Atrakcyjne położenie: na klimatycznej wyspie Korcula, w urokliwym miasteczku Vela Luka z imponującą promenadą.
Tuż przy hotelu kamienisto-żwirkowa plaża.
Rozrywka: w sezonie dostępne animacje sportowe i muzyka na żywo.
Dla amatorów aktywnego wypoczynku: na plaży centrum nurkowe, wypożyczalnia łódek, skuterów i rowerów.
Położenie hotelu super .jestem veganką więc żywiłam się głównie pomidorami.mimo tego polecam hotel dla tych którzy chcą spędzić w nim czas tylko na sen bo dookoła pięknie i nie warto siedzieć w pokoju.
Smród w toaletach ,brak lodówek w pokojach lub chociaż chłodziarek z lodem w holu.
Polecam hotel każdemu, a przede wszystkim polecam Vela Lukę osobom, które szukają spokoju podczas urlopu. Miejscowość bardzo urocza i spokojna, niedużo ludzi. Obowiązkowo do zaliczenia wyspa Proizd (my popłynęliśmy prywatnie, ale chwalono również wycieczkę fakultatywną Rainbow). Wieczór Dalmatyński organizowany przez Rainbow również godny polecenia, przepyszne jedzenie ....i Rakija do oporu:) Długi transfer z Dubrovnika....w naszym przypadku zajął ok 6 godzin....ale widoki rekompensują wszystko. Wielkie dzięki dla Animatorki z Rainbow, która przecudnie zajmowała czas dzieciakom...i czasem dorosłym (ping-pong, bingo itp:)) Można by się czepiać szczegółów typu jedzenie w hotelu czy raczej mało miła Pani rezydent...ale naprawdę w moim przypadku nie zraziło mnie to i wiem jedno....będę tam chciała wrócić!
blisko plaża, spokojna i urokliwa okolica, miła obsługa
krótko otwarty bar ( na szczęście jest bar na dole:))
Hotel całkiem przyzwoity. Miła obsługa, i dobre jedzenie. Wifi jak takiego niema darmowego w ogule. Na krotki spokojny pobyt pasuje bardzo dobrze.
Calkiem dobre jedziecie i bardzo dobra kawa.
Brak dostepu do wifi. Lunch box na wypadek wyjazdu - totalna porażka. Kanapka z serem, i pudełko pasztetu, ktory nie da sie zjeść bez noża lub widelca..
Szczerze polecam hotel Posejdon. Hotel jest czysty, schludny, ręczniki są wymienianie często. Niesamowcie smaczne posiłki. Stołówka bardzo duża, posilków nie mozna wynosić na taras, jednakże na stołówce mieszcza się wszyscy bez problemu, nie ma sytuacji, że trzeba czekac az zwolni się miejsce. Opcja all inclusive light nie była na poczatku jasna. Napoje można zabierac na taras,ale TYLKO w trakcie trwania posiłków. Obsługa miła.Bardzo dużo Polaków. Dla mnie brak basenu otwartego nie jest minusem,bo morze jest praktycznie przy zejściu z hotelu. Rejs statkiem na wyspe Proizd za 50 kun od osoby(we własnym zakresie, bez rezydenta) w dwie strony-tam sa najpiekniejsze widoki i gorąco polecam!Lazurowe,szmaragdowe morze! Sam transfer autobusem z lotniska trwał równe 4 godziny zarówno w jedna jak i druga stronę z 1 przesiadka na prom. Da się przezyć, bo widoki po drodze sa naprawde cudne. Wakacje godne polecenia!
Bezpośrednio przy plaży, dbanie o czytość pokoi,znakomite jedzenie
Nie jest na początku wyjaśnione na czym polega opcja all inclusive light
Bardzo udane wczasy. Miła obsługa, smaczne posiłki. Kurs statkiem o godzinie 10 z Vela Luka koło stacji benzynowej na piękne plaże wyspy Proizd (czas rejsu 45 min w jedną stronę). Kurs powrotny godz 17 w cenie 50 Kun w obie strony/os. Szlakiem do jaskini z centrum miasta koło apteki 880m. Dla aktywnych piękny widok z góry, z ruin zamku po drugiej stronie zatoki. Dwa razy w tygodniu na tarasie hotelu grajek robi fajny dancing ;) Dwie wypożyczalnie rowerów (ta dalej od hotelu b. droga). Drogie alko dla gości hotelowych po czasie obowiązywania lighta (8 kun piwo 0,2l).
