Samira Club

Hotel bardzo ładny i przede wszystkim czysty. Mnóstwo atrakcji,przede wszystkim wieczorem dla młodszych i tych troche starszych. Wyzywienie HB w zupelnosci wystarcza. Jedynym,bardzo duzym ,minusem tego wyjazdu bylo to ze bylem tam tylko tydzien... Za rok wracam w to samo miejsce:)

Pokój nawet fajny, łazienka tragedia-brodzik pod prysznicem miał metr na metr, zasłonka przy prysznicu beznadziejna, wszystko się lało na podłogę. Panie sprzątaczki chyba nie lubiły naszego pokoju, bo na tydzień wymieniły nam trzy razy ręczniki, a raz nam zabrały wszystkie i nie dały żadnego. Znajomym pani wymieniała codziennie ręczniki i dawała 6 nowych. Klimatyzacja bardzo dobra :) obsługa przy all inclusive nieprzyjemna (jak dawali alkohole to rozlewali, nalewali po pół szklanki, wszystko robili z łaski)! Animacje fajne, fajna atmosfera wieczorem. Basen bardzo dobry, zjeżdżalnie :) Plaża przy hotelu w miarę czysta, ale ogólnie wrażenie dobre :) Jedzenie b.dobre, przyzwoicie urozmaicone. Tylko obrusy brudne przy posiłkach. Ogólnie może być, ale szału nie ma.

Hotel Samira jeśli już to powinien posiadać jedna gwiazdkę. Oprócz plaży, to sam hotel to dla mnie tragedia, czułam się tam jakbym mieszkała w slamsach. Zdecydowanie odradzam!

W nocy wysadzono Nas pod bramą z dwojgiem śpiących dzieci i bagażami. Brak w samolocie chociaż herbaty w cenie transferu????. Dlaczego inni, też lecący z OASIS mieli posiłek?

Z hotelu jestem zadowolona. Jak na trzygwiazdkowy obiekt jest on na wysokim poziomie. Są tam wspaniali animatorzy, którzy opiekują się zarówno dziećmi jak i dorosłymi. Nie można się przy nich nudzić. Jednak jestem bardzo zawiedziona rezydentką, panią Olfą, gdyż raczej unikała z nami kontaktu, a w kryzysowej sytuacji po prostu zostawiła nas bez opieki (samolot do Katowic spóźnił się ponad 8 godzin, a rezydentka tylko nas o tym-z uśmiechem na twarzy-poinformowała, a potem twierdząc, że ma innych klientów poszła sobie nawet nas nie przepraszając).

Nazwa  Samira Club
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: basen ze zjeżdżalniami, miniklub (3-14 lat), plac zabaw, opiekunka do dzieci (za opłatą).

Atrakcyjna lokalizacja: tuż przy piaszczystej, szerokiej plaży, ok. 5 km od centrum Hammamet, ok. 4 km od centrum Yasmine.

Bogata oferta rekreacyjna: siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówki oraz piłki ręcznej, 2 korty tenisowe.

Dobra infrastruktura: SPA, fryzjer, dyskoteka, kącik internetowy, sklepiki, kantor wymiany walut, wypożyczalnia rowerów.

Wyświetlono 202 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz Włodarczyk

piotrek

gameda

Dorota Marciniak

teresa

Hotel bardzo przyzwoity,choć skromny, codziennie sprzątany,obsługa miła. Piękny,duży basen,ale mało jak na taką ilość gości leżaków i parasoli wokół niego, za to piękna plaża z mnóstwem parasoli, ale niezbyt czysta mimo wysiłków obsługi aby ją wyczyścić z liści wyrzuconych przez morze.Jedzenia w bród, bardzo urozmaicone,mnóstwo warzyw choć smakowo niezbyt ciekawe,ale zawsze można coś wybrać dla siebie w/g upodobań,dużo owoców,ciast. Bardzo mało pomidorów jak na mój gust.Ogólnie było fajnie,najfajniejszy aerobik w wodzie-super zabawa.

Tomaszek

Wszystko ok! Tylko śniadania bardzo skromne (dwa rodzaje wędliny na zmianę, ciągle te same i paski serka żółtego, jajka gotowane na twardo, rogaliki francuskie, dżem, bułeczki-dobre, chleb tostowy, płatki, mleko, herbata i kawa. Wesołe animacje w dzień i wieczorem. Nie polecam opcji all inclusive. Za tą cenę nie warto, duże kolejki i słaba oferta. Za o wiele mniejszą kasę zamawiasz co chcesz i na kiwnięcie palcem.

