Bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży.
Dystans do starego centrum Hurghady to jedynie ok. 2 km, a do lotniska w Hurghadzie ok. 10 km.
Hotel idealny dla plażowiczów i osób lubiących nurkować.
5*, z bardzo dobra obsluga, jedzeniem, przestronnymi pokojami. animacje slabe, przy zadbanej plazy, dookola spokojnie, do centrum Hurghady najlepiej taxi dojechac. bylismy podczas objazdowki kilka dni.
Super hotel, na prawdę polecam. Obsługa nie była nachalna, bardzo miła. Wszystko szybko i sprawnie. w pokoju czyściutko. Animacje nawet zimą, baseny super, morze i plaża także. Polecam biuro OASIS.
Hotel czysty, z ladnymi pokojami, dobrym wyżywieniem - każdy cos znajdzie dla siebie, daleko od centrum, zadbana plaza, cieplutkie morze. Polecam chcącym wypocząć w ciszy i spokoju oraz nastawionym na zwiedzanie.
super.............
Polecam. Może nie do końca jest to hotel 5 gwiazdkowy (małe pokoje i łazienki, które przydałoby się odświeżyć), ale jest bardzo czysto, a obsługa jest miła i nie narzuca się gościom. Jedzenie dobre i dużo â starają się urozmaicać. Plaża jest super âsprzątana codziennie i bezpośrednio przy hotelu. Niestety rafy już nie ma âjej pozostałości można znaleźć jedynie po prawej stronie od pomostu.
Byliśmy w Sea Star w ostatni tydzień maja i mamy same dobre odczucia. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, napoje dostępne cały dzień, przy barze obok basenu były dystrybutory z wodą, czysto i bardzo liczna i miła obsługa. Trzeba tylko uważać, co jest bezpłatne, a co nie - np sok ze świeżych pomarańczy, serwowany podczas obiadu jest płatny, tak samo niektóre napoje po 17 przy basenie, jednak wystarczy podać nr pokoju i podpisać kwit, a należne kwoty uregulować przed wyjazdem w recepcji (dotyczy też napojów w lodówkach pokojowych, które sa codziennie uzupełniane wg stałego asortymentu). Ręczniki i pościel zmieniane codziennie, w łazienkach miniaturki szamponu i żelu pod prysznic, uzupełniane bezpłatnie, w większości pokoi suszarka do włosów. Polecam pomoc rosyjskiej rezydentki, która w recepcji siedzi praktycznie cały dzień- bardzo życzliwa i miła kobietka, rezydenci z naszych polskich biur pojawiali się na wezwanie, albo jak chcieli nam sprzedać wycieczkę fakultatywną, czy w razie choroby. Co do wycieczki "zakupowej" do centrum Hurghady - rezydent Ibrahim zabrała nas do swoich zaprzyjaźnionych sklepów i przepędził nas z szybkością światła, więc jedyne, co mogę polecić z tej wycieczki to ciekawy pokaz w fabryce perfum i muzeum papirusa, chociaż to też raczej w celu zakupienia niż wywołania w nas odczuć estetycznych. Jak chcecie spokojnie pochodzić po mieście, polecam umówić się z kimś z recepcji po skończeniu pracy - chłopak (mówiący po angielsku) za 10 dolarów (czyli ok 25 zł) poświęcił nam 4 godziny, oprowadził po wszystkich interesujących nas sklepach i sklepikach, ze spokojem i bez pośpiechu. Tylko trzeba się umówić dyskretnie, bo oficjalnie nie wolno im tego robić. Jeśłi chodzi o bakszysz, płaćcie tylko "po", nigdy z góry, bo wezmą pieniądze i pójdą ;). Plaża sprzątana codziennie, napoje przynoszono nam z baru, ale też nie zawsze, więc lepiej wybrać się tych kilkanaście metrów i sobie przynieść. Plaża teoretycznie piaszczysta, ale do kąpieli warto mieć buty, bo fragmenty raf nie tylko mogą pokaleczyć, ale też brudzą stopy. Ok 20 m od brzegu można ponurkować z maską- są tam fragmenty rafy. Stateczek, który cumuje przy plaży jest zniszczony i brudny, ale ma bardzo namolną obsługę - będą łazić za wami tak długo, aż kupicie za 20$ dwugodzinny rejsik, żeby przez szklane dno zobaczyć rafy. Ciekawym elementem takiej wycieczki jest nurek, który podpływa pod łódź i widać, jak głaszcze kolorowe rybki. W sumie, jak ktoś nie ma wymagań, żeby pływać hotelem na wodzie, to ta łajba na krótką wycieczkę jest do zniesienia ;) Animacje prowadzone przez Włochów i głównie po włosku, ale starali się mówić też po angielsku, francusku i rosyjsku, a jeśli chodzi o baby-club, to 3-4 letnie dzieci jakoś nie miały barier jezykowych. Widziałam, że po 2-3 dniach dzieciaczki doskonale rozumiały język włosko-angielsko- migowy, więc rodzice nie muszą się martwić. Generalnie z pobytu jesteśmy zadowoleni i chyba wrócimy tam z dziećmi w zimie
Wybraliśmy się z kolegą i naszymi żonami pierwszy raz do Egiptu. Hotel na obrazkach jest fajny, lecz w rzeczywistości przerastał nasze oczekiwania. Wszystko zadbane, czyste, obsługa super, nie ma do czego się przyczepić. Wrażenia z pobytu w tym hotelu będą w nas tkwiły do następnego wyjazdu do tego hotelu. Gorąco polecamy. Ps. Pozdro dla Ewy i Piotrka z Jastrzębia (GKS)
Hotel- ładny, zadbany, z czystą plażą, obsługa sprawna i sympatyczna, posiłki smaczne i różnorodne- nie polecam jedynie wody \"z baniaka\" i surowych warzyw oraz sałatek- niestety może się przytrafić \"zemsta faraona\"- proponuję zabrać ze sobą nifuroksazyd, loperamid i no-spę ( można także kupic w aptece przy hotelu). Oferta zgodna z rzeczywistością- przy odrobinie ostrożności można wspaniale spędzić urlop.
