Paradise Beach ( Sveti Vlas)

3.4

Porównując do Egiptu, w podobnej cenie Egipt dawał lepszy standard w czystości oraz posiłkach. Ale tylko tyle. Obsługa bez zarzutu, uśmiechnięci, uczynni i elastyczni.

W Bułgarii byliśmy z żoną pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Kraj jest piękny,ludzie mili,ceny umiarkowane - zdecydowanie polecam. HOTEL - pięknie położony nad samym morzem(warto wykupić opcję pokoju z widokiem na morze - wrażenia niezapomniane),stan techniczny - bez zarzutu,pokoje ładne,czyste.Plażę z hotelem łączą 4 bezawaryjnie działąjące,panoramiczne windy.Na stołówkę trzeba podejść do budynku głównego - odległość zależna od miejsca zakwaterowania(w sumie krótki,miły spacerek). POŁOŻENIE - bardzo kameralne,malownicze miejsce.Do Elenite plażą około 30 minut,drogą nawet mniej.Do centrum Svetego Vlasu trochę dalej,ale też do przejścia(w razie czego kursują regularnie autobusy i busy - koszt 2-3 leva).Do Nessebaru(piękne,stare miasto) 40 minut autobusem nr.8,do Słonecznego Brzegu - 30 minut jazdy(koszt 4-5 leva).Warto przejść plażą do Svetego Vlasu - połączenie skał,morza i piasku fantastycznie wychodzi na zdjęciach. PLAŻA-Plaża ładna,kamienisto - piaszczysta,parasole,leżaki i ręczniki za darmo w opcji All Inclusive.Nie trzeba walczyć o leżaki,ani miejsce czyli pełen luz. ATRAKCJE-w ośrodku co kto lubi(basen,animacje,sport w ilościach dowolnych).W Elenite warty odwiedzenia Aquapark \"Atlantyda\"(od 15.00 gratis),w Svetym Vlasie piękny port jachtowy i plaża oraz urokliwe cerkwie.W Nessebarze wszystko(koniecznie),Słoneczny Brzeg - najmniej mnie zafascynował.Dla spragnionych wrażeń dostępne wycieczki (u Bułgarów tańsze o 50%) - Rumunia,Stambuł i wiele bułgarskich.Ja polecam Bałczik - Kaliakra(piękne,niepowtarzalne miejsca). JEDZENIE ITP.-same superlatywy.Świeże,urozmaicone,szeroki wybór,owoców full.Stawiane zarzuty o monotonii jedzenia są bzdurą,my z żoną codziennie jedliśmy inne kombinacje posiłków i jeszcze wszystkiego nie spróbowaliśmy.Kawa,drinki,napoje - do bólu,co kto chciał i ile chciał.Smak i moc odpowiednia. CZYSTOŚĆ-bez uwag.Ręczniki wymieniono nam kilka razy,pościel chyba dwa(bez próśb i zachęt,z własnej inicjatywy). CENY - rozsądne.Tanie piwo,wino.

Hotel położony przy samej plaży na którą zjeżdża się windą. Na plaży sporo leżaków i parasoli, bar, lodówka z lodami. Blisko plaży basen z brodzikiem. Dla dzieci dość skromny plac zabaw. Oferta dla maluchów bardzo bogata, dużo animacji, klub w którym dzieci mogą zostać pod opieką animatorów, codziennie mini disco. To nie jest miejsce dla imprezowiczow, od 23 obowiązuje cisza nocna. Mieszkaliśmy z dwójką dzieci w pokoju rodzinnym - salonik i dwie sypialnie, łazienka dość mała z wanną, balkon z oszałamiającym widokiem na morze. Pokoje przestronne i pod tym względem bardzo komfortowe, wadą są jednak bardzo niewygodne i potwornie skrzypiące łóżka. Po wizycie w centrum Słonecznego Brzegu uznaliśmy, że trudno sobie wyobrazić lepszą lokalizację. Hotel leży z dala od kurortowego badziewia, ma własną plażę, tuż przy hotelu jest przystanek z którego można dojechać do samego Nessebaru. Najbliższy bankomat i supermarket jest w Elenite, jakiś kilometr od hotelu. Na miejscu kantor, mały sklepik spożywczy i sklep z zabawkami i pamiątkami. Mimo drobnych wad i faktu, że te 4 gwiazdki są raczej bulgarskimi czterema gwiazdkami, byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Bardzo polecam, nie wykluczam, że tam wrócimy. Ważne! Koniecznie pokój z widokiem na morze. Początkowo dostaliśmy właśnie od strony morza ale na pierwszym piętrze z widokiem na drzewa ale bez problemu udało się go zamienić.

