Oasis Atlantico Praia Das Fontes

Proponuje dołożenia troche pieniędzy i kupna oferty ALL INCLUSIVE jednym z powodów jest mozliwość korzytsania z parku wodnego kompleksu obok. Same pokoje bez rewalcji ale są komfortowe tak samo łazienki niezbyt duże ale spokojnie można się w nich umyć. Stołować można się bez obaw wszystko dobrze smakuje, szczególnie polecam koktajle owocowe. Rezydentka Tatiana hm chyba jest tam na wakacjach bo swoją prace wykonuje bardzo niechlujnie. Dodatkowy plus to spora ilość naszych rodaków i animacje.

Mogliby równie dobrze nazwać ten hotel Paradise Brasil :-) Plaża bajeczna, sama architektura hotelu świetna. Woda w basenie czyściutka i ciepła, w oceanie to samo. Przy plaży przejażdżki konne, w basenie siatkówka wodna a także aerobik. Radzę wziać krem z dobrym filtrem bo słonko trzaska nim się spostrzeżemy. Wrażenia są niezapomniane, miejscowi ludzie bardzo towarzyscy chcący zarobić parę groszy ale oferujący fajne wycieczki. Wyżywienie bez zarzutu.

Świetne miejsce, genialne położenie. Czyściutki ocean i plaża. Dobrze byłoby kupić sobie buty do chodzenia po rafie, bo dno oceanu potrafi pokleczyć stopy. Woda ciepła i w basenie też Obsługa bardzo fajna, słabo mówiąc po ang ale to nie problem. Wycieczka buggami do Morro Branco połączona z rejsem statkiem po rzece jest napewno godna polecenia. Jeśli Brazylia to polecam to miejsce.

Byłam z moim chłopakiem w tym hotelu cały tydzień i muszę przyznać, że było po prostu super, jedzenie pyszne, a przede wszystkim no stop świeżutkie owoce. Korzystaliśmy z dodatkowych wycieczek, bardzo fajne było zwiedzanie hodowli trzciny cukrowej oraz wycieczka nad wodospad Talita. Również fajna była przejażdżka buggy po wydmach piaskowych. Posiadam ponad 500 zdjęć z Brazylii i muszę przyznać, że bardzo miło wspominam ten pobyt i jeśli jeszcze raz miałabym się tam wybrać, to do tego samego hotelu, gdyż całkowicie spełnił moje oczekiwania.

Byliśmy z mężem w tym hotelu przez 6 dni, od 11-18 kwietnia 2008 r. Hotel piękny, cudownie położony. W okresie, w którym byliśmy było dosłownie kilkanaście osób z Polski, dlatego był cichy i wyludniony, ze względu na początek pory deszczowej. Słoneczna pogoda była przeplatana tropikalnymi deszczami, ale było ok 30 stopni czyli bardzo ciepło. Nawet przy zachmurzonym niebie konieczne jest smarowanie się jak najwyższymi kremami z filtrem. Okoliczni mieszkańcy bardzo sympatyczni, jedzenie i napoje bardzo dobre. Hotel godny polecenia, plaża przepiękna, czysty i ciepły ocean.

Nazwa  Oasis Atlantico Praia Das Fontes
Miejsce  Brazylia / Ceara / Praia Das Fontes
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 62 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kazimierz

Pobyt - Luty 2008

Pobyt - Styczeń 2008

Fantastyczny wypoczynek!!!

Pobyt - Styczeń 2008

Hotel bardzo przyzwoity. Czysty, zadbany. Posiada prawdziwy klimat brazylijski.

