Samira Club

Polecam hotel zarówno parom jak i rodzinom z dziećmi.

Hotel idealny dla ludzi nie wymagających złotych klamek i ceniących dobrą zabawę i atmosferę. Animacje od rana do nocy - nie można się nudzić! Cała załoga - animatorzy, kelnerzy i goście tworzą taką atmosferę, że na pewno wrócimy. Najlepsze 2 tygodnie odpoczynku i dobrej zabawy. Hotel idealny dla ludzi otwartych i uśmiechniętych - jak ktoś chodzi spać o 21 to raczej nie wczasy dla niego. My szczerze polecamy, dopóki się nie pojedzie i nie poczuje na własnej skórze nie można odczuć tamtejszej atmosfery. Jak na Tunezję i tylko 3 gwiazdki to jest DUŻo, DUŻO lepiej. PS. Polecam wycieczke na Sahare - męczące 2 dni, ale widoki i ilość atrakcji nie do uwierzenia.

Pierwszy raz w Tunezji, świetne położenie hotelu przy pięknej piaszczystej plaży. Dno piaszczyste, bez żadnych raf. Hotel w miarę czysty, posiłki bardzo monotonne, często brak mięsa! UWAGA!!! Nie dajcie się wcisnąć do żółtych pokoi 916, 917, 918!!! To chyba pokoje karne-straszny syf!!! Na szczęście po pierwszej nocy bez żadnych problemów i łapówek zmiana na znacznie lepszy.

Hotel złożony z dużej ilości bungalowów. Na wakacjach byliśmy z chłopakiem. Na początku dostaliśmy malutki, bez ręczników - ogólnie syf, brud, ubóstwo, lecz za kilka euro Pan w recepcji wymienił na duży, czteroosobowy domek. Mieliśmy troche daleko do plaży, ale nie sprawiło nam to problemu. Woda w morzu nizbyt czysta, ale to nie wina hotelu. Plaże zadbane, leżaki I materace ogólnie dostępne. Za 1dt traktują człowieka świetnie. Jedzenia masa, ogomny wybór lecz monotonne. Praktycznie codziennie to samo, mięsa jakby nieprzyprawione, gorzkie w smaku. Ale za to ryby.. GENIALNE :) Naleśniki z czekoladą na śniadanie tak puszyste.. mm :) Jeśli bym miała polecać hotel dla rodzin z dziećmi - rękami i nogami się bym podpisała pod tym. Animacje genialne dla dzieci i dorosłych, nie ma wieczorem chwili nudy. Animatorzy wiecznie uśmiechnięci, chętni do rozmowy ale nie namolni. Wielbiciele ciast czują się tam jak w raju. Kilka rodzaji słodkości. Owoców mało - jabłka, melony, brzoskwinie, śliwki. Chętnie wróciłabym tam jeszcze raz, żal było wyjeżdzać. A uściski animatorów gdy wyjeżdzaliśmy sprawiły, że łezka w oku się zakręciła. Polecam parom, rodzinom z dziećmi oraz szukającym rozrywki, lecz nienastawiających się na luksusy.

Ogólne wrażenia mam więcej niż bardzo dobre. Mieszkania w rzędach domków jednopokojowych z łazienką, bardzo klimatycznych, czyściutkich - jedyną wadą był fakt, że będąc w domku słyszało się wszystko z domku obok. My akurat trafiłyśmy na Czeszki, które o 6 rano siadały przed domkiem i piły kawę i paliły przekrzykując się i śmiejąc a w nocy wracały pijane i siadały znów przed domkiem i darły się wniebogłosy - ALE TO NIE WINA HOTELU, więc nie mogę mieć żalu. Jedzenie... cóż, było tego masa, ogromny wybór, kelnerzy ciągle donosili, nie było szans żeby czegoś zabrakło. Pierwsze bufety to były warzywa, sałatki, potem oliwki, ogóreczki, dodatki, mięsa (bardzo specyficzne jak na moje polskie podniebienie, ale to nie znaczy ze złe - i nie zgodzę się ze było mało mięsa! na obiad i kolacje zawsze były dwie trzy potrawy z mięsa typu pieczeń, gulasz, udko z kurczaka plus rybki smażone lub w oleju). Następnie rożne zapiekanki, ziemniaki frytki makarony ,pizza. Był osobny bufecik dla dzieci. Stoisko z deserami było imponujące - codziennie kilkanaście rodzajów deserów, ciast, kremów plus stoisko z owocami (POLECAM MELONY - GENIALNE). Szczególnie warte uwagi są animacje i sami animatorzy. Najmilej wspominam ich wieczory kabaretowe, z prostymi sytuacyjnymi scenkami - ale nie było osoby która na widowni nie składałaby się ze smiechu. Animatorzy uroczy, wszędzie ich pełno - ale nie są namolni. zagadają, podejdą, zapytaja \"jach sie machsz\" i szybko się zmywają. Obsługa bardzooo miła! Plaża czyściuteńka - poszłam plażą do hammamet-yasmine.... nasz hotel się wyrózniał jesli chodzi i niepołamane parasolki, zadbane leżaki, czyszczona plaża, ochrona, brak glonów - w innych było tysiac razy gorzej.