Blisko plaży. Kursy statkiem na pobliską, przepiękną wyspę Proizd. Smaczne posiłki. Czyste pokoje.
Niejasne zasady funkcjonowania all inclusive light.
Pobyt baaardzo udany, przede wszystkim przepiękna wyspa Korcula, obłędne krajobrazy, koniecznie wycieczka na wyspę Proizd! Hotel dobry, jedzenie w formie bogatego bufetu, zawsze każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, ręczniki wymieniane na życzenie każdego dnia. Pokoje jak w każdym hotelu, wyposażenie dosyć nowe, duże łóżko, ładna łazienka z prysznicem. W telewizji kilka polskich kanałów. Plaże jak w całej Chorwacji - żwirowe lub kamieniste. Przepiękna ścieżka wzdłuż morza, gdzie znajdziemy dzikie skałki, na których również można plażować. Do centrum Vela Luki ok. 20 min piechotą, kursują bardzo tanie taksówki wodne, jednak nie mają one żadnego rozkładu, więc czasami trudno na jakąś trafić. Jeśli chodzi o transfer z lotniska, to owszem, jest dość długi, jednak widoki na góry i morze w jednym wynagradzają wszystko. Autokar cały czas jedzie przepiękną drogą wzdłuż morza, naprawdę nie można się napatrzeć. Ogólnie wakacje przyjemne, spokojne i udane. Polecam parom, osobom spokojnym, nastawionym na wypoczywanie i zwiedzanie. Odradzam imprezowiczom.
tuż przy plaży, ładne pokoje, miła obsługa, różnorodne, bardzo dobre jedzenie, spokój, taras z widokiem na zatokę
brak windy, brak lodówki w pokoju, brak zewnętrznego basenu
Ogólnie bardzo fajnie, chociaz jedzenie bylo kiepskie i wyganiano nas z jadalni o okreslonych godzinach. Po 23 nie bylo juz mozliwosci zakupu piwa, czy kawy, nie wspominajac o open barze
bliskosc plazy
jedzenie, pseudo all inclusive
Byliśmy tam z żoną w naszej podróży poślubnej, którą uważamy za bardzo udaną :) Hotel dobry, solidne 3 gwiazdki. Plaża nie jest spora, za to przy samym hotelu i z miejscem we wrześniu nigdy nie było problemu. Buty do pływania przy hotelu nie były potrzebne, bo jeżowców nie dostrzegłem (może czyszczą). Z kolei przy tych dzikich było ich sporo. Sama Vela Luka jest przecudnym miasteczkiem. Jeżeli chodzi o miejsca do zwiedzania, to jaskinia (ok 1 km. od hotelu) jest mało ciekawa, za to warto udać się na górę w głąb wyspy (nie pamiętam nazwy), gdzie zachowały się pozostałości starych fortyfikacji. Rozpościera się stamtąd świetny widok na różne strony zachodniej części wyspy! Polecamy również wyjazd do starożytnego miasteczka Korčula na wschodnim brzegu wyspy. No i ten PROIZD! Jest tu nie przypadkiem reklamowany w co drugiej opinii :) Niezwykle urokliwa wysepka, przepiękne skaliste plaże - krajobraz jak z filmu.
Dobre położenie, smaczne jedzenie, spokojne otoczenie, urokliwe miasteczko
Sporadyczny fetor w łazience
W Posejdonie spędzaliśmy z narzeczonym 7 dni w lipcu z biurem podróży Rainbow. Jesteśmy zadowoleni z tego pobytu. Hotel spokojny i kameralny. Pokoje czyste, klimatyzowane z bardzo dużym łożem małżeńskim. Codzienne sprzątanie i wymienianie ręczników. Miła obsługa. Jedzenie bardzo dobre. Zróżnicowane i smaczne potrawy - owoce, budyń, ciasta, sałatki, mięso, ryby, ziemniaki, ryż, zupa. Plaża przed hotelem kamienisto-żwirowa, woda czysta. Niestety leżaki są dodatkowo płatne. Wokół hotelu piękne ścieżki (idealne na wycieczki rowerowe) i dzikie plaże. Do centrum Vela Luki ok. 10-15 min spacerkiem, ale można również dopłynąć taksówką wodną. W mieście dużo kawiarenek i pyszne lody. Idealna baza wypadowa do innych wycieczek (polecamy wyspę Proizd). Buty do pływania obowiązkowe (bardzo dużo jeżowców). Warto również wypożyczyć rowery i wybrać się na przejażdżkę uliczkami poza nabrzeżem.