Ola C.

Na wakacje pojechałam z mamą i ciocią. W Tunezji byłyśmy 4-ty raz, wcześniej również w hotelach 4-gwiazdkowych, ale ten był najlepszy. Genialny program animacyjny zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Nie sposób się tam nudzić. Codziennie hotelowi animatorzy organizują mnóstwo atrakcji, wciągają do różnych zabaw, sportów (siatkówka plażowa, strzelanie z łuku, lotki, bule, gimnastyka wodna, aerobik, stretching) i tańca. Wieczorem odbywają się różnego rodzaju występy(kabarety, pokazy tańca, magik) i dyskoteki. Obsługa hotelowa, barmani, kelnerzy i (zwłaszcza) animatorzy są przemili, bardzo kontaktowi i rozgadani, ale nie natrętni. cdn

Zbigniew Letner

Polecam bardzo ten hotel, jedzenie przepyszne, mimo opuszczenia pokoju na koniec pobytu nadal mieliśmy opcję all inclusive, super sporty wodne, extra basen, na prawdę polecam, było tam przepięknie. Roślinność piekna i jeszcze raz bardzo duży plus dla opcji all inclusive!

kaśka

Byłam w tym hotelu w kwietniu na STuDY TOUR i naprawdę jest godny polecenia. wiosna 2007 roku został odremontowany, a poza tym zmienił status z 2* na 3* a to bardzo wazne. polecam klientom nie wymagającym

adamisko

Hotel dla niewymagających; na stołówce brudno i tłoczno, tylko uprzywilejowani goście (nie wiem jakie było kryterium) mogli liczyć na czysty obrus. Odpływy w zlewie i prysznicu cuchnące i zapchane. W sumie za taką niską cenę nie ma co się dziwić :) Kompleks przypomina ośrodki kempingowe z PRL. Plusy: pobliska plaża (leżaki z materacami płatne również w all), basen, obsługa hotelu.

Kazek

26-08 do 09-09-2010 ITAKA Bungalowy obszerne Polecam w kolorze zielonym.Żółte są bliżej recepcji i jest głośno szczególnie w nocy.Sprzątane codziennie.Jedzenie w formie allŚniadania monotonne ale zjadliwe i dużo.Obiady i kolacje super.Snack bar przy basenie do 24:00.Drink bar z napojami I alkoh oraz na plaży również.Blisko do plaży.Do Yashmine 30 minut drogi-Taxi do 5TND doMediny też ok 7TND.Polecam organizować sobie wypady samemu.Jest zdecydowanie taniej niż z biura A warto zobaczyć Tunis ,SIDI Bou SIDE, Kartaginę, Zoo .Pozdrawiamy całe grono znajomych GosięiAdriana,Kasię i Adamazsynem,TomkazAgnieszkąMagdęzMichałem,MonikęzMichałem,LidięiMadzię.Polecamy ten hotel i biuro podróży I jeszcze jedno TARGOWAĆ się do bólu.

efka

Hotel gwarantuje wypoczynek, polecam dodatkowe atrakcje: wycieczke na Saharę i rejs statkiem pirackim. Zdecydowanie odradzam quady - strata czasu i pieniędzy.

pseudonim

W Samira najciekawsze są wieczory. Ze sceny schodzą tancerze i proszą publiczność do zabawy, do tańca na scenie. Ściągają dzieci, panienki i panie. Proszę się nie wstydzić, ostatniego rzędu sceny nie widać ze strony siedzących przy stolikach. Przyjezdni panowie na pewno wydają się mniej atrakcyjni, bo nie umieją tak tanczyć, jak Tunezyjczycy. Jeden Polak dobrze tańczył, ale okazało się, że chodził na kurs tańca. Kupiliśmy sobie płytę z nagraniami od animatorów i co kilka dni tańczymy sobie. Szkoda nam tylko, że nie ma płyty video z tym, co się działo na scenie. Nie pamiętamy dokładnie tych tańców.
Czasem myślę, że gdyby przywieźć tych animatorów tutaj, można by otworzyć jakiś klub na powietrzu /np w amfiteatrze/. Ludzie by mieli gdzie potanczyć, a jak nie potańczyć, to popatrzec, jak tanczą inni. zwł. młodzież. Byłby to sposób na nudne wieczory Polaków. Programy w tv nie dorównują programom w Samirze. Można by było sprzedawać wtedy ciut rozcieńczone piwo. B. ciekawy program zaczyna się w Samirze okolo 23 -ciej. /po nudnym bingo/. Wtedy widzimy, że animatorzy nie są tylko tancerzami. Są takze aktorami, akrobatami.
Czasami wykonują taniec bezpośrednio dla jednej osoby, ktora siedzi przy stoliku. I właśnie przed nią.

