Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), plac zabaw.
Ok. 500 m do prywatnej, piaszczystej plaży z platformą (ok. 320 m długości).
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, 3 korty tenisowe, aerobik, minigolf
Hurghada - niekwestionowana stolica Riwiery Egipskiej z doskonałymi warunkami do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu.
Hotel czysty, zadbany, miła obsługa. Piękne zieleń. Dobra restauracja włoska (raz na pobyt darmowa). Restauracja główna całkiem niezła, jednak wg mnie lepsza przy plaży (bardziej klimatyczna i kameralna). Dość ładna rafa z cudnymi rybkami. Morze przez 50 m to płycizna, dalej rafa i głębia. Zejście na rafę z pomostu. Minusy: Dość dużym minusem plaży jest brak ręczników, trzeba zabierać z basenów. Drugim minusem był brak przekąsek w barze przy plaży. Starali się coś organizować, jednak była to tylko namiastka tego co być powinno (a co było przy basenach).I ostatni minus hotelu to język panujący w hotelu - rosyjski. Pomimo że większość turystów to Polacy. Jednak pomimo tych paru niedogodności, hotel oceniam pozytywnie. Zdecydowanie polecam.
Polecam. Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Jest wart swojej ceny.
Hotel bardzo ładny, czysty zadbany, nowy ale na kompletnym uboczu (wokół tylko piski! Ogólnie spędziliśmy tam bardzo miłe wakacje. Jedynie do czego można się przyczepić to trochę obsługa. Nie lubi turystów i czasem daje się to odczuć. Napiwki przyjmuje TYLKO w euro, bo jak nam wyjaśnili "w ich walucie im się nie opłaca". Kiepskie podejście do kobiet (taka religia), dlatego kobieta nic u nich nie załatwi!!!
Autor nie dodał opinii tekstowej.
nie polecam nawet największemu wrogowi.Na pewno nie z biura alfastar.Kupiłyśmy wyjazd w grudniu 2008r. Przyjezdzamy w sierpniu a tu co? HOTEL JEST PRZEPELNIONY-umiescili nas w cz.sport, a wykupilysmy sea view w cz.no tej lepszej. obsluga beznadziejna, hotel calkowicie ruski-animacja, glowny jezyk,chamscy sklepikarze, jeden wola za dziewczynami per 'łatwa dupa' meczy widok sprzataczy lykajacych sline na widok jedzenia Na szczęscie zostałysmy przeniesione do Al Nabili, gdzie atmosfera byla cudowna - typowo wloski hotel z rodzinna atmosfera, piaszczysta plaza i prywatna zatoka. mila USMIECHNIETA oblsuga, co dla mnie akurat jest wazne. czyciutkie pokoje, grzeczni sprzedawcy i fantastyczni animatorzy - Wlosi oczywiscie.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Zdecydowanie nie polecam.Chociaz to hotel 5 gwiazdkowy powinien miec co najwyzej 3 gwiazdki.Jakosc jedzenia fatalna,pierwsze wrazenie luksusu ale przy blizszym przyjrzeniu sie jakosc potraw tragiczna.No i brud.Kucharz rece wycieral o spodnie ulepione.Poza tym uwazajcie bo oszukuja.Na drobne kwoty 5 -10 dolarow ale liczy sie ogolne zle wrazenie.Przy wymeldowaniu z hotelu nagminnie probowali doliczac oplaty za np.telefon do Hurghady/ciekawe kto mial by dzwonic poza sprzataczem pokoi,lub za korzystanie z pralni/choc nigdy z niej nie korzystales/w resteuracji ciagly brak cieplej wody w termosach/nie mogles sie napic herbaty bo albo nie bylo cieplej wody,albo nie bylo filizanek,albo tez nie bylo samej herbaty-zgroza.
Zgadzam się dokładnie z panem Jarkiem z Warszawy.Byłam w tym hotelu w Lutym 2010 2 tygodnie mam porównanie .ten hotel dla mnie powinien mieć 3 gwiazdki i nic więcej .