czysto i spokojnie, smaczne jedzenie, piękne widoki, wygodne klimatyzowane pokoje
brak możliwości spożywania posiłków na tarasie (przy tak pięknej pogodzie), długi transfer z lotniska do hotelu (ok. 5h), płatne leżaki
Hotel Posejdon polecamy osobom, które nastawione są głównie na odpoczynek i zwiedzanie, wraz z narzeczonym spędziliśmy tam 7 dni (z biura podróży Rainbow ). W ciągu tych siedmiu dni czekało na nas pyszne jedzenie zarówno śniadania, obiady i kolacje ( do wyboru do koloru) Pokoje były czyste, schludne, codziennie wymieniane ręczniki( jeśli ktoś miał takie życzenie). Okolica cudowna, widoki prześliczne, woda czyściutka. W hotelu były prowadzone również animacje przez Pana Konrada, który wykazywał się niesamowitym poczuciem humoru i inwencją twórczą. Dzięki niemu można było uczestniczyć w aerobiku wodnym , potańczyć salsę, zwiedzić okolice i dowiedzieć się kilku ciekawych i potrzebnych podczas pobytu informacji.Warto zapisać się (odpłatnie- chyba ok.15 euro na wieczór dalmatyński ( dla nas organizował go właśnie Pan Konrad) i pójść do miejscowego gospodarza a tam delektować się ośmiorniczkami,langustynkami, krewetkami, rakiją i pysznym miejscowym winem. Ogólnie wrażenie bardzo dobre i polecamy pobyt w Posejdnie.
widoki,posiłki,położenie, plaża,animacje po polsku, muzyka na żywo 2 razy w tygodniu (taras hotelowy)
transfer (ale da się przeżyć ok.4 godz.),
Wykupiliśmy Lasta w rainbow tours na dwa tygodnie. Ciężka podróż do hotelu, ponad 4 godzinny transfer z lotnika. Z zewnątrz hotel nie powala, ale środek ma czysty i przyjemny. Obsługa pokoi codziennie sprzątała i mimo zostawiany rzeczy na wierzchu nigdy nic nie zginęło. Śniadania nonstop to samo. Urozmaiceniem były czasem ogórki czy papryka konserwowa. Ilości duże, jak ktoś je wszystko nie powinien mieć problemów. Obiady i kolacje urozmaicone, zawsze coś z kurczaka, krowy , świnki i morza. Minus że drzwi na taras były zamknięty i nie można było zjeść śniadania na tarasie przy tak pięknej pogodzie. Obsługa bardzo trzyma się reguł, ze stołówki nie można było wyjść nawet ze szklanką piwa ( tak szklanką :) ). Animator Rainbow - młody chłopak ale jak dla mnie robił co musiał nic ponad to. Często nic nie było w grafiku albo przyszedł zrobił coś przez 1,5 h i go nie było pół dnia. Okolica hotelu bardzo spokojna, tuż przy nim taksóweczki wodne za 5 kun ( 3 zł ) na drugi brzeg, oszczędność jakieś 30 minut. Miasto mało rozrywkowe , jedna dyskoteka kilkanaście barów i pizzerii. Na wypoczynek w sam raz do szaleństw raczej nie :) Wycieczki z operatorem drogie, część dało się załatwić na własną rękę o 3/4 taniej. My wakacje uznajemy za udane mimo tych minusów. Nigdy nie Może być idealnie.
położenie w mieście, czyste pokoje , cisza i spokój
braki czasem czy to przy posiłkach czy kawie, brak możliwości spożywania posiłków na tarasie, animator do bani.
