Red Sea Makadi Palace

4.2

Hotel zatrzymał się w czasie. Pięć gwiazdek to on może miał w 2005 roku. Zaczynając od wyglądu pokoju (zdjęcia w załączeniu) poprzez późny przyjazd do hotelu po jedzenie. Pokoje stare i brudne - płytki w całym pokoju, które nie były myte przez cały pobyt, telewizor który można obecnie oglądać w muzeum, szafa którą ledwo można było otworzyć bo tarła o podłogę i skrzypiała. Po przyjeździe do hotelu, po 6h podróży oraz opłaconym pierwszym dniu pobytu (dotarliśmy po północy następnego dnia, więc nie było tak jak twierdzą i powtarzają w kółko jak mantrę pracownicy infolinii, że pierwszy dzień jest przeznaczony na podróż bo już rozpoczął się kolejny dzień :) nie otrzymaliśmy żadnego posiłku, który nam się należał. Przechodząc do jedzenie codziennie takie samo zwłaszcza śniadania. Na kolację wyjątkowo pojawiało się jedno nowe danie. Poza tym większość dodatkowo płatna np. kawa z ekspresu dostępna od godziny 15-17, ale rozpuszczalna dostępna cały czas. Hotel oferuje aż 9(!) restauracji z czego 3 są dostępne w pakiecie all inclusive, but alkohol w nich jest dodatkowo płatny a porcje śmieszne, chyba że wybierzesz dania płatne z karty. Gorąco nie polecam!

Sam hotel niestety dosyć stary, pokoje na pewno do odświeżenia, co na bieżąco jest robione, wymieniane powoli są telewizory i szafki, natomiast nie spotkałam się z baldachimem w żadnym z pokojów i w przedpokoju brakuje drzwi do szafy. W pokojach nie ma też czajników i zabronione jest wynoszenie kubków czy talerzy z restauracji. Natomiast otoczenie piękne, wieczorem wręcz bajkowo. W połączeniu z pozostałymi hotelami nic więcej nie potrzeba. Restauracja DOME CZYNNA, wbrew temu co podane jest w opisie. Generalnie widać, że raczej będzie szło ku lepszemu. Warto pojechać.

Po przeczytaniu opinii miałem mieszane odczucia odnośnie tego hotelu, ale w rzeczywistości pobyt był bardzo udany. W basenie jednak nie można było się wykąpać, bo akurat pogoda była słoneczna, ale do godziny 16-17. Po tych godzinach jednak musiałem założyć dres i bluzę. Nie zgodzę się z komentarzami, że jedzenie jest mało urozmaicone. Nikt głodny nie chodził, każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel ładny, ale bardziej na zawnątrz, ogrody, baseny. Tak jak w poprzednich komentarzach, pokoje wymagają na pewno remontu. Alkohol niebywale słaby, małe porcje piwa. To, co było problemem, to na pewno to, że nastawieni są pracownicy na napiwki, uciążliwe było na pewno to, że pomimo tego, że ma się wykupione all inclusive, to obsługa proponuje dodatkowo płatne trunki. Polecam zwiedzić plażę Paradise z dodatkowym snurkowaniem, lunchem (44 USD). Podobno mają lepszą cenę w hotelu z biura podróży ETI, ale jednak zanim się zorientowałem, to kupiłem nieco droższą opcję. Obok w hotelu jest apteka, ale Egipt zaskoczył mnie udarem słonecznym na statku, więc obowiązkowo w tabletki trzeba się zaopatrzyć. Pantenol trzeba że sobą zabrać. Nie miałem żadnych problemów żołądkowych, tak jak niektórzy w komentarzach. Uciążliwe było też to, że obsługa na samym początku zabiera bagaże, wiadomo w jakim celu, w celu otrzymania napiwku, który tutaj uważany jest chyba po prostu za tradycję. Odnośnie beach baru to można zarzucić, że dają napoje w naprawdę małych kubeczkach (max 100 ml), a na płazy wiadomo, trzeba się nawadniać. Cena hotelu nie jest niska, więc za 2100 zł naprawdę warto tu być. Odnośnie innych komentujących negatywnie, myślę, że to kwestia oczekiwań, ale przypominam - gdyby się zapłaciło 4 tysiące za taką wycieczkę, to można wybrzydzać, ale za tak niskie pieniądze też nie można oczekiwać cudów i złotych kranów.

