Pickalbatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)

Pobyt w Citadel był cudowny. Pokoje czyste, ręczniki , szlafroki wymieniane, mini bar uzupełniany, widok z pokoju fantastyczny-na basen, plażę morze. w pokoju duży taras. Jedzenie we wszystkich restauracjach bardzo dobre: mięso, ryby, owoce morza, warzywa, makarony. My( grupa 8 osób) preferowaliśmy restaurację azjatycką-orientalnie, kameralnie. Codziennie wieczorem muzyka na żywo. przy promenadzie można snurkować, rybki przypływają pod sam taras restauracji przy śniadanku-cudo. w recepcji można zamówić taksówkę do Hurgady, jest bezpiecznie. Polecam hotel z przekonaniem. Personel jest bardzo uczynny, uśmiechnięty.

Podobalo mi się wszystko wielkość hotelu jedzenie pokoje

Przepiękny hotel . Mnóstwo spacerów , zwiedzania samego hotelu . Widoki , plaża, baseny . Generalnie wszystko na wielki plus. Pomocna obsługa. Pokoje duże , my dostaliśmy nawet większy pokój Deluxe w cenie Standard Coral .

Świetny hotel, piękne widoki,czysto, personel bardzo przyjazny. Każdy pokój ma widok na morze. Butelkowana woda bez limitu, batek uzupelniany też w colę, sprite itp. Bardzo duża plaża, nie brakuje leżaków. Posiłki w 3 restauracjach, w tym jedna bezpośrednio przy marinie. Są też restauracje a'la carte. Każdy znajdzie coś dla siebie bo posiłki są różorodne. Dodatkowo kawiarnia i bary a także pizza i lody w wyznaczonych godzinach. Duży teren, więc przy okazji sporo się spaceruje. Na plaży i przy basenach są przebieralnie, bary, toalety. Jest siłownia, zajecia z jogi, bilard, stoły do ping-ponga. Chyba też kort tenisowy ale tam nie dotarliśmy. Dla wymagających Dodatkowo płatne atrakcje: restauracja z owocami morza, Starbucks, shisha, spa, szkółka nurkowania. Jest kilka sklepików na terenie hotelu. Na terenie hotelu jest też dyskoteka. Ogólnie pobyt bardzo nam się podobał. Hotel jest dość oddalony od Hurgady i prowadzi do niego bardzo długa wewnętrzna droga więc aby się wydostać poza hotel, to raczej tylko taxi albo zorganizowana wycieczka. W bliskim sąsiedztwie hotelu tylko pustynia. Bardzo pilnują bezpieczeństwa i każdy wjeżdżający na teren pojazd jest dokładnie sprawdzany, warto też zgłosić w recepcji że się zamówiło taxi podając nr pokoju bo wtedy wpuszczają.

Raj na ziemi, ale z lepszym jedzeniem! Luty 2025, ekipa w składzie: dorośli x2, dzieci x2, marzenia o relaksie x1000. I co? I trafiliśmy w dziesiątkę! Albatros Citadel Sahl Hasheesh to hotel, który wygląda jak wycięty z katalogu „Luksus dla wymagających, ale bez zadęcia”. Pokój? Jak dla sułtana! Przestronne, z widokiem na morze – taki, że aż człowiek rano zastanawia się, czy to sen, czy jednak wczorajsza kolacja była aż tak dobra. A była! Jedzenie? Lepiej niż u babci! Szef kuchni musi mieć jakiś pakt z kulinarnym diabłem, bo te smaki… WOW! Od śniadania do kolacji pełne szczęście na talerzu. Dzieci jadły, my jedliśmy – cud! Marina? Jak z bajki ! Instagram płakał, jak nie dodaliśmy filtra. Całość? Dopieszczona jak tort weselny! Obsługa na medal, czystość jak w aptece, atrakcje dla dzieci i dorosłych. Zero nudy, zero stresu. Czy polecamy? Oczywiście! Jedźcie, nie zastanawiajcie się. Tylko uważajcie – po powrocie każdy inny hotel w Egipcie wyda się Wam przeciętny!