Hotel położony w małym miasteczku Vela Luka na wyspie Korcula w Chorwacji. Sam hotel położony przy wąskiej plaży kamienisto grysowej. Wejście do morza zalecam w butach ochronnych. Zaletą jest dobre jedzenie. Pokoje czyste i nowo umeblowane. Połowa pokoi ma widok na zatokę pozostała niby na ogród i ulicę i to jest ta słabsza opcja. Jedyną wadą to brak wody ogólnie dostępnej dla gości hotelowych między posiłkami ale z tym można sobie poradzić. Dobrze by było gdyby na plaży czuwał jakiś ratownik- musieliśmy sami reanimować starszą kobietę która utraciła przytomność w wodzie. Hotel prowadzi dwa razy w tygodniu muzykę na żywo i tylko od wczasowiczów zależy jaak będą się bawić. Polecam pokaz tańca z szablami który odbywa się przed tamtejszym kościołem.
Polecam korzystać z wszystkich porad animatora Konrada , Dzięki niemu i osobom które chcą wykorzystać pozytywnie swój czas w Hotelu możemy naprawdę miło wspominać naz urlop. Pozdrawiam Asię i Przemka z foto oraz wszystkich pozostałych za wspaniałą atmosferę . Hotel za cenę do 2000 wart odwiedzenia . czysto i dobre jedzenie.
Wady to 4 godziny z Dubrownika oraz koszmarny transfer w drodze powrotnej do Pogorlicy w Czrnogórze az 10 godzin który zniwelował wszystkie pozytywy naszej wyprawy. Niech nikt nie da się wrobić na powrót z Czarnogóry. Wróciliśmy padnięci i zmęczeni co całkowicie zniwelowało wypoczynek w Posejdonie. Skandalem jest nie poinformowanie o tak długim transferze przez pracownika biura, 5 przesiadek do lotniska.
Generalnie hotel przyjemny, wygodny i czysty, zdecydowanie dla tych szukających spokoju. Miejscowość pomimo, że wydaje się, że do atrakcji turystycznych blisko (Dubrownik, Split) to transfer do tych miejsc trwał ok. 3 godz (autokar, statek, autokar) - masakra.
Plaża przed hotelem kamienisto-żwirowa ale wystarczy przejść 200 m i znajdziemy się na ładnej 2 plaży z leżakami ,ratownikiem i barem.Hotel dobrze skomunikowany z miasteczkiem .Do centrum można dojść dookoła zatoki ok 3 km albo przepłynąć taksówką wodną za 5 kun.W miasteczku dużo kawiarenek sklepików i nie ma nawet problemu z komunikacją z tubylcami gdyż Oni starają się mówić nawet po polsku.Polecam wyprawe na wyspę Proizd cena 50 kun w obie strony.Wyspa przepiękna z 3 dzikimi plażami.Plaże kamienistę ale woda błękitna i przezroczysta prawdziwe lazurowe wybrzeże .Co do hotelu mieliśmy pokój z balkonem i widokiem na morze za dopłatą ale warto ,widok super.Łoże małżeńskie 2 na 2 metry klima i łazienka ok.Panie z obsługi codziennie sprzątały pokoje i wymianiały ręczniki.Obsługa miła.Restauracja jedzenie było bdb .Zapłaciliśmy 3 tys za dwie osoby z ubezpieczeniem.według mnie cena adekwatna do warunków pobytu.ZMożemy jak najbardziej polecić ten hotel .Aha jeszcze nasz hotelowy animator z Rainbow Konrad ,starał się nam urozmaicić dni róznymi imprezkami np-aerobic w basenie .tańce na tarasie wycieczki ,nauka rumby muzyka ogólnie w porządku.Jedna wada tego pobytu to transfer z lotniska trwa około 4 do 5 h
Jeśli któś szuka wad to je znajdzie ,ale za te pieniądze nie można oczekiwać hotelu 6 gwiazdkowego.
Hotel dla ludzi szukających ciszy i spokoju,lubiących wylegiwanie się na brzegu morza oraz spacerowanie po okolicy.Co do jedzenia różne widziałem tu opinie i z nie wszystkimi się zgadzam.Śniadania niby monotonne,jajecznica,bekon,wędliny bez smaku,ale każdy coś znajdzie dla siebie.Są sery,płatki w kilku opcjach z mlekiem czy jogurtem,miód,dżemy,pomidory,ogórki i sałatki.Pyszny chleb kukurydziany,chrupiące bułeczki.Jestem pewien,że wielu tutaj malkontentów nie jada takich śniadań w domach.Ryby na obiad to poezja!W ciągu sześciu dni pobytu,dwa razy tuńczyk,karmazyn,mintaj,pieczona makrela no i owoce morza w sosie pomidorowym.Dla tych,którzy nie lubią ryb,kotlety drobiowe,pieczeń wieprzowa,jagnięcina.Oczywiście dodatki w postaci warzyw na parze,surówek,sałat, papryki faszerowane a także frytki,ryż,ziemniaczki opiekane,pire.Kolacje to prawie powtórka obiadu.Do obiadów i kolacji wino białe i czerwone,piwo,soki,napoje gazowane i woda bez ograniczeń.Na deser owoce(banany polane czekoladą,pomarańcza,jabłka,brzoskwinie,arbuz,gruszki),że słodkiego wiele ciast,niestety smakowo podobne i bez rewelacji.
