Bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży.
Dystans do starego centrum Hurghady to jedynie ok. 2 km, a do lotniska w Hurghadzie ok. 10 km.
Hotel idealny dla plażowiczów i osób lubiących nurkować.
Nie wiem Kto pisze opinie na temat tego hotelu - ale na pewno nie osoby w nim spędzające wakacje. Hotel stary , zapuszczony daleki od 5 czy choćby 4 gwiazdek. Położony nie 2 a 6 km od „centrum” w miejscu gdzie nic nie ma i wszędzie trzeba dojechać 30-60 min. Jedzenie na bardzo słabym poziomie i monotematyczne. Na śniadanie często kończyłem na herbacie.
- lokalizacja - jedzenie - ilość „tubylców” przez których było bardzo głośno i nieprzyjemnie - wygląd i jakość hotelu - średnia obsługa
Byliśmy z żoną dużo razy w Egipcie i mamy porównanie niestety ten hotel nie spełniał naszych oczekiwań jedzenie bardzo monotonne praktycznie co dziennie na obiad i obiadokolację było to samo kurczak z grilla i mięso z sosem . Restauracja Włoska gdzie można się zapisać raz na pobyt ma do wyboru : pizza margarita i wegetariańska zupa i spaghetti , wino to chyba był ocet winny. Drinki z soków z kartonu robią tylko za kasę
Miła obsługa , w restauracji szybkie i sprawne sprzątanie ze stołów , dobrej jakość alkohole w cenie
Jedzenie słabe , brak obiecanych przekąsek miedzy posiłkami, brak baru przy plaży z formuły All inclusive, Restauracja włoska to kpina, brak bezpłatnego Internetu, kąpanie w morzu bardzo utrudnione z powodu płytkiej wody, pokoje sprzątane co drugi nadzień, woda butelkowana dają tylko jedną butelkę 05l na powitanie.
Koło 5* nie stalo, dobra 4. Pokoje super, basen tez. Jedzenie monotonne głownie pieczony kurczak. W tych pioniadzach co polecialem to ok ale np 2k za tydzien bym nie dal
Hotel czysty i schludny , bez zastrzeżeń . Pokój mieliśmy duży i przestrzenny , codziennie sprzątanie i wymiana ręczników , nawet późnym wieczorem , jeśli wcześniej takich nie było. Obsługa hotelu miła i życzliwa , barmani mieli jedynie czasami problem przed 24 , kiedy musieli podawać alkohol ( All Inclusive ). Wieczory były organizowane codziennie w dyskotece bądź w barze obok . Zapewne nie wszyscy wiedzą , że od 24 do 01 można również wybierać się do głównej restauracji na posiłki ( All Inclusive ). Jak na 5 gwiazdkowy hotel , wyżywienie było zbyt monotonne , na ilość nie można narzekać. W menu brakowało nam owoców morza , ryb frytek , i lodów . Plusem jest fakt , że jeden z basenów jest z podgrzewaną wodą więc wieczorem w marcu jak znalazł. Hotel położony jest na obrzeżach Hurgady , więc by wybrać się do centrum trzeba wybrać się na 20 min spacer bądź choć trochę się przejść i skorzystać mimo wszystko z taksówki . Ogólne wrażenie dobre +
Byliśmy w drugiej połowie maja. Pogoda była cudowna. Lekki wiatr. Cieplutko - około 30 stopni, jednak nie tak gorąco, źe trudno wytrzymać na plaźy. Woda w morzu akurat do kąpieli. Oczywiście tak ciepło, jak w poskie gorące lato, ale pogoda codziennie gwarantowana. Polecamy ten okres, bo nie ma tłoku - i w hotelu, i na wycieczkach do Kairu, Luksoru. Oczywiście pojechać warto! Hotel jest naprawdę super. Czysty, z dobrą, miłą obsługą, Bardzo dbają o rozrywki - codziennie był jakiś program rozrywkowy. Jedzenie dobre. Przy hotelowej plaźy jest piękna rafa, więc moźna snurkować - tylko trzeba mieć sprzęt, a naprawdę warto. Podwodny świat jest bardzo ciekawy. Jedynie nie ma się co nastawiać na indywidualne zwiedzanie, bo w pobliźu (około 30 minut piechotą) jest tak zwana stara Hurghada, ale nie jest ona duźa ani bardzo ciekawa.
