Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw.
4 zjeżdżalnie wodne, w tym 2 dla dzieci (otwarte w wyznaczonych godzinach.
Atrakcyjne położenie: w pobliżu pięknej, piaszczystej plaży, blisko Side.
Rozbudowana infrastruktura: 4 restauracje a la carte, 5 barów, pralnia, minimarket.
Nie spodziewałem się w tych pieniądzach rewelacji , ale hotel przewyższył moje oczekiwania.
W tym budżecie rewelacja. Super obsługa, pyszne jedzenie.
Nie wiem jak w sezonie ale w zimie nędzne animacje
Hotel 5* z prawdziwego zdarzenia. Pokoje bardzo przyjemne i świeże. Darmowe Wifi na terenie całego hotelu. W grudniu standard nie odbiega od tego w sezonie. Na stołówce bardzo duży wybór dań mięsnych i rybnych. Dodatkowo świeże warzywa i gorące zupy. W barze alkohole dobrej jakości. Hotel bardzo duży co sprawia, że przez pierwsze dni łatwo się zgubić.
Wifi Lobby bar
Przy pełnym obłożeniu ciężko o kawałek miejsca dla siebie
Bardzo duży i ładny hotel położony co prawda w drugiej linii brzegowej, ale zaledwie 3 minuty spacerem od plaży. Świetna cukiernia czynna od 15 00 - 18 00. Za kwotę poniżej 1000 zł nie znajdzie się nic lepszego. Jedzenie przyzwoite choć trochę monotonne. Siłownia i basen czynna tylko do 19 00 co jest sporym minusem dla osób aktywnych. Napoje alkoholowe nie powalają jakością ale to normalka. Polecam hotel i będę chciał tam wrócić.
Ładny, duży hotel, położony 3 minuty od plaży. Świetny masaż za nie wygórowane pieniądze.
wkurzający kelnerzy, którzy przypominają o zakładaniu maseczek na restauracji głównej - trochę to śmieszne :-) Krótka czynna siłowania i basen.
Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2021, zaraz po tym jak można było wjechac do Turcji za okazaniem paszportu Covidowego. W hotelu przyjeto nas bardzo dobrze mimo iż przyjechaliśmy kilka godz przed czasem zameldowania przydzielono nam pokój gdy o niego poprosilismy. Popkoje duże z balkonami z wodokiem na piekną zielen z palmami przy alejce prowadzacej na plaże. Więc mielismy spokoj i cisze jesli wrócilismy wczesniej do pokoju. Ale to chyba raz nam sie darzyło ,bo raczej wracalismy pozno ze względu na urozmaicone atrakcje w Hotelu ( animacje ,dobra muzyka i barmani którzy zawsze dbali o nas bysmy mieli pełne szklanki z drinkami). Jedzenie urozmaicone, ktokolwiek narzeka typu pani Ania to chyba z choinki sie urwała .Napisała o tym hotelu same brednie. ,bo bylismy w tym sam czasie i wiem jak tam było.,Lęzaki na plaży zawsze były dostępne ,z leżakami przy basenie było podobnie. Jesli brakowało obsługa zawsze nam jakis leżak dodatkowy przyniosła. A poza tym przy samym basenie były stoliki z krzesłami i mozna było sobie w cieniu spokojnie coś zjesc o każdej porze i odpocząć. A do starożytnej części Side mozna było dojechac busikami spod hotelu. Ogólnie pobyt udany ,jestemy bardzo zadowoleni i polecamy go ,a jedziemy do Turcji od prawie 20 lat wiec znamy Turcję dobrze i hotele w róznym standarcie. Ten jest jednym z najlepszych w Side.
Położony w idealnym miejscu,Blisko pieknej plaży
Polecam ten hotel z całego serca. Jedzenie pyszne, ludzie bardzo przyjaźni. Zarządzający hotelem cały czas doglądają porządku. Blisko plaża i super drinki????.
Cudowna atmosfera, pyszne jedzenie choć z czasem staje się monotonne- brak urozmaiceń, wszystkie potrawy się powtarzają. Hotel polecam z całego serca. Idealne położenie , bardzo blisko bazarki. Do np. Manavgat czy Side, można dostać się mini autobusikami , które znajdują się prawie pod hotelem, koszt to 1$ lub 1?. Jeżdżę do tego hotelu raz do roku i naprawdę tam wypoczywam. W hotelu dużo Rosjan i Polaków. Jedynie co mnie zawiodło w tym roku to Pan od fotografii, mianowicie nie oddał zdjęcia, które zostało wygrane w konkursie. Zwodził mnie, aż w końcu wyjechaliśmy. Tak że uwaga na tych czarodziejów od zdjęć. Zresztą ceny tych zdjęć nie są adekwatne do jakości. Po mimo tego i tak będę odwiedzać ten hotel raz do roku. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu w tym hotelu.
