Bezpośrednio przy piaszczystej, prywatnej plaży.
Dystans do starego centrum Hurghady to jedynie ok. 2 km, a do lotniska w Hurghadzie ok. 10 km.
Hotel idealny dla plażowiczów i osób lubiących nurkować.
rewelwcja-własnie wróciłam
b dobre
Wady: ANIMACJE! to katastrofa! Jest ok 6 animatorów - Europejczycy. Wystepuja wielkie problemy z organizowaniem animacji, programem animacji. Animacje dla dzieci trawaja 20 min.Nastepnie ok 40 minut ludzie czekaja na animacje dla doroslych.To zbyt dlugo!Muzyka, ktora jest w tym czasie puszczana jest wolna, smutna i dziala dobrze ale na SEN!! Slaby program animacji.Dj ma problemy z omuzyką,zacinaja sie piosenki.ANIMACJE BARDZO SŁABE!Muzyka puszczana na basenach to muzyka relaksacyjna, smutna, balladowa lub jej zupelny brak! Zalety: Ladne, duze pokoje. Codziennie sprzatane! Mila, pomocna obsluga w hotelu! Piekne widoki, duze ladne baseny, ladna duza plaza z duza iloscia lezakow. Dobre jedzenie, duza stolowka. Hotel ocenima na mocna 4*
Hotel czysty i zadbany, ale do europejskich 5* trochę mu brakuje. ALL Inc słabe-napoje czy drinki podawane w jednorazowych kubkach-na 5* to nie na miejscu. Super plaża-duża. Polecam buty do morza bo dużo kamieni. Jest blisko rafa. Za 50 LE (czyli 25 zl) można kupić na przeciwko hotelu maskę z rurką do snooklingu. Taxi do centrum Sakali 15-25 LE zależy ile się wytargujecie. Obsługa miła. Czysta woda-to co może wyrzuci rano sprzątane. Z naszego pokoju 101 z klimatyzacji czasem czuć było nieprzyjemny zapach wilgoci. Ale niczego się nie czepiam-polecam hotel, ale mam niedosyt przez all inc. Zapomnijcie o egzotycznych drinkach! Animacja takie sobie. Nie ma Rosjan! Wszyscy pisali, że ich w tym hotelu jest pełno, a ja tylko kilka osób napotkałem mówiących po rosyjsku. Sami Włosi i Francuzi oraz Niemcy.
Obsługa w hotelu bardzo przyjaźnie nastawiona do gości. Hotel duży , oceniałabym na 4* w kategorii europejskiej , jednakże jak na Egipt to czystość idealna. Przy wykupionej wersji wyżywienia HB można zauważyć trochę gorsze traktowanie gości .
wyjątkowo dobry hotel, duży, ale sprawia wrażenie kameralne, główną atrakcją hotelu jest ładna piaszczysta plaża położona naprawdę tuż przy hotelu.
nie mam żadnych uwag co do hotelu może trochę na uboczu ale przy ilości taxi nie sprawia żadnych kłopotów dojazd do centrum
wlasnie wrócilem z tego hotelu wrazenia niesamowite jedzonko pyszne i urozmaicone,obsluga hotelu na wysokim poziomie,poprostu rewelka.jednynym minusem byla wycieczka zorganizowana przez przedstawiciela alfa star na nurkowanie .Wrazenia z nurkowania nie do opisania lecz podejscie naszej opiekunki - instruktorki to chyba byla pomylka poprostu powiedziala w ciagu 20 minut jak mamy nurkowac i znikla tzn zostalismy sami a reszta instruktorow rozmawiala tylko po rosyjsku.Moim zdnie ta pani nie powinna tam pracowac.a co do reszty to polecam 5 Jednym zdanie bioro alfa star wywiazalo sie z umowy dziekuje
Wspanialy hotel z bardzo mila obsluga i rewelacyjna grupa animatorow. Z calego serca goraco polecam. W pelni zasluzone 5*
Zbyt małe urozmaicenie w wyżywieniu (dot lunch i dinner)
Hotel jest ok, jest podgrzewany basen.
