11966 opinii
Bogata oferta sportowa: siłownia, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, boccia, korty tenisowe, aerobik, water polo.
Atrakcje dla najmłodszych: program animacyjny, miniklub dla dzieci w wieku od 3 do 12 lat, plac zabaw, brodzik.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
polecam z czystym sumieniem
Bardzo ładny hotel, duże pokoje, oddalony od centrum Hurgady, animacji nie było, gdyż trudno nazwać animacją faceta, który codziennie śpiewał do kolacji ten sam repertuar, mały wybór potraw, jedzenie mało urozmaicone, jedyny hotel, w którym wydzielają wędlinę i ser (po trzy plasterki). Plaża mała, woda mętna i bez rafy, trudno o wolne leżaki.
Brak informacji w języku polskim na terenie hotelu oraz w barach i restauracjach hotelowych. Brak polskich programów telewizyjnych.
Byłem w tym hotelu już drugi raz, a to coś znaczy.
CD. Hotel daje raz możliwość skorzystania z restauracji ala carte (mexykańska).Obok hotel, który jest tej samej sieci i można kożystań z niego oraz z ich all inc bez problemu.Plac zabaw dla dzieci, wielkie boisko, super wyposażona siłonia (naprawdę najwyzszy poziom).Do Hurgady dojedziemy bez problemu busikiem za ok.10funtów.Obok hotelu też pełno sklepików.Super drinki oraz pizza.We wrześniu cena wyciczki 1500zł więc lepiej poczekać na last minute bo za 2500zł nie warty ale tak to oki;-)Internet tylko w Hurgadzie w hotelu cena masakra.
Niestety nie do końca zgadzamy sie z pozytywani o tym hotelu. Dostaliśmy pokój w głównym budynku...krótko mówiąc dyskotekę mieliśmy w pokoju. Podjęliśmy parę prób zmiany pokoju (za opłatą) ale niestety nikogo to nie obchodziło, byliśmy tylko odsyłani od jednej zmiany do drugiej. Jeśli chodzi o pokój, to ciężko powiedzieć, że to 5*, nawet egipskich (dość mocno zniszczony). W restauracji dziwnie - sporo jedzenia ale nie za dobry wybór i nie aż tak smacznie (dziwne, że to nakładający kucharz decydował, ile mi nałożyć na talerz, dokładka przy następnym podejściu i ponownym odstaniu w kolejce). Rezydent nie raczył nas poinformować, o tym, że nasz samolot jest opóźniony i zbiórka jest 2 godziny później... Na szczęście pogoda dopisała!
portal wakacje.pl bardzo polecam!
HOTEL:nie jestem osobą która czepia się byle szczegółów.Jeżeli chcecie państwo jechać w styczniu, ważna jest ciepła[wręcz gorąca ]woda,w świetnym basenie,to polecam.
jeśli nastawiamysięnawypoczynek na plaży,bądź dobre,rozmaite jedzenie [czego po 5* trzeba się spodziewać] to odradzam.Plaża ok, ale pierwszy raz mi się zdażyło, by była ogrodzona.Nie da się pospacerować. Restauracje: polecam restaurację meksykańską[ dodatkowo płatna], arestauracjie codzienne?Jeżeli brakuje sztućców nie ma co liczyć na kelnera.Jeżeli już poprosi się go toprzyjdzie i rzuci Ci je z przymusem.