Nazwa  Samira Club
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: basen ze zjeżdżalniami, miniklub (3-14 lat), plac zabaw, opiekunka do dzieci (za opłatą).

Atrakcyjna lokalizacja: tuż przy piaszczystej, szerokiej plaży, ok. 5 km od centrum Hammamet, ok. 4 km od centrum Yasmine.

Bogata oferta rekreacyjna: siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówki oraz piłki ręcznej, 2 korty tenisowe.

Dobra infrastruktura: SPA, fryzjer, dyskoteka, kącik internetowy, sklepiki, kantor wymiany walut, wypożyczalnia rowerów.

Wyświetlono 202 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Joanna_Tor

Pobyt - Październik 2014

Polecam hotel zarówno parom jak i rodzinom z dziećmi.

Zalety

Blisko plaży, cudowni animatorzy, duży obszar hotelu (nie odczuwa się dużej ilości gości), duża ilość posiłków (wersja ALL), uprzejmy personel

Wady

Łazienki wymagają odświeżenia, powtarzające się menu

km141

Pobyt - Październik 2014

Zalety

przy samej plaży, czysty basen, dobre jedzenie, cudowna obsługa

Wady

muchy w restauracji

Tomek i Dorota

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Blisko plaży

Wady

Monotonne jedzenie

Kinga

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Animacje oraz cudowni animatorzy, blisko morza, prywatna plaza, obsługa, idealnie dla dzieci, brak uczucia nudy, basen, zjezdzalnie, blisko bary, jedzenie oraz napoje cały dzień

Wady

Monotonne posiłki

Pobyt - Czerwiec 2014

Zalety

ANIMACJE, ANIMATORZY, OBSŁUGA, OCHRONA NA PLAŻY, OBSŁUGA PLAŻY,

Wady

SŁABO WYCISZONE POKOJE, KOLEJKI DO NAPOJÓW

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel naprawdę w porządku jak na 3 gwiazdki. Skusiłem się na pobyt tam opierając się głównie na opiniach osób które wcześniej tam przebywały i powiem , że rzeczywiście hotel wart jest spędzenia w nim czasu i naprawdę mimo tylko 3 gwiazdek zrobił na mnie duże wrażenie i mogę go w pełni polecić innym. Pierwsze wejście do hotelu fakt szału nie robi i ma się na początku pewne obawy co do wyboru swojego pobytu tutaj ale po dalszym jego zapoznaniu wszystko jest ok. Czysta naprawdę plaża i ładny basen. Na terenie hotelu głównie Francuzi i Niemcy oraz Czesi. Posiłki trochę monotonne. Sumując wszystko oraz biorąc pod uwagę cenę za to wszystko polecam naprawdę gorąco

Zalety

Czysta plaża, ładny duży i głęboki jak na warunki hotelu basen. Obsługa nienatarczywa , czysto w pokojach

Wady

Częste kolejki do baru w godzinach wieczornych podczas animacji

Michał

Pobyt - Maj 2014

Hotel idealny dla kogoś kto chce się wybawić i nie zależy mu na komforcie 5 gwiazdek. Pokoje wystarczające do wyspania się. Basen czysty, leżaki z materacami zawsze na miejscu, plaża ogrodzona i pilnowana więc nie ma na co narzekać. Jeśli ktoś jest mięsożercą to tutaj będzie miał problem bo w posiłkach są znikome ilości mięsa. Jest to jednak wynagradzane zróżnicowanymi daniami z warzyw. Bardzo dużo ciekawych animacji - animatorzy nie dadzą Ci spokoju i zawsze wymyślą coś fajnego, świetne wieczorne show.

Zalety

wspaniałe i urozmaicone animacje, bardzo ładna plaża przy hotelu, blisko do miasta na zakupy,

Wady

troszkę opieszałe panie od sprzątania, niezbyt ciekawe jedzenie, lekki chaos organizacyjny

Pobyt - Maj 2014

Hotel z całą pewnością powinien mieć więcej niż 3*, Wszytko było w nim zadbane i czyste. Jedyne co poprawilibyśmy to serwety na stołach, które nie były prasowane. W tak ładnym miejscu trochę to raziło. To były cudowne wakacje. Hotel wart polecenia. Przed wyjazdem czytałam opinie i wiałam trochę wątpliwości. Dziś wiem, że zupełnie niepotrzebnie. Animatorzy - nie do opisania. Nie wiem skąd mieli tyle siły, radości w sobie i dobrego humoru. Hotel Samira Club to urocze miejsce.