Hotel czysty i schludny , bez zastrzeżeń . Pokój mieliśmy duży i przestrzenny , codziennie sprzątanie i wymiana ręczników , nawet późnym wieczorem , jeśli wcześniej takich nie było. Obsługa hotelu miła i życzliwa , barmani mieli jedynie czasami problem przed 24 , kiedy musieli podawać alkohol ( All Inclusive ). Wieczory były organizowane codziennie w dyskotece bądź w barze obok . Zapewne nie wszyscy wiedzą , że od 24 do 01 można również wybierać się do głównej restauracji na posiłki ( All Inclusive ). Jak na 5 gwiazdkowy hotel , wyżywienie było zbyt monotonne , na ilość nie można narzekać. W menu brakowało nam owoców morza , ryb frytek , i lodów . Plusem jest fakt , że jeden z basenów jest z podgrzewaną wodą więc wieczorem w marcu jak znalazł. Hotel położony jest na obrzeżach Hurgady , więc by wybrać się do centrum trzeba wybrać się na 20 min spacer bądź choć trochę się przejść i skorzystać mimo wszystko z taksówki . Ogólne wrażenie dobre +
Zanim o hotelu muszę napisac, że sposób, w jaki traktuje klientów załoga wakacje.pl jest absolutnie wzorowy. Już kolejny raz rezerwowałem wczasy z wakacje.pl i jestem pełen uznania dla profesjonalizmu pracownmików. Szczegolne podziękowania dla p. Macieja Nosala!
A o hotelu - Hotel 5-cio gwiazdkowy, ale w skali egipskiej (trzeba zawsze odjąc co najmniej 1 gwiazdke, aby miec porównanie ze standardami europejskimi). Wrażenie bardzo dobre. Ale problemy moga sie zacząc juz przy przydziale pokoi. Mimo, że w ofercie jest zaznaczone, że wszystkie pokoje sa z widokiem (bocznym) na morze, nie jest to do końca prawda, bo pokoje w budynku głównym od strony ulicy widoku na morze nie maja, za to na okoliczne budowy jak najbardziej. Jest takich pokoi w całym hortelu jedynie - bodaj - 12, ale w trakcie mojego pobytu WSZYSTKIE osoby z Polski mieszkały własnie w tych pokojach (było nas wtedy 7 osób). Po długich rozmowach z kierownikiem recepcji, ktory zarzekał się na wszystkie świętości, że nie ma ani jednego wolnego pokoju, dopiero dzięki interwencji rezydenta (Greg) i pokazaniu dowodu, że w pokoju są chmary mrówek (nomen omen - faraona), pokój mi zamieniono. Po tych nieprzyjemnych przejsciach i nerwach, wszystko juz było w porzadku. Pokoje są stosunkowo duże, urządzone skromnie, ale ze smakiem. I bardzo czyste (nie było w budynkach bocznych ani sladu żywych stworzeń).
Hotel połozony niedaleko od miasta i kilkunastominutowy przyjemny spacerek na targ był miła odmianą po leżeniu na plaży. Plaża - jak na Egipt, gdzie plaże często sa kilkinastometrowe - bardzo ładna i piaszczysta. Od wiatru (ktory w Egipcie wieje prawie cały czas, raz od morza raz od lądu) chronia wiklinowe wiatrołapy. Mozna wynająć łódź na snorkeling lub deske do windsurfingu. Oferują też świetne masaże (i nie bardzo drogie, ok 70 zł za 90 minut). Na plaży godne polecenia są soki ze świeżych owoców (szczególnie mango i guava, 2 euro).
Stołowka duża i czysta, z - niestety - barowymi sztucznymi różami na stolikach... Jedzenie dobre i w duzych ilosciach, chociaz niektorzy - niesłusznie - narzekaja, że mnotonne. To prawda, że menu powtarza sie co tydzień, ale codziennie wybór jest duzy.