Kakuśśka

Pobyt - Grudzień 2008

Animatorzy super! Jedzenie bardzo dobre. Kelnerzy kulturalni bardzo mi się tam podobało. Wyjazd do parku wodnego polecam!

przemo

Pobyt - Listopad 2007

Hotel położony bardzo daleko od miasta nie ma opisanych rozrywek i jakichkolwiek sportów wodnych,w godz popołudniowych i wieczornych nic sie nie dzieje porostu wielka nuda!!! Jeśli chodzi o rezydenta w hotelu to opieka jest poniżej krytyki osoba która nie ma pojęcia o niczym nic nie wie nic nie jest w stanie załatwić nawet hamaka do pokoju można liczyć tylko na siebie i jeśli samemu sie nie załatwi najdrobniejszych spraw i rzeczy to zastaje sie z niczym,pyzatym wycieczki organizowane przez rezydenta,ceny w dolarach i zawyżone o 100% !!! a niżeli podane w katalogach i folderach,poza tym Pani rezydent wywozi uczestników do danego miejsca i pozostawia samym sobie na upale i zajmuje sie sama sobą bez opieki, wyżywienia, a najlepsze jest to że po wycieczce zbiera potwierdzenia wpłaty i nie pozostaje jakikolwiek ślad po tym kto był i ile zapłacił.Jednym słowem nie odpowiednia osoba na tak ważny i odpowiedzialnym stanowisku bo co to za rezydent który oprowadza turystów i czyta z książki i nie wie o czy czyta. Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga,podane terminy przez biuro ITAKA są niezgodne z prawdą ponieważ samolot opóźnia się o co najmniej 12 godz a na miejscu na lotnisku Fortaleza spóźniony jest o ok 20 godz!!!!! gzie trzeba doliczyć czas przejazdu autobusem do hotelu a jest to ok 1,5 godz.

Martyna F.

Pobyt - Październik 2007

Kocham to miejsce i ludzi ktorzy tam pracuja.
Bylam tam prawie 2 lata temu i gdyby nie to ze chwilowo mnie nie stac to latalabym tam przynajmniej 5-6 razy w roku bo to magiczne miejsce i nie mozna sie tam nudzic.
Polecam to miejsce wszystkim :)
Napewno sie nie rozczarujecie pod warunkiem ze wybierzecie wlasnie hotel oasis atlantico, bo w pozostalych podobno obsluga nie jest zbyt mila i pokoje pozostawiaja duzo do zyczenia.
Jakbyscie tam byli to pozdrowcie od Martyny Emanuela z restauracji, Heleno ze snack-baru i i Paulo-chlopaka od koni na plazy.
Wy tez ich polubicie bo to wspaniali i bardzo mili ludzie :)

Siwy

Pobyt - Październik 2007

Hotel położony w bardzo malowniczej okolicy, powalające krajobrazy w hotelu.
ktoś tam napisał ze do Moro Branco nie da się dojść w środku upału. UWAGA! nie prawda, spoko da się dojść nawet po porannych drinach :) wracając do ośrodka rewelacyjne krajobrazy! jeziorko z wędkami oczywiście za free, plaża super czysta, w oceanie czasem zdarzy się mały rekinek!!! ale całkowicie nie groźny! DUŻA UWAGA BARDZO DUŻA: w oceanie przed hotelem występują skały. odradzam wchodzenie w nocy do wody, można sobie krzywdę zrobić!
Pokoje: całkiem nie duże, ale wystarczające, klima chłodzi tylko wszędzie są odwrócone potencjometry czyli to - :) łazienka: malutka ale bardzo czysto, ręczniki codziennie wymieniane, barek także codziennie napełniany, no i oczywiście hamaczek przed wejściem!
Drinki i jedzonko: Drinki nie specjalne mimo importowanych alkoholi, aczkolwiek wynika to z braku umiejętności barmanów - leją jak im się podoba. aha i uwaga na ichniejszą CAPIRINHE - taki ich alkohol który ściął pare osób z nóg na moich oczach :) w barze przy basenie podają zakąski np. frytki, rybke i pyszne hamburgery.
Jedzenie w restauracji w weekend zróżnicowane i bardzo dużo, gorzej jest w tygodniu ale zawsze da się coś wybrać, wszystko rekompensują pyszne owoce!
Pani rezydentka Tatiana - UWAGA! delikatnie mówiąc ma wszystko gdzieś.
Z wycieczek polecam MORO BRANCO (20 $ u rezydentki), obowiązkowo BUGGAMI, można także iść na nogach do MORO BRANCO i stamtąd do hotelu wrócić BUGGAMI (cena BUGA w MORO BRANCO 20 $ za 4 - 5 os.)
Ogólnie polecam Brazylie.
Aha i jeszcze przelot: Samolot Linii Cabo Verde Airlines - przelot z międzylądowaniem na Wyspach Zielonego Przylądko (Isle De Sal) 7 h i dalej do Fortalezy 3,50 h min. Polecam miejsca z przodu do 10 rzędu ponieważ jest tam miejsca na nogi tyle co w samolocie rejsowym.