POKÓJ-duży,wygodny,ładny,codziennie sprzątany,prywatna klima,TV ŁAZIENKA-duży prysznic,czysto,codziennie nowe ręczniki,kiepskie wykończenie glazurnicze.Nie dają codziennie mydła/żelu BASEN-2 duże,luźno,czysto,2 zjeżdżalnie.Chcesz leżak w cieniuâmusisz być koło 9 PLAŻA-niby duża i czysta,ale trochę ciasna i nijaka.W wodzie pływa nieco śmieci (jakieś folie,papierki,itp.) LEŻAKI/RĘCZNIKI bezpłatne i dużo JEDZENIE-ogromny wybór,ale część pozbawiona smaku.Jednak można codziennie zjeść coś innego.W cenie AI jedna kolacja w hotelowej rest meksykańskiej-smaczna BARY-kilka-w basenie,na plaży,można korzystać też z sąsiedniego Garden Beach OKOLICA-nie ma nic,dużo sklepów z \"tandetą\",za to cisza i spokój GENERALNIE SUPER-b.dobra lokalizacja
Wróciłam 30.10.2007 jestem bardzo zadowolona. Hotel bardzo ekskluzywny, choć pokoje nie zawsze idealnie posprzątane. Niestety w kilku pokojach (które zajmowali znajomi) nie działały telefony, były też niewielkie problemy z dostaniem się do pokoi - rozmagnesowywały się karty otwierające drzwi. Poza tym hotel jest nowy i gdzieniegdzie trwały jeszcze prace remontowe, aczkolwiek nie przeszkadzało nam to. Obsługa świetna, bardzo mili i uczynni kelnerzy. Posiłki smaczne i duża różnorodność, ale mam porównanie z Turcją gdzie dań było znacznie więcej. Drinki również smaczne, lód robiony z wody mineralnej lub odsolonej morskiej - taką dostaliśmy informację od kelnera. Animacje były delikatnie mówiąc 'takie sobie', ale nie zależało nam na tym więc niewiele straciliśmy. Hotelowa plaża zatłoczona od samego rana, za to leżaki przy basenach były wolne :) Nikt z nas nie miał kłopotów żołądkowych o których tyle się mówi. Ponadto muszę pochwalić naszą rezydentkę Panią Sylwię z Ecco Holiday, która z wielkim zaangażowaniem pomagała nam i poświęcała prywatny czas by oprowadzić po Hurghadzie. Na terenie hotelu brak dyskotek, z czego byliśmy nawet zadowoleni - większy spokój był :). Ogólnie z wyjątkiem kilku mankamentów opisanych wyżej hotel oceniam bardzo dobrze. Największym minusem jest horrendalna cena internetu w hotelowej kafejce - 16$ za godzinę!!
Hotel przestronny ale już dość zniszczony przez czas.Obsługa leniwa i niechętna do pomocy. Baseny niby czyszczone , podłogi niby myte, pokoje niby sprzątane.Wszystko jakieś takie na niby, nic porządnie nie jest zrobione. Po tym ich buncie z ubiegłego (powybijali szyby w recepcji i porozwalali stoły i zdobiena - generalnie wystarszyli wiele osób-Niemców przeniesli do innych hoteli zostali polacy, Serbowie , rosjanie,trochę francuzów)tygodnia obsługa fatalna, jedzenie poprawia się z dnia na dzień ale urozmaicenia to tu nie ma za dużo. Dzieci mają codziennie pizze , frytki więc da radę przeżyć ale żeby dać temu hotelowi 5 * no to jest przegięcie.Pokoje są duże - byliśmy w 4 osoby,w normalnym pokoju było dość miejsca.Plaża fajna i dużo leżaków.
Pierwszy i ostatni raz skorzystałam z usług wakacje.pl.Pani, która rezerwowała dla mnie wakacje (przez telefon)już przed wylotem na wakacje zepsuła mi humor.Zadzwoniłam na infolinię wakacje.pl,gdzie Pani Żaneta Izdebska wywołała na mnie presję,mówiąc, że zostały tylko 2 miejsca z Poznania na daną wycieczkę,więc decyzję musiałam podjąć natychmiastowo. Zarezerwowałam wycieczkę i wpłaciłam całą sumę.Następnie otrzymałam potwierdzenie wpłaty i wycieczki,a chwilę później wiadomość,że Pani Żaneta omyłkowo zaznaczyła złe lotnisko wylotu(prosiłam o Poznań,a zaznaczyła Warszawę) i że nie ma już zadnych wycieczek z Poznania do danego hotelu. Musiałam zmienic hotel na inny -gorszy.Napisałabym więcej, ale miejsca już nie ma... WIELKIE ROZCZAROWANIE!!!
