Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Wapienne tarasy Pamukkale z naturalnymi basenami termalnymi
Super, piękna restauracja z widokiem na morze, lekki wiaterek ochładzał, warto tu przyjechać.
Hotel sympatyczny, obsługa rewelacyjna, pokoje czyste, opis z wakacji.pl zgodny z prawdą. Plaża czysta ale wąska, otoczona górami, piasek szary z drobnymi kamieniami. Leżaki bezpłatne, ale bardzo ciasno. W hotelu brak animacji (wieczór turecki x 1 w tygodniu) ale dla nas to akurat ok. Wyżywienie dla nas super, ale niektórym może brakować kotleta lub patery z owocami, chociaż tanie owoce dostępne na targu lub w sklepie. Warto poszukać w bocznych uliczkach małych, rodzinnych lokalików na kawę albo miejscowe przekąski. Nie kupujcie wycieczek za pośrednictwem rezydentek bo ich ceny są zawyżone min. 50%. Oferty miejscowych biur są solidne. Szczególnie dotyczy to wycieczek niewymagających polskiego przewodnika.
Byłam tutaj w 2000 roku i teraz ponownie. Duże zmiany na plus. Obsługa przyjazna, uczy się języków, posiłki bardziej urozmaicone i elegancko podane, bardziej dbają o czystość w pokojach, hotelu, na plaży. tak samo cudowne morze, góry i okolice. Polecam
Cisza,spokój,klimatycznie. Największa zaleta: Restauracja na plaży- wszystkie posiłki z widokiem na morze gratis:)
Świetny hotel, wysokie góry i super przejrzysta cieplutka woda w morzu. Pyszne jedzonko, malownicza miejscowośc, łódeczka do Marmaris, rejs na rodos i urzekające Pamukkale. Cudowne wakacje, szkoda ze tylko tydzień.
Wysokie góry, czysta i ciepła woda, słońce gwarantowane, pyszne regionalne jedzonko. Warto łódeczką płynąć do Marmaris. Byłam tez na Rodos i Pamukkale. Świetny kameralny hotel z miła, uprzejma obsługa.
skromny hotel w centrum turunca-spokojnej miejscowości położonej w urokliwej zatoce. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, za te pieniądze naprawdę warto!Hotel kameralny ale wyposazony we wszystko co potrzeba, brak w nim tlumów, kolejek do baru, jedzenie bardzo smaczne mimo, że ilość potraw ograniczona, dobre piwko tuborg. Plaza czysta, lezaki puste no ale to jest poczatek sezonu. Ktoś tam narzekał na brak owoców-ok, ale w markecie pod hotelem kilogram pomarańczy kosztuje 1tl czyli 2 zł!Ogólnie bardzo dobre wrażenie, urokliwa okolica, miłe wakacje za niewielkie pieniadze. Jeśli ktoś chce wiecej info o wycieczkach, okolicy, cenach, zdjęcia itp to proszę pisać na @.
Cena nie dość, że adekwatna do ilości gwiazdek a nawet wyższa. Cicha, przepięknie położona mała miejscowość hotel przebija hotele wyższej kategorii jakością obsługi, wyżywieniem i standartem. Ze zdziwieniem przeczytałem wcześniejsze komentaże, zapewne Pasn Klaudiusz był albo w innym Turunc albo ma zbyt wybujałe aspiracje *** to nie Hilton. a w hotelach *****, zdarzało mi się pijać piwo z kubków jednorazowych a tutaj Kadir - superbarman piwko polewał w szkło (na plaże plastik). Cisza i spokój (no gdyby nie rosjanie byłby ideał)
Rosjanie
Dziwi mnie, że ten hotel wystawia jeszcze ofertę. Nigdy nie napisałem negatywnej opini, a byłem również w trzy i dwu gwiazdkowych holelach. Co się wydażyło w trakcie naszego pobytu? Przygody jakie oferuje to: kradzież pieniędzy z pokoju, trzy zatrucia w tym wizyta dwuch osób w szpitalu... ( była grupowa reklamacja i afera z rezydentką Itaki, w trakcie pobytu...przynieślismy jej jedzenie i napoje które nam serwowali...odpowiedziała nam, że ona nie będzie tego jadła:) - ktoś jej odpowiedział ? a my musimy?)... Jak ktoś już tam będzie to taka krótka informacja. Leżaków przy basenie nie ma, bo do okoła są stoliki, miejsc na leżakach przy plaży jest dla jednej czwartej gości hotelowych ( nie mam miejsca na rozłożenie ręcznika). Kaca mieć nie będziecie, bo alkohol wyliczają i leją minimalnie, Ostrożnie wybierać produkty do jedzenia bo wiele nieświeżych pozycji. Radzę wziąść więcej kasy, bo restauracje w miejscowości są ok. Sama miejśćowość mała i urokliwa.