Monotonnie powtarzające się jedzenie, które jest pyszne. Niestety ciężko jeść cały czas to samo.
Hotel luksusowy, obsługa uprzejma i serdeczna. Pokoje standardowe, te z tarasem na dziedziniec wewnętrzny z basenami wyjątkowo przyjemne. Wspaniała plaża, baseny, spa, siłownia i kilka barów spełnią wymagania każdego, niezależnie od tego czy lubi aktywny wypoczynek, czy relaks na plaży. Jest jednak coś co muszę pochwalić. Przepyszna, bogata i bardzo urozmaicona kuchnia. Zawsze myślałam, że włoska jest nie do pobicia, a jednak turecka serwowana przez ten Hotel jest przewspaniała!!!
Wspaniała turecka kuchnia, każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Wygodne i czyste pokoje. Hotel egzotyczny i elegancki.
Przez pierwsze dni pobytu trochę błądziłam i myliłam piętra :-) łatwo można pomylić drogę wracając do pokoju:-) Sama nie wiem czy to wada, czy zaleta? :-)))
Byłam tam już dwa razy i na pewno wybiore sie poraz trzeci
wszystko jest jak być powinno, jedzenie pyszne i urozmaicone, basen duży , bardzo zadbany, do plaży hotelowej blisko, morze z piaskiem na dnie, stopniowo opadające, bardzo szeroka i piaszczysta plaża .Animatorzy ciągle zabawiają i zajmują czymś gości , nie można się nudzić , pyszne lody 14-16, nieopodal takie mnóstwo sklepów - kolorowy zawrót głowy.
nie znalazłam
Miałam przyjemność być w hotelu w sezonie czyli w sierpniu. Hotel po przyjeździe okazał się tak piękny jak na zdjęciach. Wystrój zapierał dech w piersiach, byłam zachwycona tym jaki ktoś miał pomysł aby go wybudować w tak charakterystycznym stylu architektonicznym. Hotel posiada ok. 8 pięter wszystkich razem, jest ogromny. Po przyjeździe musieliśmy dość długo odczekać z powodu dużej ilości gości, którzy wysiedli z naszego autokaru. Obsługa w recepcji jest w porządku i idzie się jakoś dogadać po angielsku, gorzej z obsługą, która pracuje na terenie hotelu. Hotel jest bardzo duży, ale położony na małym terenie przez co jest bardzo dużo ludzi, nie widziałam gorszego traktowania Polaków, o którym słyszałam a jest ich tam większość. Baseny bardzo czyste lecz jest ich za mało przez co bardzo dużo ludzi się tam gromadzi, cały basen jest wybudowany na 140 cm przez co osoby, które lubieją sobie popływać na głębszej wodzie - nie mają takiej możliwości. Jest także basen na 120 cm gdzie znajdują się zjeżdżalnie, które są ograniczone czasowo i nie są jakieś bardzo ekstremalne - zrobione typowo dla dzieci. W tym basenie można sobie na spokojnie popływać bez tłoku gdy zjeżdżalnie zostaną wyłączone. Baseny są do godziny 18, o 17 już zaczynają sprzątać leżaki. Posiłki są bardzo w porządku, ja byłam 11 dni i nie było dnia w którym nie znalazłabym coś dla siebie. Nie wszystko smakuje, ale zawsze coś się znajdzie. Pyszne ciasta, jest tam ich bardzo dużo. Przestronna stołówka, nie ma problemu z znalezieniem miejsc. Kelnerzy podają picie do stolików - nie ma baru na stołówce. Pokoje są bardzo dobrze wyposażone - suszarka, czajnik, herbata, lodówka uzupełniona napojami różnego rodzaju, kapcie, szampony, mydła i odżywki. W łazience znajduje się prysznic przez co nie ma problemu dla osób starszych z umyciem się. Piękny wystrój pokoju, jedyne co to małe tarasy, ale pewnie nie wszędzie. Hotel nie jest klimatyzowany cały, tylko pokoje są z klimą regulowaną przez nas, ale wszystko musi być w tym czasie pozamykane ponieważ klima nie zadziała. Wycieczki ciekawe, można sobie pozwiedzać. Przy basenie znajduje się bar gdzie naokoło serwowane są jakieś posiłki, później lody, nie idzie być głodnym. Animacje polegają na show time gdzie pokazują akrobatyczne zespoły, i to w sumie wszystko, można także zejść na -3 gdzie znajduje się dyskoteka, ale że hotel jest słabo oznakowany bardzo mało ludzi wie o niej zapewne. Oryginalne napoje podawane w barach, dobre drinki. Plaża piaszczysta, ale jest naprawde daleko od hotelu - osoba, która ma problemy z chodzeniem po prostu nie dojdzie tam, albo dojdzie raz i odpuści pozostając na basenach. Leżaki faktycznie trzeba zajmować sobie wcześniej, ale zawsze coś się znajdzie. Lokalizacja hotelu jest dobra, w oddaleniu od hotelu o 200 m znajduje się ulica pełna pawilonów sklepowych gdzie można zakupić wszystko. Ogólnie bardzo polecam hotel, licząc się z tym, że jest daleko do plaży.
