Red Sea Makadi Palace

4.2

Właśnie wróciliśmy z wakacji w hotelu Makadi Palace 06.05.2023 . W Egipcie byłam bardzo wiele razy . Ten pobyt był najgorszy. Personel traktował wszystkich jak intruzów. Tylko kilka osób , w tym barman w lobby byli uprzejmi. W barach przy basenie i nad morzem piwo podają w kubeczkach plastikowych 100ml. Zostawiliśmy ręcznik plażowy przy recepcji , przy stoliku . Recepcjonista zabrał go. Kiedy poszliśmy po niego pan w recepcji kazał nam zapłacić 21 euro . Po kłótni zszedł do kwoty 12 euro . Na koniec inny recepcjonista oddał ręcznik bez opłaty. Ten sam recepcjonista który chciał wyłudzić pieniądze , kazał nam zapłacić za bilety na dyskotekę na której nie byliśmy. Zamiast odpoczynku mieliśmy nerwówkę. Pokój dostaliśmy brudny. Nie polecam tego hotelu .

Hotel może być, wyżywienie - sporo dań do wyboru ale wszystkie podobne do siebie . Przez tydzień jadłam makaron ( średni ) i czasem była niezła zupa. Mięsa - nie do zjedzenia, ciasta też. Ogólnie oceniam hotel na średnim poziomie.

Hotel o olbrzymiej infrastrukturze, ładnie urządzone obejście - taki mały zameczek w kwitnących ogrodach, a w pokojach tradycyjnie" jakość egipska" . Ręczniki codziennie czyste, ładne przystrojenie łóżka jednak podłoga i kurz już zdążyły się zaprzyjaźnić.

Wybraliśmy się wraz z chłopakiem w listopadzie, pogoda na koniec miesiąca dosyć fajna, podczas naszego pobytu temperatura sięgała 28 stopni. Wieczorami chłodno, wietrznie. Jeśli chodzi o hotel to faktycznie potrzebuje renowacji, ale nadal spełnia swoją rolę, jest czysto, pokoje naprawdę dobrze wysprzątane, figurki z ręczników. Jedzenie w porządku. Mi osobiście kompletnie nie smakowało mięso, wszelkiego rodzaju, prócz kurczaka grillowanego. Dosyć mało owoców jak na Egipt. Warto rezerwować kolacje w restauracjach ala carte. Można spróbować różnych kuchni świata. Drinki all inclusive słabe- proste, bez urozmaiceń, jednobarwne, mało alkoholu. Obsługa kompetentna i sympatyczna, natomiast czuć że są nastawieni na Niemców. Dosyć drogie wycieczki proponowane przez hotel, my osobiście braliśmy wycieczki z internetu i byliśmy bardzo zadowoleni.

Otoczenie lekko przytłacza, potrzeba nieco czasu dla zaznajomienia się z ogromnym terenem i dosyć skomplikowana siecią basenów ,mostków i dróżek do spacerowania. Plus , każdy turysta dostaje przewodnik po terenie hotelu. Wykończenie pokoi i ich faktyczny stan to już inna bajka ...niestety. Obsługa hotelowa kompetentna i nie nadskakująca.

Nazwa  Red Sea Makadi Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne

Tuż przy hotelu rozległa, prywatna plaża z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej.

Rozrywka: wieczorne programy rozrywkowe i muzyka na żywo.

Sport: 6 kortów tenisowych, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka i piłka wodna.

Atrakcyjne położenie: w Makadi Bay, ok. 30 km na południe od Hurghady.

5.5

4.2

Wyświetlono 165 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.0
Dorota

Pobyt - Maj 2023

Zalety

ładna zielń

Wady

brud , stara szara pościel , stare ręczniki , nieuprzejmy personel , wyłudzanie pieniędzy przez recepcjonistę , maleńkie kubeczki na napoje , mało leżaków przy basenach , podarte materace ,

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Sprzątanie pokoi, dużo leżaków na terenie hotelu.

Wady

Stare wyposażenie pokoi, średnie jedzenie.

Patrycja

Pobyt - Styczeń 2022

Zalety

Ładne obejście, charakterystyczna nieco zameczkowa zabudowa.

Wady

"Egipska jakość"

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

czystość, pomocna obsługa, widoki, vibe

Wady

hotel nadający się do remontu

Dariusz

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

Bliskość do plaży .Fajnym pomysłem jest połączenie chyba 4 hoteli w jeden ciąg oraz jak za tę cenę całkiem niezłe menu. Chociaż i tutaj sprawa jest nieco skomplikowana wiele restauracji otwartych w różnych godzinach w zależności od wydawanych posiłków ,dodatkowo można zarezerwować sobie miejsce w jednej 2 czy 3 restauracjach alacard. Co kto lubi. Czystość na przyzwoitym egipskim poziomie.