Był to mój 7 raz w Egipcie i z córkami doszlyśmy do wniosku ,ze najgorszy w jakim bylismy.Nikt głodny nie chodził,ale obiad kolacja w dzień w dzeń to samo.Byliśmy w resteuracji francuskiej i indyjskiej i dałysmy sobie spokój bo jedzenie podobne do tego w hotelu.Obsługa nastawiona bardzo na napiwki.jeden drink napiwek itd.Na napiwki jedynie zasługiwali kelnerzy z posiłków bo przynajmniej jak się przychodziło to stolik już czekał i pan który sprzątał pokoje.Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek biedne 4 to max.

Bardzo ale to bardzo mizerny hotel, jedzenie bardzo słabe i monotonne, przez dwa tygodnie tylko przypalony kurczak z zardzewiałego przez lata grilla oraz wołowe mielone smażone na różne sposoby z owoców morza kalmary, zupełny brak przystawek,wszędzie pełno kelnerów pozorujacych pracę, o wino czy też piwo do obiadu i kolacji trzeba było się prosić wiele razy, przy czym podawane w mikroskopijnych ilościach, często w brudnych kieliszkach, kolacja to powtórka z obiadu. Pokoje i łazienki brudne, armatura stara jak świat, klimatyzacja pamięta wczesnego Gierka, uszkodzony zamek do drzwi na balkon, nie działająca lodówka, można by było jeszcze wiele wyliczać.. Pobyt w tym hotelu zaliczam do najgorszego w jakim bylam,, a byłam w Egipcie wiele razy, nigdy, ale to nigdy bym tam nie wróciła ????

Nazwa  Red Sea Makadi Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne

Tuż przy hotelu rozległa, prywatna plaża z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej.

Rozrywka: wieczorne programy rozrywkowe i muzyka na żywo.

Sport: 6 kortów tenisowych, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka i piłka wodna.

Atrakcyjne położenie: w Makadi Bay, ok. 30 km na południe od Hurghady.

5.5

4.2

Wyświetlono 165 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.9
Łukasz

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Duża ilość basenów, prywatna plaża z rafą koralową oraz ogród.

Wady

Pokoje stare brudne i brzydkie. Wyposażenie pokoju - klimatyzacja bez regulacji, zepsuta szafa, stary telewizor. Monotonne i niedobre jedzenie

Jolanta

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Piękna zieleń, bajkowe klimaty, dużo barów, smaczne przekąski (nie na plaży), rafa z pomostu i z plaży (szczególnie z hotelu Grand Makadi Waterworld) może być. Widzieliśmy z plaży węże, ośmiornice, blazenki, płaszczki, kalmary i mnóstwo ryb, również żółwie. Fajne wieczorki z muzyką na żywo i dyskoteką do 23:00. Pod prysznicem zawsze gorąca woda i pod dobrym ciśnieniem. Nie wiem czy to zaleta, ale ręczniki są wymieniane codziennie w okolicy 18:00/19:00 w pokojach.

Wady

Niestety dużo zastrzeżeń. Hotel niemiecki, ok.85% Niemców, Polacy dyskryminowani pomimo dawania większych napiwków. To pierwszy hotel, w którym rozdałam tak dużo pieniędzy. Bar na plaży to kpina, zostaliśmy wyproszeni od stolika, bo nie jest do siedzenia, a dla jedzących, bar lobby płatny, plaża słaba, o 6 wszystko zajęte, jedzenie smaczne ale bardzo słaby wybór (najsłabszy z jakim się spotkałam), choć głodna nie chodziłam. Ciągłe pytania o wymianę euro na grubsze przez obsługę....

Jacek

Pobyt - Marzec 2022

Zalety

Piękny ogród, basen, miła obsługa. Plaża ładna z pomostem i zejściem do wody. Darmowe ręczniki i leżaki na plaży.

Wady

Obsługa nastawiona na napiwki, co chwilę podchodzą inni ludzie, proponują dodatkowe usługi, masaże, ścinanie brody. Będąc tutaj miałem wrażenie, jakby ciągle ktoś za mną chodził, namawiał do skorzystania z usług, ale myślę, że to typowe dla Egiptu. Od razu przy meldunku proponują lepszy pokój za dopłatą 25 USD, ale w standardzie niczym się praktycznie nie różnią, oprócz może widoku za oknem.