piaszczysta plaża dobre jedzenie czystość hotelu obsługa położenie czystość basenów i ich temperatura animacje posiłki zapewnione w każdej możliwej porze dnia pokój dobrze wyposażony winda w hotelu wifi w całym hotelu wystrój wyróżniający się pokoje na karty
mała przestrzeń odległość od plaży słabe oznaczenia punktów w hotelu brak klimatyzacji w całym hotelu słaba komunikacja z personelem w języku angielskim
Nie wiem kto pisze pozytywne opinie dodammze nie jestem jakimś super wymagającym klientem bale jadąc do 5*hotelu oczekuję pysznego jedzenia super animacji i miłego personelu tego wszystkiego zabrakło Oby w zdrowiu w tym hotelu bo gdy ktoś zachoruje dopiero zaczynają się nieprzyjemności Nigdy nie cieszyłam się tak że wracam z wakacji do domu...
Pięknie wygląda na pierwszy rzut oka
Piękny pałac ale po bliższym kontakcie brudne pokoje na wstępie jedzenie mdłe jak w szpitalu ciągle to samo nie tego oczekuje się po 5*hotelu personel obsługuje Rosjan z uśmiechem na twarzy my Polacy czuliśmy się tam gorzej traktowani w hotelu nie ma lekarza jak twierdzą w ofercie tylko pielęgniarka atrakcje basenowe prowadzone po rosyjsku angielsko niemiecki turecki zupełnie niezrozumiałe dla znającego angielski turysty agresywny sposób mówienia może taka ich kultura nie wiem ale dziwnie się czułam jak animator krzyczał na tłum ludzi nie wiem jak zdobyli te 5 gwiazdek..personel kelnerski bardzo się starał wyglądała na zastraszony jakoś managerowie za to chodzili dumni jak pawie nie wiem z jakiego powodu może pasują im brudne parasole przy basenie i leżaki nic nie było na bieżąco czyszczone hotel typowo nastawiony na Rosyjską klientelę atrakcje animatorskie żenada Pan w sklepiku z pamiątkami przy hotelu to zwykły ham Nie jedźcie tu bo szkoda pieniędzy i zdrowia Szpital w Side porażka kłamią w oczy jakie leczenie zastosowali uważają Cię za idiotę Oby wasze dzieci tam nie zachorowały bo można nabawić się strachu Z radością piszę już z Polski i pierwsza wizyta w Turcji spowodowała moje obrzydzenie tym Krajem może niesłusznie po pierwszym pobycie ale niestety tak jest
W tym hotelu odpoczywaliśmy z mężem na początku lipca 2021r . Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu pod każdym względem. Hotel zasługuje na pięć gwiazdek i z czystym sumieniem mogę go polecić innym. Plaża hotelowa jest piaszczysta i szeroka i każdy znajdzie dla siebie wolny leżak o każdej porze dnia.
Pokoje są codziennie sprzątane, wyżywienie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa przemiła, animacje ok. i nie będziesz się tam nudzić na pewno.