Wady

Zdecydowanie beznadziejna jakość serwowanej kawy, bez względu gdzie się o nią poprosiło ( podobno w innych hotelach kawa była super), w tym niestety nie. W moim pokoju lodówka nie działała, zacięły się drzwi balkonowe (awaria została szybko naprawiona),ogólne zastrzeżenia do niedoróbek hydraulicznych i takich tam drobnostek.

5.1
Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2022

Otoczenie piękne. Szczególnie wieczorem . W dzień widać wiele niedoróbek i brudno , ale to Egipt więc cudów nie należy się spodziewać . Ważniejsze są łabędzie z ręczników niż czystość .

Zalety

Jedzenie : nikt nie powinien być głodny. Hotel duzy obszar i bardzo ładnie wieczorem óswietlenie robi swoje .

Wady

Drinki trochę zmanierowani kelnerzy bo na każdym kroku odczuwa się potrzebę dać napiwku - bakszysz by być lepiej obsługiwanym. W dzień widać brud i niedoróbki ale po Egipcie nie spodziewajmy sie cudów. Ogólnie pobyt udany .

DOROTA

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo urokliwy ,atmosfera miła wraz z obsługą , ogólnie bardzo udany pobyt.

Zalety

Jedzenie bardzo dobre , urozmaicone i smaczne, hotel bardzo ładny z kilkoma barami, basenami każdy coś znajdzie dla siebie.

Wady

Morze i rafa gdzie dla osób nie umiejących pływać i nurkować pozostaje tylko basen.

4.1
Paulina

Pobyt - Wrzesień 2022

Nie polecam. Kelnerzy oraz obsługa liczy tylko na napiwki (napiwek za wszystko) oraz naciąga na dodatkowe koszty i oszukuje gości (film z safari kosztował 25 dolarów po zapłaceniu 10 dolarów zaliczki kolejnego dnia film kosztuje 35 dolarów przy odbiorze)(zapis na dyskotekę jednoznaczny z zapłatą nawet jeśli zmienili termin wylotu i nikt nie mógł się tam stawić - kolejne 12 dolarów) . Nie zostawienie napiwku za wymianę ręczników-brak ręczników (napiwek zapomnieliśmy zostawić tylko jednego dnia , kiedy mieliśmy wycieczkę o 1 w nocy). Pokoje niesprzątane, duże faworyzowanie Niemców - obsługiwanie ich w pierwszej kolejności. Po zapytaniu skąd się jest, jeśli słyszą, że Polska czeka się dłużej na wszystko.

Zalety

Dużo basenów, smaczne jedzenie w kilku restauracjach, ciche pokoje .

Wady

Obsługa . Brak WiFi, WiFi tylko w recepcji i do tego nie zawsze działające . Brak czystości . Kolacja do 21, a o 20.15 już nie można nic zamówić mimo, że są wolne stoliki (o 20 był powrót z wycieczki) .

Violetta

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel przepiękny. Jedzenie takie sobie. Jak na Egipt to uważam, że za mało różnorodności w owocach. Bardzo dobre jedzenie w restauracjach ala carte. Słaby kontakt z rezydentami. Uważam, że powinni podać godziny dyżurów, a tego nie zrobili. Jak na hotel gdzie jest dużo Polaków zero informacji w języku polskim. Polecam hotel ze względu na przepiękne baseny i otoczenie wokół hotelu .

Zalety

Duża ilość basenów, przepiękne otoczenie wokół hotelu .

Wady

Jedzenie .

Damian

Pobyt - Sierpień 2022

Obsluga recepcji, baru, sprzatacze i animatorzy to bardzo sympatyczni, mili i ciekawi ludzie. Widac starania na kazdym kroku, jedzenie pyszne, animacje ciekawe, bardzo cieplo polecam.

Zalety

obsluga oraz wzornictwo

3.9
JOANNA

Pobyt - Lipiec 2022

Otoczenie hotelu robi wrażenie. Na plus dużo basenów, plaża blisko hotelu, piękne palmy, roślinność i efektowne oświetlenie wieczorem. Jednakże zdecydowanie nie polecam tego hotelu. Jeżeli zależy wam na czystości to nie ten adres. Był to najbrudniejszy hotel w jakim kiedykolwiek byłam.

Zalety

Ładne otoczenie hotelu. Miła obsługa poza kilkoma wyjątkami. Dużo basenów i blisko do plaży.