Kaśka

Witam . Byłam w tym hotelu na STuDY TOUR w kwietniu, hotel był po remoncie trzeba zaznaczyć że miał 2* a teraz oficjalnie 3* naprawdę godny polecenia, osobom niewymagającym

przepiękne wakacje!!! polecam wszystkim , zanim wyjechaliśmy bałam sie o wszystka tym bardziej, że byliśmy z 3-letnią córką a teraz najchętniej spakowałabym walizki i wróciła. Hotel czyściutki, obsługa przemiła, jedzenie pyszne.

1.0
Jacek

Pobyt - Wrzesień 2019

Nasz pobyt rozpoczął sie 27 sierpnia około godz 10.30 . Meldunek ,opłata klimatyczna i oczekiwanie na pokój do godziny 13. Odbieramy klucze i udajemy sie do pokoju 3 gwiazdki wiemy że nie można mieć wysokich wymagań. Pokój mały , ogarnięty ale nie do końca posprzątany,brak suszarki do włosów . Bierzemy szybki prysznic woda słona . Tarasu jakoś przez 2 tygodnie pobytu nie zauważyłem . Klimatyzacja po włożeniu karty w czytnik odpala OK. Wracamy na recepcję chcemy coś zjeść i opłacić sejf . Okazuje sie że obiad już się skończył a sejf możemy mieć od jutra rana. Idziemy do snack baru udaje nam sie zjeść pizze i jakąś sałatkę po napoje trzeba sie udać do drugiego baru z napojami tam trzeba czekać w kolejce brak szklanek. po 15 minutach znajdują się jakieś kubki plastikowe ok. 200 ml do picia dostajemy jakąś chemię rozpuszczoną w wodzie. No to pojedzeni i napojeni idziemy zwiedzać . Co krok napada na nas jakiś organizator wycieczek Carawana ,Quady,Statek Piracki, Masaż a na koniec sprzedawca owoców i orzeszków ,opędzenie się od nich wszystkich zajmuje nam ok. godziny idąc na plażę trzeba przejść przez pasaż handlowy tam też trzeba się mocno opędzać . Docieramy do plaży . Piasek, leżaki , parasole ,woda i bardzo duża ilość glonów syf. Okazuje się że na plaży brak ręczników kąpielowych trzeba mieć swoje . My nie mamy musimy kupić. Wracamy oglądamy basen jest OK. zjeżdżalnie nie działają zamknięte. Do kolacji zostało trochę czasu więc udajemy się do baru na drinka . Są dwa bary jeden all in drugi płatny . Mamy all wiec wszystko opłacone po co płacić. Znów brak szklanek czekamy klima nie działa zaduch i gorąco powyżej 30 stopni. Przynieśli kubki znów plastik, przychodzi nasza kolejka niestety skończyły się . Czekamy. 1 dinar załatwia sprawę znajdują się dwie szklanki. Biorę rum z colą drink słabszy od piwa bez lodu. Idziemy na kolację . Oni nazywają to coś RESTAURACJĄ ja nazwał bym to stołówką lub tanią jadłodajnią moje pierwsze wrażenie .Jedna duża sala bez klimatyzacji ,taras zadaszony z widokiem na morze oraz mały kameralny taras z parasolami . Jest to nasz pierwszy posiłek w tym miejscu jakoś powoli ogarniamy . Jemy na małym tarasie i udajemy się do pokoju , odpocząć po podróży. Jest godzina ok.21 wchodzimy do pokoju jest gorąco włączmy klimę wyświetla temp. 32 stopnie słychać że się załączyla po pół godzinie temperatura spada o 1 stopień, idziemy do recepcji zgłaszamy problem . kazali nam wrócić do pokoju i czekać na konserwatora . Godzina 22 przychodzi konserwator sprawdza dobija gazu ma być ok. Zostawiamy włączoną i ok 23 idziemy na drinka , oczywiście brak szklanek . Przed północą wracamy w pokoju jest 28 stopni. Znów wracamy na recepcję zgłaszamy ponownie problem ,sytuacja się powtarza wracamy do pokoju czekamy