Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego
Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami
Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć
Hotel jest nowy. Pokój zadbany i czysty. Codzienna zmiana ręczników i na życzenie pościeli. W restauracji obsługa natychmiast zbiera ze stołów brudne naczynia. Obok basen z czystą słodką wodą i kilkanaście metrów dalej piaszczysta plaża i morze.
Duży wybór jedzenia dla każdego, szczególnie na kolację.
Dla all inclusive był tylko jeden bar z napojami, chociaż w hotelu było ich trzy. Atmosferę ratowało dwóch barmanów, którzy byli bardzo mili. Po między śniadaniem a obiadem nie było żadnych przekąsek.
Hotel prawie bardzo dobry. Trochę małe pokoje, także łazienka, ale wyposażone w to, co trzeba. Sensowny balkon. W telewizorze nawet Polonia, a z normalnych języków ZDF Info, 3sat, RTL chyba Austria, jakieś Euronews, Ukraina. I coś po francusku. Ale nierzadko był słaby odbiór, pikselizacja, uciekał obraz. Można było podłączyć pendrajwa i oglądać filmy, ale nowszych formatów nie odtwarzał. Nie ma problemu i kolejek w barku, są soki i inne napoje, nienajgorsze piwo - oczywiście, nonalco, nienajgorsze drinki i bardzo dobra kawa, także mrożona. Do plaży blisko, duży basen, leżaków dość, choć zazwyczaj pozajmowane. Przez ręczniki i inne takie. Dwa razy przyjechała pani co bardzo ładnie śpiewała, był też zespół folklorystyczny. Animacji nie było, były mecze na dużym ekranie.
Normalny standard 5 albańskich gwiazdek. Fajna plaża, super morze, ciepłe, chyba do jakichś 150 metrów nie zakrywa; czasami fala - bardziej dla zabawa. Wodorosty z brzegu sprzątane co dzień. Basen długi, można popływać - ze 40 metrów. Jedzenia dużo, w zasadzie bez kolejek, także duży wybór. Nie powiedziałbym, że bardzo smaczne. Może to kwestia gustu. Wszędzie blisko - sklepy, miejscowe agencje turystyczne z Polakami, knajpki itp.
Nie zauważyłem istotnych wad.
Hotel czysty i przyjemny. Widać, że jest nowy. Pokoje codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki. Jedzenie trochę monotonne ale można znaleźć coś dla siebie. Pyszne ciasto TRILECE, które rozpływa się w ustach. Basen przy hotelu czysty i nie było problemu z leżakami. Plaża piaszczysta z darmowymi leżakami. Wejście do morza łagodne, a woda czysta (piękne zachody słońca). Bar na all inclusive trochę biedny ale rakija bardzo dobra. Barmani pozytywni, uśmiechnięci i komunikatywni.
Czysty, codziennie sprzątany, nowy, fajni ludzie
Lunch boxy po przyjeździe w nocy do hotelu i nad ranem na wycieczki fakultatywne - dramat.
Zdecydowanie polecam ten nowoczesny hotel, większość pokoi posiada boczny lub frontalny widok na morze, co dla mnie jest idealne - po przebudzeniu można rozkoszować się pięknym widokiem. Jest on położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, na której znajduje się też klimatyczny w stylu Tulum beach bar. A wieczorami można rozkoszować się dźwiękami muzyki na żywo. Jedzenie - przepyszne. Duży wybór, również dla wegetarian. A tort bananowy - nie jadłam nic lepszego! :)
Bezpośrednio przy piaszczystej plaży, więc idealny dla miłośników plażowania. A wieczorem - pięknie zachodzące słońce. Dodatkowo muzyka na żywo, która umili wieczór.
W dalekiej odległości od centrum miasta, co dla mnie jest wadą, ponieważ uwielbiam zwiedzać.
Fantastyczny hotel dla wymagających gości, praktycznie bez wad.
Duży basen, piękna plaża, dużo wolnych leżaków, ogromny wybór jedzenia, świetna obsługa, sprzątanie codziennie, nowoczesne pokoje, PIĘKNY widok na morze.