Polecam rodzinom z dziećmi i osobom chcącym wypocząć w spokoju. Animatorki są wspaniałe zwłaszcza Pani Karolina - dziewczyna z niespotykaną energią i radością. W opisie oferty jest windsurfing, ale w rzeczywistości jest w Elenite w odległości około 700 m w cenie 15 Euro za 1 h. Oferowana wycieczka z przewodniczką do Nesebaru to porażka - przewodniczka przekazywała informacje ogólnodostępne i w szczątkowych dawkach. Polecam Wieczór Bułgarski - doskonała zabawa dla rodziców i dzieci. Bliskość plaży jest doskonała, leżaki i ręczniki dostępne, bez potrzeby rannego wstawania i oznaczania swoimi rzeczami. Brak kolejek na stołówce. Zawsze wybór owoców. W barach wybór 4 drinków wg oferowanej listy. Jeśli chce się coś extra to barmani odpowiadają - nie ma.

Zniechęca zewnętrzny wygląd hotelu w pokojach jest dużo lepiej. Cudny widok z balkonu na morze /polecam takie pokoje/. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Jedzenie smaczne, zróżnicowane. Nieograniczony dostęp do lodów gałkowych :-) Na plaży zawsze znajdzie się wolny leżak, niezależnie od godz / część leżaków połamana/ Dużym plusem są animacje /wspaniała współpraca animatorów z różnych biur podróży/. W ciągu dnia animatorzy starają się urozmaicić pobyt wypoczywającym zachęcając do ćwiczeń, gier zespołowych, konkursów. Wrażenie ogólnie bardzo pozytywne, wypoczynek udany.

Nazwa  Paradise Beach ( Sveti Vlas)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Św. Wlas
Wyżywienie  All inclusive, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, parking

Bogaty program hotelowych animacji (dziennych i wieczornych), prowadzonych przez bułgarskich animatorów.

Doskonałe położenie: panorama na Morze Czarne i zatokę Słonecznego Brzegu z widocznym Półwyspem Nessebar.

Piaszczysta plaża bezpośrednio przy zatoczce z łagodnym zejściem do morza.

1.0

3.4

Wyświetlono 145 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Styczeń 2015

Zalety

Położenie nad samą plażą oraz udogodnienie w formie windy.

Wady

Czuć jednak zeszłą epokę. Myślę, że w przyszłości będzie doinwestowany. Brak klimatyzacji na stołówce powoduje, że spożywanie posiłków jest pewnym wyzwaniem.

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

-pięknie położony nad brzegiem morza -cisza i spokój,bez gwaru i szumu typowego dla np.Słonecznego Brzegu -piękna plaża z bezpłatnymi leżakami i ręcznikami w opcji All -ładny wystrój hotelu,winda kursująca na odcinku recepcja - plaża -świetne,urozmaicone jedzenie,zawsze świeże,duży wybór owoców -miła i pomocna obsługa - nawet w przypadku bariery językowej -przestronne i utrzymane w czystości pokoje -wspaniałe animacje tak dla dorosłych jak i dla dzieci -ładny,zadbany i nieprzepełniony basen

Wady

-trochę zbyt skromny zestaw programów telewizyjnych przydałby się chciażby jeszcze jeden lub dwa polskie programy -dużo skwaszonych,narzekających,wiecznie będących w pretensjach turystów z kraju nad Wisłą

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Doskonała lokalizacja przy samej plaży, z dala od zgiełku kurortu i straganów. Świetne miejsce dla rodzin z dziećmi. Imprezowicze mogą być rozczarowani.