na naprawę , zjawia się dwóch specjalistów znów coś wymieniają dobijają gaz sprawdzają chodzi lekko chłodzi dajemy im napiwek dziękujemy i około 2 kładziemy się spać. Po 15 minutach klima chodzi ale nie chłodzi , znów spacer na recepcję i nasze żądanie wymiany pokoju, okazuje się że nie mają nic na zamianę .Wymienią nam jutro tzn dzisiaj ale w południe . wracamy do pokoju byle do rana . Od 6 rano ruch jak na pasażu handlowym , wychodzę z pokoju na tzw taras a tam ludzie z ręcznikami biegną na plażę zarezerwować leżaki . Po śniadaniu brak wolnych miejsc. Idziemy na śniadanie . Tłumy ludzi chodzą czegoś szukają . Okazuje się że nie ma sztućców , talerze się skończyły a kubki na kawę właśnie wiozą . Skompletowanie wszystkiego zajęło nam trochę czasu . Ale co jeść 2 rodzaje słodkich bułek bagietka ,pomidory ,papryka ,jajka na twardo skończyły sie trzeba czekać , trzy rodzaje dżemu , jakiś dziwny różnokolorowy jogurt ,jeden rodzaj wędliny przez dwa tygodnie ten sam ,dwa rodzaje czegoś co z wyglądu przypomina ser żółty ale tylko z wyglądu bo smaku 0 i to jest racjonowane przez jakiegoś garkotłuka . No jest jeszcze jajecznica smażona przez kolejnego KUCHARZA czas oczekiwania ok 30 minut. Śniadania są serwowane od 7-10 my zjawiliśmy się około 8 do 10 wyrobiliśmy się z trudem. Po śniadaniu idziemy do drugiego baru tym razem z napojami od 10 otwarcie KOLEJKA zaczynają serwować drinki , piwo i napoje na jednym stanowisku na drugim kawę szklanki o dziwo są okazuje się że chwilowo. Pijemy kawę na zewnątrz w dalszym ciągu nagabywani przez naciągaczy na miejscowe atrakcje i czekamy na wymianę pokoju. Około 13 dostajemy klucz do nowego pokoju przenosimy bagaże , klima działa OK nowy problem dwa pojedyncze łóżka bierzemy mimo wszystko . Łóżka łączymy jakoś będzie . Teraz jeszcze sejf i możemy zacząć wakacje . Nic jednak nie jest tak proste . Opłaciliśmy sejf i mamy czkać w pokoju ktoś ma przyjść i wpisać kody siedzimy w domu i czekamy 2 godziny , wreszcie zjawia się PAN wbija kody wystawia łapę po napiwek oczywiście dostaje. A teraz biegiem na obiad mało czasu ,a wszystko trzeba zorganizować. Dużo już napisałem a jest to relacja z pierwszych 24 godzin . Jednym Słowem dno.

Zalety

Brak zalet

Wady

Wszystko do poprawy

Darek z rodziną i znajomymi .

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

.Hotel przyjazny gościom ,sympatyczna obsługa zwłaszcza panowie którzy nalewają napoje na plaży. Pokoje czyste codziennie sprzątanie ,ręczniki wymieniane po każdym pozostawieniu na podłodze .Pokoj mialem w części pomarańczowej , daleko wszędzie ale za to cicho w nocy. Posiłki w restauracji dobre , lecz mało urozmaicone .Duży wybór ciast ,oraz codziennie owoce . Przekąski oraz napoje w tym alkohole do godziny 24. Basen duży czysty lecz z nieczynną zjeżdżalnią . Brak ręczników plażowych. Na terenie hotelu w innej części akuapark. Byłem z rodziną sierpień 2019 .Plaża duża lecz czasami trudno było znaleźć wolne leżaki .Na basenie leżaki pozajmowane po 7 rano . Brak lodówek w pokoju oraz suszarek są one dostępne za dodatkową opłatą .

Wady

Brak klimatyzacji w lobby barze , czasami bardzo długie kolejki po napoje w lobby barze, oraz brak klimatyzacji na stołówce.