Hotel godny polecenia, czysto , panie każdego dnia dbaky o porządek, bardzo miła i pomocna obsługa, czysty basen jak również do okola jego plaża czysta, leżaki każdego dnia czyszczone przez obsługę z piach , jestem bardzo miło zaskoczona , polecam !
Reakcja na potrzeby klienta, miła obsługa, uśmiech na twarzach personelu
Hmmm... dla nas wszystko było bardzo okay!
Hotel ładnie urządzony, bezpośrednio przy plaży. Jedzenie bardzo smaczne, dużo i bogaty wybór.
-blisko plaża z ładnymi leżakami -jedzenie smaczne, świeże i różnorodne -obsługa miła, zna angielski, chętna do pomocy
-glośna muzyka, ale to nie wada a coś z czym trzeba się liczyć
Hotel wygląda niezwykle estetycznie, w przeciwieństwie do okolicy która go otacza. Tak wygląda jednak cała Albania. Położony przy samej plaży, codziennie sprzątanej i zadbanej. Morze średniej jakości, w zależności od dnia. Leżaki czyste, bez zastrzeżeń. Basen duży, nie podgrzewany. Pokoje sprzątane codziennie, wizualnie nie wyglądają źle, jednak to bez znaczenia skoro podczas pobytu jest się pogryzionym przez pluskwy(!). Sytuacja zgłoszona obsłudze, bez większej reakcji. Z rozmów z innymi gośćmi hotelu można wywnioskować iż nie jest to odosobniony przypadek. Jedzenie różne, w zależności od dnia jakość zróżnicowana. Minusem jest to że często trafiało się zimne. Frytki nie zjadliwe, za to bardzo dobre makarony. Na drink bar składa się dozownik z kilkoma smakami napojów (całkiem niezłych), oraz kompletnie niewypijalne wino oraz mocno średnie piwo. Z alkoholi mocnych mamy wódkę, whisky, rakije, rum oraz gin. Drink polega na wrzuceniu plasterka cytryny i dolaniu sobie wybranego smaku napoju z dozownika. W hotelu 5* brzmi to jak nieśmieszny żart, aczkolwiek tak właśnie to wygląda. Ogólnie rzecz biorąc nie wrócilibyśmy do omawianego hotelu mimo dobrego położenia, całkiem niezłego jedzenia i względnie nowoczesnego designu. Sytuacja z pluskwami dyskwalifikuje go jednak całkowicie.
Położenie przy samej plaży, nowoczesny wygląd, całkiem dobre jedzenie.
Pluskwy w pokoju jako główna wada.
Położenie hotelu ok, blisko plaży. Pokoje codziennie sprzątane, ale widać już dość spore zużycie apartamentu. Tylko jeden bar all inclusive, średnia jakość napoi gazowanych w dystrybutorach. Wina niestety nie dało się pić... ciężko o wolne miejsce nad basenem, mało animacji. Jedzenie dość monotonne, bardzo głośna albańska muzyka do godziny 23/24.
-czystość na stołówce -codziennie sprzątanie pokoi -zadbana plaża z wolnymi leżakami
-monotonna kuchnia -bardzo głośna muzyka do 23/24, jeśli ktoś miał tak jak my pokój na przeciwko "grajka" to ciężko było zasnąć mimo zamkniętych okien -średnia jakość napoi -brak animacji
Nie polecam! Byliśmy w 6 ze znajomymi i dziwnym trafem każdy z nas został pogryziony, okazało się że są to ugryzienia PLUSKWY. Dodatkowo jedna para z naszych przyjaciół dopłacała 600 za widok na morze i pierwotnie dostali pokój z widokiem na krzaki i śmietnik. Po długiej kłótni na recepcji w końcu dostali to za co zapłacili. Menadżerka hotelu wydarła sie na nas i zrobiła scene za to że chcieliśmy wynieść talerz z owocami na basen. Ogólnie Polaków nie traktują z szacunkiem, w tym samym tygodniu co my przyleciała wycieczka z Włoch i nagle jedzenie zmieniło całkowicie: krewetki, tortilla, łosoś. A gdy był sam hotel Polaków tylko pieczone warzywa nadziewane ryżem.
Ogólnie hotel nowy i całkiem ładny. W ofercie all inclusive do wyboru macie wódkę bądź łychę i jej nie żałują. Wychodzisz z hotelu i od razu masz plaże z DARMOWYMI LEŻAKAMI.
