara / Praia Das Fontes
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 62 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
justyna

Pobyt - Grudzień 2009

2.0
ITAKA

Pobyt - Grudzień 2008

Jola

Pobyt - Listopad 2008

Super wypoczynek we wspaniałym miejscu!!!Polecam wszsytkim ten hotel.

Turysta Recydywista

ola

4.2
Darek

Pobyt - Listopad 2008

ITAKA i ten hotel to nieporozumienie !!!! Jakby kosztował po 1500 zł za tydzień to ok i spóżniony lot o 6 godzin - oczywiście AIR ITALY POLSKA - stare , małe samoloty nie na ten rejs !!! STANOWCZO ODRADZAM !!!

Alek Czepelewski

Pobyt - Październik 2008

Uwaga dotyczy nie hotelu ale lotu do Brazylii: z uwagi na to, ze linie TACV Cabo Verde sa wyjatkowo niepunktualne i opoznienia rzedu 10-14 godzin sa norma nie polecam takiego wyjazdu na krocej niz dwa tygodnie chyba, ze ktos ma ochote spedzic 3 dni w pdrozy po to aby pobyc 5 dni

2.0
Darek Katowice

Pobyt - Październik 2008

ITAKA I WAKACJE TO PEWNE KOMPLIKACJE Na 8dni przed wylotem do Brazyli odwołano imprezę 1 RAZ Zadnej imprezy alternatywnej a 30 dni przed wylotem żądali dopłaty paliwowej mimo że Itaka wiedziała że impreza będzie odwołana. Przebookowałem bilety na tą samą imprezę za sześć miesięcy sprawdzałem w necie regularnie co z nią i odwołali 2 RAZ ! I to ja pilnowałem Itaki a nie odwrotnie uzykałem odpowiedz że kasę zwrócą ,że rzeczywiście odwołali ją jeszcze razi zapomnieli jeszcze mnie zawiadomić ! Przez pól roku ponad 10500 leżało na nieprocentowanym koncie !Nikt nie reagował Pan PIOTR - rzecznik prasowy a zarazem CZŁONEK zarządu nie raczył odpowiadać na me maile To bank a nie biuro podróży !

siwy

Pobyt - Październik 2008

Byliśmy 16 dni - od 11.12.2008 - obiektywnie hotel dla nie wymagających; jedzenie średnie; codzienne owoce: pomarańcze, ananasy, melony, arbuzy, gujawa, papaja oraz soki; okolica ładna i ciekawa; ocean z bardzo silną i niebezpieczną falą; większość pokoi beznadziejna; ludzie narzekali na robactwo; my za dopłatą mieliśmy czysty pokój na piętrze z pięknym widokiem na ciągle niespokojny i huczący ocean, ogólnie hotel zasługuje na 2 gwiazdki ale jest w nim przyjemnie jak się dopłaci za lepszy pokój; przemiła obsługa i dobre drinki - zwłaszcza coctail \"calpirina\": rozduszone limonki z cukrem wódka z trzciny cukrowej(my zastępowaliśmy ją Martini Dry) i dużo lodu.

xxtech

Pobyt - Październik 2008

Hotel położony w spokojnej, lecz ładnej okolicy ( kanion w Morro Branco, laguna). Komary dają się we znaki.

2.8
BYLY

Pobyt - Październik 2008

Hotel z epoki Gierka !!! Brudne pokoje , ITAKA wysyła tam ludzi za ciężką kasę !!! ALL Inclusive kupcie na miejscu 10 USD za osobę na dzień tj. 25 złotych , ITAKA bierze po 80 złotych !!! Szkoda czasu , lepiej jechać do RIO DE JANEIRO , a tu jest pusto , żadnych sklepów i beznadziejni rezydenci ITAKI , jeszcze to biuro standartowo zadaDOPLAT jeszcze na 30 dni przed wylotem ciekawe

andrzej

Pobyt - Wrzesień 2008

Głównym organizatorem jest Itaka ,a wiec organizacja jest totalną porażką . Odwołanie wycieczki na 9 godzin przed wyjazdem ,informowanie o zmianie rejsu to norma w Itace .A od rezydentów nie oczekujcie niczego więcej niż przywitania na lotnisku .Nasz uciekł jak zrobił się problem przy odlocie .