Plaża blisko kompleksu. Woda super, ciepła i czysta. Hotelik bardzo ładny i czysty. Obsługa fajna, można się porozumieć w j.angielskim i niemieckim. Pokoje ładnie umeblowane, bardzo funkcjonalnie z klimatyzacją. W miarę czysto, panie przychodziły prawie codziennie aby posprzątać. Basen mały, ale czysty. Jedzenie dosyć dobre. Potrawy bardzo syte i urozmaicone. Jak ktoś lubi się pobawić to radzę pojechać do centrum, jest blisko można nawet dojść na pieszo. Cena adekwatna do tego co oferuje hotel, ja te wakacje wspominam bardzo miło:)
Hotel godny polecenia. Nie ustrzegliśmy się "zemsty faraona", co popsuło nam wycieczkę do Kairu, ale mimo wszystko ok. Obsługa bardzo przyzwoita, czysto, dużo jedzenia, ale w naszym przypadku nie byliśmy zbyt zadowoleni z niedogotowanych ziemniaków, brokułów, itp. Widok z pokoju to plac budowy, także minus.
Byłem w 2008/sierpień.Jak się wybieracie do Egiptu to śmiało jak w dym i tylko All. Towarzystwo spokojne,Rosjan mało, przeważnie Francuzi, Niemcy, Włosi. Cichy miły hotel.Jedzenie i picie do oporu.W spokojnej okolicy.Jak się szuka na mapce to u góry na samym końcu.Pokoje czyste.Na miejscu można dokupić wycieczki i nurkowanie.Plaża czysta, luz. Ogólnie super i ... w tym roku też tam.
Hotel skromny aczkolwiek miły i przytulny, no i zadbany raczej bez zarzutów. Czystość w pokojach jak i holu była zadowalająca, w pokojach wystarczająco miejsca na wypakowanie bagażu nie odczuwało się ciasnoty po rozpakowaniu. W pokojach czysto i przytulnie, klimatyzacja działa sprawnie. Łazienka mała, ale dobrze wyposażona. Basen przy obiekcie całkiem spory i zadbany, do tego leżaki i materace dostępne od ręki. Jedzenie było smaczne było go dużo i można było się nim na prawdę najeść do syta. Do tego bardzo miła i profesjonalna obsługa, chociaż czasem ciężko się dogadać po angielsku. Uważam że hotel ten jest godny polecenia.
Bardzo fajny hotelik, w którym spędziliśmy jedne z lepszych wakacji w życiu :))))) Pokoje niezbyt duże, ale bardzo ładne i jasne, łazienki też fajne. Obsługa uśmiechnięta, ale nie narzucająca się nachalnie :) W całym hotelu bardzo czysto, nawet tereny wokół hotelu są ładnie zadbane. Jedzenie dosyć dobre i urozmaicone, śniadania lekkie, dużo zimnych potraw do wyboru. W hotelu basen, nie za duży, ale nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego leżaka. Przy basenie bar, gdzie można dostać coś do picia i jakieś przekąski. W hotelu jest w miarę spokojnie:) nic nie przeszkadzało nam w odpoczynku i relaksie:))
Hotel jest bardzo czysty .Animacje so bardzo krotkie i nudne .Obsluga o.k ale czasami so Ci mezczyzni nie przyjemni dla kobiet .Polecam ludzio ktozy chco odpoczoc.