Na sniadania bogaty wybór. Jajka w różnych postaciach (mozna zamówic omlety), placuszki śniadaniowe w amerykańskim stylu, sery tutejsze (bardzo smaczne) i tutejsza wedlina (nie bardzo smaczna). Duzy wybór pieczywa zwykłego i słodkiego. Były nawet dżemy słodzone fruktozą, ale również - co nie pasowało do gwiazdek hotelowych - słodka, barwiona woda nazywana sokami.
Jak zawsze w Egipcie żadnej wieprzowiny, a wiadomo, że po wołowinie nie zawsze można się wiele spodziewać (choć dają bardzo smaczne kotleciki z mielonej wołowiny z grilla). Zawsze 2 potrawy z kurczaka (bardzo smaczne) i zawsze co najmniej jedna potrawa z ryby. Plus ryż, makarony, ziemniaki w rożnej postaci i zatrzęsienie surówek, zwykłych i dziwacznych. W dodatku do tego, codziennie jedno danie specjalne - serwowane przez kucharza - np pieczona kaczka, indyk, nadziewana ryba, baranina. To dodatkowe danie było dowodem, że to hotel ponad trzygwiazdkowy. Owoce troche rozczarowywały, jak na ten standard - tylko banay i mocno przysuszone mandarynki ; czasem kawąłki guavy, ktora z powodu pestek nie bardzo nadaje sie do jedzenia w tej postaci i swieże daktyle. Poslednia jakość i mały wybór owoców był dla mnie najwiekszym mankamentem, jeżeli chodzi o jedzenie. Desery liczne, ładnie podane i wszystkie bez wyjatku niesamowicie przesłodzone. Ale taki urok słodyczy egipskich.
Nie miałem opcji all inclusive i nie było takiej potrzeby. Po duzym śniadaniu na lunch wystarczał sok ze świezych owoców. Osoby z all inclusive nie mogły sie oprzec i pily duże ilości pośledniego wina, tutejszych (?) alkoholi lub co gorsza nieskończonych ilości słodkiej barwionej wody nazywanej sokami lub coca colą. Myślę, że lepiej pieniądze na all inclusive przeznaczyć na dokupienie sobie prawdziwych soków (w sklepie obok hotelu 1 litr ok 3 złote) lub interesujacych nas (prawdziwie egipskich) potraw w restauracjach albo hotelowych albo obok hotelu (danie główne ok 15 złotych).
Był to mój szesnasty pobyt w Egipcie i ten hotel nalezy do jednych z najlepszych, w jakich byłem. Ale i najdroższych.
HotelNieRóżniSięMoim zdaniem standardem od np. Hotelu Royal Palace 4*. Jedzenie dla Europejczyków przeciętne. Zwłaszcza śniadanie pozostawia wiele do życzenia. Obsługa przy posiłkach \"prawie niezauważalna\" - nie zaczepisz kelnera to nie jesteś obsługiwany. Ładny widok z pokoju.Sprzątanie OK za 1 dolara. \"Długaśne\" puste korytarze po których dosłownie hula i gwiżdże wiatr. Plaża b.blisko - bezpłatne leżaki i ręczniki ale trzeba być już rano żeby zająć miejsce! Baza nurkowa na terenie hotelu droga i trzeba się targować!! Wymuszają dodatkowe opłaty np za zobaczenie pływających delfinów. Generalnie hotel troszkę mnie rozczarował zwłaszcza posiłki a miał wtedy ranking 5.4. Myślę że to takie 4-4.5.
Mimo pokoju 546 polecam hotel.czuliśmy się w nim komfortowo i bezpiecznie. W listopadzie nadal trwały animacje. Wzbogaciłabym wieczorne. Animatorzy robili co mogli, ale ... Troche wieczory ubogie.
Elegancki hotel z piękną, prywatną plażą, do której jest blisko. Piękna aranżacja. Plaża, baseny bogate w leżaki. Bez problemu nieustanna wymiana plazowych ręczników. Drinki nierozcie?czane. Kuchnia urozmaicona z przewagą arabskiej, ale spokojnie mozna przebierac. Pokoje bardzo ładne, duże balkony. Obsługa na bardzo dobrym poziomie.