Wady

Pokoje niedokładnie sprzątane: podłoga niedomyta, okna brudne, zasłony nie prane chyba nigdy, łazienka obskórna. Gdy odsunęliśmy łóżko to zaczęło śmierdzieć wymiotami. Ale najgorsze czekało nas w restauracjach brud, brud i jeszcze raz brud. Termosy oblepione, łyżeczki niedomyte, kubki brudne. Stoliki klejące. Przestaliśmy chodzić na śniadania, ratowaliśmy się kolacjami w restauracjach ala carte. Nie wiem jak można pisać w opiniach, że hotel jest czysty. Jak dla mnie wielkie rozczarowanie.

Pobyt - Lipiec 2022

Wszechobecny brud. Jedzenie okropne. W restauracji brudne naczynia i smrud wymiocin. Najgorsze wakacje na jakich bylam.

5.2
Michał

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, łazienka jak i telewizor zatrzymane w czasie, jedzenie nie było złe aczkolwiek dla osób vege lub z nietypowym gustem średnia oferta, jedyne co ratuje to możliwość rezerwacji w restauracjach na terenie hotelów red sea takich jak golden dragon - kuchnia chińska, mafia - włoska. Transfer powrotny na lotnisko około 00.30, hotel nie zapewnił żadnego prowiantu, czego nie można było powiedzieć o innych hotelach, wiec od godziny 20 (ostatni posiłek) do około 2/3 (czas po odprawach itp) trzeba było siedzieć głodnym. Obsługa hotelu w większości przypadków bardzo miła i pomocna. Drinki w barach mocno średnie, ale to kwestia gustu.

Zalety

Możliwość korzystania z wielu restauracji ala carte w cenie all inclusive. Sieć hoteli połączona ze sobą wiec jest możliwość poruszania się po wielu obiektach. Ładna plaża. Miła obsługa

Wady

Stara łazienka oraz tv, klimatyzacja która z trzech opcji heat, fun, cool działa tylko na chłodzenie, średnie jedzenie, nawet dla tych co jedzą prawie wszystko

Paulina

Pobyt - Lipiec 2022

Nigdy więcej!!!!! Brud i syf . Radzę zabrać sporo gotówki, albo w ogóle nie jechać .

Zalety

Ładne ogrody tylko! Zestaw na zemstę faraona przygotowany w aptece 12euro

Wady

W basenie brudno, all inclusive wyżywienie to jakaś pomyłka, wszystkie napoje płatne w restauracji poza hotelem w restauracji ala carte, brud w pokojach, brak ratowników, napiwki obowiązkowe inaczej trzeba czekać i to sporo na kelnera, jedzenie obrzydliwe polski nifurokzazyt nie pomaga, egispskie może, antybiotyk w Polsce trzeba wziąść najlepiej po powrocie. Ceny w sklepiku jak na lotnisku albo drożej.

3.2
Lena

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel duży , piękne ogrody , baseny , pokoje zaniedbane , nie sprzątane , jedzenie marne , wciąż to samo , trzeba mieć dużo siana na napiwki inaczej będziesz pomijany , nie polecam .

Zalety

Piękne ogrody , dużo basenów .

Wady

Trzeba się o wszystko prosić .

Rodzinka

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel przepiękny, jedzenie bardzo urozmaicone: owoce morza, warzywa, owoce, ciasta, grill, wszystkiego bardzo dużo i smacznie. Pokoje czyste chociaż wymagające remontu, sprzątane codziennie, obsługa bardzo pomocna, bardzo miła. Cały kompleks bardzo zadbany, dużo zieleni, kilka basenów, kilka restauracji, sklepy, apteka, blisko do morza. Polecam!

Zalety

Jak wyżej

Pobyt - Lipiec 2022

Polecam ten hotel. Wszystko na swoim poziomie idealny dla całej rodziny.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, blisko do plaży