Pozdrowienia dla polskiej rodzinki z Grudziądza-Agnieszki,Sławka i Nikosia od Ali,Arka i chlopakow-bylo super!szkoda,że tak krótko!Hotel spelnil moje oczekiwani w pelni- takiego luksusu,przepychu i egzotyki nigdzie nie znajdziecie (za takie pieniadze!!!)to co pokazuja zdjecia to wierne odbicie rzeczywistości.Europa jak najbardziej,ale Egipt ma swoj niepowtarzalny urok.Wspaniała obsługa,inna kuchnia-codziennie cos nowego-kuchnie świata-nawet dzieci miały co jeść!Hotel położony jest na uboczu,ale nam starczyła wycieczka do Hurgady,by zobaczyc jak wygląda miasto.Dla wytrwałych polecam wycieczki fakultatywne-chociaz radzę decydować sie na nie rozsądnie bo przy tym upale moą dopaść was dolegliwości gastryczne a pieniedzy nie zwracaja!Upał w hotelu jak najbardziej do zniesienia-w pokojach klima,nad morzem i przy basenach parasole,lerzaki i ...jest bosko!Jeżeli ktos się zastanawia to nie ma nad czym-brać i zadowolenie bankowe!!!!!Zabierzcie sprzęt to snurkowania-małe rybki,kraby i rozgwiazdy czekaja na karmienie!To były wakacje naszych marzeń,w pieknej scenerii palm i słonca,na pewno na długo pozostaną w naszej pamieci:-))
hotel bardzo czysty,zadbany,z dala od hałasliwego centrum,wszyscy straszyli ze w Egipcie duzo uciążliwych Rosjan,w tym hotelu nie spotkałam ani jednego Polecam
Witam. Hotel bardzo ekskluzywny i duży, położony przy samej plaży, gdzie woda jest niesamowicie czysta, popołudniami wręcz gorąca i turkusowo-niebieska! Leżaki, parasol, wiatrołapy-super! Ręczniki wypożyczane. Małe krabiki na brzegu, rybki w wodzie ;) Basen jeden duży( od 1,35 do 1,70 cm), mniejszy (1,70 cm).
Codzienne sprzątanie, czyli czystość gwarantowana (w pokojach, oczywiście)! Jest jednak jeden mankament, a mianowicie okrutnie głośna klimatyzacja w pokoju oraz w łazience! Nie do wytrzymania! Ale czy trzeba przebywać tak wiele w pokoju, będąc w tak przepięknym miejscu? ;) Zaskoczeniem był..wielbłąd hotelowy:)
Restauracja przyjemna, zwłaszcza miejsca przy oknie, skąd widać palmy z wielkimi daktylami (daktylów mnóstwo!). Jedzenie-nie za dużo, nie za mało, w sam raz ;) Dość urozmaicone (mało ryb, a jak były to ościste; ciast bardzo dużo, ale mało owoców-tylko daktyle, i arbuzy-rzadko! i pomarańcze). Okolica basenu przepiękna! Przystrojone palmy świecące nocą, uliczki, latarnie, krzewy, kwiaty... Niestety zdarzają się gryzące owady. Na przeciwko hotelu sklepy i dwie apteki. Daleko do centrum miasta. Kolejny minus-nie klimatyzowane korytarze!
Sporty, animacje, bar, nauka nurkowania, windserfingu, taniec, itd. itp.
Uważam, że za tą cenę jaką płaciliśmy z żoną, to hotel spełnia swoje wymogi. Pokoje są funkcjonalne i dobrze posprzątane. (panie przychodziły codziennie). Wszystko wynagradza umiejscowienie hotelu. Do miasta mieliśmy naprawdę blisko, dzięki czemu codzienne wypady nie stanowiły problemu. W czasie gdy moja żona robiła zakupy ja mogłem spokojnie poczekać na nią w którejś z licznych restauracji. Polecam ceny są przystępne obsługa miła, każda miała swój klimat. Bardzo blisko od hotelu jest przepiękna plaża, gdzie można sobie wynająć leżak i parasol. Wrażenia z pobytu bardzo miłe. Były to jedne z lepszych wakacji w naszym życiu i na pewno jeszcze tam wrócimy!!
Hotel uważam za dobry 4 gwiazdkowy. Obsługa miła i nie wyciągająca ręki:) Pokoje duże i wygodne. Faktycznie nie trzeba rano wstawać by zająć leżaki, nawet śpiochy znajdą wolne miejsce. Alkohole w all inclusive super duży wybór, można powiedzieć "dla każdego coś dobrego":) Animatorzy francusko i włoskojęzyczni, słaba komunikacja z polskimi dziećmi. Jedzenie typowo arabskie, codziennie kurczak pod różnymi postaciami i wołowina. Po tygodniu pobytu poruszałem się i nakładałem jedzenie z zamkniętymi oczami. Klima w pokojach bardzo wydajna (nie trzeba zostawiać klucza), już po minucie w pokoju zimniutko.
Rewelacyjny hotel, będziemy polecać go każdemu. Wspaniała, kulturalna obsługa, wspaniali animatorzy, doskonały hotel do wypoczynku i relaksu dla każdego (lubiącego spokój i zabawę). Urozmaicona i doskonała kuchnia.
Na ogromny plus zasługuje troskliwość i szybka reakcja obsługi w różnych sytuacjach. Na szczególne podkreślenie zasługuje też wyjątkowa dbałość pracowników hotelu o czystość, zarówno w pomieszczeniach hotelowych, jak i na terenie rekreacyjnym przy basenach i na plaży. My jesteśmy pod wrażeniem.