Fajny hotel w dobrej cenie. Ogolnodostępne leżaki, i przynajmniej było ich na tyle, że nie trzeba było sie o nie bić, jak to często bywa. Dobra opcja all inclusive. Pokoje standardowe, ładnie urządzone, sprzątane codziennie! Hotel wart polecenia.
Spędzilismy w tym hotelu wspaniałe dwa tygodnie podrozy poślubnej. Bardzo ładne pokoje, czyste, sprzątane codziennie. Plaża prywatna, robi wrazenie, wspaniałe miejsce do snorklingu, przepiekna rafa koralowa w poblizu! cudo! poza tym smaczne jedzenie, dobre drinki, a wszystko w cenie. jesli ktos marzy o super obsłudze i luksusie to jest hotel dla niego!
Zgadza się, sieciowe hotele maja klasę! Jest marka i trzeba sprostać oczekiwaniom klientów. Byliśmy w Radissonie w połowie września - pierwszy raz w hotelu tej grupy. Trzeba przyznać, że ogólnie w Egipcie hotele są bardzo fajne, natomiast ten ujął nas ciepłą atmosferą, począwszy od obsługi, a skończywszy na rezydentce. Spełniły się nasze oczekiwania co do luksusowego hotelu z komfortowymi pokojami. Jeśli chodzi o all inclusive to również sprostał naszym zachciankom:) Wypoczęliśmy pełną parą, może uda się jeszcze złapać jakiegoś lasta zimą?
Odwiedziliśmy Tabę w połowie września - okolica baaaardzo ładna, góry robią niesamowite wrażenie. Cisz - poza szumem morza - można spokojnie się zrelaksować i wypocząć. Pokoje ładne, czyste, przestronne i wyposażone we wszystko czego potrzeba. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta i zawsze pomocna. Wyżywienie dobre - czasem nie wiadomo na co się zdecydować, ale bardzo dobrze, że oprócz regionalnych potraw był bufet europejski.
POBYT TYGODNIOWY LIPIEC 2011, ALFA STAR Pokoje: mieszkaliśmy w pokoju z widokiem na morze, zabudowa bardzo ciekawie wkomponowana w krajobraz pomiędzy pięknymi, skalistymi górami i Morzem Czerwonym. Pokój bardzo duży, meble nieco stare ale ok, łazienka wymaga odświeżenia ale czysto. Sprzątane codziennie bardzo solidnie. Telewizja satelitarna, sejf, lodóweczka i sprawna, wydajna klimatyzacja. Obsługa: personel bardzo pomocny, chętny na napiwki (kelnerzy czy basenowi zarabiają tam nie więcej niż 50 zł miesięcznie! więc się nie dziwię). Komunikacja w języku angielskim, czasem niemieckim. Minusem są naganiacze na różne płatne usługi typu SPA czy wycieczki, którzy zajmują dużo czasu. Jedzenie: kuchnia całego świata, w restauracji głównej codziennie inna forma menu (włoskie, azjatyckie, barbecue itd). Na sniadanie, obiad i kolację tony jedzenia: stół z deserami, stół z pieczywem, 8-10 potraw na ciepło, stół - zimna płyta, sałatki, warzywa, nalesniki lub omlety robione na poczekaniu. Potem w barze przy basenie przekąski od 11: hamburgery, owoce, frytki, pizza. Praktycznie od 8-23 można coś zjeść :) Słabe napoje :( Soki kartonowe, wino o smaku wody, alkohole lokalne bardzo perfumowane, brak normalnej kawy (chyba, ze kupimy espresso). Do picia nadaje się tylko lekkie piwo Sakara, woda, herbaty, Johny Walker i napoje gazowane (cola, fanta, sprite); Jadąc na wycieczki fakultatywne warto zaopatrzyć się w więcej jedzenia z wieczora (słaby prowiant) :) oraz poczytać coś na temat miejsc gdzie jedziemy - nie ma nic bardziej żenującego niż polscy pseudoturyści awanturujący się na temat męczącej wycieczki czy zbyt szczegółowego programu. Ludzie, nie chcecie - nie jedźcie i nie psujcie wyjazdu innym. Otoczenie: Wszysko dość blisko siebie, basen praktycznie przy plazy. Piękna zieleń, palmy daktylowe, bardzo dużo leżaków na plaży i nad