* PLUSKWY W POKOJU (wszystkie rzeczy które wzięliśmy były do wywalenia) * Nic tam nie ma (ani wokół hotelu, ani do zwiedzenia) * Hotel a właściwie senatorium 65+ * wieczorem śpiewają lokalne wyjki, tylko albańska muzyka. * Wysypisko śmieci obok hotelu wiec bardzo nieprzyjemne zapachy. * MENADŻERKA HOTELU * Są trzy bary, ale tylko jeden all inclusive (do 22) i kolejka 15 minutowa;
Bardzo dobrze. Spełnił nasze oczekiwanie. Wrzesień to dobry czas na Albanię. Ciepło i przyjemnie mniej gwarno niż w sezonie wakacyjnym, ale nie pusto. Dziękjjemy
Bezpośrednie położenie przy plaży. Bardzo dobre posiłki z dużą ilością warzyw i owoców. Duży czysty basen. Płagodne zeĵscie do morza. Położenie w centrum miasta. Piękny deptak promenada wzdłuż plaży. Czystość obiektu w całości.
Zbyt przesycone chlorem powietrz w centrum SPA z powodu braku wentylacji.
Mieszane uczucia. Niewątpliwym atutem hotelu jest bezpośredni dostęp do morza - plaża jest zadbana, leżaki wygodne, morze ciepłe i zawsze dało się znaleźć wolne miejsca. Na tym natomiast atuty się kończą. Sam hotel jest zadbany i personel jest bardzo pomocny, ale widać po pokojach lekkie zmęczenie materiału. Jedzenie - w porządku, ale bez rewelacji. Po tygodniu mieliśmy już przesyt, bo codziennie było mniej więcej to samo. Basen jest świetny, ale niestety nie było dane nam z niego spokojnie skorzystać. Chyba, że wstawalibyśmy razem z innymi cwaniakami o 6.00 i rezerwowali miejsca, ale zdecydowaliśmy się odpuścić :) Potem, w ciągu dnia większość tych leżaków była wolna, tylko przykryta ręcznikiem... No ale to nie do końca wina hotelu, a gości. Co do wycieczek dodatkowych to nie były zbyt interesujące w porównaniu do innych krajów. Warto wziąć pod uwagę, że w okolicy nie kursują żadne autobusy miejskie. Reasumując - ok opcja na leniwe plażowanie, ale raczej nie nastawiałabym się na nic więcej.
Pobyt bardzo udany. Hotel czysty, codziennie sprzątany pokój,wymiana pościeli i ręczników. Basen czysty. Plaża codziennie sprzątana . Jedzenie różnorodne. Jakość napojów alkoholowych i bezalkoholowych do poprawy
Czysta plaża i głębokość wody przyjazna dzieciom
napoje
M...alownicze widoczki A...ll inclusive na plus e...X...tra hotel R...óżnorodne posiłki O ...bsługa hotelowa super w..Y...godne pokoje A...trakcji wieczornych( prócz muzyki albańskiej) brak L...iczne magiczne zachody słońca
Hotel nowy,blisko plaży.Codziennie można podziwiać piękne zachody słońca. Woda w morzu ciepła, Plaża piaszczysta,szeroka,dużo leżaków,nie ma potrzeby ich zajmowania wcześniej.Wieczorami można pospacerować promenadą wzdłuż wybrzeża.Obsługa hotelowa super,Panie sprzątają codziennie,zmieniają ręczniki i donoszą wodę.Barmani w barze przy basenie super,zawsze uśmiechnięci. Serdecznie ich pozdrawiamy.Jedzenie super,nie rozumiem narzekających turystów
Wieczory w hotelu to porażka. Gra muzyka wyłącznie albańska,co większości nie odpowiada. Bawiło się kilku panów Albańczyków. Podczas gdy obok hotel oferował bardzo różnorodną muzykę łącznie ze światowymi przebojami,także polskimi i nie był to Zenek M. W hotelowej restauracji można było zamówić drinki wyłącznie odpłatnie,goście hotelowi zajmowali stoliki nieco dalej i pili swoje drinki z plastikowych kubków.To chyba trochę nie tak skoro hotel posiada 5 gwiazdek
Pokoje ok ,czysto .Wyżywienie bardzo dobre ,ubogi mini bar z alkoholem. Basen mały, codziennie od 6 rano zajęte leżaki ręcznikami
Blisko morza ,dobre wyżywienie
Bardzo słaby bar z alkoholem
Hotel usytuowany w poblizu ladnej piaczystej szerokiej plaży i na tym koniec pozytywów. Jedzenie nie dobre alkohol jesce gorszy. Z 3 barow jeden tylko w opcji all . Zero animacji tylko wieczorem puszczana totalnie glosna muza ze nie da sie rozmawiac przy stoliku,za to w dzien kompletnie nic nie grają. Nie ma animacji takze w dzien, dla dzieci totalna nuda brak nawet chocby hustawki.