Wady

Skrzypiące i niewygodne łóżka, kiepskie śniadania, standard raczej trzygwiazdkowy ale ogólne wrażenia pozytywne.

Jarek

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Spokojny hotel

Wady

Wygląd troszkę zużyty

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Położenie, posiłki, animacje

Wady

Słabe We-Fe, zewnętrzny wygląd hotelu.

2.8

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel rodem z horroru, pokoj smiedzacy z grzybem na scianie i w kratce wentylacyjnej. Reklamowalam pobyt w tym hotelu, oczywiscie reklamacja nie zostala uwzgledniona. NIGDY WIECEJ POBYTU W TYM HOTELU!

Zalety

polozenie

Wady

pokoj smierdzacy z grzybem na scianie, syf, smrod i brud

Patrycja

Pobyt - Wrzesień 2015

Spokojna okolica bardzo blisko pięknej plaży, w sam raz na odpoczynek. Animatorzy bardzo fajni, bardzo przyjaźnie nastawieni, ciągle uśmiechnięci. Pokoje czyste, co chwilę nowe ręczniki, zmieniana pościel nie ma się do czego przyczepić. Polecam ten hotel dla ludzi, którzy jadą tam z myślą o odpoczynku.

3.6
azja

Pobyt - Wrzesień 2015

.....jak na tyle gwiazdek hotelowych pokoje nie zasługują na te gwiazdki. pokoje na parterze śmierdzą stęchlizną, dużo robactwa, pokoje na parterze z widokiem na morze..korekta... z widokiem na Krzaki.....

Zalety

blisko plaży, darmowe leżaki +ręczniki, posiłki ok,

Wady

pokoje, stęchlizna, robactwo,

4.2
Magdalena

Pobyt - Sierpień 2015

Zachęcona pozytywnymi opiniami z czerwca i lipca wybrałam ten hotel na rodzinny wypoczynek. To był błąd! Skrzypiące łóżka z materacami, przez które czuć było wszystkie sprężyny. Bateria pod prysznicem trzymała się na \"słowo honoru\". Sprzątanie polegało tylko na przemyciu podłogi. Ręczniki wymieniane na życzenie (trzeba je było zostawić obok umywalki lub na podłodze). Prośbę o wymianę pościeli (jeśli ktoś chciał) trzeba zgłosić na recepcji. Za to sprzątaczki codziennie widzieliśmy siedzące sobie na plotkach przy papierosku przed wejściami do części mieszkalnych. Brak połączenia budynków mieszkalnych z budynkiem głównym, gdzie była recepcja i restauracja. W przypadku deszczu (a taki nam się zdarzył) trzeba moknąć, żeby dojść do restauracji. Jedzenie monotonne, średnio smaczne i sprzątane zanim dobiegła godzina końca posiłku. Na stołach brudne obrusy i pełno okruchów po poprzednich jedzących. Obsługa snująca się po sali, nabrała ruchów raz, jak przyszedł manager. Część z deserami ograniczała się do dwóch-trzech tacek z niesmacznymi ciastami lub kruchymi, gotowymi ciastkami, jakie można kupić w sklepie. Jeśli ktoś chciałby coś pokroić (nawet bułki przy śniadaniu) to radzę zabrać ze sobą noże, bo te w restauracji nie nadają się do niczego. Jedyne plusy to widok z okna na morze, ładna plaża z dość dużą ilością leżaków (niestety część połamanych), bar na plaży z lodami i bliskość przystanku autobusowego, skąd można było pojechać do Nessebaru (polecam!), Sv. Vlasu (fajna przystań jachtowa) lub Słonecznego Brzegu. Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki.