od3 009 zł za osobę

Nazwa  Pickalbatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości

Bezpłatny internet wi-fi w lobby

3 baseny hotelowe na wysokim poziomie w tym jeden podgrzewany

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Wyświetlono 169 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
MARZENA

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Widok na morze ze wszystkich pokoi, uprzejmy personel, pyszne jedzenie,

Janusz

Pobyt - Marzec 2025

Podobalo mi się wszystko wielkość hotelu jedzenie pokoje

Zalety

Możliwość pływania w morzu wśród pięknych kolorowych ryb weĵście bezposrednio z plaży nawet dla kogoś kto nie umie pływać to jedyny taki hotel wśród wielu w jakich byłem zawsze był długi pomost poza rafę i tam głębia

Wady

Brak wad

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Przepiekna plaża , widoki , jedzenie .

Wady

Podobało mi się wszystko :)

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Piękne widoki, czystość, wrażenie spokoju pomimo wielu gości. Fajny personel, dbający o gości i nie oczekujący napiwków.

Wady

Nie stwierdziliśmy

Pobyt - Luty 2025

Hotel przepiękny, wszystko na najwyższym poziomie .czysto ,obsługa bardzo miła. (...)

Pobyt - Luty 2025

Wspaniały hotel,wszystko na najwyższym poziomie.Bardzo czysto ,dbają ,sprzątają....Dobre jedzenie.Przemiła ,pomocna obsługa.Napewno wrócimy.

Zalety

Rozległy teren dzięki czemu nie odczuwa się dużej ilości wczasowiczów.Pięknie widoki,rybki juz na płytkiej wodzie.Przemiła obsługa, bardzo się starają.W zasadzie nie ma się do czego przyczepić.Może więcej podgrzewanych basenów w okresie zimowym.I większy wybór dań.

Pobyt - Styczeń 2025

Chórek wspaniały pod każdym względem i widoki czystość i personel nie ma się do czego doczepić. Jedynie więcej dań dla dzieci

Zalety

Baseny plaża widoki

Wady

Leprzy alkohol

Anna i Dawid

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel duży super pod każdym względem piękne widoki własna marina zatoczka gdzie można uprawiać snorkeling nie trzeba jeździć na wycieczki obsluga pomocna i mila

Zalety

Plaża marina obsługa

Wady

Nie znaleźliśmy

Pobyt - Styczeń 2025

Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości obsługi oraz jedzenia hotel duży i bardzo ładny wszędzie jest czysto naprawdę niema się do czego przyczepić jeden z lepszych w jakich byliśmy powiedział by nawet w top 3 a jeździmy często na pewno wrócimy

Marek

Pobyt - Grudzień 2024

Wypoczynek wykupiony w budżecie 2100zł/os. Stosunek ceny do tego co oferuje resort w każdej rozpatrywanej kategorii Rewelacja !!!

5.7
Lukas

Pobyt - Grudzień 2024

Moja subiektywna opinia na temat tego hotelu jest taka że hotel mocno przereklamowany w opiniach nie wiem z kąd te opinie latamy do Egiptu różne już hotele odwiedzone , doskonale wiedzieliśmy że jest to spory obiekt lecz co do wyżywienia drinków basenów to bardzo słabo ,jedzenie na poziomie słabej 4 ,(...) w tym obiekcie oczekiwaliśmy czegoś lepszego jeden basen zimny a mial być podgrzewany po naszej interwencji włączyli. grzanie sa dwa. Infiniti nic specjalnego. Ciasno walka o leżaki 8 rano już wszystko zajęte porażka, plaże słabe rafa znikoma ,obsługa miła pomocna reagująca na każde zgłoszenie pokoje czyste jak na standardy Egipski podsumowując. Hotel nie zaspokoił naszych oczekiwań dodatkowo wielki minus wszędzie jest palone przy basenie ,wieczorem w lobby to aż biało idzie się udusić tak jest palone podczas wieczornych animacji ponownie już nie odwiedzimy tego hotelu cena nie jest adekwatna do jakości byliśmy grupa 4 osób dorosłych każdy ma takie same odczucia