Zalety

Hotel zadbany, położony w dobrym miejscu komunikacyjnym, wspaniali animatorzy, obsługa na dobrym poziomie. Hotel przyjazny dla wypoczywających. Wspaniała plaża i liczne miejsca do wypoczynku.

Wady

Rozległe położenie bungalowów, może być kłopotliwe dla osób, których pokój będzie położony w którymś z najdalej usytuowanych bungalowów. SPA na słabym poziomie.

anna radomska

Pobyt - Październik 2013

Chociaż do stanu czystości hotelu oraz do pokój, jaki dostaliśmy, można mieć pewne uwagi, to i tak wyjazd wspominać będę z wielkim sentymentem. Minusy wynagradza przemiła obsługa i ciekawe wieczorne animacje.

Zalety

Trochę ciasne, ale generalnie wygodne bungalowy. Blisko do recepcji, do restauracji. Fantastycznie blisko do plaży. Ciekawe wieczorne animacje i zajęcia podczas dnia. Snack bar na terenie hotelu czynny niemalże cała dobę daje możliwość zjedzenia o każdej porze dnia a także późnym wieczorem. Bardzo miła i sympatyczna obsługa. Dostęp do internetu w recepcji bez limitu.

Wady

Warto by było nieco lepiej przyłożyć się do utrzymania w nienagannej czystości szybek w recepcji. To wizytówka hotelu. Tutaj pierwsze kroki stawiają nowi goście hotelowi, więc warto o to zadbać. Troszkę monotonne jedzenie. Warto zadbać także o większą estetykę i czystość stolików w restauracji.

Pobyt - Wrzesień 2011

Jedzenie wręcz fatalne. Myślałam, że to tylko ja i koleżanka nie damy rady tego jeść, ale jak się okazało wszyscy europejczycy mówili to samo: jedzenie totalnie bez smaku, powodujące rewolucje w żołądku. Jedyną jadalną rzeczą była pizza, która każdego dnia miała dodaną pietruszke (nie mogę już patrzeć na pietruszkę). Napoje serwowane w ramach all inclusive podawane są w jednorazowych plastikowych kubkach, które są myte i używane ponownie. Jeżeli da się barmanowi 5 dinarów napiwku to dziwnym trafem można dostać drinka w normalnej szklance. Animacje bywały różne: raz lepsze raz gorsze. Każdego wieczora jednak puszczane były dokładnie te same piosenki. Plaża ładna, czysta, lezaki darmowe. Jednak proszę uważać na ludzi pracujących na plaży jako beach service i tych, którzy świadczą usługi w zakresie nart wodnych itp, ponieważ są niesamowicie namolni, a czasem wręcz bywają bezczelni. Nie płaccie za telewizor w pokoju, bo dostaniecie 3 kanały niemiecke, 3 kanały arabskie, a do tego wręcz cudowną TV Śląsk (czyli razem 7 kanałów za 21 dinarów na tydzień)

anna

Pobyt - Sierpień 2011

witam wlasnie przyjechalismy ze hotelu samira club pokje sprzontane dziennie ale tylko z grubsza lustra nie umyta kosze nie umyte ubrania kradna jak wiszom na tarasie jest minus ze dalko trzeba isc bo recepcji mielismy pomaranczowy jak sie cos zapomnialo to sie nie chcialo leciec we takim upale wsiasc jedzenie nie dobre dostalismy biegunki a ta picce jusz nie umimy patrzec piosenki dziennie to samo szlo zwariowac ogulnie to czysko zadbane

Agata

Pobyt - Lipiec 2011

Jestem studentką,dziś wróciłam z hotelu z chłopakiem.Biorąc pod uwagę cenę wycieczki,naprawdę nie ma na co narzekać.Jak na swoje 3 gwiazdki i Tunezję hotel rewelacja.Tuż przy prywatnej plaży,spory basen,zjeżdżalnie.Trochę na odludziu,ale tuż przed hotelem stoją taksówki i za ok.4 dinary można dojechać do miasta.Pokój był spory,jak na nasze wymagania wystarczający(i tak tylko tam spaliśmy).Jedzenie w porządku,w zasadzie cały dzień można było coś zjeść.Animacje nas nie interesowały,ale słychać było,że coś się działo.Była plaża,słońce,ciepłe morze,zimne napoje,to czego było nam potrzeba.Byliśmy przygotowani na coś słabszego i zostaliśmy miło zaskoczeni.A wrzesień szczególnie polecam osobom chcącym uniknąć tłoku i wrzasku dzieci :)