goście - super ludzi poznaliśmy
fatalny - all, zatrucia, kradzieże, brak miejsc do odpoczynku
ten hotel to porażka brud zle sprzątane i tylko jak przycisk się włączy ręczniki nie wymieniane trzeba się upominać jedzenie okropne nawet dla niewymagających to porażka to co nie pojdzie na obiad dają na kolacje i następnego dnia na sniadanie stare nieswieże niesmaczne ktoś kto to gotuje to laik jedynie to barman super za tą cenę nie warto
przy plaży
sprzątanie ,jedzenie, pokoje ,łazieka
Hotel czysty, wymiana ręczników raz na 3 dni, zero atrakcji w hotelu, mały basen, zakaz noszenia napoi(!) do lobby w którym dostępny jest internet. Jedzenie bardzo monotonne( w zasadzie ciągle te same potrawy), mało smaczne, z owoców podawali tylko melon przez cały tydzień (nawet nie przy każdym posiłku!!!) , zero potraw kuchni lokalnej (ani razu nie było baraniny). Obsługa hotelowa miła. Bardzo mały wybór alkoholi - zazwyczaj brakowało nawet białego wina. Ogólnie hotel poniżej oczekiwań.
plaża przy hotelu, przestronne pokoje,
mały basen między stolikami, bardzo monotonne jedzenie - brak kuchni lokalnej oraz owoców, mały wybór alkoholu - bardzo często brakowało czegoś
Cudowne miejsce. Bardzo miła obsługa. bardzo dobre jedzenie. Osobiście polecam.
bardzo urokliwe miejsce. Miła obsługa. Codziennie sprzątany pokój. Jedzenie bardzo dobre i nie sądzę żeby ktoś mógł je nazwać monotonnym .
w zasadzie za taką kwote nie ma sięczego czepiać. A jesli komuś nie pasuje to nie powinien wykupywać wakacji w hotelu trzy gwiazdkowym....
Hotel i warunki w miarę adekwatne do ceny. Pokój czysty i nowe meble, natomiast łazienka nadaje się do odnowienia. Jedzenie smaczne, ogólnie powtarzalne, ale na każdą kolacje można było dostać coś innego dodatkowo na świeżo (pyszny kebab, rybę, makaron itp). Szkoda, że basen był dostępny kilka godzin, ze względu na to, ze nie jest oddzielony od strefy jedzenia i nie było przy nim leżaków. Obsługa zazwyczaj miła, sprzątała naczynia na bieżąco. Plaża była super, bo blisko, trochę ciasno, ale przynajmniej prywatna plaża i było gdzie pływać. Największym minusem był fakt, że 3 dnia zaczęło brakować alkoholi, co mimo wszystko nie powinno mieć miejsca, ponieważ wykupiłam wakacje all inclusive. Hotel kameralny, cichy (trochę kłopotliwi byli mieszkańcy Rosji), ładny i w samym centrum, wiec wszędzie blisko.
Fajna atmosfera, miła obsługa, pokój (pomijając łazienkę), robienie jedzenia na żywo na kolacje(każdego dnia co innego), blisko plaża i prywatna
Po 3 dniu brakowało alkoholi, stara i niezadbana łazienka, basen otwarty w wyznaczonych godzinach(4 lub 5 godzin dziennie)
Hotel swoje latka ma za sobą odradzam rodzinom z dziećmi, włączenie klimatyzacji objawia sie wydmuchem stęchlizny, ale generalni w pokoju to się yylko śpi.
Blisko plaży
Niski standard jeśli chodzi o czystość,
Hotel odpowiada swoim 3*. Kameralny, generalnie czysty , cichy , z fajną plażą. Hotel składa się z 2 budynków , jeden z recepcją , drugi naprzeciwko , tam się znajduje bar, basen , bufet i wyjście do morza. W pokojach wi-fi nie ma, jest tylko w okolicach recepcji , ale nie zawsze . Pokoje zwykle , bez wydziwień, niestety z nie bardzo czystą łazienką. Obok hotelu również znajduje się minaret, który działa głośnie i sprawnie) Wyżywienie też odpowiada swoim 3*. Ale jak już wspominałam - w bliskiej odległości można znaleść dużo restauracji. W hotelu dużo starszych ludzi i w ogóle nie ma rozrywek , więc on pasuje tylko dla spokojnych wakacyj. Nawet biorąc pod uwagę minusy- nam Ozcan się spodobał i możemy go polecić .