Pobyt - Listopad 2021

Zalety

Położenie,duży teren,rafa koralowa

Wady

monotematyczne jedzenie,obsługa nastawiona na napiwki

2.4
Ilona Nagel

Pobyt - Październik 2021

Zalety

piękna rafa, dużo zieleni, ładne baseny

Wady

ogólny brud w pokojach, które nadają się do remontu, nie działająca lodówka, bure ręczniki i posciel, uszkodzone drzwi balkonowe..

Magdalena

Pobyt - Październik 2021

Duży kompleks hotelowy w stylu egipskim, pokoje czyste ,codziennie sprzątane.Obsługa bardzo starająca się. Baseny duże rozległe, duże ogrody. Sklepiki na miejscu, kawiarenki , restauracji kilka,apteki 2. Bardzo blisko rafa koralowa ,przepiękna.Dostępna z pomostu. W pokoju nie ma czajnika.Jedzenie słabe powtarzające sie, brak animacji bardzo rzadko puszczana muzyka na basenie. Mało sie tam dzieje. Myślę że siostrzane hotele na terenie kompleksu oferują lepsze warunki , i na nie warto bardziej zwrócic uwagę np;Makadi Spa , Makadi Waterworld.

Zalety

Wspaniały kompleks hotelowy , piękna architektura ,ogrody.Bliso do rafy .Super duże baseny.Czysto.

Wady

Bardzo słabe jedzenie , powtarzające się.Brak animacji.

5.2
Tomek

Pobyt - Wrzesień 2021

To był nasz 11 wyjazd do Egiptu i jak dotąd najsłabszy. Ten hotel to jakieś odbicie w krzywym zwierciadle normalnych, egipskich standardów obsługi turystów. Jedzenie bardzo monotonne, codziennie były serwowane te same potrawy. Obsługa kelnerska przy basenach to jakiś ponury żart. Kelnerzy nastawieni wyłącznie na obsługę wybranych gości, dających za taki serwis potężne napiwki rzędu kilkudziesięciu EURO. Pozostali goście są dla kelnerów \\\"niewidzialni\\\". Obsługa baru SUNSET ma ewidentne problemy z higieną - jedzenie przygotowywane jest bez używania rękawiczek, bez mycia rąk, przez przypadkowe osoby, na zasadzie kto akurat jest wolny... W pięciogwiazdkowym hotelu to skandal. Ewidentnie w tym hotelu nie ma właściwego nadzoru menadżerskiego. Omijać szerokim łukiem!!!

Zalety

Duże pokoje, spore baseny

Wady

Obsługa kelnerska w barach przy basenie. Monotonne jedzenie

3.2
Monika Goszczyńska-Krupa

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel na 3*,jedzenie codziennie to samo,brak materacy na plaży i leżaki rozpadające się.Wszystko stare wymagające remontu. Bar na plaży to pomyłka napoje nalewane w kubki 0,2. Na wszystkim oszczędzają. WIFI działa w godzinach nocnych.W pokojach ledwo działająca klimatyzacja.Ogólnie w całym hotelu tak jak by trwał remont. Jedyne piękna rafa ,do pomostu jakieś 800m,zieleń w hotelu. Na plaży 1 działający prysznic i 1 toaleta zamykana o 17. Niestety ogólnie brudno.To nasz 4 pobyt w Egipcie i nie polecam.

Zalety

Dużo zieleni,baseny,rafa koralową.

Wady

Hotel na 3* ,pokoje stare,jedzenie monotonne,brak materacy na leżakach na plaży,WiFi b.słabe.

Pobyt - Wrzesień 2021

pokój do remontu, ale czyściutki i sprzątany codziennie

Zalety

mnóstwo wody :) Baseny są cudowne i do morza bliziutko

Wojciech

Pobyt - Wrzesień 2021

Przepiekny, zadbany, czysty obiekt. Duzy wygodny czysty pokoj. Smaczne jedzenie w pieknie polozonych restaruacjach. Świetna atmosfera. Naprawde godny polecenia.

Zalety

Przepieknie zagospodarowany obiekt z kilkoma basenami roznej glebokosci, z zadbana roslinnoscia, hotelowa plaża.