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2022

Jesteśmy z narzeczonym właśnie w hotelu i zaczynam się zastanawiać co za wieśniaki piszą te złe opinie. Po pierwsze jeśli jesteś w Egipcie to musisz być przygotowany na dawanie napiwków taka ich kultura. Na początku , daliśmy do paszportu 20$ więc dostaliśmy pokój na najwyższym piętrze ( piękny widok na ogród i baseny oraz w oddali morze ). Pokój przyznaje może ma stare meble, ale co to kogo obchodzi ? Przyleciałeś tu się opalać , pływać i zwiedzać czy podziwiać meble ? A i najważniejsze pokój jest czysty, codziennie sprzątany. Drinki ? Kurczę , dają pół szklanki alkoholu i tylko zabarwiają colą lub sokiem , ja musiałam prosić o mniejsze ilości , także nie rozumiem jak można narzekać na drinki. Naciągacze ? Owszem przyszedł Pan od masażu , wycieczek itd. , ale grzecznie powiedzieliśmy że nie jesteśmy zainteresowani to się uśmiechnął i życzył miłego dnia. Ludzie to przecież ich praca ! Jedzenie ? Jest kilka restauracji - mięsko z grilla , owoce morza , makarony , ziemniaki na różne sposoby , zupy , Burgery hot dog, a na śniadanie pyszne omlety i tosty francuskie. Także jeśli ktoś pisze , że nie miał co jeść to po prostu jest nie ogarnięty i nie potrafi przemieścić się z jednej restauracji do drugiej. Co do obsługi to wszyscy są świetni - zawsze uśmiechnięci i większość nie oczekuje napiwków. Jedne co to trzeba się nastawić, żeby dać dolara boyowi , który przyniesie walizkę do pokoju , my zostawiamy również Panu który sprząta , oraz od czasu do czasu damy 1$ kelnerowi - chłopaki się nieźle nachodzą więc im się należy.

Zalety

Piękny obiekt - baseny , architektura , ogród Na plaży pełno wolnych leżaków Przemiła obsługa Dobre jedzenie Mocne drinki

Wady

Hotel ma swoje lata , ale w niczym to nie przeszkadza . Jedynie co to nie podoba mi się wejście do morza ( kamienie , dziury ) , ale w Egipcie to chyba norma. Pamiętajcie o butach do wody !

Pobyt - Lipiec 2022

Bardzo miłe 10 dni. Hotel rzeczywiście wymagałby odnowienia, ale wszystko co trzeba działa. Po kolei. Miasto Hurghada. Dla mnie dno, można się wybrać na popołudnie i tyle. Dzielnica Makadi Bay. Na bogato zrobione, zamknięte miasteczko dla turystów. Zero klimatu lokalnego, za to bezpieczeństwo 100%. Wieczorem świeci się wszystko, można się przejść, ale nie ma nic ciekawego. Ceny lotniskowe. Restauracje w Makadi. Nie polecam. Płacisz tylko za napoje - reszta z karty, ale 2 kieliszki wina za 15€ starczą. Trzeba też uważać co się zamawia, bo np. pizza z tuńczykiem jest płatna ekstra. Hotel. Plaża. Ładna rafa, choć akurat była zamknięta po ataku rekina. Kilkadziesiąt metrów płycizny przy brzegu, w ciągu dnia odpływy na 4-5h. Buty konieczne. Jak ktoś chce popływać w ciepłym morzu, to raczej zły adres. Mnóstwo akwizytorów, ale nienachalni. Przy plaży trochę sklepów, ale drożyzna ekstremalna. Pokoje. Duże, z balkonami, miałem piękny widok na morze. Pokojowy się starał. Baseny. Bajkowe. 4 duże niecki, w tym jeden pływacki. Oszczędne animacje, co mnie się bardzo podobało. Jedzenie. Jak ktoś musi codziennie nałożyć na talerz wszystko co dają to się znudzi, bo codziennie ma to samo w zasadzie. Ale kto codziennie je 3 makarony, ryże, frytki, 3 mięsa i 10 sałatek? Ja codziennie miałem co innego. Świeże, dobre, świetne wypieki. Obsługa. Oczywiście za wszystko chcieliby kasę, ale wystarczy po 1€ dziennie dla pokojowca i leżakowego. Ale w sumie starają się i nawet mają sukcesy.

Zalety

Spokój, bezpieczeństwo, baseny, blisko lotniska, duże pokoje .

Wady

Mało miejsc na posiłkach - zwłaszcza przy obiedzie serwowanym w małej restauracji, raz czatowaliśmy na stolik z 15 minut. Brak przebieralni na plazy i przy basenie, nie wszystkie prysznice działają, szaleństwo rezerwacji leżaków - ale to chyba wszędzie, o 7 brak miejsc przy basenach i pierwszy rząd przy morzu zajęty. Jak dla mnie małe naczynia na napoje. Cóż to jest te 100ml wody w upale? Trzeba od razu brać 2 lub 3 porcje.

Ralfi

Pobyt - Czerwiec 2022

Rewelacja. Z pewnoscią bedziemy tam wracac. Bardzo klimatyczne miejsce.

Zalety

Fajna obsluga. Dobry jedzenie. Wszystko na miejscu. Bliskosc plazy i molo. Kilka basenow.

Wady

Nie widze.

Red Sea Makadi Palace