Fauna i flora:
- przy hotelu znajduje się bardzo ładna rafa, nie brzydsza niż ta dostępna w morzu w trakcie nurkowania w ramach programu intro, rafa jest w odległości 50 metrów od plaży, bogata zarówno pod kątem ilości i rodzajów koralowców jak i dostępności fauny (np. żółw, mureny, płaszczki);
- zalecamy kąpiel w butach do tego przeznaczonych ze względu na jeżowce;
- w hotelu nie ma mrówek ani karaluchów, hotel jest bardzo czysty.
Hotel:
- baseny czyste, dobra jakość infrastruktury,
- na początku męczą namolni hotelowi sprzedawcy imprez fakultatywnych - nie korzystaliśmy, nie znamy warunków, po pewnym czasie odpuszczają,
- pokoje hotelowe, pomieszczenia towarzyszące zasługują na *****,
- wydają codziennie świeże ręczniki basenowe, nie ma problemu z dostępnością leżaków przy basenie i plaży przez cały dzień,
- uwaga: opiekun plaży wyrzuca pozostawione rzeczy na plaży do śmietnika (np. buty do kąpieli) chyba, że dla niego są wartościowe (np. okulary pływackie) to zabiera je, oddał za bakszysz,
- jedzenie szczególnie ubogie w owoce morza, jest także mały wybór ryb, jest za to dużo ciast, warzyw, drobiu i wołowiny,
- przestrzegamy przez lodami z Ice Corner ponieważ dali córce rozpuszczone i skończyło się na rozwolnieniu,
- trzymaliśmy pieniądze, paszporty, kamerę, trzy aparaty w pokoju i nic nie zginęło,
- pracownicy hotelowi z wyjątkiem sprzedawców pomocni i mili,
- sklepy w pobliżu to: vis a vis hotelu z papirusami, perfumami, wyroby z alabastru, bazaltu, szisze i apteka, 100 metrów w lewo kolejna apteka, spożywczy i duży z pamiątkami, ceny: 1,5 litra woda mineralna Pepsi 5 LE, sok mango 1 litr 7 LE, ceny po handlowaniu o 30% wyższe jak w El Dahar, apteka oddalona o 100 metrów w lewo z kompetentnym sprzedawcą,
- osoby z All nie mają problemu z wnoszeniem picia i jedzenia kupionego poza hotelem bez chowania (kupowaliśmy wodę do mycia zębów),
- hotel jest jedyny w okolicy 2 - 3 kilometrów, otoczony domkami jednorodzinnymi, spacery, jogging bezpieczne,
- nie płaćcie więcej taksówką jak 10 LE do El Dahar i 15 LE do Sekkali, taksi zatrzymujcie w pieszej drodze do El Dahar,
- warto dawać napiwki ponieważ pamiętają o naszych upodobaniach np. pamiętają jakie i ile napojów pijemy i je za wczasu przynoszą, sprzątają pokój kiedy jesteśmy na śniadaniu,
- w hotelu najwięcej gości z Włoch, Francji, potem Czechy, Ukraina, następnie Egipt i kraje arabskie, potem kraje beneluksu, mało Polaków,
- jedyny turysta, który zaskoczył nas swoim zachowaniem wspinając się na drąg od basenowej parasolki okazał się panem po 50'tce niestety z Polski,
Godny polecenie, najpiękniejsza plaża w Hurgadzie, na uboczu-nie słychać miejskiego zgiełku.Super jedzenie, super basen podgrzewany-byłam przełom marca-kwietani.Super obsługa
Hotel wymaga "odswieżenia", ale ogólnie jest ok, opcja all jest słaba
bardzo przyjemny hotel. czytalam o monotonnym jedzeniu, powiem tak: ja nie jadlam codziennie tego samego. animacje spokojne. hotel i teren hotelowy wraz z plaza, basen - zadbany bardzo, obsluga sie stara aby widac bylo ich starania. pokoje czyste, przestronne. do centrum taxi w pare minu i pare USD. polecam dla chcacych wypoczac w spokoju w dobrych warunkach.
wyjątkowo dobry hotel, duży, ale sprawia wrażenie kameralne, główną atrakcją hotelu jest ładna piaszczysta plaża położona naprawdę tuż przy hotelu.