Hotel naprawdę piękny. Ogród, baseny i plaża jest się czym zachwycać. Polecam
to były kolejne wakacje w Egipcie...i Serenity w mojej ocenie plasuje sie bardzo wysoko, o ile nie najwyżej. Hotel nowy, pokoje bez zastrzezeń(standard wręcz europejski), teren przybasenowy bardzo w porządku. Nie wiem jakich standardów w Egipcie spodziewają się Ci co piszą kiepskie opinie, ale zawsze trzeba brać pod uwagę fakt, że 5* egipskich to absolutnie nie jest 5* europejskich. Serenity jak na warunki egipskie jest naprawde spoko: czysty, BARDZO zielony, z dużą liczbą basenów, fajną plażą, przyjemną obsługą (zupełnie nienachalni). W lutym kiedy byłam ludzi w hotelu było żadnych problemów ze znalezieniem wolnych leżaków nad basenami czy na plazy. O tej porze roku wielką zaletą jest podgrzewany basen...woda cieplutka. Jeśli chodzi o jedzenie to jadąc do Egiptu nie mozna spodziewać się niewiadomo czego....jedzenie gł. arabskie i w specyficzny sposób przyprawione. Jednak jesli chodzi o restauracje w Serenity to nie można narzekać - jedzenie zróżnicowane i naprawde można coś dla siebie znaleźć (pyszna feta, oliwki i pomidory). W ciągu dnia fajne snacki przy basenach (pizza, hamburgery, hotdogi, żwieze ważywa itd). Ogólna ocena bardzo dobra i z chęcią wróciłabym do tego hotelu jeszcze raz. ps. najważniejsze jest to by mieszkać w częsći głównej....mozna tewż mieszkać w częsć 'spot', ale do głownych basenów, morza, restauracji trzeba dojeżdzac busikiem a to nie mozę być fajne. Dopłata do mieszkania w głównej częsci wynosi kilkadziesiąt złotych więc warto:)
występuje jako 5* lub do certyfikacji, w rzeczywistości to dobre 4 *. pokoje czyste, ale widać upływ czasu. Zbawienne 10 $ w paszport od razu zmienia lokalizację z możliwością wyboru. Przy plaży ciszej. Jednocześnie ze względu na rozległość dobrym pomysłem jest lokalizacja śniadań i obiadów( AL) niedaleko plaży jako alternatywa do budynku głównego. Plaża słaba, rafa prawie wymarła. Nie zdarzył się brak miejsc do opalania, ale ciasno, drewniane łóżka i ich stare pokrowce + zardzewiałe osłony z pospawanych prętów zbrojeniowych wypełnione sitowiem itd. daszki i cała reszta raczej nie zachwycają.Po 4 x w tym kraju można na to nie zwracać uwagi, nie przeszkadza. Na plaży w barze tylko drinki, piwo, woda i napoje z proszku rozrabiane wodą kawa, herbata - znudzeni i niewyżyci barmani ( mieszkają w slumsach za "sport eria") Jedzenie jednolite i monotonne codziennie,to samo czasami jakiś griil na kolację. Kompletny brak napoi butelkowanych w opcji ALL. Wszystko saturatory i z proszku. Obsługa jak wszędzie, za $ zrobią wszystko, Sklepy bez wartości, ale nie drogie, choć taniej jest na lotnisku. Bardzo dużo zieleni, co jest miłym zaskoczeniem. Basenów nie dotykam z wiadomych względów. Polecam płatną kolację w res. nad morzem z owocami morza + homar, świeży i obsługa za 5$ dobra. Przewaga Rosjan jest bardzo widoczna, choć już nie jest to tak jak 5 lat temu. Spontanicznych pijaków w żadnej nacji nie brakuje, Rosjanie dalej dużo jedzą, generują zamieszanie i kolejki po swojemu, ale ostra nachalność chyba im przeszła. Tydzień da się przeżyć, ale polecam lepsze.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Super hotel,profesjonalna obsługa,wysmienite jedzenie.Jedyny mankament to 80%Rosjan,którzy zachowują się skandalicznie!
nie mam uwag co do tego hotelu....jest CUDOWNY!!!