basenem, wspaniała RAFA! warto kupić maskę i rurkę w Polsce bo piekne widoki już 10 metrów od brzegu. Program animacyjny: jak kto woli. Do południa jakieś disco nad basenem, areobik, siatkówka na plaży itp. Wieczorem minidisco dla dzieciaków i impreza dla dorosłych ale w głównym budynku, więc nie przeszkadza gdzy jesteśmy w pokoju. Animatorzy z Włoch i z Polski - bardzo sympatyczni. Inne: restauracje dodatkowo płatne (beduińska i włoska) serwują ciekawe posiłki ale drogo: co najmniej 80-100 zł na osobę, na terenie kompleksu trochę sklepów z pamiątkami (polecamy szkło i perfumy Muhameda, który jest bardzo gościnny), WI-FI w holu i przy basenie pozwala na kontakt z najbliższymi. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowolenie i myślimy o powrocie. Taba to z pewnością miejsce nudniejsze niż Szarm ale można tu wspaniale wypocząć (plus blisko do ciekawych miejsc na wycieczki);
Polecam ten hotel świetnie położony,przepiękne widoki, cisza,spokój,szeroka piękna plaża,dla osób pragnących odpocząć i rozkoszować się pięknymi widokami.Obsługa bardzo miła.super hotel
wyjazd szkoleniowy - dobry hotel, all i obsluga, rewelacyjna wycieczki fakultatywne (tzn mielismy je w pakiecie wyjazdu, ale informatory biur takze je maja w ofercie), poelcam. na pewno nie rejon imprezowy
Ten hotel to nieporozumienie daleko mu do 5 gwiazdek. Byłam w wielu hotelach ale tam jest brudno w pokojach, na basenie brak klimatyzacji w restauracji i w holu. Nigdy tam nie pojadę i innych ostrzegam przed takim wypoczynkiem. Bardzo się dzieię skąd są te opinie takie wysokie. W mojej ocenie ten hotel lata świetności ma za sobą, najpierw przeprowadzić gruntowny remont i wysprzątać pokoje i wtedy może przyjmować gości.
Żeby w tak markowym hotelu,w holu i głównej restauracji nie było klimy,porażka.Duża plaża i wiecznie pusty basen rekompensowały niedogodności. Duży plus za widok na góry Synaj i rewelacyjnego rezydenta.Z Polski byliśmy tylko ja z żoną:(.Położenie hotelu jest jego zaletą,jest świetną bazą wypadową do Jerozolimy,Petry,na safari i dla osób które w hotelu tylko nocują.Animacje dno.
Niezły hotel w odludnym miejscu, położenie oryginalne jak na Egipt, bez sąsiedztwa innych hoteli, zgodnie z tym co wcześniej opisano.
Bylem tam w maju-i rewelacja..Piękne widoki,spokój i cisza.. Super hotel dla tych którzy pragną wypoczynku...Polecam Acha -w jednej opinii tutaj widziałem wpis..brak klimatyzacji w basenie....może paniusia jeszcze rekina w wannie by chciała-albo rusałkę??? Hotel jest jednak dla ludzi inteligentniejszych-nie rozwydrzonych pajaców
Opinia jest bardzo aktualna.Ogólnie hotel jest ładnie położony,otacza go piękny park z cudownymi \\\"roślinkami\\\".Generalnie jest to hotel nadający się już do remontu.Biuro Alfa Star-oszukuje!Sprzedają imprezę na 7 dni,z czego prawie dwa dni kradną na dojazd,bo 1 dnia pobyt zaczęliśmy od g.18,a ostatni dzień to masakra-trzeba wyjść z pokoju dzień wcześniej o 23,a wylot jest o 3 nad ranem w ostatnim dniu imprezy. Gdzie więc opcja \\\"Al\\\", gdzie te skradzione posiłki itp.? Obsługa sprzątająca-również chłopak, który czyścił baseny-zasługują na pochwałę, a reszta to banda natrętnych błaznów i kretynów. W recepcji i za barami aroganci robiący łaskę,\\\"że żyją\\\" i stale wyciągają łapy po bakszysz! Skandal i żenada, że to się toleruje w hotelu niby z 5*.
Pozdro dla Was szczecinianie! Nie rozwodzę się bo lepiej opisać szczegóły hotelu nie można. Generalnie świetnie się bawiłem.