Pobyt - Sierpień 2021

Idealne miejsce na relaks, piękna rafa i piękne miejsce.

Zalety

Przecudne miejsce! Wszyscy z obsługi przemili, przepiękny ogród, ogromne baseny - zawsze wystarczająco miejsca dla wszystkich. Ogromnym plusem jest rafa zaraz przy hotelu, daje niesamowite wspomnienia. Pokoje pewnie wymagałyby trochę odświeżenia jak na teoretyczne 5* ale zawsze było super czysto, łóżko bardzo wygodne, a widok niesamowity, więc też na plus.

Wady

Jedyny minus to dość monotematyczne i niezbyt w większości smaczne jedzenie - ale to Egipt, więc trochę się spodziewałam. Hotel ma tyle plusów że jedzenie niczego nie psuje :)

Dominik

Pobyt - Lipiec 2021

W pierwszej kolejności trzeba stanowczo podkreślić, że ten hotel nigdy nie powinien otrzymać 5 gwiazdek. Standard hotelu, posiłki i inne udogodnienia to maksymalnie 3 gwiazdki. Jeżeli ktoś liczy na więcej bardzo się rozczaruje. Obsługa hotelu w większości oczekuje napiwków za każde podejście do klienta, jeżeli nie otrzyma gratyfikacji finansowej jest bardzo niezadowolona i daje to po sobie poznać. Reasumując za te pieniądze ten hotel, zdecydowanie nie polecam.

Zalety

Dużo basenów, teren hotelu zielony. Przy hotelu bardzo ładna rafa.

Wady

Pokoje stare, sprzęty zużyte, drzwi na balkon co chwile ulegały uszkodzeniu (pomimo zmiany pokoju). Jedzenie w hotelu to istny koszmar. Można powiedzieć że wybór jedzenie był tylko na śniadanie. Na obiad było przez 10 dni non stop to samo, w dodatku bardzo słaby wybór a na kolację było to co nie zeszło na obiad.

1.8
Magdalena

Pobyt - Lipiec 2021

Jesteśmy bardzo znieszmaczeni tym hotelem, w żadnym razie nie zasługuje na 5*, cena absolutnie nie jest adekwanta do warunków, był to nasz 3 raz w Egipcie więc mamy porównanie jak może to wyglądać. Hotel jest stary i zaniedbany, brak jest remontów i bieżących konserwacji. Brak ciepłej wody. Monotonne jedzenie w pełni oddaje to stwierdzenie, bo jedzenia jest mało i 5 potraw powtarza się na obiad i na kolację, po 3 dniach nie ma już alternatywy. Na szczęście pozostaje jeszcze bar przy basenie z burgerami, dzięki niemu przeżyliśmy do końca pobytu. Pierwszy raz spotkaliśmy się z wręcz wymuszaniem napiwków od obsługi. Bardzo duży minus to brak ratownika medycznego na całym obiekcie i brak ratownika na basenach. Oczywiście baseny są płytkie ale na naszym pobycie zdążył się incydent przy basenie i pomocy udzielali turyści, bo obsługa nie wiedziała co robić. Animacje to jakaś kpina, poza ćwiczeniami w basenie animatorzy ograniczają się do włączenia muzyki w barze i wykonania 2 swoich popisowych numerów tanecznych w zasadzie bez udziału gości. Podczas naszego pobytu była zorganizowana impreza na basenie na co zapraszali bardzo animatorzy, po przybyciu na miejsce okazywało się, że za udział trzeba zapłacić 5 ? od osoby mimo, że była to atrakcja na terenie naszego hotelowego basenu. Czystość basenów również pozostawia wiele do życzenia. Ogólne wrażenie negatywne i zdecydowanie nie polecam.

Zalety

Wady

Brak animacji, brak ratownika na basenach, brak ratownika medycznego na obiekcie, monotonne jedzenie, obsługa hotelu wręcz wymusza napiwki.