Pobyt - Październik 2007

Hotel o bardzo wysokim standardzie. Ciekawe animacje w ciągu dnia i wieczorem. Część bungalowów z przepięknym widokiem na ocean. Ładna plaża.

Danuta Kasprzak

Pobyt - Wrzesień 2007

Ogólnie zadowoleni z pobytu.Piękna okolica i spokój.Obsługa bez zarzutu.Pokoje nieciekawe ,basen podobnie.Za to ocean,klimat,natura i smak owoców -to coś ,co jest warte wielu godzin podróży.Ogólnie polecam ,choć raczej nie należy oczekiwać luksusu w hotelu.Jest przeciętny ale zdecydowanie można w nim dobrze odpocząć .Polecam wschody słońca na bajecznej plaży:)

gostyl

Pobyt - Wrzesień 2007

Bardzo przyjemne miejsce. Olbrzymi teren bardzo ładnie zagospodarowany. Dwa baseny (niewielkie ale przyjemne) i basen dla dzieci. Zadbana roślinność. Posiłki pyszne i duży ich wybór. Oczywiście polecam świeże soki z owoców no i same owoce też przepyszne. W barze przy basenie - duży wybór alkoholi, do tego smaczne przekąski!! Piękn a plaza!!Trzeba uważać an skałki, lub odejść kawałek w bok i będzie bezpieczniejsze zejście bez kamieni i skałek. Obok przyjaźnie nastawiona wioska rybacka. Polecam wycieczke buggami do Morro Branco i koniecznie Baranovę - robi wrażenie!!Codziennie wieczorem animacje dla gości hotelowych, a w ciągu dnia aerobik w basenie :)) Pokoje choc nie robią wrażenia są czyste (codziennie sprzątane), codzienna wymiana ręczników i uzupełniana lodówka :) Az wcześniejszą opinią o rezydentce p.Tatianie - się nie zgadzam. Bardzo miła i pomocna osoba. Pozdrawiamy!! Ogólnie wrażenia bardzo dobre - polecam!!

kacab

Pobyt - Styczeń 2007

wspaniala okolica ,piekne widoki,cudowne owoce !!!!!
hotel nieco slaby jak na 4 gwiazdki,lazienka fatalna,klimatyzacja bardzo glosna.
wszystkie niedogodnosci rekompensuje jednak wspaniala zabawa,niezle animacje,i cudowne krajobrazy.
stosowalem filtr 60 a mimo to po pierwszym dniu spedzonym w cieniu wygladalem jak brazylijczyk:)
ostroznie z kapielami slonecznymi!!!!
wszyscy mielismy problemy z trawieniem,dlatego srodki przeciw biegunce oraz no-spa nieodzowne,no i ranigast przyda sie tez,
jedzenie niezle jednak po szostym dniu mialem juz dosyc.
zywilem sie tylko owocami oraz spagetti
al najlepiej wykupic na miejscu ,wychodzi sporo taniej.