Byłam w lepszych w Egipcie, nie zasługuję na 5* - mocne 4*
PLUSY: WIFI w części głównej hotelu , fantastycznie malownicze położenie - widok na pobliskie góry i na Arabię Saudyjską - nie ma o tym wzmianki w żadnym z katalogów, siłownia - sprzęt dobrych firm, a bieżnia, rowerek i stepper dobrej firmy Technogym - klimatyzowana, super położenie do wyjazdu do PETRY - 10 min do przystani promowej MINUSY: brak pomostu , który często jest na zdjęciach w katalogach (w sąsiednim Morgana Beach 4* jest) , fatalny stan leżaków - połamane , zdewastowane oparcia , ilość leżaków nie dostosowana do liczny gości !!!!! Od 7,00 rano zaczyna się \"wojna leżakowa\" o zajmowanie dobrych miejsc na plaży i basenie, albo jakichkolwiek miejsc , obsługa zarabia na tym procederze - za 5 funtów położy rano ręcznik na dowolnym leżaku w celu jego rezerwacji , brak programu wieczornego organizowanego przez animację - po rozmowie z pracownikami włoskiej animacji - animacja jest gotowa do przedstawienia swojego programu, ale hotel sobie tego nie życzy (wzrosłyby koszta animacji - lepsze jest egipski Derwisz na 15 min i fałszujący egipski śpiewak oraz pijana rosyjska banda), przy braku szczęścia możemy być zakwaterowani w budynku z głośnymi Rosjanami - wtedy ten hotel nie należy do spokojnych , podgrzewany basen będący w ofercie czasami nie jest podgrzewany - średnio 2 dni w tygodniu. W NORMIE: jedzenie - dobre, urozmaicone czasem owocami morza (wydzielanie plasterków wędlin i serów pominę w sensie negatywnym), pokoje - duże i ładnie urządzone z balkonem , szafy pakowne (telewizja ze śniegiem, sprane ręczniki i łazienki do lekkiego remontu) , plaża szeroka , piaszczysto-kamienista, wejście do wody po kamieniach , bez odpowiedniego obuwia nie do wejścia w normalny sposób , plac zabaw.CIEKAWOSTKI: foto hotelu w katalogu Alfa-Star 2010/2011 nie są zdjęciami tego hotelu ! ! ! ! ! ! chętnie udzielę dodatkowych informacji zainteresowanym - proszę o poważne, kulturalne pytania, służę pomocą daad@vp.pl
Hotel 5* położony w cichym miejscu. Byłam tam w drugim tygodniu grudnia 2010. Obsługa przemiła. Wyżywienie rewelacyjne (owoce morza, dzień kuchni hiszpańskiej, kuchnia arabska, europejska, amerykańska, francuska, włoska). Jedyny mankament, to iż wygląd restauracji odstawał o 1* od całej reszty hotelu-było jednak bardzo czysto. Kelnerzy czarujący i spieszący zawsze z pomocą i uśmiechem na twarzy. Istotna informacja dla osób lubiących piaszczyste zejście do Zatoki Aqaba- tu niestety jej nie znajdziecie. Należy przed wyjazdem kupić buty do pływania lub za 10 $ można to zrobić w sklepikach hotelowych. Baseny są codziennie czyszczone jednak nie są podgrzewane i z trudnością się z nich korzysta w grudniu;-( Cieplej było w Zatoce Akaba!!! Baseny niestety nie mają zjeżdżalni;-(
Hotel nadaje się na leniwe wakacje. do najbliższego zaludnionego miejsca na Ziemii ze 20 km. Plaża super, pokoje ok. , jedzenie - nie ma co narzekać , nie było kawioru i oryginalnego szampana niestety :)) , animacja - gdzieś była... , ale my jej nie potrzebowaliśmy :) , hotel możemy spokojnie polecić wymagającym ale nie obsesyjnym turystom, byliśmy w 7 hotelach w Egipcie - dajemy temu 2 miejsce.
lecac do Egiptu wybiera sie rafe i rozrywke albo Tabe i mozliwosc zwiedzenia niesamowitych miejsc. do tej drugiej wersji trzeba czasu, leciec kilkakrotnie do Hurghady, Sharmu... a potem do Taby i do Radisson Blu:) hotel sieciowy, z sieciowa obsluga, wspanialym wyzywieniem, eleganckimi pokojami i duza iloscia miejsc na uroczy odpoczynek z wykupieniem wycieczek do Izraela, Petry.. niektorzy lacza objazdowke z pobytem. polecam hotel Radisson Blu Resort.
objazdowka Radisson Blu i jest po prostu swietnie! zapewne taki sieciowy standarz, iz obsluga mila, spokojna; wyzywienie , w sumie cala opcja all inclusive rewelacyjna, maja fantastycznego kucharza, ktorego hobby jest dogadzanie podniebienia, pokoje - eleganckie, duze (nie wspomne o sprzataniu, wymianie recznikow- codzienna norma). po 13,5 dniach wrocilismy bardzo zadowoleni - zarowno z czesci objazdowej, jak i lenistwa w radissonie!