Zalety

blisko plaży, ręczniki i leżaki na plaży w cenie, przystanek autobusowy obok hotelu

Wady

wszystko inne

Beata

Pobyt - Sierpień 2015

Położenie, przy plaży, na wzgórzu, rewelacyjne widoki i dzięki temu atmosfera. Poza tym usytuowanie pomiędzy Św.Wlaz a Elenite - dla mnie idealnie, cisza i spokój. Hotel rewelacyjny, świetna obsługa, personel, restauracja, bary, wszyscy przyjaźni. Najlepsze animacje, poza Tunezją jeszcze na takie nie trafiłam. Wesoło, zabawnie, zajęć nie brakowało. Dla ceniących spokój część na plaży, oddalona od \\\\\\\"głośniejszej\\\\\\\" części basenowej. POLECAM bardzo, bardzo gorąco !! Animatorki Sun&Fun Kaja i Paulina super !!

Zalety

Położenie, obsługa w restauracji i barach, wszyscy bardzo przyjaźni, jedzenie, urozmaicone, nie brakowało owoców, różnorodność i jakość animacji - mega!!

Wady

jedyna mała wada, to trochę zaniedbane płytki na basenie, ale plus taki, że antypoślizgowe, Obsługa przemiła, po pierwszej uwadze o wklejenie płytki, następnego dnia była wklejona :) Poza tym nie mam zastrzeżeń

2.2

Pobyt - Sierpień 2015

Jestem nadal w szoku, juz 1.dnia zadalismy zmiany hotelu, a nawet zwrotu pieniédzy.Hotel absolutnie nie zasługuje na standard nawet 2 gwiazdek

Zalety

Brak zalet, hotel z ubiegłego wieku, z mega iloscia schodow.Jedynie animacja na wysokim poziomie

Wady

Brud, szczury i jeszcze raz brud.Jaskółcze odchody po prostu wszedzie, nawet na zewnátrz stołówki

monika

Pobyt - Sierpień 2015

Polecam tym, którzy chcą spędzić wakacje w miłej i spokojnej atmosferze. Ci którzy marzą o głośnych imprezach do białego rana nie powinni wybierać wakacji w Paradise. Wybrałam ten hotel by odpocząć i udało mi sie to w 100%. Jeśli będę chciała wrocić do Bułgarii wybiorę zapewne ten hotel.

Zalety

Położenie, darmowe leżaki na plaży, widok z pokoju na morze baaajeczny, obsługa za wyjątkiem jednego z barmanów przesympatyczna, animacje dla dzieci i dorosłych rewelacja,

Wady

brak wody mineralnej w butelkach;) i brak placu zabaw dla dzieci;)

ania i andrzej

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel znajduje sie na granicy miedzy st.wlazem a elenite (moim zdaniem poczatek elenite) hotel ogromy ale bez wiekszych zastrzezen pokoje (tzn.moj pokoj) byl bardzo czysty reczniki wymieniane codziennie wiekszosc pokoi z pieknym widokiem na morze(bezcenne) oraz balkonem i suszarka na rzeczy jedzenie troche monotonne ale kazdy znajdzie cos dla siebie (jajka jajecznica roznego rodzaju miesa nalesniki duzo salaty frytki 2-3 rodzaje zup ziemniaki warzywa itd...)niestety nie ma baru na tzw.przekaski miedzy posilkami(w recepcji sa wystawione kanapki i 3rodzaje ciastek) ale tak naprawde czlowiek od sniadania do obiadu a pozniej do kolacji nie zdazy zglodniec... plaza moim zdaniem najwiekszy plus hotelu lezaki na plazy z parasolem darmowe nie ma problemu z ich brakiem plaza ladna szeroka bar na plazy i super drinki, basen jest podzielony na 3 czesci odbywaja sie w nim roznego typu animacje bar przy basenie, schodzac po schodach z basenu dochodzi sie do amfiteatru w ktorym odbywaja sie wieczorne animacje i zumba wychodzac z hotelu na pieszo okolo 5 min dochodzi sie do miasteczka elenite warto sie przejsc i zobaczyc min.aqua park komunikacja miejska ok.przystanek znajduje sie przy samym hotelu jeszcze zapomnialam napisac o windzie ktora sie zjezdza na plaze wind jest 4 ktore dzialaja sprawnie reczniki na plaze sa normalne czyste...polecam poplynac stateczkiem do nesebaru a spowrotem wrocic autobusem badz taxowka bilet autobusowy kosztuje 4lewa(czyli 2e badz 8zl) taxowka wynosi ok 30lewa mozna sie targowac i to tyle na temat hotelu ogolnie hotel przyjazny dla dzieci jak i zarowno dla doroslych ja osobiscie nie mam wiekszych zastrzezen :)