Hotel położony na skraju Hurghady, ale z dojazdem do miasta nie było problemu (taksówki i busy niedrogie). Basen podgrzewany, co w lutym miało ogromne znaczenie. Dla osób, które planują wycieczki doradzam wyżywienie HB, ponieważ mało czasu spędza się w hotelu, a na wycieczkach są obiady. Obsługa w hotelu dyskretna i pomimo, że nie wolno wnosić jedzenia i napojów kupionych w sklepach, nigdy nas nie sprawdzano.
Zanim o hotelu muszę napisac, że sposób, w jaki traktuje klientów załoga wakacje.pl jest absolutnie wzorowy. Już kolejny raz rezerwowałem wczasy z wakacje.pl i jestem pełen uznania dla profesjonalizmu pracownmików. Szczegolne podziękowania dla p. Macieja Nosala!
A o hotelu - Hotel 5-cio gwiazdkowy, ale w skali egipskiej (trzeba zawsze odjąc co najmniej 1 gwiazdke, aby miec porównanie ze standardami europejskimi). Wrażenie bardzo dobre. Ale problemy moga sie zacząc juz przy przydziale pokoi. Mimo, że w ofercie jest zaznaczone, że wszystkie pokoje sa z widokiem (bocznym) na morze, nie jest to do końca prawda, bo pokoje w budynku głównym od strony ulicy widoku na morze nie maja, za to na okoliczne budowy jak najbardziej. Jest takich pokoi w całym hortelu jedynie - bodaj - 12, ale w trakcie mojego pobytu WSZYSTKIE osoby z Polski mieszkały własnie w tych pokojach (było nas wtedy 7 osób). Po długich rozmowach z kierownikiem recepcji, ktory zarzekał się na wszystkie świętości, że nie ma ani jednego wolnego pokoju, dopiero dzięki interwencji rezydenta (Greg) i pokazaniu dowodu, że w pokoju są chmary mrówek (nomen omen - faraona), pokój mi zamieniono. Po tych nieprzyjemnych przejsciach i nerwach, wszystko juz było w porzadku. Pokoje są stosunkowo duże, urządzone skromnie, ale ze smakiem. I bardzo czyste (nie było w budynkach bocznych ani sladu żywych stworzeń).
Hotel połozony niedaleko od miasta i kilkunastominutowy przyjemny spacerek na targ był miła odmianą po leżeniu na plaży. Plaża - jak na Egipt, gdzie plaże często sa kilkinastometrowe - bardzo ładna i piaszczysta. Od wiatru (ktory w Egipcie wieje prawie cały czas, raz od morza raz od lądu) chronia wiklinowe wiatrołapy. Mozna wynająć łódź na snorkeling lub deske do windsurfingu. Oferują też świetne masaże (i nie bardzo drogie, ok 70 zł za 90 minut). Na plaży godne polecenia są soki ze świeżych owoców (szczególnie mango i guava, 2 euro).
Stołowka duża i czysta, z - niestety - barowymi sztucznymi różami na stolikach... Jedzenie dobre i w duzych ilosciach, chociaz niektorzy - niesłusznie - narzekaja, że mnotonne. To prawda, że menu powtarza sie co tydzień, ale codziennie wybór jest duzy.
Na sniadania bogaty wybór. Jajka w różnych postaciach (mozna zamówic omlety), placuszki śniadaniowe w amerykańskim stylu, sery tutejsze (bardzo smaczne) i tutejsza wedlina (nie bardzo smaczna). Duzy wybór pieczywa zwykłego i słodkiego. Były nawet dżemy słodzone fruktozą, ale również - co nie pasowało do gwiazdek hotelowych - słodka, barwiona woda nazywana sokami.
Jak zawsze w Egipcie żadnej wieprzowiny, a wiadomo, że po wołowinie nie zawsze można się wiele spodziewać (choć dają bardzo smaczne kotleciki z mielonej wołowiny z grilla). Zawsze 2 potrawy z kurczaka (bardzo smaczne) i zawsze co najmniej jedna potrawa z ryby. Plus ryż, makarony, ziemniaki w rożnej postaci i zatrzęsienie surówek, zwykłych i dziwacznych. W dodatku do tego, codziennie jedno danie specjalne - serwowane przez kucharza - np pieczona kaczka, indyk, nadziewana ryba, baranina. To dodatkowe danie było dowodem, że to hotel ponad trzygwiazdkowy. Owoce troche rozczarowywały, jak na ten standard - tylko banay i mocno przysuszone mandarynki ; czasem kawąłki guavy, ktora z powodu pestek nie bardzo nadaje sie do jedzenia w tej postaci i swieże daktyle. Poslednia jakość i mały wybór owoców był dla mnie najwiekszym mankamentem, jeżeli chodzi o jedzenie. Desery liczne, ładnie podane i wszystkie bez wyjatku niesamowicie przesłodzone. Ale taki urok słodyczy egipskich.