Ola

Pobyt - Lipiec 2011

Drugą połowę września spędziłyśmy w Samirze, był to nasz drugi pobyt w tym hotelu i, jak poprzednio, jesteśmy zachwycone. Hotel położony jest przy pięknej, czystej, szerokiej plaży. Animatorzy od rana do północy umilali nam czas, organizując zawody sportowe i animacje. Obsługa w restauracjach znakomita, w recepcji również. Pokoje czyste, schludne, panie sprzątaczki miłe. Jedzenia w bród i bardzo urozmaicone, ciasta przepyszne, smaczne soki i drinki, a woda podawana w butelkach. Polecamy.

jonka

Pobyt - Czerwiec 2011

To był mój pierwszy pobyt w Tunezji, hotel w porządku, w miarę czysto panie sprzątały codziennie choć \\\"po łebkach\\\", jedzenie bardzo smaczne, duży wybór. Minusem były animacje wieczorne, nudne, co wieczór te same przeboje i układy taneczne w wykonaniu animatorów, jedynie dzieci bawiły się dobrze podczas codziennych mini disco. Leżaki trzeba było zajmować o 6 rano. Obsługa miła choć zdecydowanie milsza i bardziej chętna do pomocy w stosunku do klienta niemieckojęzycznego, wiadomo większe napiwki. Plaża i morze ładne, blisko hotelu.

carmelova

Pobyt - Maj 2011

Był to nasz drugi pobyt w hotelu Samira Club. Poprzednio byliśmy tam 3 lata temu. Wtedy wróciliśmy zadowoleni. Teraz nasze wrażenia są zupełnie inne. Mocną stroną hotelu były animacje, niestety animation team się zmienił i jest o wiele gorzej. Animatorzy to lenie, którym nic się nie chce. Animacje wieczorne bez polotu, po prostu wykonywali wyuczone układy nie wkładając w to serca. Jedzenie nam nie smakowało, skończyło sie na tym, że codziennie na śniadanie jedliśmy bułkę z jajkiem, a na obiad i kolację pizzę. O 7 rano nie było już ani jednego wolnego leżaka. Recepcja ładna, odnowiona, stołówka też ok. Liczyliśmy na fajną zabawę i ciekawe animacje - rozczarowaliśmy się. Więcej tam nie wrócimy.

Ola

Pobyt - Kwiecień 2011

Pobyt 14-dniowy w tym hotelu zdecydowanie za długi.Ogólnie nie polecam spędzenie urlopu w tym miejscu.Jedzenie okropne bez jakichkolwiek urozmaiceń,w domkach brudno,panie sprzątające nie mają pojęcia o sprzątaniu.Natomiast basen fajny i plaża super. Osobiście byłam w innych hotelach w Tunezji i ten był najgorszy. Duży pozytyw - super towarzystwo. Pozdrowienia dla Ewy i Roberta z Lublina oraz Grażki i Wojtka z Wrocławia.

Wojtek - Wrocław

Pobyt - Kwiecień 2011

A mnie się podobało. Hotel zasługuje na swoje trzy gwiazdki. Jedzenie bardzo dobre, alkohole bez ograniczeń, plaża super, basen też. Personel bardzo miły, natomiast sprzątaczki jak wszędzie. Codziennie wieczorami odbywały się te same animacje, urozmaicone w pokazy specjalne (tańce brazylijskie, kabarety, qady). Bardzo fajni animatorzy, szczególnie prywatnie. Ośrodek dobrze przystosowany do pobytu rodzin z dziećmi. Istnieje prawdopodobieństwo, że wybiorę się tam również w przyszłym roku. Pozdrowienia dla Oli i Roberta z Opola :)

ania

Pobyt - Listopad 2010

Hotel wspaniały, 14 dni przeleciało w mgnieniu oka, bez problemów, smacznie, wygodnie, rozrywkowo, miło. Wszystko w należytym porządku, jeżdżę od wielu lat na urlopy zagraniczne, ten pozostanie mi wyjątkowo w pamięci, bałam się 3* - jak się okazało na miejscu niepotrzebnie, bardzo to miejsce polecam !!!

Pobyt - Październik 2010

Pobyt w hotelu wspominam bardzo dobrze. Jedzenie faktycznie swieże, smaczne, i naprawde urozmaicone. Co do ręczników to fakt - śmierdzące. Trzeba miec swoje koniecznie. Tuk Tuki super. to autka poruszające sie w jedną i druga stronę Hammametu. Polecam ten hotel

G7

Pobyt - Październik 2010

ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ KASIU, POZDROWIENIA Z POZNANIA:)

Samira Club