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Bylismy 1 tydz. Obsluga bardzo mila i uczynna. Moze to sprawa nas- zawsze usmiechnietych gosci :) Mielismy pokoj w budynku gł., 20m od gł. restauracji i ogrz. basenu. Do plazy 5 minut pieknym ogrodem. Plaza kameralna, piaszczysto-kamienista. Rafa bardzo ladna, ale podobno bywaja ladniejsze (ja widzialem rafe po raz pierwszy i jestem pod wrazeniem - rybki cudne!!). Barmani w barach leja jak leci, co chcesz z czym chcesz i ile chcesz. Dodatkowo rewelacyjne soki (koszt 2Eur). Żarcie w miare dobre, troche monotonne, choc wybór ogromny i z glodu nie dadza umrzec. Fajna jest restauracja wloska - pozdro dla IBRAHIMA, sympatycznego kierownika sali (jakby co-od Krisa i Ani). Jedyny mankament to zbyt duza ilość Rosjan, ale to pikus.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Spędziliśmy wraz z mężem i rocznym synkiem pierwszy tydzień listopada w hotelu Serenity. Zdecydowanie moge polecić ten hotel dla rodzin z dziećmi (szczególnie powyżej 4 roku ale młodsze dzieci też będą mogły miło spędzić w nim czas) świetny Mini klub, codziennie Mini disco oraz krzesełka do karmienia w restauracji sprawiaja że hotel bez wątpienia jest przyjazny dzieciom, Jeśli chodzi o opinie że w Serenity nie ma piaszczystej plaży, chciałabym zaprzeczyć tym stwierdzeniom. nie jest to taka plaża jaką spotykamy w Polsce ale bez wątpienia jest piaszczysta. Z rezerwacja leżaków na plaży również nie było większych problemów. My chodziliśmy ok 8 i zawsze było ich dużo. Mnóstwo animacji, więc nie można sie nudzić (zaczynając od gimnastyki, siatkówki plażowej po lekcje tańca brzucha) Jedzenia bardzo dużo. Polecam przekąski w barze przy głównym basenie. W restauracji głównej jedzenie troche monotonne, ale przez tydzień nie zdążyło nam się znudzić. Pokoje duże, z tarasami , przyzwoite. Gorąco polecam spędzenie w Serenity swojego urlopu.
Byłam w tym hotelu już 2raz(1 pobyt 4lata temu).Kojarzyłam hotel z bardzo dobrej strony pięknych ogromnych pokoi,super animacji i przepięknej rafie- po rezerwacji i przeczytaniu opini jechałam załamana,że niby się tak wszytko zmieniło.I dzięki Bogu,że nie zaufałam tym opinią.Ludzią a wszególności Polaką pokręciło się już chyba w głowach!!!!MASAKRA!!!.Jeżdze zawsze do Egiptu do 5gwiazdek i uważam,że ten hotel nie zasługuje na takie oczernianie.Owszem zmienił się właściciel i zmieniły się różne rzeczy ale kto nie był w tym hotelu nigdy nie ma porównania.Jak ktoś może pisać,że pokoje są tragiczne,jak są urządzone z gustem,ze smakiem,mają ok 45m2, wielkie łużka,duża łazienka.
Plaża kameralna,rafa códo- nigdzie inndziej przy hotelu nie było ładniejszej.Jedzenia fulllll można jeść prawie non stop.Ja też potwierdze pączki na basenie REWELKA;-)nie zapomne ich nigdy;-).W stołówce jak się ładnie uśmiechniemy do obsługi możemy jeść nawet do 1w nocy.Super dyskoteka w hotelu(dla młodych),codziennie wieczorne animacje,raz w tyg dyskoteka w pianie przy plaży,jakieś płatne pokazy w stylu cobra show