Byliśmy całą rodzinką w połowie czerwca Już od pierwszej chwili wspaniały bajeczny ,widać przepych i luksus mila obsługa ,która starała się nam umilić spędzony czas Posiłki smaczne urozmaicone a restauracja turecka la karte wspaniała .Baseny duże zjeżdżalnie-dla każdego coś miłego . Wystarczająca ilość leżaków nad basenami jak i nad morzem, Jak czytam nieprzychylne komentarze to sie zastanawiam kim wy ludzie jesteście-jak wy w domach macie -bo nie rozumiem jak można być tak niesprawiedliwym. Bardzo dziękujemy wszystkim którzy tam pracują za ich ciężką prace Nam bardzo się podobało Na pewno nie był to nasz ostatni pobyt w tym hotelu Jeszcze raz bardzo dziękujemy wszystkim którzy sprawili że czuliśmy się wspaniale
Wspaniały czujesz się jak w krainie baśni ,olbrzymi z dużym przepychem wszędzię wieje luksusem,miła pracowita obsługa ,czysto wszędzie,pokoje rodzinne -mega.Bardzo nam sie podobało .Byliśmy całąn rodzinką-dla każdego coś miłego. Posiłki smaczne urozmaicone ,wieczorki tematyczne,Na plaży jak i przy basenie lezaków pod dostatkiem Był to nasz z lepszych pobytów-czuliśmy sie rozpieszczani
Brakowało nam jedynie dystrybutorów do picia ale to nie powód do narzekania
Generalnie polecam, można spokojnie na tydzień jechać odpocząć bez fajerwerków ale i bez obaw.
Hotel i pokoje czyste, obsługa bardzo miła, drinki i napoje ok, plaża czysta. Generalnie wakacje udane, polecam na tydzień. Później może być nudno. Jedzenie nic nadzwyczajnego ale można zjeść w miarę smacznie. Generalne plusy to: czysto,blisko czysta plaża ok i basen, miła obsługa. Można bez stresu odpocząć.
Dużo ludzi na stołówce, czasem chwilę trzeba poszukać nakrytego stolika i doczekać się na wodę, jedzenie monotonne ale zawsze coś się znajdzie. Miejsca nad basenem trzeba rezerwować do 8.20, na plaży do 9.00.
Hotel wizualnie ładny, ale wielkim rozczarowaniem były posiłki. Jedzenie niedobre, codziennie to samo, desery niesmaczne. Czasem omijaliśmy obiad bo wiedzieliśmy, że nic nie nałożymy na talerz. Nadganialiśmy arbuzem. W barze przy basenie okropny fast food. Drinki - nic specjalnego -takie jak wszędzie na all inclusive pomimo niby lepszej oferty ultra all inclusive. Był zaledwie jeden wieczór z imprezą kiedy można było się napić dobrego drinka i jeden wieczór turecki kiedy można było zjeść coś przyzwoitego.
wygląd hotelu położenie blisko plaży
okropne jedzenie
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek. Usytuowany w bardzo dobrej okolicy. Jest gdzie wyjść, pospacerować. Tyle z zalet. Plaża przynależna do hotelu składa się z kilkunastu rzędów leżaków ustawionych pod zadaszeniem, bez żadnego przewiewu. Odległość między nimi stwarza wrażenie leżenia z sąsiadem jak z rodziną. Dyskomfort nie do zaakceptowania. O godz. 10 leżaków na plaży brak. Trzeba sobie radzić samemu, czyli korzystać z plaży obok (płatnej ) Przy basenie leżaków również brakuje. Rodacy dbają o to by innym utrudnić. Rezerwują leżaki o godz 7 zarówno przy basenie jak i na plaży. Na terenie hotelu panuje permanentny hałas. Od godzin porannych do godz. 23 muzyka, bynajmniej nie relaksacyjna a disco i techno itp. Wieczorne animacje przy basenie nie pozwalają odpocząć w pokoju ani na balkonie. Jedzenie do przeżycia. Z owoców jedynie arbuz. Desery nie jadalne, wypieki typowo tureckie utopione w tłuszczu. Obsługa bardzo miła, uprzejma i w gotowości. Na terenie hotelu klimatyzacja wyłączona!!! W pokojach owszem działa ale na jadalni przy czerwcowym upale (37C) na zewnątrz, włączyli ale po interwencji za to wersji bardzo oszczędnej. Ogólnie hotel nie najgorszy ale na pewno więcej go nie odwiedzę i nie polecam osobom szukający prawdziwego wypoczynku.
Ładna okolica
Hotel bardzo ciasny, głośny, przepełniony.