2.4
Nana

Pobyt - Lipiec 2019

Porażka.Rozumiem, że lecąc do 3,5 gwiazdkowe hotelu nie spodziewasz się złotych klamek i ptasiego mleka, ale w tym hotelu są zagrzybiale klamki i stęchle mleko.bez przenośni.Brud, wszwchogarniajacy smród i ubóstwo. Posiłki, pożal się Boże, makaron, ryż, i codziennie ten sam nibygulasz składający się Bogwiezczego. Brudne sztućce, brak talerzy. Formuła allincusive wygląda tak, że są na przykład dwa rodzaje ciasta, każdego dnia te same, i dysponuje nimi kelner który widelcem udziela po jednym. W przypadku gdy poprosi się o więcej, prycha, wzdycha i marudzi pod nosem w ichniejszym języku. Do snack baru kolejka wymagająca ok godzinę stania, a jest to przede wszystkim spowodowane tym, że obsługa wydaje dania poza kolejką, pewnie za parę dinarow. Zapominaj o"30 metrów do morza"...., może faktycznie jest to 30 metrów ale od recepcji, a bungalowy są rozłożenie na olbrzymiej jak na wakacje odległości, gdzie trze a kluczy między komlpeltnie nieoswietlonymi alejka i w których cuchnie kanalizacja. A propos kanalizacji.. Hmmm. To że woda w basenie jest słona to sr.. pies. Ale taka sama paskud a woda jest w kranach. Z tym spotykam się pierwszy raz w życiu.Aha!!! Plata się tu po terenie hotelu jegomość który przedstawia się jako lekarz i proponuje cholernie drogie usługi. Dopiero rezydentka przekazała że to żaden lekarz, ot Maks sanitarkisz który nie ma nawet prawa wypisać recepty ale naciąga turystów na każdy możliwy sposób. Nie będę więcej pisać bo wywód nie miałby końca. Napiszę jeszcze tylko że rezydenta zapytania przez jednego Polaka czy może polecić jakiś hotel który będzie tutaj w podobnej cenie ale lepszym standardzie, odruchowo odpowiedziała "wszystkie" po czym ugryzła sir w język. Nie polecam. W ogóle. Jak masz możliwość dołożyć tysiąc, leć gdzie indziej. Nie masz możliwości - zostań w domu. Ja odkupiłam za bezcen od dziewczyny która nie mogła jechać. Ale drugi raz nawet gdyby mi dopłacili, nie wrócę tu.

Zalety

Nie widzę zalet. Chyba że, "na upartego" fakt, że ejst basen na 120cm, dzięki czemu dzieciaki mogą w miarę bezpiecznie same pływać

Wady

Nie ma zalet. Najgorszy w jakim dotychczas bylismy

2.6

Pobyt - Maj 2019

Właśnie wróciliśmy z tygodniowych wakacji w Tunezji Samira Club. Polecam tylko osoba, którym jest na prawdę wszystko jedno co jedzą, na czym śpią itd. Pokoje z mrowkami, materac OKROPNIE nie wygodny z wystajacymi metalowymi sprezynami. Nie domykajace się okno w pokoju, które przy wietrze w nocy otwierało sie i zamykalo samoczynnie. W łazience grzyb, pękające ściany, spływające woda w spluczce non stop. Niby sprzątanie codziennie ale i tak syf. Ściany tak cienkie, że można usłyszeć co mówi sąsiad. Przy imprezach głośna muzyka nawet do 1 w nocy. Drinki podawane w plastikowych, smierdzacych chlorem kubkach. Jedzenie jalowe, ciągle to samo, może dokładnie zaobserwować przetwarzanie jedzenia z poprzednich dni. Najgorsze śniadania. Dzień w dzień DOKLADNIE to samo. Talerze, sztućce brudne. Hotelowa plaża z górą śmieci tuż przy brzegu bez możliwości kąpieli w morzu. Pełno nachalnych naciagaczy, którzy oferują super rozrywki typu klady, przejazdzka na wielbłądzie itd które okazują się totalna porażka. Tanie taksówki dzięki czemu można coś więcej zwiedzić. Na pewno tam nie wrócimy.

Zalety

Brak zalet tego hotelu

Wady

Hotel stary, wymaga odnowy, brudny, zaniedbany

Samira Club