Gawenzi

Pobyt - Wrzesień 2008

Polecam dla osób pragnących wypocząć

Pobyt - Wrzesień 2008

Cudowne miejsce,oaza spokoju,imprezowicze trzymajcie sie z daleka.!!!!Z rozrywek polecam spacery plażą,jazde quadem po plaży,plażowanie i kapile w oceanie do 17.00,a potem jest przypływ.Pyszne jedzenie,tematyczna kuchnia brazyliska,super drinki lokalne.

Martyna

Pobyt - Sierpień 2008

Jest tam po prostu bajecznie. Wspaniale domki, restauracja, wystepy, aerobik z instruktorami, dla dzieci darmowa i naprawde dobra opiekunka, cudowny personel, na plazy konie i inne rozrywki. Wlasciciel tych koni-Paulo moj wspanialy kolega uczy jezdzic konno jezeli ktos nie potrafi. Gdyby nie to ze chwilowo mnie nie stac na taki wyjazd to najchetniej bym juz tam wrocila bo to magiczne miejsce. Wszystko jest super. Co do komarow to moge zapewnic ze przez caly pobyt (13 dni) nie widzialam nawet jednego. Jezeli Brazylia to tylko ten hotel, bo slyszalam ze turysci ktorzy wybrali inne hotele strasznie narzekali na brud i nie mila obsluge. W tym hotelu sprzataczka codziennie dokladnie sprzata a ludzie sa cudowni. Polecam wszystkim.

Małogorzata

Pobyt - Sierpień 2008

Bajeczna plaża,ale kompletne nuudy...nie ma gdzie sie ruszyc,poza hotel(bandyctwo)przerażajace komary,jaszczurki,i inne gady,oferta dla osób mało wymagających.

Pobyt - Sierpień 2008

Superr hotel polecam wszystkim,dla dzieci w sam raz!!warto tam przyjechac i jest bardzo mila obsuga,i atmosfera... Pokoje rewelacja POLECAM!!!

Pobyt - Czerwiec 2008

Minusem całej wycieczki do Fortalezy jest czas jaki spędzamy na lotniskach czekając na samolot. Sam hotel położony bardzo malowniczo. Po przyjeździe do hotelu udaliśmy się na plaże i byliśmy świadkami wschodu słońca cudny widok. Jedzenie bardzo dobre, tak samo rzecz ma się z drinkami i napojami. Choć trzeba uważać na koktajle z alkoholem są tylko dla mocnych zawodników. Ludzie ceniący opdoczynek docenią uroki tego miejsca i nie bedą narzekać na Panią Rezydent która ma ich prowadzić i organizować czas jak mały dzieciakom. Trzeba tylko wykazać trochę własnej inicjatywy i albo wybrać buggi, konie, aqua park, plaże, animacje żaden Rezydent nie jest potrzebny.

Zdzisław

Pobyt - Kwiecień 2008

14 dniowy pobyt w Oasis Praia Das Fontes z pewnością zaliczymy do udanych. Hotel położony daleko od miasta tuż przy oceanie szum wody i cisza jaka ogarnia to miejsce jest wymarzone wręcz do spędzenia urlopu. Obsługa grzeczna nie nachalna, dobre jedzenie. Dwa baseny w zupełności starczają do posiedzenia w wodzie od pływania mamy ocean tuż pod nosem. Przy basenie są serwowane dobre drinki a także soki ze świeżych owoców. Sprzatnie pokoi odbywa się codziennie i jest bez zarzutu. Niedogodność to napewno czas podróży i to co podają biura podróży ponieważ smoloty potrafią mieć kilkugodzinne opoźnienia.

Mariusz

Pobyt - Kwiecień 2008

super hotel, all 3 razy lepsze niz w krajach arabskich, piekne plaze i nic do roboty.warto wziasc pokoj z widokiem na ocean ze wzgledu na widok, brak pijackich odglosow i komary) a all incluziv wykupic na miejscu znacznie taniej.