Cisza i spokój,m ały,kameralny,czysty.
Brak basenu zewnętrznego,woda w basenie wewnętrznym lodowata,dzieci umrą z nudów(brak animacji,brak kącika do zabaw),zakaz wynoszenia posiłków na taras,dla starszych osób brak windy.Długi transfer z lotniska(4godz.)
Fatalny tranzyt z lotniska-ponad 4 godziny. Z całego autobusu ostanie 6 osób trafiły do Posejdonu. Obejeżdżanie po wszystkich hotelach i rozwożenie wszystkich gości po tylu godzinach jazdy było bardzo męczące. Brak możliwości spożywania posiłków na tarasie było dla mnie niezrozumiałe i irytujące. Leżaki płatne-możliwość wypożyczenia w określonych godzinach tylko miedzy 10 a 11!. Nikt z nich nie korzystał bo drogie -stały bezużyteczne-a plaża z kamieni. Brak basenu odkrytego. Śniadania bardzo ubogie i monotonne, codziennie to samo. Obiady dobre i urozmaicone. Obsługa bez uśmiechu. Miejscowość mała, niezbyt nadająca się na bazę wypadową -wszędzie daleko
przyzwoite pokoje, dobre jedzenie,
położenie, brak basenu odkrytego, brak windy
Na lotnisko pojechaliśmy tylko z kierowcą, bez rezydenta. Nic więcej nam nie przeszkadzało, było fajnie. Plaża żwirowa,obuwie obowiązkowe!
Hotel czysty,ładny,jedzenie dobre,codziennie świeże ryby. Klimatyzowana restauracja, brak kolejek.
Brak widy, nie przystosowany dla niepełnosprawnych! Zastrzeżenia do pracy rezydentów! Brak parasoli, płatne leżaki bez materacy!
Nie polecam hotelu osobom, które lubią spać w nocy bo z przegrzania nie będą w stanie. klimatyzacja po interwencji działała...głośniej. Nie dała ochłodzenia ani chwili. obsługa po prostu nie zwraca na to uwagi choć są to mili ludzie i lubią tam Polaków. Polskie biura podroży totalnie raczkują w Chorwacji w tzw. turystyce zorganizowanej. Do Chorwacji warto pojechać na własną rękę samochodem do prywatnych kwater lub pensjonatów, które sa na wyższym poziomie i zadawalają turystów bardziej niz oferowane pokoje w hotelach.
położenie na plaży a jednocześnie niedaleko centrum miasta, gdzie znajdują się sklepy, restauracje i malownicze uliczki. nawet gdy nie chce się pójść piechotą można za 5 kun taxówką wodną podpłynąć do portu w centrum miasta. Miła obsługa, czyste pokoje, zmiana ręczników i sprzątanie codziennie. Wyżywienie pyszne i urozmaicone.
Klimatyzacja b. słaba, ledwo działała, problem większości pokoi ( byłam w lipcu 2015), znajomi też b. narzekali- na dworze 40 stop. C, a w pokoju 27, 28 stop. ! koszmar! W nocy męka, nie dało się spać, człowiek wstawał zmęczony i w nocy budził się kilka razy. brak windy, taszczyliśmy walizki na 3 piętro po schodach.
miały byc animacje dla dorosłych i dzieci nie bylo NIC. jESTEM W TRAKCIE PISANIA REKLAMACJI. wszechogarniajacy spokój !!!!!!!!!
pokoje po remoncie, ładny widok z pokoju lecz bez balkonu.
brak wyjscia z jedzeniem i piciem na taras. Nie mozna wyjsc z basenu na powietrze!
srednie nie za cene 2500 od osoby plaza pseudo tego na zdjeciu nie pokazuja
kuchnia ok