Zalety

1. Czyste pokoje 2. Spokojna okolica 3. Piekny widok na morze 4. Darmowe lezaki 5. Piekna plaza 6. Komunikacja miejska

Wady

raczej nie ma

Rafał

Pobyt - Sierpień 2015

Byliśmy w hotelu po raz drugi i jesteśmy zadowoleni. Obsługa ok, jedzenie w miarę smaczne choć lekko monotonne. Grunt to nie robić jak większość rodaków i nie nakładać codziennie wszystkiego bo sybko się znudzi ;))) Animacje ciekawe, dużą zaletą dla rodzin z dziećmi są polscy animatorzy. Wadą hotelu, choć nie jakąś ogromną jest fakt, że lerzy na uboczu. Na przeciwko hotelu jest przystanek autobusowy, jednak często się okazuje, że autobusy nie trzymają się rozkładu. Polecm hotel aktywnym fizycznie i rodzinom z dziećmi.

Zalety

Animacje, bliskość morza, hotelowa plaża, polscy animatorzy

Wady

Hotel na uboczu daleko do miasteczek i sklepików

Daniel

Pobyt - Sierpień 2015

Jedzenie mało urozmaicone. Widać, było, że to co nie zeszło na obiad zostało wykorzystane na kolację, itd., co w naszym wypadku skończyło się zatruciem Jedzenie w ogóle nie doprawione - wiadomo, lepiej samemu np. dosolić, niż dostać przesolone, ale po 7 dniach takich posiłków, aż przyjemnie wrócić do domowego jedzenia. Jednym z atutów hotelu była piękna i zadbana prywatna plażę, na którą można było zjechać windą. Z balkonu piękny widok na morze i okolicę. Kto nie miał ochoty wylegiwać się na plaży, mógł skorzystać z dobrodziejstw basenów. Pokoje przestronne, w pokoju suszarka do włosów, lodówka. Drinków sporo - każdy powinien znaleźć coś dla siebie, Do jedzenia sporo pysznych owoców, czy też lodów. Generalnie hotel godny polecenia

Zalety

Blisko na plażę, blisko do morza, Na prywatną plażę można było zjechać windą. Z balkonu piękny widok na morze i okolicę. Kto nie miał ochoty wylegiwać się na plaży, mógł skorzystać z dobrodziejstw basenów. Pokoje przestronne, w pokoju suszarka do włosów, lodówka.

Wady

- Jedzenie mało urozmaicone, nie doprawione, - klimatyzacja w pokoju nie odgrzybiana, co powodowało że zaraz po wejściu do pokoju odczuwało się brzydki zapach, - brodzik prysznicowy zapchany, a raczej tak skonstruowany że woda wolno spływa, przez co trzeba było brać szybkie prysznice

Jacek

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel godny polecania dla rodzin z dziećmi, Leżaki i parasole w cenie na plaży - nie trzeba z samego rana ich rezerwować. Urozmaicone i BARDZO smaczne jedzenie - super kucharz! Codziennie tzw. show cooking ( min. pączki na śniadanie, kura z pomarańczami na lunch itp.) Bardzo miła obsługa!

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, miła obsługa kelnerów i barmanów, świetne animacje, czyste pokoje.

Wady

Amfiteatr i scenę należałoby odnowić - ale nie przeszkadza to w wypoczynku.