Trafiliśmy do tego hotelu przypadkiem, okazało się, że wybrany przez nas hotel jest zamknięty. Wylatywaliśmy kilka dni po ustąpieniu Mubaraka, ponad połowa hoteli była zamknięta. Rezerwacji dokonałem dwa dni przed wylotem. Alfa Star nie wiedział o zamknięciu hotelu kilkanaście dni wcześniej? Trochę to nieprofesjonalne... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-) Hotel ok. Jedzenie jak na razie najlepsze w porównaniu do innych hoteli (wcześniej kilka wyjazdów do Egiptu do hoteli 4 i 5*)
Wakacje wykupione przez Ecco holiday,obsługa rezydenta kiepska.Po przyjeżdzie boy hotelowy za zsunięcie łóżek oczekiwał nie wiadomo jakiej zapaty i cieżko było się go pozbyć.Słabe wyposazenie,lodówka pusta,czajnika brak,sejf zablokowany,za to kurzu wszędzie dostatek.Pokój i łazienka wygladały tragicznie(powyrywane halogeny,brak swiatła w przedpokoju,niewykończone terakoty).W ofercie brak informacji o nieczynnym głównym basenie.Jedzenia dużo ale niesmaczne,jedynie pieczywo świeże i bardzo dobre.Ogród ładny i zadbany. Pięć gwiazdek to pomyłka! opinia dotyczy pokoju w budynku głównym
Wspaniały hotel!!!!
Hotel dość dobry (5 raz w Egipcie),posiłki urozmaicone i bardzo smaczne,rewelacyjny basen,miła obsługa,duża piaszczysta plaża z dwoma barami,w ciągu dnia przekąski w barach na plaży lub przy basenie,wszystkie pokoje z widokiem na basen lub \"ogrod\":),disco, animacje na basenie podczas dnia i wieczorem w sąsiednim hotelu, bary na plazy oraz lobby bar i bar na tarasie serwują pyszne drinki.Jedyny minus podczas mojego pobytu to kolejki w restauracji i brak naczyń lub sztućcow podczas kolacji oraz zbyt mało leżakow i parasoli na basenie.Ogólnie super!
Hotel rewelacja, w rzeczywistości duzo fajniejszy niz na zdjęciach.Obsługa super,jedzenia mnóstwo- dla kazdego coś dobrego.I najważniejsze zero sensacji żołądkowych,a jedliśmy wszystko łącznie z surowymi warzywami i owocami.Naprawdę gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!!
Byliśmy w tym hotelu w lutym 2010 r. Hotel naprawdę godny polecenia, jedzenie bardzo urozmaicone (kto był w Egipcie wie, że jedzenie jest podobne w smaku) Dla małych dzieci trochę mało atrakcji, ale poza tym naprawdę super: pokoje, obsługa, drineczki,jedzenie w barach na plaży i w restauracjach tematycznych, zjeżdżalnie, animacje, komfort....POLECAM w 100%.Było cudnie!
Polecam hotel osobom,które chcą wypocząc głównie emerytom..Dla młodzieży hotel zbyt nudny i smutny.Natomiast starsza młodzież zapewne bedzie zachwycona.
Nie jest to hotel klasy europejskie 5 czy nawet 4 gwiazdki ale jak na Egipt bardzo w porządku. Czysto, schludnie, bardzo sympatyczna obsługa. Przy samej plaży. Jeden duży basen ze zjeżdżalniami podgrzewany zimą. Super Animatorzy - aktywni, mili, rozmowni ale nie nachalni. Bardzo sympatyczne podejście do dzieci. Codziennie wieczorem mini disco dla dzieci a później niezłe show w amfiteatrze. Alkohole w all lokalne ale niezłe. Leją mało ale 1Usd potrafi czynić cuda:-) Alkohole do 24. Można dokupić opcje ultra wtedy do 6 rano. Generalnie jak na Egipt to jak najbardziej pozytywnie.
Hotel świetny, jedzenie bardzo dobre, basen ogromny. Hotel nowy, pokoje bardzo ładnie umeblowane.. Nie polecam tylko wycieczki do Hurghady.. Niezbyt miłe wspomnienia.. Ogólnie świetne wakacje.