Nie miałem opcji all inclusive i nie było takiej potrzeby. Po duzym śniadaniu na lunch wystarczał sok ze świezych owoców. Osoby z all inclusive nie mogły sie oprzec i pily duże ilości pośledniego wina, tutejszych (?) alkoholi lub co gorsza nieskończonych ilości słodkiej barwionej wody nazywanej sokami lub coca colą. Myślę, że lepiej pieniądze na all inclusive przeznaczyć na dokupienie sobie prawdziwych soków (w sklepie obok hotelu 1 litr ok 3 złote) lub interesujacych nas (prawdziwie egipskich) potraw w restauracjach albo hotelowych albo obok hotelu (danie główne ok 15 złotych).
Był to mój szesnasty pobyt w Egipcie i ten hotel nalezy do jednych z najlepszych, w jakich byłem. Ale i najdroższych.
b dobre
Hotel czysty i zadbany, ale do europejskich 5* trochę mu brakuje. ALL Inc słabe-napoje czy drinki podawane w jednorazowych kubkach-na 5* to nie na miejscu. Super plaża-duża. Polecam buty do morza bo dużo kamieni. Jest blisko rafa. Za 50 LE (czyli 25 zl) można kupić na przeciwko hotelu maskę z rurką do snooklingu. Taxi do centrum Sakali 15-25 LE zależy ile się wytargujecie. Obsługa miła. Czysta woda-to co może wyrzuci rano sprzątane. Z naszego pokoju 101 z klimatyzacji czasem czuć było nieprzyjemny zapach wilgoci. Ale niczego się nie czepiam-polecam hotel, ale mam niedosyt przez all inc. Zapomnijcie o egzotycznych drinkach! Animacja takie sobie. Nie ma Rosjan! Wszyscy pisali, że ich w tym hotelu jest pełno, a ja tylko kilka osób napotkałem mówiących po rosyjsku. Sami Włosi i Francuzi oraz Niemcy.
spokojny rejon Hurghady, hotel juz ma swoje lata, ale wg mnie tego tak nie widac, odswiezany. wyzywienie swieze, roznorodne. hotel czysty i zadbany, jak i plaza z mala rafa, i teren przy basenie. pokoje przestronne, czysto, lazienki ok. polecam
Wady: ANIMACJE! to katastrofa! Jest ok 6 animatorów - Europejczycy. Wystepuja wielkie problemy z organizowaniem animacji, programem animacji. Animacje dla dzieci trawaja 20 min.Nastepnie ok 40 minut ludzie czekaja na animacje dla doroslych.To zbyt dlugo!Muzyka, ktora jest w tym czasie puszczana jest wolna, smutna i dziala dobrze ale na SEN!! Slaby program animacji.Dj ma problemy z omuzyką,zacinaja sie piosenki.ANIMACJE BARDZO SŁABE!Muzyka puszczana na basenach to muzyka relaksacyjna, smutna, balladowa lub jej zupelny brak! Zalety: Ladne, duze pokoje. Codziennie sprzatane! Mila, pomocna obsluga w hotelu! Piekne widoki, duze ladne baseny, ladna duza plaza z duza iloscia lezakow. Dobre jedzenie, duza stolowka. Hotel ocenima na mocna 4*
Obsługa w hotelu bardzo przyjaźnie nastawiona do gości. Hotel duży , oceniałabym na 4* w kategorii europejskiej , jednakże jak na Egipt to czystość idealna. Przy wykupionej wersji wyżywienia HB można zauważyć trochę gorsze traktowanie gości .
Wspanialy hotel z bardzo mila obsluga i rewelacyjna grupa animatorow. Z calego serca goraco polecam. W pelni zasluzone 5*
Zbyt małe urozmaicenie w wyżywieniu (dot lunch i dinner)
Hotel jest ok, jest podgrzewany basen.