Największymi plusami hotelu są: -bardzo miła i przyjazna obsługa -molo, co robi wejście do morza wygodnym ( generalnie plaża jest piaszczysta , ale przy wejściu do morza są duże kamienie ) -położenie - hotel się znajduje w samum centrum Turunçu , stąd łatwo i wygodnie można dojechać do Marmaris autobusem i Łodzią , również w okolicach hotelu dużo restauracji i sklepów
- nie ma wi-fi w pokojach - minaret obok
Hotel Ozcan, położony w przepięknej scenerii z bliskim dojściem do morza- urzekł nas od razu. Choć nie jest to budynek 5 gwiazdkowy, pod względem czystości i zadbanych pokoi (nasz z widokiem na morze i meczet) zasługuje na pełną aprobatę. Jedyne zastrzeżenia mieliśmy do łazienki, która nie wyglądała na odnowioną, jednak za taką kwotę, jaką zapłaciliśmy za wakacje nie oczekiwaliśmy cudów. Pani na recepcji mówi w języku rosyjskim, jednak z całą resztą można porozumieć się po angielsku. Obsługa hotelowa pracuje dzień w dzień od 10-23tej, zadowalając swoich gości, mając przy tym uśmiech na twarzy- za to ogromny szacunek! W pobliżu hotelu całe mnóstwo bazarów, knajp, barów. Dla osób ceniących ciszę i spokój nie jest to idealne miejsce zwłaszcza późnym wieczorem, gdzie bywa naprawdę głośno. Około 5.30 z meczetu dobiegają głośne modlitwy, więc na początku stawaliśmy na równe nogi, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia :) Śniadania, obiady i kolacje smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Od 10-23tej czynny bar przy basenie (opcja all inclusive) jednak najmocniejszym trunkiem jest wytrawne wino, oprócz tego do wyboru: piwo, wódka, gin. Jeśli chodzi o walutę można zabrać ze sobą euro, dolary i liry tureckie. My wybraliśmy liry i w większości lokali je preferują. W hotelu czynny jest kantor. Turcy cenią sobie napiwki, w wielu miejscach można znaleźć tzw. \"tip box\". Aby dostać hotel z widokiem na morze, w paszport wsadziliśmy niewielką kwotę i nasze życzenie zostało spełnione. P.S. Turcy uwielbiają się targować ! Dlatego jeśli planujecie kupić jakieś pamiątki, nie zapominajcie o tym. Ok 20 km od Turunc położone jest przepiękne Marmaris, warto zwiedzić to miasto ( możliwość rejsu, lub dojazdu busem). Ogółem jesteśmy bardzo zadowoleni, za tak miłą i perfekcyjną obsługę oraz niewielki koszt wakacji. Polecimy każdemu ten hotel, kto nie jest zbytnio wymagający i spędza w nim tylko noce, bo tak naprawdę jest co zwiedzać, a pogoda przez cały tydzień była idealna!
To mój trzeci pobyt w tym hotelu, dużym plusem jest bliskość morza, ja wad nie widzę ,natomiast jeśli ktoś szuka hotelu rozrywkowego pełnego bydła skaczącego z balkonu hotelowego do basenu, wiecznych imprez , zgiełku , itp ten hotel nie spełni oczekiwań. Jest dużo starszych ludzi, nie ma animacji, basen jest tak mały , że pustym i próżnym lalom trudno szukać lansu na różowym flamingu :) Mi niczego nie brakowało.
Przepiękne położenie, kameralne miejsce idealne dla spokojnych ludzi.
Czystość-a właściwie jej brak , mi nie przeszkadzało ponieważ pojechałam tam nad morze a nie oceniać czystość pokoju.
Cisza i spokój, piękne widoki, słabe jedzenie, woda ciepła 30 stopni w sierpniu, fajne molo, nowe klimatyzatory w pokojach - darmowe, ładna i spokojna miejscowość
blisko do plaży, fajna miejscowość, cisza i spokój
słabo sprzątany, trzeba przymykać oko na czystość
Hotel jak na 3* to okey, choć pierwsze wrażenie trochę negatywne, ale do wszystkiego można się przyzwyczajić. Jedzenie znośne , nie dla wymagających, ale czego można się spodziewać za taką cenę. My byliśmy zadowoleni , plaża przy hotelu , piękne widoki ,z portu można popłynąć łódką do Marmaris za 5euro , co godzinę odpływają, ok 40 min płynie i piękne widoki można pooglądać ,ale z powrotem trzeba uważać bo jak mają za mało osób to nie płyną! Basen przy hotelu mały, dla nas to nie istotne bo w zatoce super się pływa! Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu.
Położony w centrum małej, ale bardzo urokliwej miejscowości. Jak ktoś dostanie pokój z widokiem na morze to super, w samym hotelu klima nie działa , ale w pokojach tak.
Wszystkie negatywne opinie jakie znajdziecie Państwo są prawdziwe, chociaż i one w pełni nie oddają rzeczywistego stanu hotelu. Przypadki opinii pozytywnych traktować jako celowe wprowadzanie w błąd - pisane pewno przez przedstawicieli biura podróży - są kłamliwe. Nawet niewybredne osoby stwierdzą że wybór tego hotelu to poważny błąd. Nie Polecam - Stanowczo Odradzam!!!!
bliskość plaży
brud, monotonne i kiepskiej jakości wyżywienie, mała ilość leżaków - dużo połamanych, obsługa wręcz wrogo nastawiona, hotel nie przystosowany dla dzieci, brak animacji, kradzieże, brak leżaków przy basenie, sąsiedztwo minaretu - pobudka o świcie