Byłem w tym hotelu z rodziną w październiku 2020 r. oraz w marcu 2021r. Hotel godny polecenia. Chce się do niego wracać. Wczasowicz czuje się dopieszczony przez obsługę hotelu. Nie są nachalni w kwestii bakszyszu. Trochę wadą jest to, że w miesiącach zimowych brak wieczornego programu animacyjnego z pokazami w formie światło i dźwięk ( jest tylko mini disco, dyskoteka dla starszych i jakieś losowanie fantów). W pokojach jest czysto i są codziennie sprzątane. Pomimo obowiązku na ulicach i na bazarach prawie nikt nie nosi masek. W marcu był udostępniony basen wewnętrzny oraz hammam, za free.
Blisko morza. Piękna plaża. Blisko do centrum i starożytnego SIDE. Miła obsługa.
Brak basenu zewnętrznego z podgrzewaną wodą.
Byłam w okresie od 26 grudnia do 2 stycznia. Do dnia 31 grudnia wszystko było super: uprzejma obsługa, urozmaicone i smaczne jedzenie, kelnerzy podawali do stolików napoje (alkoholowe i bez, według życzeń). Piękna plaża (w lewo w dół po wyjściu z hotelu około 5 minut drogi pieszo). Pogada około 18% stopni. Czynne SPA, cudowna łaźnia. Czynny basen wewnętrzny (mały). Czynna siłownia. Maseczki obowiązkowe w restauracji i kawiarni. Piękne lobby. Natomiast od 1 stycznia 2021 nagle coś się wydarzyło. Poczuliśmy się jak nieproszeni goście. W restauracji nie można było doprosić się o zamówienie napojów - kelner udawał, że nie widzi, a jak w końcu przyszedł po zamówienie, nie przyniósł go do końca zamknięcia restauracji. Na kolejnym posiłku było już tylko dwóch kelnerów - reszta nie przyszła, więc już kompletnie nie można było doprosić się ich o podejście do stolika. Goście, gdy zobaczyli, że herbata jest w termosach, to sami podchodzi i ją sobie nalewali, nie czekając na obsługę. W barze kelnerzy przyjmowali zamówienie na drinki alkoholowe i bezalkoholowe, a podawali samą wodę. Awantury na recepcji (jakaś Niemka głośno i ostro kłóciła się z recepcjonistką) Barmani nagle zmienili ubrania - z eleganckich koszul firmowych na zwykłe swoje prywatne. Pozostał nam niesmak po tych ostatnich dwóch dniach. Nie polecam więc tego hotelu, ze względu na sposób potraktowania gości.
Piękna, szeroka plaża. Hotel czysty. Cudowna łaźnia.
Rozkład hotelu skomplikowany. Można się zgubić ;) Basen wewnętrzy mały.
Polecam hotel ;) Byłem sam, w grudniu, świetna pogoda, 20 stopni Celsjusza, super jedzenie, naprawdę super sprawa! Polecam panów Mustafę oraz Faruka z restauracji ;). Tylko przez pandemię sporo rzeczy pozamykanych, ale nadal jest cudownie! Warto wziąć kurtkę na zimne wieczory, ale za dnia jest super ciepło!
Żadnych.
Bardzo polecam ten hotel, bazary blisko, markety, bar przy plaży ,jedzienie w sumie dostępne od 7 rano do północy
Hotel na najwyższym poziomie , jeśli chodzi o posiłki różnorodne , każdy coś dla siebie znajdzie . Basen ogromny, obsługa przesympatyczna , sprzątanie odbywało się codziennie, kilka butelek wody w pokoju, czajnik, kawa ,herbata , kubeczki.
Cudowny hotel , piękna plaża , basen , pokoje , bardzo dobre jedzenie , miła obsługa , bardzo polecam ten hotel , robi wrażenie !
nie ma
W czasach pandemi i stojących obok pustych hoteli pobyt udany .Temperatura 32-37,woda ponad 30 czysta .Jeżeli ktoś był przed rokiem to musi się liczyć z ograniczeniami .Maski zalecane ale nie konieczne na terenie hotelu .Maski obowiązkowe w busach i sklepach .Niestety na lotnisku i w samolocie też konieczne maski .Duza wilgotność powoduje utrudnienie .Ogólnie pobyt udany /ciepła woda,wysoka temp, ładny hotel , miły personel , dobre jedzenie/ polecam .
Czysty hotel w czasach Covit .Super animacje każdego wieczoru .Super personel ,super recepcja .Smaczne jedzenie
Brak klimatyzacji i wentylacji w korytarzach oraz windach .Nieczynny basen kryty .Dość jednolite jedzenie choć smaczne .