Niestety dostalismy pokój 546, ktory znajdował się od ulicy. Pogodziliśmy się z brakiem cudnego widoku na morze. Była możliwość dopłaty przy wyborze oferty, nie skorzystaliśmy - 10 euro/ dobę. Woleliśmy przeznaczyć te pieniądze na wycieczki. Dopiero po przespanej nocy przekonaliśmy się, ze pokój jest ,, głośny"- bardzo słychać w nocy zewnętrzne klimatyzatory hotelowe przy otwartym balkonie. Było za póżno na reklamowanie pokoju, więc spalismy z zamkniętym balkonem. Był to listopad, więc mocno to nie przeszkadzało. Ale polecam przy meldunku wsunięcie w paszport 5 euro.
nie ma nic obok prócz brudu daleko wszędzie więc w pobliskim sklepie ceny z kosmosu, jedzenie jak wszędzie ale nie idźcie do tej restauracji włoskiej porażka . palenie w hotelu smród papierosów nigdy tu nie wrócę to moja pierwsza ocena w życiu
chyba brak jestem 2 razy w roku w Egipcie to miejsce jest słabe złe
położenie jak powojennej Syrii płatne wszystko mały mała plaża
Na dzień dobry pokój od ulicy, 10$ i znalazł się od morza. Pokoje ok, klima głośna, a w łazience Dorota Szelągowska miałaby pole do popisu:). W listopadzie garstka turystów z Polski ,w 70% niemieccy emeryci. Jedzenie robione pod Europejczyków ale po 4 dniach już się przejada. Brak ekspresu do kawy, a toster pamięta czasy Faraona:)), świeżo wyciskane soki - płać 2 euro, a o lodach zapomnij, woda butelkowana do pokoju płatna. Wi-Fi płatne 12 euro na tydzień. Na plaży nie ma spokoju gdyż ciągle ktoś łazi i Ci coś oferuje: masaże, nurkowanie, wycieczki, tatuaż itp. Na koniec najlepsza sprawa. Wykwaterowanie o godz. 12, odcinają opaskę i mają Cię gdzieś, a jak masz transfer na lotnisko wieczorem to sobie zapłać 10$ za obiad lub za All Inclusive do końca dnia 20$.
Spokój, blisko morza, ładny ogród
Trochę było
pomimo wykupionego internetu na jednym z telefonów w ogóle nie działał, łazienka - dramat, grzyb i pleśń - z lat 80-tych , ale nie wnioskowaliśmy o zmianę ponieważ mieliśmy wspaniały widok na baseny, zieleń i morze ( ale mieliśmy się cieszyć bo na wyższym piętrze woda nie leciała) Opina bardzo mylna na portalu wakacje.pl - niestety myślałam, że może to tylko nasze zdanie ale niestety inni Polacy byli bardzo zawiedzeni. Śniadania bardzo monotonne, obiady i kolacje w miarę ale jednego wieczoru musieliśmy czekać 20 minut aby wejść na kolację, no i przy al inclusiwe powinny być jakieś przekąski chociażby dla dzieci - lody o godz. 13.oo i tylko i wyłącznie dla dziecka. jak śniadanie zjedliśmy o 9.00 to najbliższe jakiekolwiek jedzenie o 12.30 - pizza, sałata i frytki pod warunkiem że byliśmy o 12.30..... Niestety ale dla dzieci nawet baseniku już pomijając jakieś inne atrakcje - a przepraszam klubik dla dzieci - do którego przez tydzień nie szło wejść ponieważ śmierdział farbą a za 2-letnie ( ukończone ) dziecko zapłaciliśmy tę samą kwotę co za nas dorosłych ... niektórzy powiedzą że po 2200 za osobę w listopadzie to czego my chcemy - o ale opinia 8,5 do czegoś zobowiązuje , zdjęć łazienki nie załączam ponieważ są nieciekawe.....
największą zaletą hotelu była cudowna obsługa - zawsze pomocna, uśmiechnięta , sprzątanie codzienne. teren na zewnątrz hotelu super - ale to również zasługa wspaniałych pracowników, brak komarów ponieważ krzewy codziennie były spryskiwane , super pogoda i ciepłe morze!!!!