Plaza
Jedzenie,alkohol,brak animacji,brak muzyki w dzien przy basenie
Jak na hotel 5 gwiazdek totalna porażka. Jedzenie monotonne, zimne, gości traktują jak wrogów l, managerka zadufana w sobie, zero po angielsku. Cały czas bardzo głośna muzyka. Bar all inclusive tylko z lokalnymi alkoholami, piwo smakuje jak pomyje, wino najtańsze - okropne. Wszystko w kubkach plastikowych nawet kawa. W pokojach pleśń na ścianach, brak poszew na kołdre, nie wygodne poduszki. Szkoda pieniędzy na ten hotel.
Blisko morza,
Zimne jedzenie, okropne napoje w tym alkoholowe, wszystko podawane w plastiku, obsługa nie miła.
Hotel jak na Albanie całkiem ok. Na terenie hotelu sprzątaczki w ciągu dnia cały czas pracują. Pokoje sprzątane codziennie ale jakość sprzątania pozostawia wiele do życzenia ( sprzątanie polega tylko na zamienieniu oraz umyciu podłogi i to niedolkadnie i codzinnej wymianie ręczników, co 3 dzień wymiana prześcieradła do przykrywania (nie ma kolder ) Nawet pustych talerzyków nie zbiora ). Obsługa nieprzyjemna ( nikt się nie usmiechnie, turysta traktowany jest jak zlo konieczne). Pokoje ładne, nowoczesnie urządzone. Plaża czysta, leżaki ok. Reczniki basenowe śmierdzące stechlizna. Raczej nie są prane codziennie.Przy basenie w ciągu dnia brakuje miejsca, jak przed śniadaniem nie zajmiesz lezaka to juz cały dzień go mieć nie będziesz. O godzinie 18 obsługa wygania z basenu i zabiera leżaki bo sprzataja plac. Bar w którym są napoje alkoholewe i bezalkoholowe czynny dopiero od 10. Wcześniej nie napijesz się żadnej coli. Zostaje tylko woda. Alkohol wydają tylko do 22 a nie tak jak piszą do 23. Animacji w zasadzie nie ma. Podczas tygodniowego pobytu tylko 2 razy byla gra w piłkę ręczna w wodzie. Dla Dzieci tylko raz. Jedzenie jak wszędzie, monotonne ale podane bardzo ładnie i estetycznie. Okolica przyjemna,przy promenadzie i głównej ulicy. Spa to jedna wielka katastrofa. Wszystkie sauny wyłączone a w strefie taki smród wilgoci zmieszanej z chlorem ze wejść się nie da.
Lokalizacja Czyta plaża Czystosc na stołówce Nowoczesny hotel
Strefa spa Obsluga Skrócony czas otwarcia baru Wyganianie ludzi z basenu juz o 18 Smierdzace ręczniki plażowe
Hotel w porządku ładny zadbany i z miłą obsługą., Jedzenie bardzo różnorodne i owoce morza są serwowane. Minus bardzo ubogi all tylko do 22 i ponad to dym z obok komina w który przeszkadza . Dzień i noc palą jakimś syfem i to wszystko leci na hotel . Biesiadowanie na balkonie lub spanie przy otwartym oknie wykluczone . Gorzej niż w zakopcu lub w szczyrku w zimę. Dramat sierdzi spalonym plastikiem nie do wytrzymania
Totalna porażka właśnie jestem .Jedzenie tragedia obiady zimne
Co podobało ................
To są trzy gwiazdki