Zalety

Miła obsługa ,piękny widok

Wady

Jedzenie , alkohole ogólnodostępne miejsca dla palaczy

Magdalena

Pobyt - Grudzień 2024

Wszystko jak w raju, wspaniałe miejsce. Czystość i obsługa robi dobrą robotę

Zalety

Przepiękna linia brzegowa, nietypowa architektura, pomocną obsluga

Michał

Pobyt - Grudzień 2024

Ogólnie polecam ten hotel, szczególnie w okresie zimowym

Zalety

Szklane ekrany chroniące przed wiatrem robią swoje. Czysto i wszystko zrobione z rozmachem (oczywiście pamiętajmy że to Egipt) Dwa baseny podgrzewane i rzeczywiście grzeją. Miła, uśmiechnięta i pomocna obsługa. Super zrobione plaże

Wady

Hotel bardzo rozległy przez co nie do końca było widać animatorów w ciągu dnia, którzy by zachęcali do zabaw, sportów itp. Ubogi program animatorów. Życie nocne nie istnieje przez płatną dyskotekę i to jeszcze zamkniętą przez większość dni tygodnia. Mało terenów zielonych. Nie polecam kupować wycieczek na terenie hotelu u tych naciągaczy. Niby taniej niż u rezydenta, ale później dochodzą dodatkowe opłaty

Grzegorz

Pobyt - Grudzień 2024

Wszystko super pogoda piękna hotel rewelacyjny naprawdę z czystym sumieniem gorąco polecam.

Zalety

Położenie jedzenie pyszne pokoje ogromne,czyste z pewnością będę polecał hotel albatros citadel znajomym

Pobyt - Grudzień 2024

Super hotel, pięknie położony, Ładna rafa koralowa. W zasadzie nic w tym hotelu nie brakuje.

Zalety

Czystość, wszechstronność, wspaniałe jedzenie, obiekt duży ale nie moloch.

Wady

Jedna i jedyna wada to alkohol wysokoprocentowy. Nie do picia.

Iwona

Pobyt - Grudzień 2024

Świetny hotel, polecam każdemu, trochę mało atrakcji dla dzieci, ale byliśmy we dwoje dorosłych i było cudnie

Zalety

Czysto, obsługa przesympatyczna, jedzenie smaczne i urozmaicone, baseny z podgrzewaną wodą, dostęp do morza, całodobowa ochrona, więc można czuć się bezpiecznie

Wady

daleko od czegokolwiek, na terenie hotelu tylko kilka sklepików

ninka

Pobyt - Grudzień 2024

wszystko super piękne widoki obsługa na 5-tke wyżywienie różo rodne do wyboru trzy restauracje można pojeść.

Zalety

widoki rafa jedzenie

Wady

nie było nic takiego

Jolanta

Pobyt - Listopad 2024

Nie dajcie się nabrać na droższe pokoje, wszyscy i tak lądują w budynkach 7 i 8 czyli na końcu hotelu. Czy masz pokój "Coral standard" czy "Room standard sea view" pokoje są takie same, a widok na morze mają wszystkie. Bardzo ładny obiekt z kamienia, duża ilość barów i restauracji, ładna laguna z możliwością snurkowania i obserwowania rybek. Jedzenie smaczne, ale po paru dniach już się nudzi, prawie wcale nie ma ryb poza czymś w rodzaju pangi( a może to panga). Polecam na kolację restaurację Marokańską i Azjatycką. Wieczorami muzyka na żywo i tańce.

Zalety

Bardzo ładny obiekt, ładna laguna z możliwością snurkowania i obserwowania rybek.

Wady

Bardzo duża ilość schodów, w listopadzie codziennie wiał silny wiatr, o 15 słońce zachodzi za budynki i wszyscy uciekają z plaży. Transfer do i z hotelu ok. 1,5 godziny.

Pobyt - Listopad 2024

To był nasz drugi pobyt w tym hotelu i na pewno nie ostatni. Polecam pod każdym względem

Zalety

Jest wszystko czego potrzeba do wypoczynku

Wady

Pickalbatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)