- grzyb, pleśń w łazienkach - brak przekąsek w al inclusiwe - internet pomimo że płatny to nie działał -
Gdyby nie łazienka i zaniedbania w sprzątaniu , bardzo fajny hotel ????
Byliśmy na początku października, idealna pora jeśli chodzi o pogodę oraz ilość gości. Hotel położony ok 12 km od centrum. Mieszkaliśmy na parterze, wspaniale było wychodząc rano na zadbany ogród (zdjęcia przedstawiające zewnątrz realne) Czyste baseny, plaża ok, bary otwarte. Jedzenie różnorodne, dla każdego. Pokoje ok (oprócz łazienek) wygodne duże łóżka, szafy, szafki, lodówka, lustro, w łazience suszarka.
Łazienka! Okropnie obdrapana wanna z zasłoną... pokoje sprzątane bardzo późno, późno donoszone ręczniki. Brakuje żelazka ale to mały szczegół ????
.Mimo,że jest w Hurghadzie to bardzo daleko od centrum turystycznego, taxi w jedną stronę 5 $,albo 5 Euro tylko,że nie można nigdzie płacić bilonem.Wokół hotelu jakiś jeden market z absurdalnymi cenami.Woda w butelkach tylko na przywitanie później,albo kupujesz,albo nalewasz sobie z dystrybutora w restauracji i wyglądasz jak biedak przy wodopoju.Internet Wi-Fi płatny 12 euro na tydzień,ale ma zablokowane rozmowy przez komunikatory internetowe-żenada.Piwo w dyskotece po północy 4,5 Euro.All-inclusive to alkohole i drinki nalewane w papierowe kubeczki po jakieś 150 ml.Jak chcesz wypić jedno półlitrowe piwo to musisz iść 7 razy do baru.Nawet jak pijesz na tarasie obok lobby to dostajesz w tych kubeczkach,szkło tylko wewnątrz przy barze.Animacje to tylko czas hałasu,nic ciekawego,animatorzy twierdzą,że najliczniejszą grupą narodowościową są Polacy,a podczas pokazów witają publiczność w dziesięciu językach,tylko nikt nie nauczył się przez te lata jak się mówi Dobry Wieczór Państwu.Ogólnie złe wrażenia byłem w Egipcie już kilka razy,ale ten hotel nie wywarł na mnie dobrego wrażenia,ale jeżeli ktoś jedzie,żeby odpocząć i poleżeć na leżaku to dobry wybór.Nie polecam dla małych dzieci,bo słabe animacje,ale plaża to płytka woda i na wygłupy z dziećmi nadaje się idealnie.Rafa koralowa owszem kawałek jest po prawej stronie od plaży głównej, ale to nie Marsa Alam ani nie Szarm el-Szejk nie ma porównania.Pokoje w stylu z PRL-u ale czyściutko i duże balkony.Jeżeli ktoś miał pokój na parterze,albo pierwszym piętrze to nie wiem jak przeżył wieczorne wyganianie komarów,ja smród spalonej ropy czułem przez pół godziny na 5 piętrze.Za tą cenę byłem już w lepszych hotelach.
Cichy,mały jak na Egipt hotel.Idealne miejsce,żeby odpocząć.Zawsze wolne leżaki podczas naszego pobytu w październiku mimo(według obsługi)pełnego obłożenia.Bardzo zadbane,czyste baseny.Mało urozmaicone,ale bardzo smaczne jedzenie.
Natrętna obsługa nie odczepią się bez napiwku,chociaż nic od nich nie chcesz i tak się narzucają.