Pobyt - Lipiec 2021

Pobyt 10/10 w okresie pandemii hotel był prawie pusty, więc był to prawdziwy wypoczynek

Zalety

bardzo miła obsługa, pokój premium o bardzo dużej powierzchni

Wojy

Pobyt - Lipiec 2021

obsługa w barach wyjątkowo podła i nastawiona na napiwki. Ze swojej zachłanności na kasę nie robią żadnych ale to żadnych drinków zgodnie z wykazem karty all inclusive. Kręcą głową, dopowiadają coś po swojemu. Nie piszę tego pod wpływem emocji,ale dlatego że chce ostrzec naszych rodaków z jakim bydłem trzeba się zmierzyć. Za pokój z jakimś przyzwoitym widokiem trzeba dopłacić 20$. Animacji zero!!! Muzyki na basenie zero!!! Alkoholu w drinkach zero!!! Posiłki takie same i monotonne.!!! Cały dzień tylko widać wyciągnięte łapska po kasę. Jeśli chcecie uniknąć rozczarowania podarujcie sobie ten hotel. Sorry ale taka jest rzeczywistość na dzień dzisiejszy. Pozdrawiam

Zalety

Że istnieje

Wady

obsługa w barach dno brak animacji Widok ciągle wyciągniętych rąk po napiwki grymasy i komentarze w kierunku nas turystów! jedzenie dzień w dzień to samo

Justyna

Pobyt - Lipiec 2021

5* duza przesada,raczej 4* że względu na baseny i ogród. Pozdrawiamy Pana Marka z zonami z Suwałk

Zalety

Blisko rafa,piękny ogrod,fajne baseny,smaczne jedzenie aczkolwiek monotonne,serwis hotelowy i plazowy super,ogólnie spokojna okolica

Wady

Okropne pokoje wymagające remontu,hotel raczej na 4* z dużym minusem

ssylwia

Cudowny hotel. Doskonala obsluga. Z pelnym przekonaniem moge powiedziec, ze jeszcze tam wrocimy w tym roku. Jeden minus: po tym wyjezdzie przytylam. Przepyszne jedzenie: ryby i ciasta - cudo. Pragne zaznaczyc, ze jestem wymagajaca i bardzo rozkapryszona klientka.

Stellina

Hotel, pokoje, plaza, baseny, jedzenie REWELACJA!!!!!!!!!!!!!! NIESTETY pomimo tego wszystkiego nigdy tam nie wroce! Zdecydowalam sie na ten wyjazd, aby spedzic niezapomnianego Sylwestra i wolalabym zostac w domu. Dzien przed koncem roku wystarczylo tylko u menagera hotelu wybrac restauracje-jedna z 6 ciu ! ,w ktorej bysmy chcieli spedzic Noc Sylwestrowa i dokonac rezerwacji stolika na wyznaczona godzine. Po przybyciu do lokalu zostalismy wraz z innymi osobami niemile zaskoczeni, bo okazalo sie, ze nie ma juz miejsc. Postanowilismy CHWILKE (ktora zamienila sie w godzine) zaczekac (na zewnatrz lokalu przy 7"C!). Sylwestrowe menu okazalo sie niczym nadzwyczajnym jak codzienna kolacja tego lokalu..... Po tak wykwintnym posilku bylismy zmuszeni wrocic do pokoju, bo Piano Bar, w ktorym mial sie odbyc Sylwester posiadal ograniczona ilosc miejsc (na 1000 gosci 200 miejsc!!!!!!! ). Zaproponowano nam abysmy skorzystali z imprezy na otwartym powietrzu w drugim hotelu przylegajacym do Makadi Palace, gdzie niektorzy nawet koce ze soba poprzynosili, tak bylo zimno. Godzina takiej imprezy skonczyla sie dla nas dwojga grypa. Naprawde, to byl niezapomniany Sylwester!!!

iwona chuderewicz z Susza

słuchajcie!!!!! rewelacjiaaa goraco polecam osobom wymagającym!!

Renata

Byliśmy w Egipcie poraz piaty i nigdy więcej nie pojedziemy tam z biurem podróży OASIS Hotel bardzo oddalony od centrum Hurgady, mimo to wszystko byłoby dobrze gdyby nie organizator OASIS, który zaskakuje swoją przebiegłością w wyciąganiu pieniędzy od swoich klientów. Jedynym miłym wydażniem była wycieczka do KAIRU z OASIS, ale wynikało to tylko z faktu, iż Pan przewodnik był osobą z którą warto zwiedzić to miasto . Jednym słowem życzę każdemu z biur turystycznych tak kompetentnej osoby jak przewodnik z OASIS w Kairze.

Red Sea Makadi Palace