NIKI

Pobyt - Sierpień 2015

Wielkim atutem hotelu Paradise Beach jest jego położenie na zboczu klifu na samym brzegu Morza Czarnego. My dostaliśmy pokój na najwyższym piętrze z widokiem na morze. Widok faktycznie imponujący, a dzięki wysokiemu usytuowaniu hotelu nawet w upalne dni orzeźwiająca bryza. Osobiście następnym razem wybrałabym apartament z widokiem na tzw park składający się z 3 pomieszczeń (idealne rozwiązanie dla rodzin z dziećmi). Zdecydowanie ciszej i wygodniej. Pokoje duże, schludne, urządzone w prosty sposób. Część urządzeń faktycznie zużyta, ale w standardowy sposób. Sprzątanie bez zarzutu, a dla dzieciaków panie układały z ręczników fantazyjne zwierzaki i bynajmniej nie ograniczały się do prostych łabądków (mieliśmy pieski, słonie, krabiki) Fajny polsko-bułgarski team animacyjny. Tu każdy znajdzie coś dla siebie: piłka wodna, siatkówka na plaży, boccia, gimnastyka w wodzie i moja ulubiona zumba prowadzona przez fantastyczną animatorkę Lili POLECAM, POLECAM! Wieczorem mini disco, na którym nasze dzieciaki super się bawiły. Potem program dla dorosłych, tu polecam wieczór orientalny przygotowany przez animatora Chrisa i animatorów z zaprzyjaźnionych hoteli- sporo śmiechu, zabawy ?naprawdę warto zobaczyć. Teraz minusy. Recepcjoniści bardzo mało życzliwi, zero uśmiechu i co najgorsze rzadko potrafili/ chcieli w czymś pomóc. Bardzo przypominali zachowaniem sklepowe z filmów Barei. Najczęściej można było usłyszeć: nie ma/ nie da się. Pani kierowniczka i krępy recepcjonista Teodor szczególnie nieprzyjemni. Jedzenie zwykle nieprzyprawione. Faktycznie przyprawy stoją na miseczkach na stole, zatem każdy może przyprawić sobie danie samodzielnie. Takie zrób to sam? Obsługa rzeczywiście ma problemy ze sprzątaniem i przygotowywaniem stołów. Panie głównie stoją i obserwują. Basen czysty, dużym plusem są antypoślizgowe płytki przy basenie.

Zalety

HOTEL DLA RODZIN Z DZIEĆMI zalety: położenie , szczególnie widoki, bliskość plaży, animacje (zumba z Lili, mini disco, wieczór orientalny), antypoślizgowe płytki na basenie,

Wady

mało życzliwa obsługa na recepcji, jedzenie bez smaku, nieprzyprawione

Janusz

Pobyt - Lipiec 2015

Pierwsze wrażenie po podjechaniu pod hotel: w porównaniu z innymi najczęściej nowymi hotelami w Słonecznym Brzegu, które mijaliśmy po drodze - bardzo skromniutko. Po wejściu do recepcji i ujrzeniu jaki jest widok na morze- rewelacja. Bardzo sympatyczna obsługa w recepcji, w barach, w jadalni i animatorzy. Przy wyjeździe żal było, że to już koniec. Dzieci zarówno nasze jak i znajomych kategorycznie stwierdziły: za rok jedziemy w to samo miejsce !

Zalety

Lokalizacja przy plaży, dobre jedzenie, bardzo miła obsługa, bardzo dobrzy animatorzy, 4 bary z alkoholami i napojami i z sympatyczną obsługą, lody na plaży, bezpłatny parking, bezpłatne leżaki i ręczniki na plaży, fajne baseny. Rewelacyjne miejsce dla rodzin z dziećmi.

Wady

Skromne pokoje w których i tak spędza się tylko kilka godzin więc to żadna wada, niezależnie od tego czy są z widokiem na morze czy na tył hotelu. Trochę daleko do centrum Słonecznego brzegu ale mieliśmy samochód więc to nie był problem.

Piotrek

Polecam dla rodzin z dziećmi . Dobre i różnorodne jedzenie

Zalety

Blisko plaża darmowe ręczniki i leżaki cisza i spokój wieczorami

Wady

Duży obiekt

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2015

Hotele godny polecenia .Ja i moja rodzina a szczególnie dzieci były bardzo zadowolone z animacji a jeszcze bardziej z animatorów.

Wady

Paradise Beach ( Sveti Vlas)