Beti

Pobyt - Styczeń 2007

Pobyt w hotelu i wakacje uwazam za cudowne,nic dodac ,nic ujac...obsluga wspaniala.Urocze polozenie,czysta plaza,bujna roslinnosc sprawia,ze naprawde mozna uciec od rzeczywistosci.Wspaniala obsluga ,wiecznie usmiechnieta ,rozbawiona przeniosla nas w swiat bajki.Wspaniale jedzenie,urozmaicona kuchnia mnostwo owocow i deserow doslodzilo i tak slodki pobyt....hmmmmmm....wrocimy tam napewno....uklony i wyrazy szacunku dla wszystkich,ktorzy przyczynili sie do bezstroskich,milych i slodkich chwil nad Atlantykiem.....

szymonek

Pobyt - Grudzień 2006

Pobyt rodzinny,koniec lutego 2007,żona i siedmioletni syn zadowoleni ,oraz znajomi. Posiłki w formie All Inclusiv,bardzo dobre.Spokój ,cisza i bezpieczenstwo pewne.NIE to co w innych rejonach Brazylii.

Ptero K.Góra

Pobyt - Listopad 2006

Byłem z rodzina na wyjeżdzie łączonym tj. Fortaleza Praia das fontes . Gorąco polecam szczególnie ten drugi hotel , a tak właściwie kompleks hotelowy . Lecieliśmy z Itaki . Bardzo dobrze spisał się rezydent Pan Tomasz. Ogólnie bardzo polecam .

Optymistka

Pobyt - Listopad 2006

Hotel wspanialy !!! Prosze nie sugierowac sie wypowiedzia "Wspolturysty", chyba pan o Baaardzoooo wybujałych wymaganiach, biorac pod uwage fakt, ze 10 dni w Brazyli kosztowalo 2200zl bez all inclusivu (genialny all inclusive, nawet do 2-3 w nocy, super drinki), a z all 2800zl, wiec nie jest to wygorowana cena. Poza tym jestem zachwycona pobytem w Brazylii, jak i w hotelu Oasis. Okolica spokojna, bezpieczna z przepieknymi widoczkami oraz malutką wioską rybacką z bardzo tanimi owocami morza :-) Przyrzadzane jedzonko wspaniale, pyszne owoce szczegolnie ananasy i marakuje !! Ogolnie mowiac hotel zadbany, "zielony", z wieloma atrakcjami (sportowymi;-)), obsluga bardzo sympatyczna, ale troszke krotkie animacje:/
Plaża czysta, piaszczysta, a ocean cieplutki.. Kilka fajnych opcji oferowanych na plazy, np: przelot wzdluz wybrzeza, quady, male jeapki. Jedynym minusem jest polozenie hotelu (wioska;-)), ktory jest oddalony ok.5km od MAŁEGO miasteczka Beberibe. Podsumowujac, hotel podobal mi sie pod kazdym wzgledem, godny polecenia !!!!!!!!!!!!!!

nafplio

Pobyt - Listopad 2006

Byliśmy z 15 miesięcznym maluchem dla którego mini park wodny w ośrodku obok byl super rozrywką. Basen na terenie ośrodka zdecydowanie średni, w ośrodku obok natomiast bardzo jasne baseny dostępne bez dodatkowych oplat.
Zdecydowanym minusem były pokoje, niemniej nie pojechalismy siedzieć w czterech ścianach toteż nie popsuły nam ogólnego wrażenia. Wróciliśmy bardzo zadowoleni z całego pobytu. Pokoje moim zdaniem nie zasługują na więcej niż 2 gwiazdki. Pokój po przyjeździe wymienialiśmy i chciaż ten drugi to były dwa pokoje z łazienką dalej był niespecjalny. Ze zględu na podróż z dzieckiem stwierdzam, że łazienka była poprostu beznadziejna do obsługi malucha, gdybyśmy byli sami byłoby nam wszystko jedno.